Кандидатът за президент на БСП ген. Р. Радев: Време е за промяна, България има нужда от силен и отговорен президент, който да обедини нацията и е гаранция за сигурността и авторитета на държавата

18 октомври 2016 09:30   19 коментара   9401 прочита


В тези трудни времена на растящи рискове и заплахи за националната ни сигурност и бъдещето на децата ни България има крещяща нужда от силен и отговорен президент, с воля и характер, който да обединява нацията и с действията си да изпълни със съдържание президентската институция, това каза снощи пред препълнената зала на ДТ "Никола Вапцаров" в Благоевград, кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев. Той бе посрещнат в залата с бурни аплодисменти, а влизането му се оказа трудно, тъй като още по пътя му към ДТ "Н. Вапцаров" бе спиран от многобройни симпатизанти на столетницата, които очакваха посещението му в Благоевград.

Генералът бе придружаван от кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова. За да го подкрепят бяха дошли още титаните на червената партия Костадин Паскалев, Кирил Добрев, лидерът на столетницата Корнелия Нинова и депутатът Кристиян Вигенин. Гарантирам, че ще бъда инициативен, силен и отговорен президент., каза ген. Радев „Ако вие ни дадете доверието си ние ще изградим президентска институция с ясни приоритети, ще работим за сигурността на държавата и всеки българин.

Ще работим за външна политика, която да представя България достойно пред света, а не да ни излага. Силна българска армия, независима съдебна системна, ефективна полиция, това са само част от ясните приоритети, които ние с Илияна Йотова сме си поставили, ако на тези избори спечелим вашия вот. Ние ще бъдем президентската институция с ясни приоритети. Ситуацията в държавата е тежка. Време е за промяна, която да е за доброто за България. Управляващите твърдят, че в България има стабилност. Но къде е тази стабилност?!

Виждам стабилност в ниските доходи, мизерните пенсии, липсата на перспектива за младите хора на България, които масова я напускат, в липсата на сигурност, в липсата на шанс в малкия и среден бизнес да печели почтено и достойно. Основната ни цел е да бъдем институцията, която да обединява всички останали и да работим в името на България и българите. Само така ще градим модерна и стабилна държава.

Няма да се крия и да отбягвам неудобните и критично важните за страната проблеми, като демографската криза, която вече можем да наречем демографска катастрофа. Работата ми ме е научила да бъда отговорен за здравето и живота на подчинените ми, като президент с цялата си отговорност ще поема ангажимента за по -добра България и по-добър живот на българите, каза ген. Радев. Той уточни, че в момента в България е трудно да се говори за демокрация, всичко се решава от министерски съвет няма я нужната връзка с президентската институция, сгромолясали се важни международни проекти, изложихме се в Брюксел, категоричен бе Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова, бе крайна в оценката си за държавата в момента. Според нея, хаосът в България е повсеместен.

Дискриминират се кметове на БСП, пречи се на работата им, мачкат се държавни служители, ако не са част от партия ГЕРБ.

Борисов работи срещу стабилността на страната. Неговата цел е служебна победа на ГЕРБ на президентските избори. Тези действия взривяват устоите на държавността.

“Абсурдно е да има затворено Народно събрание по време на избори – това го няма никъде по света. Законодателната дейност не може да бъде подчинена на партийни амбиции. Парламентарната група на ГЕРБ е тази, която гласува за едномесечна ваканция и която в петък отказа да се регистрира и така осуети заседанието на Народното събрание. И ето, че в противоречие с фактите, премиерът нахлу в парламента и разпореди и на своите, и на чуждите депутати какво и как да гласуват. Недопустим е не само назидателният тон, но и опитът за вмешателство в работата на основната институция. Това е произвол, това е диктатура. Сигурна съм, че утре ще действа по същия начин и в президентската институция, ако спечели Цецка Цачева. Той за това я посочи”, каза Илияна Йотова.

“Силна подкрепа за двойката Раден-Йотова даде лидерът на БСП Корнелия Нинова : "Събрали сме се да дадем доверието си на тези двама достойни българи, които да служат на отечеството си. Имаме нужда от държавници, които да поставят България и националния интерес над всичко. И тези държавници са Румен Радев и Илияна Йотова. Именно те могат да донесат така желаната от всички българи промяна. Генерал Радев е достоен и отговорен мъж, който знае как се служи на Отечеството каза Нинова. Тя призова присъстващите членове и симпатизанти на БСП да бъдат смели, да не се поддават на страх, внушения и манипулации и на 6 ноември да гласуват с бюлетина № 13.

Срещата приключи с бурни аплодисменти и скандирания. На излизане стотици стиснаха ръката на ген. Радев с пожелания за изборна победа. Вчера кандидат-президентската двойка направи рейд из Пиринско, и навсякъде се радваха на радушен прием. Хиляди от областта заявиха подкрепата си за БСП и генерал Радев като бъдещ президент на България.

Иво Иванов

*Предизборна публикация

19 коментара
18 Октомври 2016 09:36 | гласоподавател
Оценка:
8
 (
34
 гласа)

Мила родна картинка - деца в носии, погача, мед..., всичко е на шест. Направо лъха на социализъма/комунизъма.


18 Октомври 2016 09:42 | 123
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

тоя нахалник Паскалев, с какви очи се появява в Благоевград. Опоскаха го със Шумантов и Люба Спириева, а сега ни се надсмива над положението. Всички са от един дол дренки. Корнелия само е пич.


18 Октомври 2016 09:44 | хххх
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

БРАВО ТАКА Е ДОСТОЙНО ДА СЕ ПОСРЕЩА ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ
НО ТОЙ НЕ УВАЖИ ИЗБРАННИЦИТЕ ОТ ПЕТРИЧ. НЕ ЧЕ ТЕ СЕ БЯХА ПОДГОТВИЛИ ДА ГО ПОСРЕЩНАТ ПОДОБАВАЩО, ЗАЩОТО КАФЕ ПЛАЗА НЕ Е НАЙ ПОДХОДЯЩОТО ЗА ТОВА, НО ГОСПОЖА ЙОТОВА ПРИЕ ТЕЗИ ПЕДИЗВИКАТЕЛСТВА БРАВО.....


18 Октомври 2016 10:06 | Комунист
Оценка:
0
 (
30
 гласа)

Като гледам редиците и ми се реве та реве


18 Октомври 2016 10:08 | Калоянов
Оценка:
-10
 (
32
 гласа)

Бате, като гледам избирателите едва ли ще доживеят изборите, ама да са живи и здрави хората, не са виновни, че са заблудени


18 Октомври 2016 10:17 | гоше тарабата
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Ди, дии ! Па тва черниченскио политик Валето ли е бре?! Ега си уреждачо !Плътно до Корнелчето!


18 Октомври 2016 10:59 | Никифор
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Къде съм бил, че не съм видял Паскалев?! Този не заслужава краката му да стъпват в Благоевград, предател! Не те ли е срам бе, когато хората ти вярваха ?Подлизурко!!! Не става нищо от тези жалки хора, които за пореден път искат да ограбят народа!!!


18 Октомври 2016 11:12 | ДБ
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

МАРШ, МАРШ С ГЕНЕРАЛА МАРШ
В БОЙ ДА ЛЕТИМЕ - ВРАГ ДА ПОБЕДИМЕ!


18 Октомври 2016 11:18 | Всъщност
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

Всъщност, на тези снимки присъстват най-качествените хора в Благоевград!
1. Ако търсите някой да ви предаде и излъже-няма по- добър от Пасквилев.
2. Ако търсите някой да ви провали с подкрепата си-няма по-добра от Корнелия!
.....
Жалко за тези възрастни хора, които наистина имат нужда от подкрепа и помощ!


18 Октомври 2016 12:10 | погнуса
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

Тези хора, ако не бяха толкова вредни и жалки, щяха да са най-голямото посмешище в България. С коли за по 100, 000 лв говорят за ниските пенсиим мизерията и лъжат хората. Що не оставят България най-после!? не се ли накрадоха!? не се ли наядоха!?


18 Октомври 2016 13:51 | х
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Байгън ме е от тия червени лакоми айдуци.


18 Октомври 2016 14:38 | Парадоксално
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Какво ще променяш бе куц политически кон ?
Заминавай в някоя геймърска зала да учиш децата да карат самолет


18 Октомври 2016 15:52 | миленков
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

миленковия нагаждач и подмазвач па се уредил егати подлизуркото


18 Октомври 2016 19:28 | 11111
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

успех, генерале...


18 Октомври 2016 20:39 | БЛ
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

ПОБЕДА! РАДЕВ, НИНОВА, ПАСКАЛЕВ-НАЙ-ДОБРИТЕ! СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО!


18 Октомври 2016 20:51 | AIR FORCE
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

МАРШ, МАРШ, ГЕНЕРАЛЪТ В ПОБЕДЕН МАРШ!


18 Октомври 2016 21:51 | ЧЕРВЕН травестит
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

КАТО ИМ ГЛЕДАМ ФИЗИО-МУТРИТЕ В ЗАЛАТА ВСЕ ПСИХАРИ И УМРЕЛИ..... УЙ НА КОМУНИСТИТЕ А ТАМ РАЗМИ МИЛИНКОВ-ци.... ПАСЛАЛЕВ-ци и ПРОЧИЕ ИДИОТИ---МАРШ НА СЕЛО.


19 Октомври 2016 06:36 | Ицко
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

"България има крещяща нужда от силен и отговорен президент, с воля и характер, който да обединява нацията и с действията си да изпълни със съдържание президентската институция".
Генералът просто казва, че на България и е нужен Диктатор! Типично по комунистически.


19 Октомври 2016 09:51 | Водач на МПС
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Каква промяна бе, какъв силен и отговорен президент? Двадесет и седем години ни баламосвате с едни и същи кухи фрази по избори, а после каквото си знаете. И винаги се намират оправдания за поразиите, които правите. "Ще представяме България достойно пред света. " Бахти смеха.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар