Кандидатът за кмет на Петрич от ПП ГЕРБ Д. Бръчков след обиколка на три пазара в града и общината: Цели 16 г. В. Илиев и екипът му показаха абсолютно безгрижие към проблемите на земеделците и животновъдите

09 октомври 2015 08:52   27 коментара   13409 прочита


Изграждането на съвременни пазари за зеленчуци и животни е сред моите приоритети

Кандидатът за кмет на Петрич от партия ГЕРБ Димитър Бръчков направи обиколка на най-важните места в града и общината, където селските стопани се опитват да реализират продукцията си. Той посети така наречения пазар на улица „Тома Митов” и липсващия пазар за животни, както и тържището за плодове и зеленчуци до село Кърналово. И на трите места той констатира абсолютна липса на грижа от страна на досегашния кмет Вельо Илиев и екипа му за проблемите на земеделците и животновъдите от града и селата.

За 16 години екипът на Вельо Илиев дори не показа намерение да изгради съвременен пазар за зеленчуци в Петрич, да построи лицензиран пазар за животни и животинска продукция, и да създаде нормални условия за производители, търговци и купувачи на тържището до Кърналово. След обиколката господин Бръчков сподели впечатленията си.

Господин Бръчков, след като поговорихте с производителите на така наречения пазар на улица „Тома Митов” в Петрич, какви изводи си направихте?

- Това не са първите ми срещи с хората, чийто живот минава в честен труд. Естествено е те да искат гарантиран пазар и добри цени на своята продукция. Това е справедливата за тях политика. Също толкова нормално е хората да настояват да получават нормално оборудвана търговска площ, когато си плащат наем за нея. Вместо това от години нашите стопани продават на уличното платно и по тротоарите. Без маса, без покрив над главата, без сушинка. Без тоалетна и елементарна чешма, където да се измият. И при пълен хаос в движението на коли и пешеходци. И е ненормално за всичкия този ужас те да плащат каквато и да е такса на общината. Категоричен съм, че Петрич има нужда от съвременен зеленчуков пазар. Не знам защо толкова години този въпрос остава нерешен, при условие, че касае както производителите, така и потребителите, всички петричани. Ние, съветниците от Общински съвет – Петрич три поредни години гласуваме пари в общинския бюджет за проектиране на нов пазар.

До днес обаче, от екипа на досегашния кмет Вельо Илиев нямаме данни нещо да е свършено. Резултатът - производителите продължават да продават в примитивни условия. Поемам категоричен ангажимент за за започване на всички процедури по проект за изграждане на зеленчуков пазар на Петрич. Считам, че ще намерим най-точното решение как да изградим в най-скоро време цивилизован зеленчуков пазар. Пазар с нормални хигиенно-санитарни условия, както и с пейки, умивални, тоалетни и кътчета за отдих, специални съдове за отпадъци. Това е една от главните ми задачи като кмет на общината.

На място се запознахте с болките и на животновъдите. За тях също толкова години няма пазар, където да продават животни! Има едно място, но няма лиценз, за това тези отрудени хора няма къде да продават животните, които са отгледали. Този въпрос влиза ли във вашето управленско виждане за решаване проблемите на хората в общината?

- Вижте, твърде често през изминалите 16 години чувах, че е много тежка процедурата за започване на изграждането на животински пазар. Убеден съм че няма тежки процедури, а липсва обикновена инициативност да се направи. Нима толкова години досега, при положение, че беше започната тази процедура, тя нямаше да бъде завършена? Риторичен въпрос, нали? Няма процедура с 16 годишна продължителност. Има незапочната процедура, нежелание за работа.

Кметът степенува приоритетите, а екипът му работи по тях. Ясно е, че животинският пазар не е бил даже сред второстепенните приоритети на досегашния кмет, тъй като нямаме животински пазар. Да, животински пазар е нужен, и със сигурност изграждането му няма да стане от днес за утре. Но хората искат да видят първите реални крачки в тази насока. Вместо това до днес всяка сряда животновъди от петричко биват поставяни в унизителната ситуация да се крият и бягат като престъпници от ветеринарните органи и полицията, след като те на практика нямат алтернатива къде да продадат животните си. Кой се е погрижил това да спре? Никой досега. Този въпрос обаче за мен стои приоритетно на дневен ред, и част от работата на екипът ми ще бъде проучване на възможностите и започване на конкретни действия по обособяването на животински пазар в Петрич.

На какво ви прилича общинското тържище за плодове и зеленчуци край Кърналово, и въобще следите ли как то съществува през годините досега?

- Това тържище прилича на изцяло неорганизиран пазар за земеделска продукция. Кал, смрад, прах и мръсотия. Да говорим, че нищо повече от това не може да се направи, би било нелепо. Разбира се, че може. На-малкото да се тръгне в търсене на една подреденост, на едно освежаване на основното хале, подмяна на търговските маси и създаването на ясен регламент при пропускателния режим и паркирането вътре в обекта. Разширението, за което също толкова се говореше, не е мръднало и крачка напред като развитие. Имам предвид, че освен кал под краката на хората не виждам нищо друго. Пак опираме до удобствата за хората, които идват да продават стоката си. Бих предложил ясно да се разграничи докъде са прекупвачите с микробусите, и докъде истинските производители. Има достатъчно терен, който чисто функционално би могъл да се разпредели в тази насока. Освен това, не отдавна ежедневно се говореше за случаи на обири тук, на тържището. Значи имаме пропукване в охранителния режим. Смятам, че хората не ги интересува дали в месечния им наем е калкулирана охраната, или не. Те искат, когато плащат за една услуга, общината като собственик на този обект да има своите ангажименти, в това число влиза и охраната. Въпрос на финансова методика е как приходите, които се калкулират от тържището край Кърналово, да се реинвестират в подобряване състоянието и опазването на обекта. Смятам, че ще се справя заедно с екипа си да намеря точната формула в тази посока.

 

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: Д. Бръчков   ГЕРБ   места   Още от: Политика

Принтирай статия
27 коментара
09 Октомври 2015 09:22 | .....................
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

фурнаджиско лопато нали ти и твоите гербери умишлено спирахте направата на пазара заради интересите на танев.


09 Октомври 2015 10:16 | .,.,.
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

браво на Бръчков и екипа му дано има успех на изборите и се смени най-после този Вельо


09 Октомври 2015 10:25 | 777
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Вельо съсипа всичко аз съм един от тези който търпя цял ден на улицата на дъжд на студ на жегите без да има къде да седнеш спокойно а обещания много чухме от него но нищо на лице


09 Октомври 2015 10:30 | ........
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Бръчков на животинския пазар който ушким ще направиш да не вземеш да продаваш Ушев че той ми прилича на прасе угоено нали вече сте разпределили постовете в общината. И едно да знаеш от мен домашните сметки не излизат на пазара, като паднеш от високо най много боли. Нито фалшивата работа която ушким ти предлагали нито подмолната игра на таткоти Танев нито безпринципната коалиция която сте ще ви помогне. Пълни смешковци.


09 Октомври 2015 10:35 | ??????????????
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

А бе Бръчка ти досега да не живееше в сатовча че сега се сети да се занимаваш с тези проблеми, май искате с твоето гуру Таневиа да преместите борсата в неговото обектче над борсата а ?????


09 Октомври 2015 11:07 | 323
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

абе не знам кой къде е бил до сега ма това не е зависило от Бръчков а от Вельо, къде е бил той Вельо е кмета там се въртят нещата последната дума е негова и това е съсипи Петрич дай парите на мен


09 Октомври 2015 11:18 | АШКО
Оценка:
-14
 (
26
 гласа)

ТОЗИ ПИЯНИЦА Е БИЛ ПО ПАЗАРА ЗА ДА ОТКРАДНЕ НЯКОЕ ШИШЕ С РАКИЯ, ДОКЪДЕ Е СТИГНАЛ, ТОЗИ АЛКОХОЛИК .....ГЛАСУВАЙ ЗА НЕГО, А СЛЕД ТОВА ЩЕ СЕ СЪРБИШ И ТАМ КЪДЕТО НЕ ТЕ СЪРБИ !!! НИТО ЕДИН ГЛАС ЗА ТЕЗИ ПРОПАДНАЛИ ТИПОВЕ И КРАДЦИ !!


09 Октомври 2015 11:45 | nedko
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Животновъдите и зеленчукопроизводителите са на това дередже защото Танев Китанов и Бисерински прибираха субсидиите, без да има защо... А обикновенния човечец не може да се добере до тях - те са взели всичко!!!!!


09 Октомври 2015 12:34 | 111
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Бръчков поне излиза с гордо вдигната глава и застава пред хората и ги изслушва а къде е Вельо крие се като мишка


09 Октомври 2015 12:36 | 12121
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Успех на Бръчков, и имам един въпрос към Вельо 16 години къде си защо това което си обещал да направиш до сега не си а знаеш къщи как се строят и хотели


09 Октомври 2015 12:42 | .....................
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

бръчков и велко тъпото в акция. абре тиквеници хелуин е далеч къде сте се забързали.


09 Октомври 2015 12:44 | 12121
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

от тия двамата мирише на развалено


09 Октомври 2015 13:05 | 35
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Разваленото седи на кметския стол и се казва Вельо, време е да се подмени че засмърдя цялата община и целия град от него, айде Вельо марш


09 Октомври 2015 13:08 | 12
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

всички граждани виждат и знаят че на вельо му стигат 16 години време е да бъде някой друг стига вече мизерия в Петрич Успех на Герб


09 Октомври 2015 14:08 | mimi
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

bravo na bra4kov. stiga ve4e 16 godini na velio


09 Октомври 2015 14:15 | nn
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Мите, ходи си сам по обекгите такива като Велко В да не те грозят. Без тях ще имаш по-висок рейтинг. Успех на 25 !!


09 Октомври 2015 14:30 | еее
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Стига вече 16 години тормоз от Вельо.. Успех на Бръчков


09 Октомври 2015 14:32 | 333
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

вельо вън от управлението стигат му 16 години, иска още да прибира ама само с прибиране не става без да даваш


09 Октомври 2015 15:01 | ??????????????
Оценка:
-12
 (
14
 гласа)

Хора на Вельо няма кой да го смени не разбрахте ли ние гласоподавателите на тази община избираме винаги най малкото зло и в лицето на Вельо виждаме точно това а не алчната марионетка на Танев и Велко простото или тъпото там как беше Пръчков може и да е добър ама за маса


09 Октомври 2015 15:58 | ЅР°Р°.
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Абе келеш мите, ти досега не знаеше борсата и пазара сега си тръгнал по тях. Това ще направя онова ще направя, докато седнеш на столчето в кметсвото и ще чакаш Танев да ти нарежда от София. Знам ги тези неща. Ние не ядем домати с колците. Не вижаш ли какво предсавлявате ГЕРб. Афишите ви ги лапят по кофие за боклук. Лично на моята кофа те бяха залепили тая сутрин, само липсваше среден пръс! Плюете го на Вельо но ако пак го изберът тогава ще видим. Късмет и успех ВЕЛЬО.


09 Октомври 2015 16:08 | ==
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

на 25 ще се разбере кой ще спечели дали Вельо или Бръчков, ако е пак Вельо ще сме роби още 4 години не стигат ли 16 отворете си очите


09 Октомври 2015 16:26 | ГЕОРГИ
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

АКО ПАК СПЕЧЕЛИ ВЕЛЬО ВСИЧКИ КОЙТО ПИШАТ ПРОТИВ НЕГО КИ ОБЪРНАТ ВЕДНАГА РЕЗБАТА.


09 Октомври 2015 17:27 | попи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

до 7777 сто не си седиш на кооперативниа пазар бе мизерник та седис там на улицата, такива като тебе преместиха пазара на улитцата за да не плащтате ама безплатен обяд няма.....


09 Октомври 2015 21:48 | Ай
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Много ми хареса израза "Така наречения пазар. " Ще продължа в този дух. Ние, в Петрич си имаме така наречените: 1. Политици - хора, озовали се по неведоми пътища във власта с единствената цел лично, и то много голямо обогатяване. 2. Административни чиновници/в общината и др. структури/ каращи автомобили струващи 20 годишните им заплати/. 3. Служители на всички нива, готнови за заплатичките си и ду... ца да дадат за да са в схемата. 4. Селски аянини/виж гугъл/ години наред поприбирали нещо/бая голямо/ от разните европроекти. 5. Гладна, съответно удобна интелигенция, готова със своите мантри да защити практически незащитими проекти и идеи. Това е - няма избори, няма личности, няма политика, няма бъдеще и надежди. Има само П АРИ, ПАРИ и пак ПАРИ. Но не се радвайте - не за ВАС мили българи, а за ОНЕЗИ, БОГОИЗБРАНИТЕ дето ни гледат надменно от плакатите.


09 Октомври 2015 23:14 | Атанас
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Абе много сте силни вие плюячите по Бръчков ама я да видим напишете си имената или обслужвате на Вельо заповедите анонимно да плюете истината .
КАЖЕТЕ какво направи Вельо за 16 години..... Ами нищо не направи, натрупа богатство за 10 поколения напред


11 Октомври 2015 12:20 | Щирлиц
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

КЪМ АТАНАС
Ако Бръчков остане 16 години по-малко ли ще се облагодетелстава. Там е проблема, че вместо да работи за общината, работи за себеси и за тези, който са му помогнали да се добере до кметският стол. Корупцията е нарастващ пропорционален процес за съжаление.


12 Октомври 2015 10:29 | гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Успех на Бръчков. Нека една от първите му задачи да е поставянето на табели на магистрала Струма указващи пътя за Петрич.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар