Как празникът на Сандански показа политическите лагери в града?

17 април 2015 09:27   12 коментара   15169 прочита


Уморени и отегчени управници, облечени като младоженци за цапаревска сватба, хората на Яне Янев, пременени с бели ризи като четници, кметът Тотев и заместникът му Мл. Тимчев, дегизирани с тъмни очила и депутатът Ат. Стоянов ,се събраха на едно място, за да се огледат предизборно

Празникът на град Сандански събра вчера в курортния град политици, бизнесмени и парламентаристи от местния и националния парламент на едно място, за да проследят общинските мероприятия по този повод. Традиционно празничният ден започна с тържествена литургия в манастира „Св. св. Козма и Дамян, отслужена в 09:00 часа. И тук на това свято място се събраха "играчите" в предстоящите кметски избори ,някои от тях, пременени като младоженци за цапаревска сватба, с ризи "решени" в лила, ретро сака и леко кривнати вратовръзки около добре охранени шии, други с познатите на санданчани униформи, несвалени няколко мандата трети, въоръжени единствено с благ поглед, очакващ метания от избирателите .На мястото пристигнаха кметът на града Андон Тотев, придружаван от заместника си Младен Тимчев и антураж от общината и общинския съвет.

Репортерът ни не успя да улови дали кметът влезе в черквата ,за да запали свещичка за здраве в този прекрасен, празничен, слънчев ден ,но докато го следваше това не се случи. Не видяхме и дали той целуна ръка, както си е по реда на владиката Серафим, дошъл специално за тържествената литургия и водосвет на иконата на "Света Богородица". Групата на кмета остана в двора на черквата, а част от придружителите му не спряха трескаво да оглеждат, кой от политиците е наблизо. На една ръка разстояние от кметската група стоеше новият депутат от Патриотичния фронт Атанас Стоянов, с широко отворени очи и 22 каратова усмивка, в очакване на поздрав от съгражданите си. Изключително приятна гледка. На целия този фон и леко вяла обстановка не можеше да не се забележат хората на Яне Янев. Групата около Янев белееше на общия сив фон. Всички, облечени в бели ризи като четници те буквално привлякоха вниманието на миряните, които се ръкуваха и прегръщаха с тях. Следват бурни аплодисменти.

Янев, е виден санданчанин и трябва да му се признае, че успява да увлече съгражданите си. Пък и така бе инструктирал четата си, че поведението им бе най-силно изразено политически. Спираха се и разговаряха с хората на всяка крачка. Групата му влезе в черквата ,поздравиха Владиката и след това, следвани отново от голяма група санданчани, четниците си тръгнаха пеша, разхождайки се по главната улица на града. Нямаше знамена и фанфари, но внимание не им липсваше. Не видяхме активно политическо поведение и присъствие на ГЕРБ в Сандански. Направи ни впечатление, че веднага след ритуала, управляващите курортния град- кметски екип и съветници се качиха по колите си със затъмнени стъкла и изчезнаха яко дим. Видимо е ,че политиците в курортния град започнаха да затягат коланите и да се делят, подготвяйки се за предизборната битка. Три лагера видяхме вчера ние и три групи, които ще мерят сили, кой да поеме управлението на града. От една страна, е кметът Тотев, ако той не се кандидатира, защото вече е на 72 и е уморен, то подготвя заместника си Младен Тимчев за бъдещ кмет на града.

Другата група е около Атанас Стоянов от Патриотичния фронт и третата е тази на лидера на РЗС Яне Янев. Според санданчани, той ще е изненадата на бъдещите избори. Мистериозно е поведението на ГЕРБ в курортния град ,не стана ясно, нахъсана ли е партията да издига свой кандидат в Сандански. На така описания вял фон, единствено четниците на Янев неуморно цял ден бяха по улиците, където народа празнуваше,развявайки гордо белите си ризи.

П. Петрова

12 коментара
17 Април 2015 10:01 | тончо
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

....Янев, е виден санданчанин и трябва да му се признае, че успява да увлече съгражданите си.....
Струма, стига лъгахте бе! Какъв Санданчанин е този Селяк от Цалим? Тоя е живял с орлите и козите по чукарите, не е виждал ток и топла вода като дете.....
Още малко и Парижанин стана .
ууууу гнъсове....


17 Април 2015 10:05 | санданчанин
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Янето е от Сандански, колкото е и Дончо Келнера...


17 Април 2015 10:34 | за янев
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Янев, е виден санданчанин и трябва да му се признае, че успява да увлече съгражданите си.
Показател за това е с каква" лекота " той ПИЧели избори в Сандански. ХА ХА ХА


17 Април 2015 10:59 | Rado
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

По-смешна статия - не бях чел !!!


17 Април 2015 11:11 | ЕЕЕЕ
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Много ли ти е смешно бе радо ? ми то това е целта !значи са си свършили работата


17 Април 2015 11:14 | милчо
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

! Виртуозно изпълнение евала !Не е за тъпаци или прохождащи .....


17 Април 2015 13:53 | градски
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

петрова напиши как празнува народа хората населението на града аз бях със семейството си през деня и вечерта на площада беше ни приятно а на политиците кой им е обърнал внимание цялата информация в статията е само един жалък напън с миризлив резултат


17 Април 2015 14:00 | .
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В тази статия само имената са верни :)


17 Април 2015 14:11 | ДОКТОРА
Оценка:
-13
 (
17
 гласа)

И КОЛКОТО ДА ЗЛОБЕЕТЕ, КМЕТ НА САНДАНСКИ, ЩЕ Е ОТНОВО ГОСПОДИН ТОТЕВ!!! КЪМ, НОВА ПОБЕДА, ГОСПОДИН ТОТЕВ!!! ЯНКА, САМО ЩЕ ДОКАРА ПРИЯТЕЛКИТЕ СИ ОТ СПАРТАКУС, ДО ГРАДА НА СПАРТАК, ЗА ДА ПОЗДРАВЯТ ЗА ПОБЕДАТА ГОСПОДИН ТОТЕВ!! ТОТЕВ ЩЕ Е ПАК КМЕТ, АКО НЕ ВЯРВАТЕ, ПИТАЙТЕ БАХАНА ОТ ГЕРБ !!!


17 Април 2015 15:51 | Великан
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А къде е бил лидера на ГЕРБ Сандански.


18 Април 2015 15:27 | 12 !!!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

АБЕ ВИЕ ОТ САНДАНСКИ САМО ПИШЕТЕ, ТОЯ БИЛ ТАКЪВ ОНЯ ОНАКЪВ, АМИ ИЗЛЕСТЕ НА УЛИЦАТА, БЛОКИРАИ ТЕ ОБЩИНАТА, ДОКАРАИ ТЕ НЯКОЯ ТВ, САМО С ПИСАНИЯ НЕ СТАВА, АМА ВИЕ СТРАХ, НЯКОИ ДРУГ ДА СВЪРШИ РАБОТАТА !!


21 Април 2015 12:41 | 6666
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тук се говори за 3 лагера но не е така защото са 4 лагера да там бяха и хората от ГЕРБ но явно репортера не ги е забелязал жалко битката ще много тежка за кметския стол




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар