Извънредно: Провеждат избори за лидери на БСП в Сандански и Гърмен, сменят Ан. Ризов и М. Стругова

26 ноември 2014 16:21   14 коментара   13083 прочита


Двете общински структури на столетницата са с най-нисък резултат, заповедта за избори е ултиматум от националния съвет

По разпореждане на националното ръководство общинските структури на БСП в Гърмен и Сандански спешно трябва да проведат избори за смяна на лидерите си. Това се наложило като "заповед " отгоре, заради слабите изборни резултати. БСП Сандански, начело с Андон Ризов и БСП Гърмен, оглавявана от Мариана Стругова ще трябва да затегнат редиците си тъй като изборният им резултат е най-слабият в региона. В момента структурите се подготвят с номинациите за новите лидери на червените в двете общини.

Катастрофата, която преживя столетницата в Пиринско мобилизира партията, започнаха ежеседмични сбирки, които чертаят стратегията и тактиката в предстоящите избори. БСП започна да оглежда състава си и да избира кой ще се включи в кметската надпревара. Залогът е огромен, ако и на тези избори БСП се провали тя завинаги ще изчезне от политическата сцена с авторитета на столетница.

Става нещо странно в БСП в Пиринско, те се затвориха и работят, но не говорят много. След изборите излязоха бързо от шока и в момента са мобилизирани и амбицирани. Миков попари междуличностните ежби, ограничиха се правата на традиционно спряганите за водачи социалисти. Активизираха и младежите им, сменяйки лидера Асен Балабанов с Ваня Маникатева и още в първия й ден новата лидерка започна с младежки инициативи. Наблюдаваме процесите отблизо, дали ще има Възраждане на БСП бъдещето ще покаже.

П. Петрова  


Още за: смяна   лидери   структури   Още от: Политика

Принтирай статия
14 коментара
26 Ноември 2014 17:01 | благоев
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

в Благоевград няма нужда от смени. Тук БСП излезе на първо масто на последните избори и д-р Пандев трябва да продължи да оглавява общинската организация. Така е и в МБАЛ.


26 Ноември 2014 17:33 | Партиен член
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

благоев,
ти си боклук. Ако някой съсипа общинската организация на БСП Благоевград и болницата това е Пандев.


26 Ноември 2014 18:28 | ОЩЕ
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ОСОБЕНО ЗА СТРУГОВА. А КОНФЕРЕНЦИЯ В САТОВЧА КОГА ЩЕ ИМА? СЕРКЬОВ ПЛАЧЕ ЗА СМЯНА.


26 Ноември 2014 18:33 | Асансьорен техник
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Владимир Пандев кога ще го сменяте другари или се е заключил в червения павильон и не смее да излезне ?


26 Ноември 2014 18:42 | Дядото
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Пандев вън от БСП !!!!! Съсипа и продължава да унищожава БСП !!!!! Пандев вън от БСП !!!!! Мигновена оставка на Пандев !!!!!


26 Ноември 2014 21:56 | Антон Попов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Нищо ново и нищо странно не става в БСП - Благевградска област. По скоро нищо не става! Всичко си е по старо му и даже още по лошо. Вигенин, Костадинов и Капитанов, в и сие с Гошев си разиграват коня както си искат. Областният координатор от Позитано Андрей се прави на пляснат с мокър парцал и едва ли докладва всичко където трябва. Със сигурност не е докладвал за предателството на председателя на общинскея съвет на БСП Симитли - Юлия Янчева, за действията на която е получил сигнали от няколко партиини кадри. Той не докладва ама хората ще отидат на Позитано и тогава и той ще бъде "разпитван",


26 Ноември 2014 22:47 | chukcho
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

struma .com- вие сте лоши. Защо блокирате гласуването.


27 Ноември 2014 00:04 | ГЕРБ
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Това не е на дневен ред за Българският НАРОД !!!!!


27 Ноември 2014 08:37 | 1001
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

В Сандански да изберат за лидер Тотев и веднага ще се възползват от изградената му престъпна мрежа. Ще бъдете първа политическа сила до когато каже Той


27 Ноември 2014 20:30 | 18910
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Оставката на Асенчо Балабанов ще се отрази добре на младежката организация. Най-после ставаме свидетели на положителни промени в редиците и.


27 Ноември 2014 21:29 | ОЩЕ И ОЩЕ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ДОКАТО НЕ СЕ ЕЛЕМИНИРА ЕМИЛ КОСТАДИНОВ ОТ БСП КАКВИТО И СМЕНИ ДА ПРАВЯТ В БСП ВСИЧКО Е НАПРАЗНО! СМЕНИ СА НУЖНИ В РАЗЛОГ, БЕЛИЦА, ПЕТРИЧ, СИМИТЛИ, БАНСКО, САТОВЧА, ХАДЖИДИМОВО И УЖ ЧЕРВЕНИЯ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! НА МЕСТА НЯМА КОЙ ДА ГИ СМЕНИ СЕГАШНИТЕ ЛИДЕРИ! БСП СИ УТИВА ЗАВИНАГИ, ТОВА Е ЗАВЕЩАНИЕТО НА ЛУКАНОВ И ЛИЛОВ И СЕГА НА СТАНИШЕВ!


28 Ноември 2014 06:55 | БСП.дпс..
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

СТРУГОВА Е ПОДЛОГА НА БАШЕВ .ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ ЦЯЛАТА ОБЛАСТ. КОГАТО ОСТАНА БЕЗ РАБОТА ТОЙ Я НАСТАНИ В ГЪРМЕН.


28 Ноември 2014 09:18 | до още и още
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Много си прав за всичко но си мисля че не искат да се правят тези смени затова БСП в Благоевградска област със сигурност отива в архива, затова работят и Вълчев от София и Вигенин които по добре да си седи у софия и да си говори или да си заминава бързо за Брюксел. Той едва чака това да се случи. Марш от Благоевград


29 Ноември 2014 10:18 | ДО ОЩЕ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

КОНФЕРЕНЦИЯТА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕ И САТОВЧА, ПЕТРИЧ И БАНСКО СА НАСРОЧЕНИ ЗА 31 ФЕВРУАРИ 20... ГОДИНА. ОБЕСВАНЕТО НА Е. К. СЪЩО Е ЗА 3 МАРТ. БРАВО.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар