Ивайло Калфин в Благоевград: Мълчанието на Плевнелиев породи серия сериозни конфликти, зависимостта и страхът му също! Дошло е време за кардинална промяна! Гласувайте!

21 октомври 2016 09:25   8 коментара   9552 прочита


Президентът Първанов: Свидетели сме на една смешна кампания, в която участват шоумени за посмешище, бивши затворници и т. н. Не се поддавайте на внушения и не се отказвайте от вота си! Калфин е блестящ дипломат и европолитик, достоен Президент!

"Не съм тук да ви агитирам, а искам да не забравяте, че общество, което не вярва, че нещо зависи от него-Не оцелява! Така започна изявлението си пред препълнената зала на ДТ "Н. Вапцаров" кандидатът за президент от коалиция "Калфин Президент" Ивайло Калфин, който бе посрещнат от симпатизанти снощи в Благоевград. Заедно с него за среща с гражданите на областния център пристигнаха Георги Първанов, президент 2001-2011 година, председателят на "Гергьовден" Любен Дилов, председателят на ПП "Партия на Зелените" Владимир Николов, лидерът на АБВ в областта Вл. Елезов и други."

Залата замлъкна, когато заговори Калфин. Той говори разпалено за проблемите около образование, работодатели, детски надбавки и показа завидна вещина, коментирайки наболелите проблеми в държавата "Аз искам например моят държавен глава да е смел и да отстоява интересите на държавата. Например да отговори на турския държавен глава достойно и авторитетно, когато Ердоган вади от прахта речи за велика държава, промяна на турските граници и навлизане в българска територия, а не да мълчи като Плевнелиев. Защото този вид мълчание, а от другата страна настъпление, поражда само конфликти."

Тъжни са фактите, че деца не получават образование у нас, младите не знаят как да си потърсят работа, а ролята на президентът е именно да създава добра връзка между народа и правителството. Бедността в България си има име и това ме притеснява особено. Категорично отхвърлям изявлението на Плевнелиев, в което казва, че президентът няма роля във вътрешната политика на България. Това е бягство от истинската му роля. Президентът е обединител на нацията и кой ако не той има пълно право да контролира всички процеси в държавата и нейната външна и вътрешна политика., каза Калфин.

Според него а в момента тече усърдна кампания за отказване на гражданите от гласуване. Изложи като аргументи изключителни късата предизборна кампания, както и неактивната роля досега на Плевнелиев в управлението на България.

"Мая Манолова бе толкова активна, че не остана човек, който да не знае, че тя е омбудсман! Несериозно е поведението на Плевнелиев и страхът му да не обиди премиера Бойко Борисов".

След Ивайло Калфин думата взе Любен Дилов-син, който каза: "Вярвам му, той има вече характер да бъде президент. Преди не! И ви призовавам да гласувате и на Референдума на Слави Трифонов, без да ви пречат пристрастия. За мен това е единственият начин да бъде сритано статуквото!"

Последва изчерпателната реч на Президента Георги Първанов, който бе категоричен:

"Ив. Калфин е блестящ дипломат и европолитик и бих го поставил единствено до Бокова. А в тази кампания виждаме всякакви хора да се кандидатират за президент-от лежали в затвора до смешни шоумени, кампанията стана несериозна и аз разбирам вашето разочарование от кандидатите сега. Това не означава, че трябва да се откажете от вота си. Плевнелиев се страхува от Борисов, Цецка Цачева също. Не бива да се страхувате да подкрепите дипломат и човек, който е успявал да води брилянтни преговори заедно с мен, аз с Путин, той с Лавров. Не ни трябва безличен президент, а човек, който няма да избяга както бяга Плевнелиев!"

Последва и реч на Владимир Николов, който подкрепи колегите си и добави: "Изключително важни избори да дадат новото начало в българската политика. Ние участваме да спечелим. Г-н Калфин е всепризнат, твърдо устоява позициите си, има мнение. Професионални и лични качества има. Призовава да се забравят партийните пристрастия да видят хората визията, личността и да преценят. Твърд и с воля за промяна да бъде президента."

Срещата завърши с въпроси от гражданите към гостите. Калфин обеща и специално внимание към Благоевград, защото според него в момента има много административни проблеми, които пречат на развитието, инвестициите и цялостна икономика на града.

Любезните домакини от АБВ бяха организирали коктейл, по време на който гражданите можеха да изпият по чаша вино и да поговорят лично с кандидат -президента Калфин и президента Г. Първанов.

Н. Никова

*Предизборна публикация

8 коментара
21 Октомври 2016 11:55 | наблюдение
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Доста забавно е как Струмата отразява с непохватни хвалебствия кандидатите, които дават пари за реклама. Калфин е тотално компрометирана кандидатура, част от статуквото 20 години, неясно какво работил преди политиката, подкрепен от невероятните мръсници - Първанов и недо-Любен Дилов, министър в пагубната за България Тройна коалиция. Залата е очевидно празна, хората още по-очевидно докарани. Бог да пази България със страхлив нагаждач като този за Президент.


21 Октомври 2016 12:27 | !!!
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Въпреки поканите за чаша вино и докарани с коли от Петрич и Сандански, като изключим журналистите, тогава от Благоевград ще се окаже само Елезов и баща, и Дончо.... Каде видяхте "препълнена" зала?


21 Октомври 2016 13:29 | ГРАЖДАНИН НА БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

КАЛФИН - ПРЕЗИДЕНТ ! ИЗБОРЪТ НА ИНТЕЛИГЕНТНА БЪЛГАРИЯ


21 Октомври 2016 17:47 | до Гражданина
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

е нема как да не гласуваме с тея убедителни аргументи. тоя е пълна шушумига, айдук, ама ти понеже с главни букви си написал, отиваме да пуснем бюлетина. вижте там помислете нещо друго да лажете хората.


21 Октомври 2016 18:51 | Българин
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Най-евтино купеният Български президент -Гоше от Сирищник говори за зависимостите на Плевнелиев. И това ако не е наглост!


22 Октомври 2016 00:14 | кресна
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

елезов, на тези президенски избори ще се представите зле и приключвате с политиката.


23 Октомври 2016 17:17 | Дядо от село
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Бивш социален министър иска да стане Президент, вероятно, както загроби пенсионерите, така ще загроби и държавицата. В това съм сигурен !!


23 Октомври 2016 18:51 | Лъжци
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Затова ли товарищ Калфин, твоят кукловод агент Гоце, не бе поканен като президент от нито един държавен глава на страна от Европейската и Евроатлантическата общност, докато Росен Плевнелиев бе канен от всички многократно (вкл. и от Британската кралица) и награден от толкова държави с най-престижните им награди




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар