Искрено и лично! Кюстендилският бизнесмен Ст. Печинов: Г-н Борисов "службогонци" и "блюдолизци, "шофьори и адвокати с РабФак, съсипват партията ви, стремглаво вървите по пътя на НДСВ

31 юли 2014 08:54   18 коментара   26856 прочита


Емоционално отворено писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати известният кюстендилски бизнесмен, един от основателите на партия ГЕРБ и в последствие изключен от нея Стефан Печинов

Публикуваме писмото му без намеса :

 

До г-н Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ

До Изпълнителната комисия на ГЕРБ

София

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Стефан Печинов, бизнесмен, жител на Кюстендил, на 64 г. Вдовец. Завършено висше икономическо образование, от 1991 г. се занимавам с частен бизнес, по моя преценка и тази на партньорите и конкурентите ми - успешен.

Г-н Борисов,

Нека започна с това, че до днес не съм сядал и не съм разчитал - нито за ден, на държавната софра. Напротив - плащам непрекъснато и редовно данъци, заплати и осигуровки - за до 250-на човека, на които съм работодател. След 10 ноември 1989 год. не съм членувал в никоя политическа партия. Убежденията ми са антикомунистически. Гласувал съм винаги със синята бюлетина.

Позволявам си да се обърна към Вас и да Ви занимавам с моето мнение във връзка с настоящето и бъдещето на ПП ГЕРБ, защото съм един от учредителите и в Кюстендил. И защото ме боли, като гледам, че ГЕРБ стремглаво върви по пътя на НДСВ. И това се случва въпреки все още Вашия голям авторитет и харизма. Случва се поради това, че сте обграден от недостатъчно стойностни хора, които издърпват от низините още по-не качествени блюдолизци и службогонци. Българинът е интелигентен и ориентиран човек и лесно разпознава боклуците и недостойните. И авторитетът но„а ПП ГЕРБ пада всеки ден.

За да не съм голословен, ще дам примери от моя град Кюстендил. Под „мъдрото” предложение и давлението на г.н Цветан Цветанов за депутати бяха предлагани и - за нещастие както за Партията така и за Кюстендил, бяха избирани господата Валентин Микев, по образование шофьор, и Кирил Калфин, юрист, завършил по тогавашната система „РабФак” /”Работнически факултет”/ и ПУЦ. Последният много години беше шеф на районната митница в Кюстендил. Мълвата в града е, че си е платил , за да стане дeпутат и да има имунитет. И двамата /Микев и Калфин/ никои не ги видя като изяви в парламента и като депутати - нито на трибуната на НС, нито по някоя телевизиите - в дебати, интервюта, позиции и пр. За съжаление нещата продължават по същия начин.

На 18 юли т.г. на едно конспиративно събрание ,на което са поканени ограничен кръг приближени на депутата К. Калфин и в присъствието на г-н Цветан Цветанов, е избрано и е одобрено предложеното от Цветанов ново общинско ръководство на ГЕРБ в Кюстендил. Общо взето - от стойностни хора. Но начело е сложен Виктор Янев, който до вчера беше изключен от ПП ГЕРБ за участие в предходни избори в листата на друга политическа сила . в коалицията на кмета на Кюстендил Петър Паунов, който се явява, вече два мандата, негов шеф и работодател. За по-голяма сигурност на К. Калфин, пак подчертавам -в присъствието на г-н Цветан Цветанов, са изключени от ГЕРБ моя милост Стефан Печинов, инж. Атанас Кирилов, и адвокат Вася Пешева. Без да присъстваме и без обяснение за причините, за мотивите.

Г-н Борисов, уверявам Ви - никога не съм имал политически и властови амбиции. На предходните парламентарни и местни избори въпреки членството ми в ГЕРБ не можех да гласувам за кандидатите на г-н Цветанов , защото като че ли нарочно бяха предлагани нестойностни хора. Още по-смешно и тъжно беше после с назначаването на областни управители в Кюстендил Любомир Анчев и Владислав Стойков – и двамата без доказани особени качества, спортисти, футболистчета, без да подценявам тези им призвания.

Г-н Борисов ако, искате ПП ГЕРБ да просъществува и да пребъде за благото на България, вземете здраво юздите и си вземете помощници, които разбират политика, достойни хора. Нима не е повече от ясно, че Кирил Калфин пак, и за тези парламентарни избори, си разчиства терена, маха такива /като Вася Пешева – например/, които са конкуренция при водачеството и при съставянето на кандидат.депутатската листа. И само в Кюстендил ли е така!?

С уважение към Вас, привърженик на ГЕРБ . макар и изключен по такъв безпринципен и брутален начин

 

Стефан Печинов, бизнесмен

Кюстендил

18 коментара
31 Юли 2014 09:07 | мдаааа
Оценка:
14
 (
32
 гласа)

това не е само при вас и при нас е така Цветанов е хубав човек но много не разбира от политика, не усеща че тези около него са дупелизци, не може да ги разпознае.


31 Юли 2014 09:55 | wrote
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

“ТИЯ ТРЪНИ ЗАД КАУФЛАНД СА НА ОБЩИНАТА, ДА СИ ГИ ОКОСИ. А ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА УЛИЦАТА ИМА ТРЪНИ 2 МЕТРА, КАТО ЗЕМЯТА Е ЧАСТНА, ПОЖАРНАТА ДА ГИ ГЛОБИ, ЗА ДА ГИ ОКОСЯТ, ЗАЩОТО СА СУХИ ТРЕВИ. ”


31 Юли 2014 10:42 | 136
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

Същото е положението с предлаганите за депутати и в гр. Г Делчев.


31 Юли 2014 10:47 | вк
Оценка:
15
 (
25
 гласа)

Подсъдимият Васил Костов: Бил съм пряк свидетеля на срещата между босовете на СИК, няма да ги изреждам, те се знаят кои са, когато се разпределяха, след убийството на Поли Пантев. Бяха всички в Японския хотел и се караха за парите му. Ставаше въпрос за 80 или 100 милиона долара. Тогава Женята и братя Пехливанови не даваха повече от 10 милиона. В последствие разбрах, че Бойко Борисов има бригада, не група – бригада, която все някак си ще се разберат там, ще се оправят, ще се натиснат, ще ги натиснат тези тримата и ще си вземат парите. Чувал съм, това ще си го запазя за впоследствие, и много по други разговори за Бойко Борисов специално. За каналите да кажа. Бойко Борисов му бяха на него, той отговаряше лично за каналите за хероина от Турция, който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дроба. Синтетична дрога се изпраща тук и каптагон, а влизаше хероин. Той имаше проблеми тогава за тези канали с Косьо – Самоковеца. Беше взето, знам в коя къща, кои хора са присъствали, се взе решение


31 Юли 2014 10:51 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
26
 гласа)

Г-н Печинов, аз съм човек с десни възгледи и наблюдавам Герб още от създаването му в района. Сигурно съм видял много повече несъответствия, но това си тече още от 90-та година. За един рационален човек си е живо изпитание да се занимава с партиен живот. Но няма да минат без рационалност. Няма да минат и с капсулиране на Герб. Няма да минат и със замяната на "Център-дясно" само с "Дясно". Вече е правено преди 20години. Запазете си надеждата за промяна. Не сте сам. Подкрепяйте Герб, въпреки преживяното.


31 Юли 2014 11:26 | Cdc
Оценка:
21
 (
29
 гласа)

В Герб по Общини се намърдаха само нереализирани политици от други партии.


31 Юли 2014 12:12 | Цветан
Оценка:
16
 (
36
 гласа)

до Стефан Печинов,
Г-не, не забравяйте че Вашият Лидер също е завършил ПУЦ в Школата в Симеоново, а през живота си е прочел само една книга - Винету!
Тогава какво чудно има по въпроса за образованието и интелекта на членската маса?
Празно писмо, с кухо съдържание.


31 Юли 2014 13:04 | анонимен
Оценка:
15
 (
27
 гласа)

"Подкрепяйте герб" убийствен съвет! Тези хора не носят своите глави на раменете си, а "както каза и нашият председател". Този цитат ни втръсва до смърт. Техният председател т. е. Боко казва едно след 5 минути обратното, което може евентуално и да накара слушащите го да се опитат да мислят, дори и да им е трудно.


31 Юли 2014 13:23 | гражданка
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

А, за структурата на ПП Герб в гр. Петрич какво да кажем. Такава сбирщина е, че главата да те заболи. Бившия ни депутат Митко Захов с какви очи стана член на ПП Герб? Целия град знае какво му е потеклото. Обаче навреме се отказа да е все още в политическия живот на "любимата му партийка". Единствения достоен член на местната организация е г-жа Невена Цанева. Всички други просто не стават за нищо. Ама въобще не стават за нищо!!! То на централно ниво е пълен абсурд, та искаме и в местните структури да е изрядно. В ПП Герб в цялата ни страна е сбирщина от неудовлетворени за лични облаги лица .Докато има такива интересчии в скъпата ни татковина държавата ни ще се разпада ли, разпада.


31 Юли 2014 14:43 | ДОКТОРА
Оценка:
7
 (
29
 гласа)

НАРОДЕ, ВНИМАВАЙ!!!! НИКОГА, АМА НИКОГА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВИЛНЯЛА ПО ГОЛЯМА ЧУМА ОТ ГРОБ!!!! ТАЗИ СМРАД Е УБИЙСТВЕНА ЗА ХОРАТА, ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ И ЗА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!!!! НАРОДЕ, ВНИМАВАЙ, НЕ СТАВАЙ ЖЕРТВА НА ТЕЗИ ЗЛИ ДЕМОНИ !!!!НАРОДЕ, ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ И ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА СТРОШИМ ЗМИЙСКАТА ГЛАВА НА ТОВА ОТРОВНО ЗЛО, А СЛЕД ТОВА, КОЙ ОТ КЪДЕТО Е !!!!


31 Юли 2014 14:57 | възможно е
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Така като гледам г-н Печинов си проправя път, нищо чудно на изборите да се уреди с хубаво местенце. Ако има кой да прочете писмото му, де...


31 Юли 2014 15:36 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Тази партия вече не е само на Цветанов и докато има и добри практики по страната ще има моята подкрепа. На предишните парламентарни избори и аз ходих на гъби, огорчен от местните структури. И с надежда, че ще си вземат поука. Това не се случи. Някой съмнява ли се кой води първенството и по нередностите около референдума и кои пълнят устата на крокодилката от Кюстендил. Можех ли да не гласувам за Томислав?! Печинов, защо не те познавам, бе пич? Що буря мина по цялата област. Къде беше ти? Търсихте по гугъл... непознат. Свикването един с друг става с редовни контакти.
Свикнах да не обръщам внивание на стоновете от гробищата на СДС и БКП.


31 Юли 2014 15:58 | ди
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Прав е Пейчинов, ГЕРБ Кюстендил за втори път има не избрано, а назначено ръководство. Кой го е страх от мнението на членовете?
Как при 1500 членове се събира събрание от 30 човека за да номинират Калфин и Янев за депутати?
Как се изключват знакови за партията ГЕРБ имена, точно преди събрание за номинации за депутати, да припомним, че на предишмите избори с най малко гласове на събранието за номинации за депутати няй малко гласове имаше Калфин, най много Пешева и..... Калфин бе начело в листата, Пешева извън листата, а сега и извъм партията, е много комунизъм бе Калфин - има човек има проблем....


31 Юли 2014 16:15 | комита
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Изключването на Пейчинов е лично отмъщение на Калфин, тъй като Пейчинов това което е написал е и казвал на събрания.
Не може областният кординат Калфин да ползва партията, като своя за да разчиства лични сметки с бизнесмени за неща ставали по време на митническите му години.
Браво Стефчо!


01 Август 2014 00:49 | АНАМНЕЗА ЗА ЦВЕТАНОВ
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Бойко Борисов и Цветан Цветанов – абсолютни фаворити за водачи на листата на Кюстендилска област. Това стана ясно, след като в петък късно вечерта приключи последното общинско събрание на ГЕРБ, в Кюстендил.

Първа от местните в общинската номинация в Кюстендил е общинския съветник Вася Пешева със 125 – гласа, след нея е областния управител Владислав Стойков с 97 – гласа, третото място е за Любомир Анчев, бивш губернатор с 85 – гласа, останалите подредени по боря на гласовете са: Боян Милушев – 79, Валентин Микев – 71, Кирил Калфин – 61. Девети е Веселин Вучков с 58 – гласа.
Общо шест общини в Кюстендилска област номинираха Бойко Борисов и Цветан Цветанов за водачи на листата на кандидат депутати от ГЕРБ. Номинациите за Бойко Борисов и бившият вътрешен министър са от общините Кочериново, Рила, Сапарева баня, Бобошево и Дупница, каза областния координатор на ГЕРБ Кирил Калфин, който обяви, че не се меси на общинските организации кого да номинират.

След края на събранията предлож


01 Август 2014 09:08 | старогражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Да приключване по темата. С флирта с Паунов и дупнишките недоразумения беше ошашавена филисофията на "Център-дясното" в цялата област. До практиката не се стигна от заетост с вътрешни борби. Всичкото това до 5-ти октомври не го виждам как да се промени. Дано ни обедини поне ужаса от цифрата "119".


01 Август 2014 10:42 | до гражданите
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

поздравления за господина, в благоевград е също дереджето. обкръжението е под нулата. много пъти съм изразявала позцията си, но глас в пустиня. и аз също на последните избори не подкрепих герб. обкръжението им е на мого ниско ниво, както пишете в писмото шофьори, касиери, прависти, финансисти и други завършили юзу, преминали от партия в партия, напълно ви подкрепям и поздравлявам


01 Август 2014 11:07 | ?
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Герб си управляват по мафиотски приоми. То не беше Мишо бирата, то не бе полицеѝ ски репресии то не бе гонене то не бе калинки, фалити на фирми неудобни за тях, контрабанда на цигари, чадъри за наркотрафиканти и т. н и т. н.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар