Губернаторът К. Хаджигаев се върна от Солун с прекрасни впечатления от новия префект на града, предстоят съвместни проекти Благоевград - Солун

04 март 2013 15:00   27 коментара   14816 прочита


Областният управител Костадин Хаджигаев и заместник областният управител Бисер Михайлов бяха на официално посещение в префектури Солун и Комотини, Република Гърция. След срещата с зам. - префекта на Източна Македония и Тракия – Архелаос Гранас, в Кавала. Работното посещение на Областния управител Костадин Хаджигаев и заместник областния управител Бисер Михайлов продължи в Солун, където зам. - префекта на Централна Македония за Област Серес – Йанис Моисядис ги представи на новия префект на Централна Македония – Апостолос Дзидзикоста. Областна администрация Благоевград е в много добри отношения с Префектура Солун, като се очаква тези отношения да се задълбочават и доведат до нови съвместни проекти. Новият префект на Солун е млад човек със съвременни разбирания, завършил висшето си образование в САЩ и желание за съвместна работа между пограничните области.

Негово е предложението да се направи сдружение между туристически фирми и медии, от двете страни, като целта на сдружението ще е да увеличи възможностите на двете страни за целогодишен туризъм. Да се създадат съвместни програми в областта на културата и по този начин да се развива и културния туризъм, да се създадат общи дестинации, които да разкриват културно-историческото минало и на двете държави. За тази цел ще бъдат създадени работни групи в няколко направления за сформирането, на които ще отговарят зам. - префекта на Централна Македония за Област Серес – Йанис Моисядис и заместник областния управител на Област Благоевград – Бисер Михайлов.

Областният управител Костадин Хаджигаев остана доволен от срещата с гръцкия си колега, виждайки желанието на Префект на Централна Македония – Джиджикоста Апостолос за съвместна работа, задълбочаване на междусъседските отношения, стремежа за съвместно развитие и напредък. Областният се срещна и с Генералния консул на България в Република Гърция – Васил Вълчев, който от своя страна предложи съдействие във всички сфери на работа и особено на проекта за замерване на нивата на реките Струма и Места /внесен за одобрение/.

П. Павлова

27 коментара
04 Март 2013 15:29 | Панталей Пътников
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Хубаво е това, че областия пътува на тука и там, както разбирам от медиите . Но от много време си мисля, защо като ходим на вънка в чужбина виждаме около основните пътища всичко да е чисто . Няма боклуци - бутилки, кофички от кафе, строителни отпадъци и какво ли не. Факт, че възпитанието ни куца, че това е липса на възпитание, ... но веднага намирам вина и в ръководните фактори на местно и регионално ниво . Първо какво ми прави впечатление . По сновните пърти артерии, каквато за нас е ГП Е - 79 почти никъде не виждам да има поставени в участъците за паркиране, големи контейнери в които пътуващите могат да изхвърлят боклуците който им се събират по време на пътуване . 2. Защо фирмите, с които има сключени договори не се ангажират и с косенето на треви и почистването на изхвърлените боклуци . Не изключвам вариант това нещо да го има като клауза със снегопочистващите фирми. Мисля, че тези договори са целогодишни . Апелирам към медиите и вие да се разровите по този въпрос.


04 Март 2013 15:58 | ДОНИ
Оценка:
23
 (
29
 гласа)

ДА СЕ АРЕСТУВА, НЕЗАБАВНО, ТОЗИ ИЗМАМНИК И КРАДЕЦ !!! ДА МУ СЕ ПРОВЕРИ ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА И ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО -ОТКРАДНАТО ОТ ПОТТА И КРЪВТА НО НАРОДА !!!!


04 Март 2013 16:19 | анонимен
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Няма ли да спрете да ни занимавате с физкултурниците и голите глави? Не сте ли чули, че "празна плевня покрив не търпи". Не са ни интересни и колкото по-бързо престанете да ни ги набивате в очите, толкова по-добре, защото те си отиват и дано никога повече не се връщат такива като тях!


04 Март 2013 16:21 | Ханко Брат
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Тия е време да се опитат от топлите местенца, те правят сметка за бъдещи проекти! Вижте какви са им партньорите - завиршил човекът в САЩ, а нашият плочкаджия е с купена диплома от габровския ПУЦ!


04 Март 2013 17:41 | за Хаджигаев-
Оценка:
4
 (
6
 гласа)




за сладкарница Чинара - Хаджигаев - защо спиш и ти и г-н Баханов

с 312 кв. м застроена площ от административна сграда
на четири етажа, масивна конструкция, находяща се в гр. Сандански, УПИ І, кв.
39, описана в Акт за държавна собственост №2055/08. 04. 2009г. и Акт за поправка
на акт за държавна собственост №2085/08. 06. 2009г.


04 Март 2013 18:00 | четири години !!!
Оценка:
7
 (
7
 гласа)


ПИСНА МИ !!!!
до кога ще чакаме проверката и делата по далаверата за ОГНЯНОВО. Някъде нещата се пропукват - областна администрация, прокуратура, съд, медии. Всички мълчат. Бяха уволнени служители !! ако всичко е в ред -защо не се възстановят тези служители !! по-този случай се занимаваха зам. областните -г- Баханов .....и г-н Михайлов те трябва да излезат със доклад какво са свършили докъде са я докарали .....за да сме наясно гражданите що е станало !
бездействието Ви е престъпление ! г-н Хаджигаев ! защо прокуратурата продължава да спи


04 Март 2013 18:32 | екскурзия
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Този човек обиколи целия свят откакто е областен управител. Хубаво е, че трупа приятни спомени, но по-добре е да даде отчет не след дълго за резултатите в полза на града ни, не какво са обсъждали, а впоследствие какъв положителен резултат е имало от тези му посещения къде ли не. Иначе поне се напътува из света, събира впечатления, но къде са положителните последици за града от тези обиколки по света?


04 Март 2013 18:39 | виктория
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Още два месеца останаха, след това става лошо


04 Март 2013 18:44 | ???
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

ЕЙ, ГОСПОДА ОТ ГЕРБ, ВДИГНАХТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НА ПРОТЕСТИ, ИНТЕРЕСНО КАКВО СТЕ ВЪРШИЛИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, ОСТАВИХТЕ НАРОДА ДО ПРОСИЯ, ДЪРЖАВАТА Е КАТАСТРОФИРАЛА, ОСТАВИХТЕ ДЪРЖАВАТА В ПЪЛНО БЕЗВЛАСТИЕ, ЕХ НАРОДЕ, НАРОДЕ, ДО КОГА


04 Март 2013 20:45 | александър
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Beлята в Кресна саботира общината, като спира вси4ки проекти използвайки контактите си в ГЕРБ, докога такива неуравновесени марди ще представляват полити4еския елит в Кресна? В същото време принуждава колита на ВИК-Кресна, да зареждат на неговата бензиностанция (А как е придобита????), като председател на у4илищното настоятелство, принуждава местното у4илище да пазаруват от определен от него магазин (собственост на кандидат за местен депутат от... ГЕРБ!!!), и заплашва да уволнява наред, защото не е спе4елил търга за гориво, за отопление на у4илището! Докога ще го търпим, заради такива като Белята хората са по улиците в гражданско непод4инение. Г-н Хаджигаев, откога познавате Белята, допускам, 4е ви е оплел в сладкодумие, като сестра му, от която той се у4и, и ви е заблудил за да му повярвате, и защитавате пред ИБ на ПП ГЕРБ. В Кресна, Белята никога няма да бъде популярен и избираем, както и хората около него, независимо от опитите му да оплете в мрежата си, дори и бивш Кмет, цял живот


04 Март 2013 20:52 | александър
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

П. С. цял живот Белята живее в свят измислен от сестра му, която го надъхва и му внушава, 4е белите, които прави са всъщност добрини!!!! Прикрива му зулумите използвайки служебното си положение и контакти които е създала, като Одитор в ;АФА; ООД, София!


05 Март 2013 00:10 | !!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)



ПИСНА МИ !!!!
до кога ще чакаме проверката и делата по далаверата за ОГНЯНОВО. Някъде нещата се пропукват - областна администрация, прокуратура, съд, медии. Всички мълчат. Бяха уволнени служители !! ако всичко е в ред -защо не се възстановят тези служители !! по-този случай се занимаваха зам. областните -г- Баханов .....и г-н Михайлов те трябва да излезат със доклад какво са свършили докъде са я докарали .....за да сме наясно гражданите що е станало !
бездействието Ви е престъпление ! г-н Хаджигаев ! защо прокуратурата продължава да спи


05 Март 2013 00:51 | ПОЕЗИЯ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

България от нас нуждае се,
от силите на всички ни.
И няма място за съмнение -
ще се вдигнем на въстание.
И не като отчаяни овци,
а като познаващи себе си души.

Къде видели сте по-жилави, корави?
Българите несломими сме!
От всяка нищета спасяваме се,
със залък едничък оставаме.
А кой зачита днес това?
Не ще бъде някоя страна.

Потъпкват, газят ни ‚големите‘.
Дори и малките ни плюят.
Прекалено много време ние
безучастно и смирено гледаме сеира.
И от борбени и славни –
заспали сме безправни!

Кажете вие хора – българи,
ще оставим ли това така?
Подигравки, мачкане, неволя,
не ще търпи моята душа!
Ако с мен сте вие хора,
нека със земята изравним затвора!
Нека!!!

Белослава Неделчева


05 Март 2013 10:06 | роро
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

абе какви проверки, какви пет лева чакате от Хаджигаев. той нека си каже за катастрофата и за пребитото момче от Еленово, който след месец е починало.


05 Март 2013 10:14 | ?
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

кога е станало тава с хаджигаев


05 Март 2013 12:54 | ДОНИ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

ТОЗИ, ОСВЕН, ЧЕ Е ТЪП И ОЛИГОФРЕН, КРАДЕЦ И ИЗМАМНИК, Е БИЛ И УБИЕЦ!!! ЛЕЛЕ, ТОЗИ ИМА УМУТ ДА СТОИ И ДА СЕ ПОКАЗВА С ГРОЗНАТА СИ МУТРА ! НЕЗАБАВНО ДА СЕ АРЕСТУВА И ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ ВСИЧКО ОТКРАДНАТО И ДА ИЗГНИЕ В ЗАТВОРА !!!


05 Март 2013 13:45 | Милуш от Драгуш
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Вместо да посети затвора в Бобов дол и да придобие впечатления от условията там, да се запознае с директора и старите пушки, ХаджиПлочков се разхожда в Гърция. Да си стяга багажа и да подава оставка веднага


05 Март 2013 19:09 | 1
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Чао бе човек! Никой не ви иска, и за нищо не ставате, освен за ядене и СРАНЕ! Говеда!


05 Март 2013 21:27 | 123
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Да, за нищо не стават тези неграмотници, и този и протежето му Малкия Мук - Георги Качев, но нали имат пари...


05 Март 2013 23:20 | рймд
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Оставете ги да е наслаждават още малко на големеене, екскурзий и удоволствия, защото те си знаят че си тръгват скоро, много скоро и нямат вече онова тъпо, комплексарско самочувствие отпреди месец. Това са хорица заради които не си заслужава да си късате нервите, а просто чакайте звездния момент когато ще ходят по онкологичните болници от алчност и злоба


06 Март 2013 11:20 | марчев
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

И двамата са олигофрени. То герб нямат други освен такива боклуци. Мистрията е за затвора. И се надявам новите от улицата бързо да вкарат некадърниците в затвора.


06 Март 2013 17:17 | Сър пиЧук
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

БЪЛГАРИЯ В ДУМИ

Вожд. Харизма. Път. Прогрес.
Банско. Писти. Интерес.
Дюни. Бонуси. Кумец.
Референдум. Ток. АЕЦ.

Колорадо. Аспен. Гаф.
Изявление. Масраф.
Ролекс. Линкълн. Кръст. Синод.
Литургия. Храм. Възход.

Дянков. Доходи. Числа.
Приходи. Бюджет. Тесла.
Босфор. TB. Листопад.
Рейтинг. Медии. Диктат.

Мечки. Рожен. Стадион.
Мач. Победа. Шампион.
Тигри. Футбол. Еърбъс.
Перник. Мъка. Земетръс.

Криза. Майчински. Позор.
Цаца. Избор. Прокурор.
Гаф. Принуда. Прецедент.
Клетва. Хумор. Президент.

Инфраструктура. Тръба.
Газ. Печалба. Веселба.
Път. Обама. Интервю.
Слава. Блясък. Дежа вю.

Урни. Битка. Мат’риал.
Яне. Марешки. Парцал.
Лято. Избори. Сефте.
Бюлетина. Ром. Кюфте.


06 Март 2013 17:35 | за Санданчани !!!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)


Санданчани да се вдигнем срещу групировката на екс съдията Илия Янев ! стига сме мълчали и с нашето мълчание прикриваме кражбите ! да поискаме оставките на прокурорите прикрили кражбите ! някакви тъмни субекти на тридесет метра от прокуратурата разфасоват сградата на старата община ! кой е разрешил какво ще се прави там ! какво !!!?!?! защо сите си мълчите !защо и от БСП си мълчат ! щото сите са на Илюьо и бай Дончо измекяри гадни, долни ! що си мълчите бе ?!?що -сите барате и лапкате покрай Кмето ! сите сте маскари - ама се правите на вода ненапита ! Корнелия ти крепиш Тотев ! това е престъпление !




07 Март 2013 09:49 | ДО ПЛОЧКАТА
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

ХАДЖИГАЕВ, КОЛКО МИЛИОНА КОМИСИОННА ГУШНА ПО ПРОЕКТА В САТОВЧА ОТ АГРОМАХ И АРБЕН МИМЕНОВ?!!!!!


07 Март 2013 12:27 | коце
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

зор ми е що пишете за мен ас сам на бойко човека не можете да ме мрьднете деже и депотат ке ме изберете


07 Март 2013 15:56 | cmm
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Струмаа, защо или за колко.... изтривате коментарите за протежето на Хаджигаев, за неграмотния и злобен дребосък Г. Качев, дето началства над по-знаещи от него. Защо вие искате да насочвате както ви се ще


10 Март 2013 05:44 | ЖиКаТа
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Референдума -там е народната власт. ПРЕХВАТИЗАТОРИТЕ да си отиват!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар