Горещи страсти на сесия в Петрич: Председателят на ОФК „Беласица" Хр. Георгиев към експрезидента Г. Динев: Човек, който остава по гащи само пред жена си, да не дава акъл за развитието на футбола

26 март 2015 16:29   19 коментара   20178 прочита


Какви пари се дават на Пл. Мицански и сина му, с какво тренират футболистите?, попита експрезидентът Динев и взриви гнева на Георгиев. Динев остана безмълвен от ударната атака, след което приеха "Синя зона".

Остро питане от страна на експрезидента на ОФК „Беласица" Георги Динев възпламени страстите на днешната сесия в Петрич.Редовното заседание стартира с изказването на Динев за състоянието на футбола в момента. Той поиска пълен отчет за разходате, направени от общината за заплатите на ст. треньора Пл. Мицански и сина му.

По негови данни ,двамата излизали като разход на бюджета-3000 лв. Отделно експрезидентът Динев поиска отчет и за това, че отборът по футбол е оставен без екипировка и топки за трениране и игра. От трибуната на петричкия мини парламант Динев поиска публично оставката на старши треньора. Според него, той, заедно с УС на клуба източвали хазната с разходи, ощетявайки петричките футболисти, за сметка на други от съседни градове, като. Сандански.,например.

Динев се поинтересува дали в бъдеще е предвидено строителството на база –Ще я имали?-Ще се строи ли?, възмутено попита той кметския екип от първия ред на банката си. Афектиран от поставените въпроси, пръв на микрофона излезе зам.кметът по ТСУ и ОР Христо Георгиев. Той не му остана длъжен, защото е пряко засегнат от думите му и като председател на УС на футболното общинско дружество „Беласица”. ”Не е вярно, че Пл.Мицански и синът му излизат по 3000 лв на дружеството”, конкретизира още в самото начало на изказването си той. "Ти къде беше и защо остави клуба преди години, преди да стане общински. Ние наследихме едно нищо! Наследихме една дупка! Сега няма дупка!” отвърна му в прав текст Георгиев на упреците, за източване на дружеството.

Според зам. кмета играещите футболисти имат екипировка и топки за трениране и игра. Това, обаче не коствало и стотинка на общинския съвет. ”Една стотинка не са дадени от ОбС. Аз и още няколко души лично сме финансирали отбора с наши средства.” , похвали се председателят на УС на ОФК „Беласица" Христо Георгиев. Тогава той изригна и плесна в очите на онемелия бивш президент на клуба Г.Динев: ”Хора ,които се събличат по гащи само пред жените си ,те ще говорят за футбол!”, с което приключи защитната си реч. Последва го и градоначалникът Вельо Илиев. И той изложи на дълго позицията си в подкрепа на изказването на Георгиев, докато стигне до извода, че атаките от страна на Динев, като член на Сдружението за контрол и управление на община Петрич са насочени срещу него.

”Атаката е срещу мен! Но г.н Динев все пак има интересни неща, които предлагате за разглеждане и ще ги поставя на вниманието на УС на клуба „,каза кметът и с това дебатът се изчерпа. Днес общинските съветници разгледаха и гласуваха като първа точка от дневния ред и стартирането на синя зона. С гласовете на 26, които гласуваха „За" и един въздържал се ,предложението за синя зона в Петрич се прие. Тя ще има нови 7 улици в параметъра си. Таксата ще е 1 лв. на час, като само в съботния ден паркирането в синята зона, обхващаща топ центъра до първата улица под сградата на кметството, ще е безплатно.

Венци Методиев


Още за: ОбС   Петрич   мицански   Още от: Политика

Принтирай статия
19 коментара
26 Март 2015 16:44 | мамурчо
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

В Петрич има "синя зона"??? маалееее, а как точно ще се контролира спазването й?
а от гърците, дето си спират където им харесва?
а от "етноса" на мургавите?
и най-вече : За Какво я има?
заради стеснените улици с огромните тротоари?
заради дупките и Ямите? заради безумната организация и маркировка на движението?
на това Хр. Г.. пката и Велко как ще отговорят?


26 Март 2015 17:17 | ГЕОРГИ
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

АБЕ МАМУРЧО ОТ СЕЛО САМО НА СЕЛО НЯМА СИНЯ ЗОНА ПОЧТИ ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ Я ИМА. ВСИЧКО Е РЕШЕНО НЕМА ГЪРЦИ, НЕМА ГЮПЦИ КАТО ТЕБЕ. ВСИЧЧКО СЕ ТАКСУВА.


26 Март 2015 17:53 | тодор
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

каква синя зона, кой улици?
няма да има синя зона този проект дето се прави в петрич по евро програми и средства, не позволява да се събират пари и от тези улици или да се копаят 5 години
разяснете кмете как ще се облекчи трафика по време на тези 5 г след като няма парко места тесни улици и вело и пешеходни тротоари по 5 метра


26 Март 2015 19:06 | рой
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Като гледам как умно гледа кмета и онова прасе Кольо Зоркин ме хваща срам че живея в такова време където говедата са на почит.


26 Март 2015 21:20 | Родител
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Истината е, че в Петрич нямаше да има футбол, ако не бе създаден ОФК Беласица и децата щяха да се чудат къде да ходят. Поздравления за Боби Тренчев за това, което направи за школата, той не трябваше да напуска управителния съвет.


26 Март 2015 21:37 | Спец
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Боби наистина работеше добре по организацията с децата, напусна по свое желание, но пред мене е казвал, че няма против да работи за школата, да търси деца и да помага.


26 Март 2015 21:41 | друг
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Само че Боби Тренчев не е в Управителния съвет.


26 Март 2015 22:26 | НЙПД
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Очевидна е липсата на опит в Кметския екип по отношение на нелекия проблем с паркирането. Затова се налага обикновени граждани да подпират с цифри общинските начинания: 1 лев на час при минимална работна заплата на час-2, 25 лв/час*. Нека да сравним таксата със същата в града с най-натоварения и жесток трафик в света :$0, 5/час при часова надница-$11/ = 20 лева. / Или Петричката такса е 10-12 пъти по-висока при почти еднакви цени на основните продукти и горива. Освен това Синята зона трябва да бъде осигурена с екип ПАРКИНГ ИНФОРСМЪНТ, / приложение на паркирането/ който да събира таксите и контролира зоната. Екипът трябва да има статут = Полиция. Няма ли го това всичко ще бъде опорочено, като се започне с това едни да плащат, други да не плащат.
-//* при 22-23 работни дни в месеца и х 8 часа/ дневно


26 Март 2015 22:42 | Jjfr
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Шумаров, за женати като си дойде от Германия, всичко ще е безплатно


27 Март 2015 07:37 | Петричанин
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

.....”Една стотинка не са дадени от ОбС. Аз и още няколко души лично сме финансирали отбора с наши средства. ” .....Е ТИЯ ВАШИ СРЕДСТВА НЕ СА ЛИ ОТ НАС???


27 Март 2015 08:43 | меси
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Браво на сдружението за гражданската им позиция. Вельо и Гюпката съсипаха Петрич
само футбола беше останал, но и него ще съсипат. Оставка на Мицански и Гюпката.
Вельо да не се прави на ощипана невеста.


27 Март 2015 09:27 | Родител
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Незнам кой каво е взел и какво ще вземе, ама за нашите деца нищо не се прави. От две години децата ни тренират футбол във училищните зали-като се бутат във стените като хамали та те Ръгби ли тренират или Футбол, и какво очакваме като нямаме Стадион, няма да има никакво развитие. И няма да забравя един билборд на входният булевард на Петрич "ОБЩИНА ПЕТРИЧ ПРИЯТЕЛ НА ДЕЦАТА" Е КМЕТЕ СРАМ ДАВИ ЯДЕ ОБЩИНА ПЕТРИЧ МОЖЕ ВСИЧКО ДРУГО ДА Е НО НЕ И ПРИЯТЕЛ НА ДЕЦАТА !!!!!


27 Март 2015 10:07 | Кръстьо Крънджилски
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Каква синя зона в село като Петрич, бре тиквеници ?!? Просто в централната част липсва ОРГАНИЗАЦИЯ и КОНТРОЛ на движението на автомобилите. Никакви КАТ-аджии не се виждат.


27 Март 2015 10:46 | петричанка
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

През последните години не се прави нищо за учениците. Никакви спортни мероприятия. А за най-малките въобще не ги слагат и на акъл.


27 Март 2015 11:03 | .
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Динев не е по гащи само пред жена си.....
А Боби освен да крещи като луд за друго не го бива.
Всички вън от града.


27 Март 2015 11:52 | Майстор на спорта
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Време е тия тиквеници да ги изритаме от Общината! Футбола е съсипан от години, не от вчера! Не че Динев и Валяко нещо направиха докато беха отговорни - мереха си пишките големите разбирачи! Синята зона е умрела работа в Петрич. Само проблеми ше има с ромите, защото са потенциалните избиратели на Вельо и Гюпката и нали се сещате, че нема да искат да плащат тва левче. Синя зона с тесни улици не се прави. Ше стане като острова срещу хотел БАЦ - направиха го "ИНЖИНЕРИТЕ" Вельо и Ицо и го развалиха..... не става... тъпи са.


27 Март 2015 15:52 | =
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

динев е по гащи и без гащи даже и в с. Старчево


28 Март 2015 01:57 | юююююююююю
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

каква синя зона бе????? тя е незаконна!!!! ама нали трябва да се пълни касата на общината за да има кво да се апашува


28 Март 2015 09:53 | Кръстьо Крънджилски
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кметът-бандит Инж. Азис и старшина-инж. Ицо Гюпков целата община оправиха, само синята зона им остана до края на мандата... Айде, стегайте багажа за Бобов дол - затвора !!! Цел отбор ви чакат сладурчета !!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар