ГЕРБ обяви: Отиваме на предсрочни избори!

30 ноември 2016 15:35   14 коментара   14256 прочита


Заявявам, че няма да се възползваме от реализирането на следващ управленски мандат! Ние разглеждахме възможността да подкрепим мандат, връчен на РБ или ПФ без да участваме с позициите си в министерствата. Няма политическа сила, която да може да поеме мандат за съставяне на кабинет. Отиваме на предсрочни избори. Това заяви преди минути Цветан Цветанов на извънреден брифинг на ГЕРБ в парламента, цитиран от блиц.

ПГ на ГЕРБ заедно с нашия председател няма да се възползваме от реализирането на следващи управляващ мандат. БСП заявиха същото, добави той. Не може да бъде заложим принципите, които има ГЕРБ и да се съобразяваме с политики които не съответстват с цялостния модел на държавата, посочи Цветанов.

Бюджета на държавата дава да се правят реални политики. Към настоящия момент сме приели закона за здравната каса, предстои преглеждане на бюджета за 2017 година. Дискусиите около законопроекта за здравната каса преминаха през премеждия, които сътвориха от политическата опозиция, за да натрупат дивиденти. Не може да се правят генерални промени. Няма как ние като системна и следователна партия да подкрепим такъв тип мислене и действия в парламента. Това показва несигурността на тази конфигурация. Все пак бяха подкрепени добрите политики и инвестиции. Вярвам, че направихме стъпка напред, каза от своя страна Даниела Дариткова.

Менда Стоянова допълни: Имаме добра новина. Основно от оня наш партньори който ни подкрепяше по политики се опитват да прокарат едни популистки политики, чието място н е е между първо и второ четене на тези закони. Какво ни предлагат те?

С грижата за нашите майки и бащи те предлагат 300 лв минимална пенсия. Над милиард от данъците трябва да бъдат насочени към фонд пенсии, за сметка на други фондове. Онези хора, които са се осигурявали на по-малко ще получат пенсия с минимална разлика от тези, които са работили 35 години тежък физически труд. Какво друго се предлага? Да увеличим минималното обезщетение за безработните.

Всеки на борсата има право от 60% от това, което е печелил. На минимална ставка са тези, които не са се осигурявали както трябва. И отново се предлага да се вземе от едните и да се даде на другите. Тези два примера за мен са показателни за начина на мислене и „политиките” които нашите партньори се опитват да налагат, с цел извличане на максимален дивидент преди изборите. Това каза Менда Стоянова, като мотив на решението на ПГ на ГЕРБ да не бъде подкрепено съставянето на кабинет в рамките на този парламент и да се върви към предсрочни избори.

Именно за този обрат в позицията на ГЕРБР, когато се е разбрало за решението на шефката на БСП Корнелия Нинова да подкрепи колегите си от Патриотичния фронт, които настояват за по-високи пенсии, доведе до драматична развръзка в парламента.


Още за: ГЕРБ   избори   мандат   Още от: Политика

Принтирай статия
14 коментара
30 Ноември 2016 15:45 | Благоевград
Оценка:
31
 (
41
 гласа)

Милиционер да не заплачеш? Я си викни Веско Маринов да ти попее, а пък и да пострадате!
НИКОГА ПОВЕЧЕ ТЪПАЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ НА ВЛАСТ!!! СТИГА ОПИТИ В ТАЯ ДЪРЖАВА!


30 Ноември 2016 15:51 | ДСБ
Оценка:
28
 (
34
 гласа)

Цялото Герберско правителство е с проверка от Прокуратурата и "Парцал" кой ви плаща още? Кмета-Идиот ли? Скоро и с него от затвора ще кореспондирате!


30 Ноември 2016 16:00 | SDS
Оценка:
27
 (
37
 гласа)

НЯМАТЕ ЛИ СРАМ КРАДЦИ ОТ ГЕРБ, ПОСТОЯНО СЕ ХВАЛИТЕ ЧЕ ИМА ИЗЛИШЪК В БЮДЖЕТА, А НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ, НО ИДВА ВИДОВ ДЕН И РАНО ИЛИ КЪСНО ЗА ВСИЧКИТЕ БЕЛИ КОЙТО НАПРАВИХТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПЛАЩАТЕ, ДАНО ГОСПОД ВИ НАКАЖЕ.


30 Ноември 2016 17:12 | ТАМЕРЛАНД
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

ОТИВАТ В ПРЕИЗПОДНЯТА БРАВО


30 Ноември 2016 18:31 | Вражалец
Оценка:
25
 (
29
 гласа)

Тия ПУСТИНЯЦИ на следващите избори няма да влязат в парламата.


30 Ноември 2016 20:48 | ккк
Оценка:
-13
 (
25
 гласа)

Когато човек направи нещо винаги започваме д злобеем такива сме българите


01 Декември 2016 09:59 | БСП
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

ПИСАНИЯТА ВЪВ ФОРУМА СА ДЕЛО И СОБСТВЕНОСТ НА МЛАДЕЖКОТО БСП. ВСИЧКИ ПРАВА СА ЗАПАЗЕНИ.


01 Декември 2016 10:16 | 454
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Може да са младежкото БСП, но го докажи и тогава ги обвинявай. Корнелия и компания си присвоиха победата на Радев която победа ще бъде пирова за БСП, а пък Генерала с неговата политическа неграмотност прави гаф, след гаф /и половинката му/ Генерала ще трябва да слуша три жени-К. Нинова, да подписва всичко каквото му каже Йотова и да търпи прищявките на президентшата която до сега с нищо не ме е впечатлила. При следващите избори БСП няма да имат 38 депутати.... сигурно по-малко защото показаха, че са непочтени. Присвояват си победата на Генерала която е лична, а път той им ходи на пленума което също е гаф. Нали щеше да бъде президент на всички българи, сега се оказва, че е само на БСП чийто лидери се подкрепят от децата и внуците на старите кумунисти с дървени глави и докато те съществуват терминал -2 ще бъде пълен на изхода.


01 Декември 2016 11:46 | 1212
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ, ОМИТАЙТЕ СЕ И НИ ОТЪРВЕТЕ ОТ СЕБЕ СИ. ТАКАВА ЧУМА КАТО ГЕРБ БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА НЕ Е ВИЖДАЛА. НЯМА КАК ВЕЧЕ ДА МЕЧТАЕТЕ ЗА ВЛАСТ И ДА ПЛАШИТЕ И УНИЖАВАТА ХОРАТА. СЕГА ИДВА ВАШИЯ РЕД - ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА НЕУДОБСТВА ОТ РАЗЛИЧНО ЕСТЕСТВО.


01 Декември 2016 13:45 | ние сме
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Вие, които сте граждани на тази нещастна държава, част ли сте от нейното битие? Вие ли избрахте да бъдете управлявани от бандит с тиквено прозвище? Вие ли, интелектуалната каста в републиката пожелахте неграмотен падишах? Защо мълчите? Защо продадохте съвестта си срещу мизерни заплати? Защо позволихте с вашето безмълвие да бъдете безсловесни овчари на блеещо стадо? Вие ли сте тиквеното семе пожелало кратуни? Съвест имате ли?


01 Декември 2016 14:09 | ЦИРК
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

ДО КОГА ЩЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА БЕ ДРУГАРИ ОТ ГЕРБ И БСП ? ТА ТО ОТ МНОГО ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ СТЕ ОТ ЕДНО КОТИЛО - КОМУНИСТИ ДО 5 ТО КОЛЯНО И ЛЕВИ И ДЕСНИ . КАК ДА СИ ОБЯСНИМ ФАКТА, ЧЕ ДАДОХТЕ НА МАЯ МАНОЛОВА ДА ЗАЕМЕ ТОЗИ ПОСТ ??? КАК С ПРОТЕКЦИИТЕ НА ЕДНО ПОСОЛСТВО / НО НЕ РУСКОТО / А ДРУГО ПОДАРИХТЕ И ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ПОСТ . ВСИЧКО Е ЯСНО . ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, МАЛКО РАЗМОТАВАНЕ И ХОП ПРАВИТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ МЕЖДУ ГЕРБ И БСП, А ДРУГИТЕ ПАТРИОТИ, ДПС И РЕФОРМАТОРИ АКО ВЛЕЗНАТ В ОПОЗИЦИЯ . ЕДИНСТВОТО ШОУМЕНА СЛАВИ И ТИЯ МЕКОТЕЛИ ОКОЛО НЕГО МОЖЕ ДА ИМ ОБЪРКАТ ПЛАНОВЕТЕ .... ТЪЙ КАТО ВЕЧЕ ОБИКАЛЯТ ГРАДОВЕ И СЕЛА ДА ТЪРСЯТ ЩО ГОДЕ ЧИСТИ И НЕОПЕТНЕНИ НОВИ ПОЛИТИЦИ . НО И ТЕ СА В ЗАВИСИМОСТИ ОТ ХОРАТА НАД ТЯХ, ТЕЗИ КОИТО ГИ ФИНАНСИРАТ И РЪКОВОДЯТ.


01 Декември 2016 15:49 | 1212
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

БАЙ БУЙ ВЕЧЕ Е НА ПЪРЗАЛКАТА. СКИТЕ СА МУ НАМАЗАНИ С НАЙ-КВАЛИТЕТНАТА ВАКСА, КОЯТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА. ДА СЕ ГОТВЯТ РАЗНИТЕ КМЕТЧЕТА ОТЛИЧНИЦИ ПО ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ В ПОЛЗА НА ГЕРБ.


01 Декември 2016 20:09 | ТАМЕРЛАНД
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

АБЕ ПРЕСТЪПНИК КАТО КАЖЕШ НЕЩО ДРЪЖ ЗА НЕГО НЕБЪДЕТЕ КАТО ФУРНАДЖИЙСКИ ЛОПАТИ


03 Декември 2016 10:34 | Санданчанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

що още чакаме КОТЕВ ТОТЕВ СЕ ТАЯ .....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар