ГЕРБ категорични - Или Бойко Борисов ще е премиер, или отиваме на нови избори!

29 март 2017 12:23   5 коментара   28879 прочита


Коалицията с БСП е невъзможна, Валери Симеонов си вдига цената, твърди са в партията

Изключено е да подкрепим съставянето на ново правителство, в което Бойко Борисов не е министър-председател. Това заявиха пред БЛИЦ високопоставени източници в ГЕРБ. Според тях няма никаква логика в твърденията на политици от други партии, които призовават за съставяне на широко коалиционен с премиер експерт.

Днес за същото настоя и Валери Симеонов, според когото най-удачната формула е правителство от три партии - ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти. "Валери Симеонов просто си вдига цената. Не може той да ни определя кой ще е новият премиер. Или Борисов ще е министър-председател за трети път, или отиваме на нови избори", подчерта един от бившите министри във второто правителство на Борисов.

Според него би проработил вариант на коалиция между ГЕРБ и патриотите, в който Борисов е безалтернативен като ръководител на изпълнителната власт. При такава развръзка Патриотите биха могли да получат четири министерски кресла - на енергетиката, на икономиката, на отбраната и на културата, като едно от тях е съпроводено с длъжността на вицепремиер, който да го контролира като ресорно.

Националистите сондират почвата Славчо Атанасов да наследи Вежди Рашидов в културното ведомство. Ако това се случи, то Рашидов ще оглави парламентарната комисия по Култура в 44-ото Народно събрание.

Р. Андонов

5 коментара
29 Март 2017 14:26 | ДОКТОРА
Оценка:
12
 (
40
 гласа)

БСП, ПАТРИОТИТЕ И МАРЕШКИ ЩЕ НАПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО, А ДПС ЩЕ ГИ ПОДКРЕПЯ .ЧУМАТА ГРОБ УМИРА И ВСИЧКИ ВКУПОМ КЪМ ЗАТВОРА !!!МУТРАТА БУДА, ЧОВЕК СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ПРЕМИЕР ????ТОЗИ, МОЖЕ ДА БЪДЕ ПЪРВИ В ЗАТВОРА И ТАМ ДА СЕ ПРАВИ НА КАКЪВТО СИ ИСКА !!!


29 Март 2017 14:43 | Вал
Оценка:
-3
 (
29
 гласа)

Правилно. А "ДОКТОРА" да си изпие хапчетата.


29 Март 2017 19:27 | Ай
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

В шахмата има една позиция - нарича се "цунгцванг" - т. е. няма полезен ход. В момента ситуацията в България е горе-долу така. Защо? Първо, ГЕРБ може да направят стабилно правителство само с патриотите. Да, ама Европата не дава. В противен случай ще налеят вода в мелниците на льо Пен, Вилдерс, Пепе Грило и който се сетите . Широка коалиция ГЕРБ-БСП?! Бойко и Корнелия е по реалистично да се гушнат любовно, отколкото да седнат заедно в Парламента. БСП и патриотите? Може, ама гласовете не стигат. А Марешки? Не го бройте - беше грешка. БСП с ДПС? Няколко пъти се опарваха социалистите, а жените помнят като слонове, че едва ли? ГЕРБ и ДПС? Сакън, това значи Бойко и Делян публично да се признаят, че фалираха КТБ и поделиха парите. А сигурно има и още алъш-вериши помежду им не за пред хората. Както виждате, надежда има ама се не види. Напред към Италия, като тях - за петнадесет години 17 правителства. Ура!!!


29 Март 2017 20:16 | избирател
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Да назначат всички видове избирателни комисии на редовен целогодишен щат и да правим избори всеки месец и ако се наложи всяка седмица.


29 Март 2017 21:08 | Пациента
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Българската държава се намира в цун-цванг -няма полезен ход, както по-горе някой каза. Надеждите за по-добро бъдеще са напразни докато всички източници за финанси се държат от чужденци, чието първо и последно намерение е да грабят. Българското правителство ляво/дясно изпълнява политиката която му заповядват Западните банки.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар