Георги Икономов: Ще обновим поетапно производствените зони в Банско и Добринище

15 октомври 2019 17:30   12016 прочита


Кметът Георги Икономов, Петър Галчев, кандидат за кмет на Добринище, и кандидатите за съветници от листата на ГЕРБ Банско посетиха успешно работещите предприятия в Добринище и споделиха с хората там своите идеи за привличане на нови инвестиции и повишаване качеството на живот в общината.

“Туризмът е бил и винаги ще бъде основният стълб на икономиката в нашата община. Но отвъд него имаме традиции в земеделието, дървообработването, мебелните и шивашки предприятия, дори във високотехнологичните производства.”, коментира Икономов. И обеща силна подкрепа за местните малки производители и активна помощ от страна на експертите на администрацията при кандидатстване за европейски средства.

“През изминалия мандат работихме, за да привлечем предприемачи, които да установят и развиват своята дейност именно в община Банско. Но все още не сме се справили в основното предизвикателство - недостигът на работна ръка.

Направихме това, което беше изцяло в наша власт - предлагаме най-високо ниво на административно обслужване, с което подпомагаме и облекчаваме дейността на бизнеса. Имаме разработени и въведени огромен набор от електронни услуги, спазваме всички срокове, заложени в нормативните документи, в това число препоръчителните, и винаги ясно представяме мотивите си за всяко разрешение или отказ.”, сподели Икономов.

Програмата за управление в мандат 2019-2023 включва богат набор от мерки, насочени към грижа за разрастване на стопанствата и изграждане на животновъдни ферми и преработващи предприятия. Икономов се ангажира и с целия процес по регулиране на териториите, подходящи за разполагане на ферми. Както и с продължаващата инвентаризация на Общинския земеделски фонд.

В мерките за привличане на нови инвестиции и развитието на малки предприятия от местните хора, са включени и възможностите за предоставяне на подходящи терени на минимални цени. Но само за малки и средни предприятия, чиято дейност попада сред стратегическите за общината отрасли.

“Дошло е време да окажем институционална подкрепа на местните кулинарни традиции и занаятчиите. Предвиждаме включването им в новата стратегия за международно популяризиране на дестинацията Банско. Вярваме, че те ще имат добавена стойност към туристическите пакети и сме готови да подкрепим силни местни марки дори с представяне на международни борси.”, допълва Икономов.

Всички секторни политики, част от програмата за управление на Георги Икономов и екипа на ГЕРБ в Банско, се публикуват на www.gikonomov.eu

Политическа публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: Г. Икономов   зони   листа   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар