Генерал Атанас Атанасов в Петрич: Кметът В. Илиев е синя легенда! Реформатоският блок твърдо застава зад кандидатурата му

30 март 2015 13:48   29 коментара   15082 прочита


Съвместна пресконференция с градоначалника Вельо Илиев даде днес ген. Атанас Атанасов в Петрич. Той призна, че има голяма слабост към Пиринския район. ”Винаги с удоволствие идвам тук и се радвам, че имам много добри приятелства, които се създадоха в резултат на политическата ми дейност. Това още повече ме привързва към този район.”, бе откровен генералът, който уточни: "Независимо, че така се наложи –аз, да бъда депутат от Софийски избирателен район, периодично ще посещавам Благоевградски район и с каквото мога да бъда полезен – ще го правя!”.

Ген. Атанасов бе категоричен, че на местния вот Реформаторския блок ще подкрепи кандидатурата на инж. Вельо Илиев. ”Ако той се кандидатира за кмет –Реформаторския блок твърдо ще застане зад него!" Вельо Илиев е синя легенда! Няма друг такъв в цяла България, който да бъде четвърти мандат в сините редици. Изключително важно е да се подчертае, че един човек, който е тръгнал с една политическа кауза и идея и целия си живот е посветил на това, заслужава подкрепа! Това е най-малкото, което той заслужава", не спря да четка домакина на брифинга генерал Атанасов. ”Изчервих се!”, призна градоначалникът. Той обобщи, че за да го избират четири мандата вероятно се дължи на това, че хората виждат какви резултати са реализирани по негово време.

Генералът обаче каза че и сега това се виждало, защото през месец-два минавал в Благоевградския избирателен район. ”Аз, така си организирам нещата, че се отбивам в Петрич –винаги. Имам време да обиколя и да видя. Тук постоянно нещо се прави - „Трябва чавка да ни е изпила акъла при условие, че имаме печеливша марка тук да участваме самостоятелно на изборите в Петрич. В крайна сметка –съединението прави силата. Той даде и оценка на започналите структурни промени в системата на МВР. ”Въведохме конкурсното начало в МВР и ДАНС.

Не само за първоначално постъпване. За всяко едно израстване в кариерата ще има конкурс. Това е механизмът! Зная, че понякога ще има опорочаване. Сигурно по типично български ще има връзкарство. Но, когато въведеш, тотално конкурсно начало в голяма степен случаите ще бъдат решавани по този начин. И качествените хора, които имат амбиция ще се явяват на тези конкурси и това ще мотивира целия състав да работи.

Домакинът на срещата Вельо Илиев съобщи, че е внесено предложение до Пътна полиция за съдействие, за да стартира изграждането на кръговото кръстовище на първия светофар. Сега то е затруднено от преминаващия трафик за границата, поради строежа на лот №4 на АМ „Струма”. ”Проведох срещи с Управляващия орган и със зам. министърката на регионалното развитие и благоустройство, която отговаря за оперативната програма и имаме съгласието на всички.

Надяваме се, че обещанието, което е дадено на 31 юли да бъде приключено строителството на Лот-4, да бъде спазено. Разговарях и с новите строители – фирма „Агромах„. Те също казват, че са длъжни да го направят, защото ще понесат изключително големи санкции. Така че, тази част от проекта за възстановяване на зелената градска част трябва да я направим.”, каза градоначалникът в отговор на въпроса, кога ще започне изграждането на кръговото при първия светофар, залегнал като изпълнение в грандиозния проект в Петрич.

Кметът уточни още, че очаква и информация около средата на месец април и за другите обекти, които чакат финансиране. Той припомни, че вече седемте основни проекта са приключили и предстои тяхното официално откриване. Но за останалите 6 допълнителни обекта, се очаква финансиране в рамките на 1 200 000 лв.. Кметът помоли председателя на комисията по вътрешна сигурност към парламента ген. Атанасов да му бъде дадено пълномощно, за да може да си гони работата по изграждането на градския парк в Петрич.

Сега той е с неизяснен статут на земята, която е предоставена на община Петрич от МВР, но само за стопанисване. ”Надявам се или тази или другата седмица да има решение на този проблем.. Съгласуван е проекта и чакам отварянето на програмата. И Петрич ще прекрасен парк!” - каза кметът Вельо Илиев.

Венци Методиев


Още за: В. Илиев   слабост   район   Още от: Политика

Принтирай статия
29 коментара
30 Март 2015 14:31 | Make
Оценка:
21
 (
39
 гласа)

Да наистина кмета Азис е жива легенда как от един жив и динамичен град, Петрич се превърна в град-призрак, а инж. Азис стана най-богатия човек от тук до София и обртано...
Не е луд този детоя яде зелника а този дето му го дава!
Прост народ слаба държава и безлюден Петрич!!!


30 Март 2015 15:09 | гражданка
Оценка:
15
 (
31
 гласа)

Ген. Атанасов, не са ли Ви казали как г-н Велчо става кмет на нашия град. Благодарение на подгорските села чиито протоколи идваха в общинската избирателна секция с лични автомобили, а не с организирания превоз, е кажете ми как така се става кмет три мандата? Те затова подгорието си гласува за него, но не и градските секции. Какво ядене и пиене е правено там бедна Ви е фантазията, та няма да е избран предимно от тези села.


30 Март 2015 15:22 | izbiratel
Оценка:
-4
 (
38
 гласа)

Браво на кмета на Петрич, че им запуши устата на всички т. нар. революционери, строители и сдружения, които много "милеят " за града ни, но тези същите не правят нищо за града, в който живеят ! Ние, хората от Петрич отдавна сме разбрали тяхната цел и умните хора не могат да бъдат заблудени с "благотворителните акции" правени единствено, за да се оплюват управляващите .Тези същите за пореден път ни показаха, че магарещината не ходи по горите и скалите, а по хората.


30 Март 2015 15:35 | гражданин
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

до зайците, пачаврите и пияниците !!!!
Хайде на избори, ако победите браво на вас!!!
Ето го разпределението :Киро пачаврата -кмет, Руси алкохолика -заместник, Зайката -секретар, а зайо байо подлизурко.


30 Март 2015 17:48 | до горния-журналист!
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Кой е зайо байо подлизуркото?


30 Март 2015 18:36 | До горния
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Чул не дочул -ако кажеш по стъпки, какво се е случило през годините -те признавам! Иначе, всеки го може -копи пейст и изчакване на изгодния момент !това и баба го може !разчовъркай си мозъка и пиши за ДАНС .Благоевград, какво предстои! Смешка


30 Март 2015 18:45 | аман
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

До тук бех и с ДСБ!!!


30 Март 2015 18:50 | хотел Калифорния
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Само с ДСБ, ли !Нещастник !И, друга, от коя партия си бил винаги дотук! Нещастник!


30 Март 2015 18:52 | Кръстьо Крънджилски
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Известният милиционер Инч-Хай, познат още като Гном, е най-известният ибрикчия на тов. Костов, Иван Йорданович. Неговата намеса в полза на инж. Азис е много показателна за състоянието на Деформаторския блок - бандит до бандит.


30 Март 2015 19:12 | за До горния
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

мога !


30 Март 2015 19:15 | Хипи
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Можеш, друг път!


30 Март 2015 19:17 | за Санданчани !!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

на заседание на правителството на 12 декември миналата година тогавашният министър на правосъдието Диана Ковачева внася предложение Министерският съвет да отпусне на ведомството й 1 740 000 лева за купуване на съдебна сграда в Петрич. Районният съд и районната прокуратура в Петрич от много години са на тясно и се нуждаят от нови помещения.

Тогава зам. -министърът на финансите Владислав Горанов я репликира, че по искане на съда в Петрич само година по-рано министерството му е предложила цяла една сграда в града. „На днешното заседание се предлага милион и седемстотин хиляди да се дадат за частен имот при положение, че в края на 2011 г. Министерството на финансите е предложило сграда, собственост на българската държава“, посочва Горанов. И продължава: в края на февруари 2012 г. обаче министърът на правосъдието с писмо е отвърнал, че прехвърлянето на сградата не било необходимо. „Аз нямам такава информация“, отвръща Диана Ковачева.


30 Март 2015 20:09 | ffff
Оценка:
-11
 (
23
 гласа)

НАИ ДОБРИА КМЕТ


30 Март 2015 20:17 | Име
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

В благоевград е пълен резил !Пълно е с некадърници! един на друг се преписват ! и всички се мислят за велики. реалността е друга! -простотия, до шия


30 Март 2015 20:48 | Сольотовата мама
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В момента хит на преписвачите е кореспондента на в. Монитор -Румен Жерев .И тоя като Кристина Сръндачка -Бръсначо, не подбира !Срам! Има ли нещо за Петрич го меле мота -мо! не беше ли -вълците мотанти, лисиците, и всичко от района, включително и за катастрофата в Кресна .Венци Георгиев, кмета на с. Митино боб хвърля да познае кое е той нехранимайко Румен


30 Март 2015 21:03 | Руменчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Румба ти ни беше ли този който не му вървеше в бизнеса с петролни продукти, от ЮГОЕМБАРГото .и сега пак прописа и се правиш на журналист! от кое село си, бе -преписвач, долен


30 Март 2015 21:38 | до руменчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Руменчо, когато отиваш на обществени места се изкъпи, защото миришеш отвратително! Събрали се, от цял свят да почетет паметта на пророчицата Ванга, и -този нехранимайко там, смърдящ на алкохол и ...,не избръснат и по дънки !пълен -шопар от благоевградско село! Гомнар, долен -преписвач ~


30 Март 2015 22:24 | @@@
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Кръговите кръстовища в САЩ са забранени като нефункционални и остарели и пречещи на трафика. Кметството трябва да иде някъде и да учи що е то улица, тротоар и светофар и за какво служат. На новите тротоари като се движат от една старана 2ма и от друга 1 човек не могат да се разминат, защото има тъпи дървета и трябва да слезат на платното, където да ги удари кола. Легендата в синьо стесни улиците и връща града в 7 ми век, където живее целият Общински съвет. Кметството живее само за себе си .Стесняването на улиците е признак за един умиращ град. Сините след като под маската на отричане на Комунизма окрадоха каквото можаха сега нямат работещи идеи и не им остава друго освен да станат легенди и да баламосват останалите балъци още 20-30 год.


30 Март 2015 22:25 | Киро Петка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Адв. Филипова не е била пълен мандат през 2014 година, като юрист на общински съвет -Петрич! Прецени си достоверността на информацията в малотиражката. Пълна манипулация !Стари информации, които се дъвчат на всяка сесия, от такива псевдо демократи и борци за справедливост! Просто казано -Киро -Петка !Липсва само Чапаев!


31 Март 2015 01:09 | Невероятно
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

И аз до сега съм гласувал за В. И., но този път вече е време за промяна!! Научих много неша които не съм и подозирал за управлението на нашия град.


31 Март 2015 10:12 | @@@-&&&&
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Алоо, @@@@@-Маймунски ! Ти да не си бил общински съветник в Америка, бе .На тебе все нещо ти пречи .Дърветата не са"тъпи", а ти си тъп . Кола може да удари някого само ако ти я караш. Червената лента на тротоарите е за такива като тебе да не се отклоняват по пътя от дома до магазина и обратно.


31 Март 2015 10:20 | ДОКТОРА
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

ВЕЛЬО, РАЗГРАНИЧИ СЕ ОТ ТОЗИ ГНОМ, ИЛИ ГУБИШ ТОТАЛНО !!! ПОЖАРНИКАРСКИЯ БОКЛУК СЪС СВИНСКАТА ЗУРЛА Е ГОЛЯМОТО ЗЛО КРАДЛИВО, КОМУНИСТИТЕ СА ПО МАЛКОТО ЗЛО, А ВЕЛЬО Е НАЙ МАЛКОТО ЗЛО !!!!НАРОДА ИЗБИРА ОТ ВСИЧКИ БОКЛУЦИ НАЙ МАЛКИЯ БОКЛУК !!!! ХАК, ДА ИМ Е НА ПЕТРИЧЛИИ!!!


31 Март 2015 10:26 | BG
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

"човек, който е тръгнал с една политическа кауза и идея и целия си живот е посветил на това"???

Измъкнаха го от СБА-то, където си подсмърчаше и нямаше нито идея, нито политически каузи, нито нищо! Тоя нямаше даже и акъла една реч да вземе да си напише или да каже, та му ги пишеха и говореха вместо него. А той попиваше в движение и се мъчеше после да се прави на речовит.
Какви ли не фалшификации, касации, шменти-капели и ченгеджийски номера се правиха, та да го направят кмет. Дуевски да му сърба попарата, щото той литна да го тури на това място, и сега нека се хапе от яд.


31 Март 2015 11:43 | петрич
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

като видях кои ще са кандидатите за кмет, ще гласувам за Вельо Илиев. Класи над тях е!


31 Март 2015 12:51 | гражданка
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Кмет, който е печелил изборите с фалшификации не трябва дори да мисли да се кандидатира за такъв, ако има поне мъничко съвест или морал.


31 Март 2015 16:33 | Кефал
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Реформаторите са застанали и зад СЛАВЧО СМИЛКОВ, да го правят комисар!!! Тоя смени всички партии, ченгето с ченге, уволниха го от всякъде, а автобиографията му на сайта на народното събрание е подходящо окастрена! Лелелелеле, къде отива тая държава!? Комшия ми е и му знам всичките мръльотии, айдуко си направи вец, и сега ще определя цените. Що не питахте колегите му от Петрич и града, да ви разкажат какъв специалист е. Ако няма секретарка, три реда не може да напише без грешка! Срам и позор! Даже и да не го изберат!


03 Април 2015 01:06 | хахаха
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Кои ще бъде по добър кмет от Вельо? няма такъф човек. маитапят го дори го убиждат а тои търпи не се разправя с хората но како убидиш някого от тези които искът да се кандидатират за кметове ще те затрият сега когато неса кметове непък да станат тогава няма да могат хората да се доближатдо ттях. а Вельо си малчи и търпи и не напразно е казано че с търпение се постига всичко а не с агресия и да плуеш по хората. строители били какво построиха ? Нищо от такива продаэници е на това деридже държавата каита се продават за една ракия.


07 Април 2015 16:28 | петричанин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Генерал Атанасов, колко петричани попитахте какво е мнението им за кмета? И децата знаят как той печели изборите! Никой в града не го иска! И от кога е синя легенда? Беше от СДС, но отдавна вече е независим. Поне това трябва да знаете.
Не завиждам на Ръбовете / ДСБ/, щом такива ще са силните ви кметски кандидатури!


21 Април 2015 18:53 | Таралянко Горноджумайски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

http://www.lentata.com/page_7071КОМЕНТИРАЙ,ГЕНЕРАЛЕ !!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар