Емил Илиев – кандидат кмет на община Струмяни: Ще работя за осигуряването на работа и привличането на нови инвеститори в Струмяни

06 октомври 2015 09:13   13 коментара   10199 прочита


Досегашният кмет на община Струмяни Емил Илиев се включва в предизборната битка като кандидат за кмет от Реформаторския блок. Това е неговия втори щурм за поста. Разговаряме с г-н Илиев дни след старта на предизборната кампания:

Г-н Илиев, защо “продължаваме” е вашият предизборен лозунг, г-н Илиев?

Продължавам, за да може да бъде завършено всичко това, което започнахме в този мандат. За да видят хората, че всичко това, което сме обещали се случва заради самите тях, за изпълним тези обещания, които поехме. Хората виждат направеното, вече завършените обекти, да бъдат убедени в това, че изпълняваме нашите обещания и същевременно градим инфраструктура за нашите деца, за нашето бъдеще, за привличане на инвеститори, които да развиват производства в нашата община и същевременно да създават нови работни места.

Какво ви мотивира днес, когато за малките общини е особено трудно, да намерите сили да продължите?

През изминалите 4 години, най-важно за нас беше да стабилизираме финансите на общината, същевременно да приключим всички проекти, които бяха започнати и да довършим естествено тези обекти, за да видят хората, че наистина с платформата и обещанията, с които дойдохме - „Нов път за община Струмяни“. Всичко това е претворено в действие.

Кое считате като най-важно като направено от Вас и изградено през този мандат?

За нас най-важно беше, че няма малки, големи, първостепенни, второстепенни населени места в общината. Във всяко едно от тях направихме така, че да бъде видно от хората, че се прави за самите тях - инфраструктура, изграждане на защитени жилища, нови черкви, камбанарии, площади. Същевременно хората видяха, че няма забравени села и никой не е забравен в Малешевието. Всичките 21 села получиха еднаква грижа и отношение.

Имаше един много болен момент за населението от всички райони на страната - проектите и забавения старт на програмен период. Сега с отворения програмен период какво ще се случи, какво предприемате вие, какви идеи имате?

За наша радост приключихме успешно програмния период до 2013 г. и същевременно имаме подготвени нови проекти, в очакване на всички програми до 2020 г. Това са проекти основно в инфраструктура, Ви К мрежа, довеждащи водопроводи, улици, асфалт, тротоари, за да отидем вече и на едно следващо ниво, след като приключване с изграждането на подземната комуникация. Надземната е също толкова важна по отношение на достойните условия за живот на хората.

Кои са вашите приоритети в предизборната ви платформа – селските райони, къщите за гости, регионите в растеж?

Приоритет в предизборната ми платформа са осигуряването на работа на хората от общината и привличането на инвестиции и бизнес партньори, които могат да помогнат със своите дейности, хората да останат да живеят по родните им места. Ще разчитаме на добрия екип от специалисти, който успяхме да съберем, на този програмен период и програмата за развитие на селските райони, програмата за ТГС България – Гърция и всички оперативни програми с техните лостове за подпомагане на местната икономика. Да не забравяме, че имаме и директна комуникация с наши партньори от различни фондове, извън споменатите програми, които вече активно сътрудничат на екипа ни за съвместна дейност с други партньорски общини. Имаме достатъчно възможности за новия програмен период, от които да се възползваме, имаме нужния административен капацитет и нужните амбиции и воля. Доказват го и защитените и изградени нови обекти.

Казахте, че имате намерение да изненадате жителите на общината с един силен екип на един работещ бизнес инкубатор. Кога може да се случи това, как виждате нещата?

Ние вече създадохме бизнес инкубатор. Той трябва да заеме своето достойно място, сега през новия програмен период с формиране на един екип, който да помага основно на хората от бизнеса от всички сектори в общината – животновъди, бизнесмени, търговци, хора, Не е тайна, че бизнесът се нуждае от компетентни консултантски услуги по в процеса на кандидатстване по еврофондовете, така че те могат да разчитат изцяло на административния капацитет на община Струмяни.

Ще подпомагате ли идеите на жителите на общината, за да могат да останат в своите населени места и да се чувстват добре?

Определено! Не съм спирал да го правя през целия ми мандат. А сега приканвам хората да ме подкрепят с бюлетина №5. Струмяни продължава в Европа с №5!

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: Ем. Илиев   РБ   дейност   Още от: Политика

Принтирай статия
13 коментара
06 Октомври 2015 12:22 | Stoyan
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

Пожелавам успех в кампанията. Подкрепете този достоен човек.


06 Октомври 2015 20:52 | Вальо Кресничанина
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Успех, Емиле!!!
На твоите противници препоръчвам да дойдат в община Кресна, да видят нашия "батак", да го сравнят с това, което ти направи и продължаваш да правиш и ако имат грам съвест и акъл, ще си разбият главите в най-близкия стълб в знак на разкаяние!!!
УСПЕХ!!!


06 Октомври 2015 21:25 | Възмутен
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Господин Илиев, как е възможно ?! Завършени проекти ? Да, има и такива за щастие. Ами водопроводите - за Струмяни пропиляхте 4 млн. лева, Илинденци - цялото село е разкопано. Заобикаляме, минаваме през кал, камъни .... толкова време.... кога ще приключи това ? На 25-ти! Скоро! Още малко ще лъжете и заблуждавате хората. Толкова хора излъгахте, а говорите за подкрепа!!!!! Искате да ПРОДЪЛЖИТЕ ... какво? - ДА ЛЪЖЕТЕ!!! ДА КРАДЕТЕ! или с действията си ДА ДЪРПАТЕ ОБЩИНАТА КЪМ ДЪНОТО ??


06 Октомври 2015 22:44 | ВЪЗМУТЕНИ ГРАЖДАНИ
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

С КАКВО СЕ ХВАЛИТЕ ГОСПОДИН ИЛИЕВ. С ТОВА ЧЕ НЯМАТЕ ЕДИН СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ А РАБОТИТЕ ОБЕКТИ ОТ ПРЕДИШНИЯ ЕКИП ДЕТО ПЛЮВАТЕ. ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ ЧИЛИКОВ ДАВИ ОСТАВИ ПРОЕКТИ ЗА МИЛИОНИ А СЕГА ВИЕ ДА ПРИБИРАТЕ ПАРИТЕ. КОЛКО ПАРИ ИМАХТЕ И ПРОВАЛИХТЕ. ЗАЩО ПЪТИЩАТА СА В ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ. ЗАЩО УЛИЦИТЕ СА РАЗКОПАНИ. ИЛИ ЧАКАТЕ ДА ОТКРИВАТЕ ОБЕКТИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ. ПОХВАЛЕТЕ СЕ ЧЕ ЗАГУБИХТЕ ПАРИТЕ ЗА ВОДОПРОВОДА СТРУМЯНИ. ПОХВАЛЕТЕ СЕ СРОКА ЗА ИЗПЪНЕНИЕ НА ОБЕКТИТЕ ИЗТЕЧЕ И ВСИЧКО ОСТАВА КАТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ.
КАКВО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И КРАДЕТЕ. ЗАЩО ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ ЛЕПИ ПЛАКАТИТЕ ВИ. ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е. ЗАЩО ПАЗАРУВАТЕ ПРИ СЛИВКАТА НА МИКРЕВО ЛЕПИЛА ЗАДА ЛЕПИТЕ ПЛАКАТИТЕ СИ ЕМИ КУПЕТЕ СИ С ПАРИТЕ ДЕТО ОТКРАДНАХТЕ А НЕ НА ВЕРЕСИЯ В СЕЛСКИЯ МАГАЗИН. КОЙ ЩЕ ВИ ПЛАЩА СЛЕД ТОВА - ХОРАТА.


06 Октомври 2015 23:12 | читател
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Толкова празни приказки на едно място отдавна не бях чела... Тези, които живеят в тая община все пак имат памет и спомени не само последните 4 години! Не ни подценявайте. Нищо не сте започнали във вашия мандат и за съжаление не успяхте да довършите започнатото и от предните преди вас! За пореден път се убеждавам, че хората нямат реална преценка за себе си и с това творчество тук доказахте, че изобщо не знаете къде се намирате!!!! На лозунга ви "Продължаваме... " мога да добавя "ПАЗИ БОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ", а на хората, които ще гласуват мога да кажа, че народа си заслужава управлението! Затова нека да гласуваме българите и да не позволим малцинството да определя съдбата ни!


07 Октомври 2015 00:20 | боже боже
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Боже, Боже, дай на глупака власт и му гледай сеира! Последното изречение "Струмяни продължава в Европа с №5! " направо кърти... хахаха
Струмяни така стремглаво се е запътила към дъното и Кресна отдавна ни диша прахта. Още по тревожно е, че Струмяни се е запътила към НИЩОТО с трамвай №5
... а Струмяни си е в Европа по принцип - първо чисто географски и после от Съюза - и не знам някой да иска да я изважда от там - може би ВИЕ ?!?!? ...ХАХАХА некадърници и смешнициииии


07 Октомври 2015 09:51 | Микревец
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Боклуци, мизерия, непочистени улици - за съжаление това е моето родно село. Кресна още преди години си направиха детските площадки. Кресна се учеха от Струмяни, а сега ние ги гоним. А това което г-н Илиев пише по - горе е много жалко и смешно. Четири години около него беше пълно с паразити и некадърници и резултата е видим. Ако господин Илиев покаже един голям проект който неговия екип е спечелил ще гласувам за него - но такива няма. Народа надявам се не е толкова сляп.


07 Октомври 2015 13:55 | Емил Илиев
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Продължавам, за да може да бъде завършено всичко това, което започнахме в този мандат а именно: да доведем народа на Струмяни до просешка тояга, да изгоним всички българи от общината, да подпомагаме само бизнеса даващ ми най-големи комисионни, да превърнем сградата на общината в непревземаема крепос, в която смъртните нямат право да влизат, да продължаваме да кръстосваме света надлъж и на шир на гърба на тъпите селяни от Струмяни и т. н. и т. н. Имаме нужния административен капацитет и нужните амбиции и воля, трябва само да измислим как законно да купим отново циганския вот!


07 Октомври 2015 20:24 | 22
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

То да спечели проект, но да пусне някой местен да работи. А то какво? Само чужди


07 Октомври 2015 22:43 | прероден
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Къде е този силен екип и къде е тоя Бизнес инкубатор? И да не подхващаме темата за административния капацитет в тая община, че така ни оправихте през стария програмен период, че се плаща какво предстои през новия. Тоя бизнес като го подпомогнете с тоя инкубатор направо не ми се мисли... плаша се... като се пръкнат едни бизнесмени... хахаха че с клизма не можа да започне да работи цели 4 години. Какво ли ще се пръкне? Ама само консултанти и комисионни са ви в главата, как да вземете едни пари от едни бедни и отрудени хорица от тая община, да развявате байраците по чужбина, да гледате като телета щото не разбирате защо сте там, да се снимате, да се поствате по социалните мрежи и да задоволявате нуждите си да се мислите, че сте важни, а всъщност сте жалки. Кой от вас може да се обърне назад и да каже, че е постигнал нещо значимо за обществото и общината, за която работи. А ти Илиев не осъзнаваш колко си смешен и безличен и след няколко години никой няма да се сеща, че си съществувал!!!


08 Октомври 2015 11:06 | ВЪЗМУЩЕНИЕ
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

БОЖЕ, БОЖЕ, това ли доживяхме да видим - Простака Вангел и сина общинска полиция да гонат гражданите на Струмяни, затова че задават въпроси. Я кажете - може ли служебно лице да вози хората от Илинденци в Струмяни само и само да има хора на събранието и да се излагат така. Може ли общинска полиция да лепи плакати за Емил Илиев и да пазарува на сметката на общината Лепилата за плакатите. СРАМОТА. А след това казвате на хората какво сте направили. Ама на яве нищо. Какви проекти за 30 милиона. Сигурно сънувате - Емил Илиев никъде не го поглеждат заради лъжите му. Хора осъзнайте се и помислете дали искате такива хора да ви управляват.


08 Октомври 2015 18:34 | 222
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

За съжаление е така, ако задаваш правилните въпроси ти се случват беди. Това ни чака ако гласуваме за емил. Да, с малка буква, защото не заслужава голяма. За него хората са овце. Просто овце без право на глас. Осъзнайте се хора, накажете тези които са се самозабравили, и приемат общината като средство за лично облагодетелствуване


08 Октомври 2015 22:55 | 1
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Няма смисъл да пишете по форумите, застанете и кажете какво мислите лично, направете го заедно, не разчитайте на един човек само да каже нещата, а по примера на циганите, а сега и много ясно ни го показват бежанците, че като са много заедно са сила и събарят всичко по пътя си. Но българите все гледат някой друг да стане и да каже нещо, когато е един човек лесно могат да го смажат, изхвърлят и унижат. Всеки е свидетел какво се случва при циганите, ако един е обиден отиват веднага още 20-30, а ние какво правим смеем се ако някой каже нещо и си казваме добре че аз не казах, че щяха и мен да ме унижат. Единството прави силата.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар