Ексклузивно! За политическото доверие, личностите в политиката и предателствата с общинския съветник от БСП Милан Богдански

05 февруари 2016 11:17   15 коментара   15330 прочита


Нароченият за Юда сред червените, врагът на общинското ръководство в Благоевград проговори пред struma.com

Дни, след провеждането на пленум на градската организация на БСП в Благоевград, на който бе поискано снемане на политическото доверие от кандидата за кмет на областния център и общински съветник Милан Богдански, struma.com потърси Богдански, за да отговори на няколко въпроса, свързани с политическото доверие, личностите в БСП и предателствата, в които той бе заклеймен от своите. Публикуваме ексклузивния ни разговор с Богдански:

Г-н Богдански, последната новина, която достигна до нас бе, че съпартийците ви са снели политическото доверие от вас на последния пленум. 10 са гласували това да се случи, 8 са били против. Веднага след това ни обвиниха, че сме сбъркали бройката на гласовете, кажете какво се случи?

Богдански: Имаше дискусия по този въпрос, предложението за снемане на доверието дойде от общинския лидер в оставка Владимир Пандев в края на пленума. Колегите не бяха подготвени и се прибягна до гласуване. 7 бяха "против", 8 "за" и трима "въздържали се". И тук идва голямата лъжа, не успяха да снемат доверието от мен, но побързаха да разпространят грешната информация.. На същия този пленум аз бях избран да отговарям за номинационните събрания, които предстоят за смяна на ръководството на партията, на 4 организации. Ако някой ми няма доверие, защо ще ми поставят политически поръчки.

Вие сте от лагера на Емил Костадинов, а всеобща тайна, е че между Пандев и Костадинов тлее и ескалира от време на време страшно напрежение. Без да съм категорична, но смятам, че в тази битка вие сте жертвата, кажете ми дали съм права?

Не искам да коментирам лагери, интриги, вътрешнопартийни ежби и слухове за разделение и скандали. Жертва на никого не мога да бъда, поради няколко основни причини. Смятам, че приоритетно ние първо се личности, имаме семейства, работа, бизнес, а след това сме политици.. Да, аз съм коректен към съпартийците си и партията си, но когато нещо е против моята личност, против разбиранията ми за морал, аз реагирам веднага. Влизал съм в конфликти и с Костадинов и с Пандев по партийни дела.

Изразявал съм мнението си без да се страхувам. Ако мислите, че не трябваше да се кандидатирам за кмет и там виждате -жертвата, мога да кажа, че Пандев, който се прави на много ангажиран с проблемите на БСП по време на изборната кампания замина 40 дни на море, не участваше в изборите, не помогна по никакъв начин. Защото не бе избран той да е кандидатът за кмет. Лична обида, лично отмъщение към общата кауза - БСП. Да, излязох напред, макар че нямахме никакви шансове, защото приех партийно поръчение. Не се уплаших да се изправя срещу един сигурен кмет, какъвто беше Камбитов. Не се приемам за жертва. Макар, че от страни така изглежда, "БСП дадоха курбан Богдански". Поражението, което претърпяхме на изборите, не е по моя вина, партията отдавна има нужда от изкореняване на цялото зло, пълна подмяна на ръководството и ново начало, с нови хора.

Като голям скандал бе окачествено гласуването за председател на ОБС Благоевград, при което вие не подкрепихте кандидатурата на БСП-вашата колежка Гергана Янчева. Тогава Пандев бе категоричен: "Богдански е Юда", какъв бе мотивът ви за това гласуване?

Личността Милан Богдански не гласува, макар че изпълних партийното поръчение да издигна кандидатурата на Янчева. Аз не мога да гласувам против себе си. Това направих. Пак казвам никой и нищо не може да убие личността в мен, моите принципи, морала ми. Всичките тези характеристики у мен политиката не може да смаже. Така, че тогава гласувах по съвест. Представете си какво щеше да стане в групата съветници на БСП, ако аз си бях замълчал, че не съм гласувал. Трима сме, какво щеше да стане между Янчева и Асиски. Гласуването е тайно. Само, че аз веднага след избора заявих категорично- Аз не гласувах за Янчева, защото не мога да гласувам против себе си и принципите си. Не не е предателство това.

Всъщност защо ви атакуват с политическото доверие, защо част от вашите съпартийци искат снемане?

За да ме принудят да се откажа от съветническото място, за да влезе приятелят на Пандев -Миленков. Няма как да стане това, защото аз съм там пак казвам от името на БСП, не на отделни нейни членове, които я превърнаха в арена за защита на лични интереси. Бранейки ги те преминават всякакви норми на политическо поведение, на личностно достойнство. Няма да се подам на подобни силови методи на принуда и хората, които ме познават знаят, че трудно някой може да ме манипулира.

Предстои ви избор на ново ръководство на общинската и областната структура на партията, някакви прогнози за това, кой ще смени Пандев и Гошев?

Не мога да правя никакви прогнози. Знам, че Пандев след като е 7 месеца в оставка трябва да си тръгне, а Гошев е категоричен, че ще си подаде оставката. Имам усещането, че някои мои съпартийци вече започнаха да се подготвят за тези избори, уж са в оставка, ама много се страхуват, да не изляза отново напред. Жалко е, че трябва да отговарям на въпроси, касаещи вътрешнопартийни дела. Още по-жалко е, че има хора, които сякаш се хранят и живуркат благодарение на създаваните интриги и пускането им в публичното пространство. Все пак БСП трябва да съществува и е нужен основен ремонт. Идеите са нещото, което трябва да ни обединява, а не личният интерес.

Благодаря ви.

П. Петрова

15 коментара
05 Февруари 2016 12:37 | JJJ
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Стига сте ни занимавали с вашите простоти И без друго партията ви се е стопила до една шепа сектанти. Бийте си по една глава с ония плондир и кой остане прав да ходи да се чепри в Русалка.


05 Февруари 2016 13:04 | bankianec
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Тоз е при ГЕРБ още от септември 2015. Шушука се в луевите среди, че ГОЛУЕМИЯТ СерГЕЙ щел да прави ГОЛУЕМО ЛУЕВО ама какво никой не пита, ама ще било ГОУЕМО-той милият с педалите на коулелото лево неможе да се оправи а трагнал ГОУЕМО ЛУЕВО да прави. Яввно ще да е некоя по скоро ГОУЕМА ДРУЖИНКА ЛУЕВА. Таман цените на лубрикантите паднаха драстично


05 Февруари 2016 16:16 | Илич
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Сбирай палатката!


05 Февруари 2016 17:45 | 123
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

СМЕШНИК. СМЕШНИК. СМЕШНИК. СМЕШНИК. СМЕШНИК. СМЕШНИК. СМЕШНИК. СМЕШНИК. СМЕШНИК....


05 Февруари 2016 18:04 | Партиец
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Браво! Ето това е Човек! Няма защо да се прави драма, но трябва да се каже истината на смешниците.....


05 Февруари 2016 18:20 | Tototo
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

...на последните избори БСП бяха смешни, на следващите - още по-смешни!!!....
.. И такааааа, до краят на светааааа!!!...


05 Февруари 2016 18:49 | 8 е повече от 7
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

7 бяха "против",
8 "за"
и трима "въздържали се".
Е все пак тези, който са "за" са повече от тези, който са"против", ЗАЩОТО 8 Е ПОВЕЧЕ ОТ 7...




05 Февруари 2016 18:54 | 4-ТО МЯСТО ЗА БСП
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

М. Богдански за кмет - превърна БСП в четвърта политическа сила. Досега винаги БСП е отивала на балотаж, а сега на 4-то място.


06 Февруари 2016 22:15 | стига
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Тоя Милан надмина по тъпотия и учителите си Емката, Гошето и баба Дана
Пълен провал и Ужас за БСП


06 Февруари 2016 22:38 | pr
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

А бе Милан е ударил дъното вече
Вече си прави реклама по вестниците как ..... Си купува разни кабелчета
Представяте ли си какво дъно е ударил


07 Февруари 2016 09:16 | ок
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Не знам друго, ама откакто Богдански се появи в БСП всичко тръгна назад и надолу
Това са фактите


09 Февруари 2016 10:10 | Факт
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Имаше СДС, вече го няма! Имаше НДСВ, вече го няма! За сега има ГЕРБ, скоро и него няма да го има! Наш "Гоце" също. Социалистическата идея винаги ще я има, докато свят светува, дали се харесва на лумпениадата, нас въобще не ни интересува. ПЕС и БСП завинаги!


09 Февруари 2016 20:32 | 120 год. БСП
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

БСП е 120 годишна партия. Но това не гарантира, че ще съществува още толкова.
С такива безлични активисти като М. Богдански, БСП върви към своя логичен край...


10 Февруари 2016 15:29 | sluchaen
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Жалко за тази партия, че този нещастник и беше кандидат за кмет. И вместо да се засрами и да изчезне от партийното полезрение след срамните си изцепки като общински съветник защитаващ кариеристичните си интереси той се готви да яхне жалките остатъци на благоевградската организация на социалистите .Но не забравяйте приказката за лудия и баницата...


11 Февруари 2016 11:59 | Чичо Кър
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Милан е опасен човек. Просто подмолен. Всички които го познаваме от енергото нито един от нас няма да каже хубава дума за него. Сигурен съм че и никой от нас не е гласувал за него. Но с това си деяние той изпадна много надолу. А инак е много тих разбирателен помага на всички. Недоразумение е




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар