Директорът на ХЕИ д-р М. Кметски преустанови членството си в ГЕРБ

26 май 2011 00:20   22 коментара   28550 прочита
Емануела Кацарска, Михаил Кметски и Росен Тимчев /отляво надясно/
Емануела Кацарска, Михаил Кметски и Росен Тимчев /отляво надясно/


Емануела Кацарска, Михаил Кметски и Росен Тимчев /отляво надясно/

Обяви: Хората подмениха идеологията със земеделска като реверанс към бившия кмет Цв. Динев, герберите имат завидна физика, без интелект

Доскорошният шеф на Регионалната инспекция за опазване и контрол на здравето /РИОКОЗ/, бивша ХЕИ, в град Кюстендил Михаил Кметски преустанови членството си в ГЕРБ, а бившият общински лидер на партията в Сапарева баня Росен Тимчев оглави структурата на Иван Костов в курортната община. Рокадите бяха огласени на официална пресконференция на Демократи за силна България, която дадоха двамата в Дупница в присъствието на областния лидер на ДСБ Емануела Кацарска и заместник-председателя на СДС в Сапарева баня адвокат Красимир Ранов.

Днес, 26 май, ми предстои да участвам в конкурс за директор на Регионалната здравна инспекция - Кюстендил. Мисля, че тази длъжност трябва да се заеме от лице без политически пристрастия, така би било справедливо, заяви на пресконференцията Михаил Кметски и добави: Известно ми е, че моят конкурент Христо Кознички не би го направил и не би се лишил от определящата за резултатите от конкурса партийна помощ. Той заяви още, че ще се кандидатира за кмет на Сапарева баня, за което “Струма” информира, с мотива: Сапарева баня остро се нуждае от кмет, който да отговаря едновременно на две много важни условия - да не краде и да знае, иска и да може да управлява в интерес на бързото развитие на общината.

Необходимо е да бъде и постигнато обединение на всички, които искат да намерят нов път.

Д-р Кметски заяви още, че се дистанцира от ГЕРБ, поради факта, че новоиздигнатият общински председател Калин Гелев е дългогодишен член на земеделската партия, оглавявана от бившия кмет Цветан Динев, с когото имат общ бизнес. В ръководството на партията влиза и синът на Цветан Динев - Николай.

Това е подмяна на идеологията на ГЕРБ и реверанс към бившия кмет Динев. Почти всички членове на ръководството са лица на земеделската партия. И най-важното - между идеята ГЕРБ и резултата от двегодишното им властване няма нищо общо. Все повече и повече ГЕРБ се асоциира на всички нива с лица, имащи завидна физкултура, но с липсващ интелектуален капацитет, управленчески умения и административни способности. Склонността им към алчност и арогантност не ги прави по-успешни, а само по-опасни, атакува Кметски. Той заяви, че има екип от хора, които ще обяви на следващ етап.

Красимир Ранов припомни, че Михаил Кметски е бивш член на СДС, към момента се завръща отново и по всяка вероятност той ще бъде издигнат за кмет от партия СДС, а не като независим.

Росен Тимчев, който беше доскорошен председател на ГЕРБ в Сапарева баня, добави, че поема структурирането на Демократи за силна България в общината. Ще работя активно за издигането на кандидати за кметове по селата и формирането на листи чрез широка дясна коалиция и съм сигурен, че ще стигнем до балотаж и ще успеем да отстраним настоящия кмет Сашо Иванов, той е основният ни опонент, а не ГЕРБ, която няма шанс в курортната община, изрази мнение Тимчев.

Михаил Кметски беше кандидат за кмет на Сапарева баня през 1999 година, но беше победен от Цветан Динев, който наследи Илчо Дамянов. От рода на Кметски има четирима кметове на община Сапарева баня. Първият е заемал поста още през турско, другите по царско време. Фамилията му е стара българска и поради тази причина се именува Кметски. След 9 септември показателно е, че от фамилията му няма спечелили избори, което д-р Михаил Кметски обяснява с десните убеждения на рода си.


Още за: М. Кметски   членство   ГЕРБ   Още от: Политика

Принтирай статия
22 коментара
26 Май 2011 07:02 | Таралежа
Оценка:
4
 (
30
 гласа)

М - да мислеше си че като е член на Герб ще го оставят да бъде шеф и на новата Агенция по храните и сега като нема лапане се мести от една партия в друга както беше и преди това само че при ДПС номера мина, бо при Герб не!


26 Май 2011 08:03 | колега
Оценка:
4
 (
32
 гласа)

аиде сменяват цвят като папагали мошеници


26 Май 2011 08:36 | гражданин
Оценка:
-2
 (
26
 гласа)

типична черта българска за това сме на тоя ред


26 Май 2011 08:47 | Избирател
Оценка:
1
 (
31
 гласа)

Много успех и победа в местните избори на г-н Кметски. Сигурна съм, че ще бъде добър кмет на Сапарева баня и наистина мястото му е в СДС.


26 Май 2011 09:06 | хаха
Оценка:
-2
 (
32
 гласа)

Кметски обърка сметките на кмета Сашо и Цветан Динев за което браво докторе имаш моя глас!


26 Май 2011 09:10 | Мария Попова
Оценка:
1
 (
27
 гласа)

Много се радвам за добрата кандидатура и това е човек който ще получи подкрепа, успех!


26 Май 2011 09:48 | ej
Оценка:
5
 (
25
 гласа)

тоя се е усъзнал. браво


26 Май 2011 10:25 | levski
Оценка:
-4
 (
28
 гласа)

Тези хамелеони не стават и за КМЕТСКИ наместници!!!


26 Май 2011 11:10 | ббббббб
Оценка:
-10
 (
30
 гласа)

Фурнаджийски лопати.


26 Май 2011 11:17 | дупница
Оценка:
10
 (
28
 гласа)

На Михаил Кметски не му беше мястото в ГЕРБ при физкултурниците дето съсипват всичко стига сте драскали глупости - като не ви харесва не гласувайте за него и готово!


26 Май 2011 14:47 | А
Оценка:
0
 (
26
 гласа)

Доктор Кметски показа как постъпват достойните хора. Не позволи да бъде обвързан нито със Сашо Крадеца нито с Цецо Диневата структура на ГЕРБ в Сапарева баня. Свалям ти шапка докторе. И ще те подкрепим срещу простотията в града.


26 Май 2011 17:03 | гражданин
Оценка:
-2
 (
24
 гласа)

показва достойство като видя че кораба потъва и гледа да се закачи някъде тоя предател гербаджийски а и кой доктор и достоен


26 Май 2011 17:18 | Хахаха
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Плъховете започнаха да напускат потъващия кораб!


26 Май 2011 17:30 | Аха
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

А едни други земеделски глупаци искат с потъващ кораб да дойдат да лапат пак без да ги усети никой ама ...


26 Май 2011 17:46 | с новата власт
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Тоя си мислеше, че пожизнено ще е директор на ХЕИ/РИОКОЗ/. Въртеше се към всяка партия, която е на власт, за да запази поста. Иначе при толкова различни правителства от крайно леви до крайно десни, как ще останеш на такъв пост 20 години. И сега взел пак да се кандидатира за Директор. Явно голям келепир има в тая работа. Но ще се кандидатира и за кмет-защо пък не... Там също има келепир. Сега се надява на някое от благите местенца да се закачи, но много ме съмнява.


26 Май 2011 17:49 | въпрос
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Тоя Кметски не беше ли съветник от земеделската листа на Цветан Динев, който сега плюе или нещо се лъжа?!


26 Май 2011 17:56 | седесар
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

И аз имам въпроси -
Върлите земеделци Цветан и Калин - първо БЗНС- НС на Мозер, после БНС, после ЗНС, сега ГЕРБ, нали? Сина на Цветан Динев в общинското ръководство на ГЕРБ, Цветан и сина му номинирани за съветници от ГЕРБ при положение че Динев се води областен лидер на ЗНС! И за кмет номиниран дясната ръка на Цветан Динев - Калин Гелев!? Е аз сега питам вие за идиоти ли ни мислите в тоя град?


26 Май 2011 18:15 | уж бил от герб
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Абе Кметски откога е официално член на ГЕРБ? Я да си покаже заявлението за членство или някакъв друг документ да се види...


26 Май 2011 21:30 | Благовест
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Браво бе, добра дружинка сте си спретнали. Един изпечен лъжец и крадец, един адвокат който за нищо не става и доктор с много къса памет. Преди няколко години не беше ли и ти докторе с Ц. Динев в една листа за общински съветник, та даже и съветник от БЗНС. Що така бе момчета, да не мислите, че в Сапарева баня не знаят какво представлявате Вие. СМЕШНИЦИ!!!!


26 Май 2011 21:47 | общински служител
Оценка:
3
 (
25
 гласа)

В Сапарева баня добре знаем и кои са Цветан Динев и хората му, както и кмета и екипа му от неграмотни злобари дето по цшл ден пишат от служебните компютри по форумите. Те си бяха навремето една група и нямат място в управлението на града. Пред тях хиляди пъти предпочитам Кметски.


27 Май 2011 07:39 | 9992
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Не се плашете от кандидата на десницата - ще ВИ бие всичките от това котило от, което сте и 12 години задушавате общината с простотията си. Бъдете търпеливи и ще получите заслужения си шамар от хората на изборите.


28 Май 2011 19:40 |
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Интересни избори ни чакат... успех на д-р Кметски!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар