Даниела Савеклиева в Осиково: Изкупната цена на тютюна през последната година бе обир

17 септември 2014 14:49   5 коментара   11841 прочита


Изкупната цена на тютюна през последната година бе обир, подигравка с труда на хората. Това заяви кандидатът за народен представител и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева на среща с работещи във фабрика за обувки в гърменското село Осиково. Тя изтъкна, че по време на мандата на ГЕРБ изкупната цена на тютюна е варирала между 8 и 12 лева, а сега е била едва 4 лева за килограм. Пред работниците тя подчерта още, че само чрез инструментите на европейската солидарност може да се повиши заетостта и доходите. По думите й в резултат от загубеното доверие в България по времето на кабинета „Орешарски“ европейските програми бяха спрени, а с това и реализирането на проекти.

Савеклиева посочи още, че именно с повишаване на стандарта и развиване на икономиката с европейски средства Испания е успяла да се изправи на крака и да спре емигрантските вълни от страната, като изрази увереност, че няма пречка България да повтори този успех.

На срещата присъства и кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ от Гърмен Асим Адемов, който призова за висока избирателна активност. Той поясни, че приоритет за региона следва да бъде разкриването и запазването на учебни заведения, а не тяхното закриване, каквато тенденция имаше през последната година на управление. Като добър пример при управлението на ГЕРБ до 2013 година той посочи, че училищата и детските градини са били изцяло ремонтирани и санирани, което е довело до по-високо качество на учебния процес.

П. Петрова


Още за: цена   тютюн   обир   Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
17 Септември 2014 15:50 | петроффф
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

а даниела савеклиева каза ли че по времето на техното управление майките бяха престъпници и точно тези от помашките села не бяха хора за тях е все пак очакваме подобни издънки и сега като дойдат на власт боко премиер цецо мвр лилето с големия задник мрр вежди на културата а може и дянков да си върнат а вече и ваньо си го върнаха защото пари трябват от митниците избори се купуват с пари


17 Септември 2014 16:03 | кинти
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

гласувайте преференциално - изберете своа кандидат -
издухайте кинтаджияте


17 Септември 2014 16:35 | Tobacco grower
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Тютнът е много удобна "дъвка" за всички кампании, нали г-жо Даниела. Не коментирай теми от които не разбираш. Тютюн сигурно си виждала само в цигарите, така, че ДОЛУ РЪЦЕТЕ от тези измъчени хора. Те са достатъчно умни за да ЗНАЯТ ИСТИНАТА. И бъдете сигурни ще ви възнаградят богато.


17 Септември 2014 18:01 | пробутват
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

искат да ни пробутат кражбитеси -
Питайте банкерите! Искали са затваряне на вратите на всички банки от понеделник /след срещата/. Само БСП са били твърдо против.
От стенограмите за КТБ ще зависят резултатите на изборите. А, ако въпреки всичко, гласувате за ГЕРБ и ДПС, те пак ще го направят това с банките, както са го замислили. З? Няма да им пуснат еврофондовете /които бяха спрени заради ГЕРБ! / и това Б. Б. го знае много добре. А това означава, че няма да има от къде да смучат пари чрез фирмите си от обществените поръчки.


17 Септември 2014 23:21 | Оре Чоре
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Избори - период, в който най-много се обикаля, обещава и лъже. Отчита се колко
лоши бяха предишните и колко хубави ще сме ние. Вие само ни изберете. После всичко
тръгва по същият начин. И лентички, лентички, асфалт, магистрали...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар