Червените в Петрич избраха кандидат-кмета: Гневен, съветникът Хр. Малчев "срина" с емоционално слово лидерът на социалистите

29 август 2015 13:51   35 коментара   29187 прочита


"Другарю Капитанов не се ли срамувате, защо не се подготвихте за тази конференция"

С гласовете на 87 делегати от общо 91 присъстващи на днешната си общинска конференция, социалистите в Петрич дадоха подкрепата си за кандидата за кмет на ротарианеца Георги Хаджимаргаритов. За него гласуваха двама против и един въздържал се. От предоставената му дума се разбра, че той залага на позитивната кампания с акцент – човечността.

”Човечността няма цвят, тя е залегнала в сърцата на всички. Искам да покажем чисти намерения.”, призова делегатите той, като им предаде специалните поздрави от Емил Георгиев, председател на „Екогласност”. Преди неговия избор имаше и остри изказвания. Едно от тях бе на Николай Попов.

Още в началото той си направи отвод като издигнат за кандидат за кмет на село Марикостиново, но не и като кандидат за кмет на Петрич, подкрепен от една единствена партийна организация на левицата в Петрич. Попов се представи пред делегатите така:”Аз съм на 46 години от Петрич, но понастоящем живея в село Марикостиново. По професия и образование съм учител. Работил съм 4 години по професията си. От 2005 година се занимавам със собствен бизнес.

През цялото си време от както съм излязъл от казармата съм бил привърженик, а после и член на БСП. Моята идея да се кандидатирам за кмет на Петрич, не е толкова от амбиция, а затова, че БСП трябва да има чисто партиен кандидат.”, обяви намеренията си той преди избора, но остана разочарован от крайното гласуване на съпартийците си.

След него се изказа Ангел Иванов, председател на ветераните социалисти.: ”Цялата партийна конференция е подготвена много добре. Вие всички носите на раменете си глави. И мислете много добре преди да дадете гласът си. Първо: Аз уважавам другаря Хаджимаргаритов и познавам от какво семейството е. Много добре го познавам и му пожелавам успех. Но искам да кажа нещо друго. Ние от партийните организации, които сме се събрали тук ще го подкрепим.

А когато той отиде на балотаж ние ще бъдем всички зад него., каза Иванов. Най–остър в критиката си обаче бе досегашният общински съветник Христо Малчев към лидера на социалистите в Петрич, Димитър Капитанов. Ето как той се обърна към него : ”Другарю, Капитанов! Трябваше да положите малко усилия да подготвите конференцията. Времето ли не ви стигна и провалихте миналата конференция? Може ли по-такъв срамен начин да се води конференцията? Това е обида за хората и лош сигнал към избирателите!

След 20 дни стартира кампанията за избора. Ако това което го правите и се пусне филмче по местната кабелна телевизия, нали разбирате, че лично вие ще се притеснявате. Колежке, Атанасова, много лесно ви манипулира Капитанов! Тук лесно можем да гласуваме, не е проблем, правим го само за две минути и конференцията може да приключи за две минути. И по живо и здраво да се поздравим! Че сме направили конференцията. Но какво от това.

Само след месец и половина ще броим бюлетините и ще видим какъв ще е резултатът. Тогава ще бъдем тук с наведени глави. Единственият проблем, който има Капитанов е да бъде водач на листата. Ще ви изберат другарю Капитанов! За да можем белким да имаме един съветник. Може ли по-такъв начин да водите конференцията. За да правим избори – трябва да имаме социална подкрепа. Да имаме политическа и икономическа подкрепа.

Другарю, Капитанов, на кои от тези лостове, вие разчитате. Има ли едва фирма от бизнеса, от която да получите подкрепа. Как мислите да правим избори. Към настоящия момент е проблем да се плати тока и инвентарните разходи в къщата на БСП. А има очакване да правим избори, да преборим сегашната власт, която е вкарала в капан почни всички местни кметове.

За най-голямо съжаление и вие сте в този капан. Завършвам с последното изречение. Просто ме е срам, че правим по такъв начин конференцията. ”След емоционалното си слово Малчев пожела успех на всички. В коларите се разбра, че той няма да бъде включен в листите за общински съветници.

Делегатите гласуваха за водач на листата за общински съветници да бъде избран Димитър Капитанов. Те гласуваха също и за петия, седмия и дванадесетия в листата да са от гражданската квота. Взе се решение и, че Общинския съвет може да допълва и подрежда листата.

Венци Методиев


Още за: кметове   подкрепа   избори   Още от: Политика

Принтирай статия
35 коментара
29 Август 2015 16:37 | ^#
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Масоните в действие. Като нищо ще го направят кмет на Петрич.


29 Август 2015 19:27 | Ди
Оценка:
-6
 (
24
 гласа)

Малчев е най -свестният, най -организираният, не знам какво прави сред всички тези на снимките - от вярност към БСП.
Да не разчита на власт и пост?
Работи си, тича, не е седнал и да трепери дали поне един съветник ще влезе в ОС.
Браво Малчев!


29 Август 2015 19:35 | матрял
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Много млад матриял бе! Малко е сух, ама карай! Хи-хи!


30 Август 2015 08:00 | Орас
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Измъчени лица и невярващи очи...


30 Август 2015 10:16 | Петрич
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Според мен трябва да издигнат Търчи-Лъжи за кмет, повече работа ще свърши от всички тези...


30 Август 2015 12:47 | гражданка
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Много неща ще се изпишат сега във форума от всякакви поддръжници, но се обръщам към всички петричани! Подкрепете този млад човек! Да му дадем шанс, па дано някак си да се оправят нещата в града ни. Успех, млади човече! Не обръщай внимание на предстоящите писания! Смело напред!


30 Август 2015 13:37 | Геро
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Гоше... и ти ли майка се продаде! Срам! Ще излезеш срещу този, който подкрепяше до вчера. Ще застанеш начело на тези които оплюваше до вчера.


30 Август 2015 13:39 | Геро
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Какво търси до теб адвокатката Пиргова! И тази е едно шило, нахално и безкрупулно. ГОлям екип имаш.


30 Август 2015 15:18 | 111
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

СТРОИТЕЛИТЕ В ПЕТРИЧ ПРЕВЗЕМАТ МЕСНИЯ ПАРЛАМЕНТ С ПАРТИЯТА НА ТАТЯНА ДОНЧЕВА "ДВИЖЕНИЕ 21"
30 август 2015 | 04:56
1 коментара
Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева "Движение 21"
Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева "Движение 21" на предстоящите местни избори през месец октомври. Това показва досегашното гласуване в анкета на Pirinsko. com.
В местния парламент на община Петрич ще влязат 8 политически партии и победители на изборите ще са ПП "Движение 21" и ПП ГЕРБ с почти равен брой гласове, следвани от Реформаторския Блок, Глас народен, ВМРО, АБВ, БСП и Гергьовден. Близо 10-те хиляди наши читатели, гласували в анкета, дават съвсем различна картина на изхода от изборите от последните представителни социологически проучвания направени от различни политически формации.
За коя партия или коалиция бихте гласували на местните избори?
По 17 % ще си разделят партията на Татяна Дончева "Движение 21", предст


30 Август 2015 15:19 | 111
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

За коя партия или коалиция бихте гласували на местните избори?
По 17 % ще си разделят партията на Татяна Дончева "Движение 21", представлявана от Сдружението на строителите и Сдружението за контрол на управлението на община Петрич и ПП ГЕРБ от читателските гласове. До днес за "Движение 21" са заявили, че ще гласуват 1 631 читатели, а за ГЕРБ – 1 622.
Реформаторския блок е едва на трето място с 13 % (1 298 гласа). На четвърто място е листата на "Розите", които ще се явят на изборите с партията на Светльо Витков "Глас народен" с 12 % (1 158 гласа). Пета позиция заема ВМРО с 8 % (982 гласа). Шеста политическа сила е АБВ с 6 % ( 592 гласа). Седма е партията на БСП с 5 % (496 гласа). На осма позиция се нарежда, представляваната партия от зам. - кметът на община Петрич - Христо Георгиев - "Гергьовден" с 3 % (386 гласа).
Всички останали партии остават под 2 – процентната бариера, но не означава, че нямат шанс да имат общински съветник. Това е партията на Яне Янев - "РЗС" 1 % (77 гласа)


30 Август 2015 16:11 | Пешо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Иска им се строителите да са първи, но това ще им се случи само на сън. Как пък няма да гласувам за измамниците сашо дългуча и руси шкембаро. Особено като знам че зад гърба им стои селяка от Първомай - Чомбе.


30 Август 2015 19:59 | Пешо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Евала!
Много хубав пенсионерски клуб.


30 Август 2015 21:46 | петричанка
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Преди 1989 година всички казваха, че трябва промяна. 45 години стигат на тези управляващи, ами сега не стигат ли тези 25 години ? Не трябва ли промяна? Или сега може да се управлява и 100 години? ДЕМАГОГИЯ.


31 Август 2015 07:58 | до ГЕро
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Правилно даде оценка на Пиргова, само да бъде забелязана, е готова през трупове да мине. Защо така бе Пиргова, на миналите избори беха и обещали от ГЕРБ, че ще я правят съдийка, сега при пенсионерите. Само и е о ещано нещо. А вие Геро много правилно я определихте... шило... безкруполно.


31 Август 2015 08:32 | гошката
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

магарето ки си го сложе ангел търчи-лъжи в маленкио джоб


31 Август 2015 09:22 | Огражденски застрок
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

От целата тая банда най-арен е др. Чопърлаков от с. Боровичене.
Ако стане още един пат кмет че сабори и Авалон и кметството...
А Гошката да си гледа Ротари клуб и саламо.


31 Август 2015 09:55 | 13
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Адвокат Пиргова е свестен човек и висок професионалист. Човек не може да се хареса на всички. Хубаво е първо да опознаете хората, преди да ги коментирате. Злобата не е хубаво качество. Тя вреди първо на тези, която я изпитват.


31 Август 2015 09:57 | 112
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Георги, браво. Бори се за всеки глас. Така трябва. Желая ти успех.


31 Август 2015 10:10 | унижение
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

какво унижение за тъпите комунисти. След като този съвременен Тартюф хаджимаргаритов публично се отрече от тях преди време сега са принудени да го подкрепят за кандидат. Жалка комунистическа пасмина. Во главе с капитанов селски тарикат и ибиркчия на велчо. Жалки сте. УУУУУ.....


31 Август 2015 14:47 | глад народен
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Успех на този смел човек. Не е лесно да се изправиш срещу статуквото. Хора, имаме шанс града ни да не пропадне съвсем. Браво, момче. Бори се.


31 Август 2015 14:58 | флинстоун
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Малчев и Чопаков са като Фред Флинстоун и Барни Ръбъл и кандидатът им с тая физиономия от каменната ера.


31 Август 2015 15:57 | до унижение
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ти ли говориш за унижение като нямаш грам достойнство - преди се кълнял като комунист, вчера си се сменил кожата като седесар, днес носиш мръсна, мазна гербеджийска кожа, утре в какъв др мръсен хамелеон ще се превърнеш?


31 Август 2015 16:46 | глас народен
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Успех на този смел човек. Не е лесно да се изправиш срещу статуквото. Хора, имаме шанс града ни да не пропадне съвсем. Браво, момче. Бори се.


31 Август 2015 16:49 | Потъваме
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Единствения критичен глас в този жалък ОС, този на Христо Малчев, ще бъде заглушен. Браво капитанов! Върна услугата на патрона си дон велчо белобради.


31 Август 2015 17:03 | =
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Пиргова, не си пиши сама коментарите, знаем какво представляваш. Нямаш ншкакви скрупули за нищо. И ти, и мъжът ти сте лизедупци.


31 Август 2015 17:15 | До Глас народен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

този кандидат е част от статуквото, което крепи вельо илиев толкова време. Този хаджимаргаритов беше от ибрикчиите, обикаляща кмета и надпреварваща се да му поддържа кайсиите. Нещо повече тази кандидатура е съгласувана с кмета. Ще разберете по това, че липсва всякаква критика по отношение на престъпната шайка окопала се в кметство петричи взела града за безсрочно ползване.


01 Септември 2015 00:50 | възмутена гражданка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво Капитанов ти си Тъп и Упорит, предлагам направо в парламента да те изтрелят, пък дано най сетне се наядеш!!!


01 Септември 2015 01:41 | 10 000 ЛВ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

СПОРЕД МЕН ТОЛКОВА ИМ Е ДАДЕНО НА ПРИАТЕЛИТЕ НА ГОШКАТА ОТ ВЕЛКО, ЗА ДА ГО УБЕДЯТ КОЛКО ДОСТОЙНА КАНДИДАТУРА Е. КЪДЕ БЕШЕ ТЕЗИ ГОДИНИ - ДВА ПЪТИ СЕ ЯВИ НА КОНЦЕРТИ С РОТАРИАНЦИТЕ, ЕДИН ПЪТ НАПРАВИ ПОДАРЪК НА БОЛНИЦАТА,
ТО ТАКА И АЗ МОЖЕ ДА СЕ МИСЛЯ, ЧЕ МНОГО СЪМ ПОСТИГНАЛ??


01 Септември 2015 01:46 | Аз пък не разбирам
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

От коя партия ще излиза - БСП, вчера имаше статия и никой не я опроверга, че излиза подкрепен от две десни партии (едната на Ицо човека Иво от ВИК), по цели дни седеше и се подмазваше на Марин Китанов и Калъпсъзов. Аз не мога да се ориентирам.


01 Септември 2015 01:48 | БСП
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

А ПЪК АЗ ДА ВИ РАЗКАЖА КАК ГОШЕТО СИ БЕШЕ НАУЧИЛ НАИЗУСТ ЕДНО СЛОВО И БЛОКИРА ПО ВРЕМЕ НА ИЗКАЗВАНЕТО И КАТО РАЗВАЛЕНА ЛЕНТА ТРАГНА ПАК НАНОВО


01 Септември 2015 19:23 | Огражденски застрок
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Гошката е проект на инж. Азис. Капетанов става съветник, единствен от БСП. А Подгоро гласува на инж. Азис и неговата Организирана Престъпна Група. На белотажа Гошката призовава неговите избиратели да подкрепят Азис...
А бре Гоше, ти си касапин чедо, защо сега в ролята на пиле, което ще колят ???


02 Септември 2015 06:55 | къде
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тази с това жълтото сакенце е толкова нагла, че със стълба ако требва и на покрива на фабриката ки се каче, само и само да га забележат:


02 Септември 2015 08:27 | tanev
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пирговата била висок професио алис, че е висока да, ама от професионалист си много далече. за такива мога да изброя:Данчев, Харамлииска, Попова, Николова, Гунчев, а тя има ощеее много хляб да изяде. за майка и може и да е. незнам защо ама след нея се усмихват ехидно всичките и колеги, дори и катерачите на баири. лъжи ги циганетата, че си добра та белкем изкараш некой лев за нуждите си.


02 Септември 2015 08:37 | танев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Щех да забравя и за Цецка адвокатката. Учи се момиче от по умните не е срамно, ти на кафенце на Мери Попова я правише за резил, а сега и се сваляш. да ти припомня ли какво говорише за двете сестри ааа, но не няма да падам на твоето ниво. Обществото ти е дало отценка


03 Септември 2015 11:36 | Орас
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е, какво излиза - АБВ по брой гласове 0, 5 бр. съватници, БСП - също 0. 5 бр. съветници. Но в случая 0, 5 плюс 0, 5 не прави 1. Е, оти ручахме жабето?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар