БСП в Пиринско преди Конгреса! Совалки, интриги и противоборства в битката "За" или "против" Корнелия Нинова

12 юни 2019 11:25   17 коментара   20069 прочита


Страшни битки се водят в структурите на БСП в Пиринско, които за пореден път са крайно разединени. "За" или "против" Корнелия Нинова, това са двата полюса на политическите противоборства в средите на червените в областта. Нинова депозира оставката си от председателския пост, давайки личен пример на структурите по места, които реализираха лоши резултати на евроизборите, независимо от предизборния вербален хъс и агресия, които демонстрираха.

Оставката на лидера Нинова окрили противниците и в БСП, които отново яхнаха вълната и доволно потриват ръце, радвайки се че сега е моментът да се освободят от нея. Затова местни функционери правят всякакви мотки, врътки и совалки, разчитайки, че конгресът в неделя ще приеме оставката ѝ, с което ще възродят надеждите си за завръщане в управленския ешалон на столетницата. Това в момента е и задачата на противниците на Нинова в Пиринско - да убедят делегатите на конгреса да гласуват за приемане на оставката, ако конгресът не успее да промени сценария и правилата, които Нинова въведе като председател на партията.

Според наши източници, напрежението в структурите в областта е сериозно, имаме информация, че в Петрич например, противниците на Нинова са заплашвали членове на БСП, че ако се премине към пряк избор на председател и те гласуват за нея ще бъдат изхвърлени от партията, такива заплахи били отправяни и в Сандански. Не е тайна, че враговете на Нинова в БСП в Пиринско са тези, които гравитират около динозаврите в партията, старите лидери, провеждащи крайно архаична политика, политика на антагонизъм към младите, ориентирана "Антининова"..

Не се примираха старите партийни функционери, че бяха изместени от върховете в партийната йерархия и не простиха на Нинова, че разби съществуващото с години статукво. Нинова бе проводник на "естествения подбор" в партията, изхвърляйки всички онези, които през годините доведоха БСП до катарзис, обезличиха столетницата, и под чието ръководство партията губеше с катастрофални резултати всеки избор. Не обслужи Нинова интересите на своите и те започнаха яка "братоубийствена" война с всякакви сили и средства.

Трябва да се признае, че с Нинова начело, БСП се възроди, върна симпатизантите си и започна да се заявява като мощна опозиция на властта. Именно в момента на партийния ренесанс започнаха "кървави" вътрешнопартийни битки за елиминирането на Нинова, които разклатиха позакрепените червени позиции. От дни емисари на опозицията в БСП обикалят района и "обработват" делегатите на конгреса да гласуват за приемане оставката на Нинова. Прогнозата е, че от общо 28 делегати за конгреса, петимата делегати от Петрич и Сандански ще гласуват "За" оставката ѝ.

Останалите ще гласуват "против". т. е. Благоевградска област е "За" Корнелия Нинова начело на БСП, независимо от неистовите напъни на местната опозиция. За мястото на лидерът Нинова се спрягат някои имена, сред които и това на бившия благоевградски кмет Костадин Паскалев. Намесата на името му бе окачествено като поредната интрига, целяща създаване на напрежение между Нинова и Паскалев. От върховете на БСП заявиха категорично, че за момента няма никакви индикации Паскалев да има подобни мераци към председателския пост.

Тази вечер в Благоевград БСП провеждат общинско събрание, което официално е обявено като събрание за отчет на изминалите Евроизбори, дали опозицията ще направи опит за манипулиране на състава преди Конгреса на партията в неделя ще разберем. Утре пък червените ще проведат областно събрание, на което ще присъстват всички делегати за предстоящия конгрес. Интересна е политическата ситуация в страната в момента.

Двете най-големи партии БСП и ГЕРБ са в почти идентична ситуация на вътрешнопартийни стресове и катаклизми. Борисов също започна почистване на къщичката си, натягайки обръчите на своите преди местния вот. Дали ситуацията ще се успокои преди местните избори и как ще излекуват "раните" си двете политически формации, времето ще покаже. То е кратко, тъй като местните избори чукат на вратата....

П. Попов


Още за: К. Нинова   среди   област   Още от: Политика

Принтирай статия
17 коментара
12 Юни 2019 11:50 | Злобил
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

"Всяка голяма кауза започва като движение, става бизнес, и накрая се изражда в мошеничество". Казал го е Ерик Хофър. Умен човек. Като че ли е гледал България ГЕРБ, БСП и другите партии за да направи тази гениална формулировка. Драги ми български политици, вие сте вече в етапа на мошенничеството и затова не ви вярваме, затова активноста на последните избори бе толкова малка, и още ще намалява. Разберете - не сте добро за българина. Вярно, че без политика не може, но като гледам България май-май по добре е да ви няма.


12 Юни 2019 13:45 | Атанас
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Какви позиции са си върнали и как Нинова върна симпатизантите? Защо лъжете я погледнете резултатите от изборите, ние не сме балами да ни лъжете. БСП е равносилно на лъжа и грабеж.


12 Юни 2019 15:22 | Мамо - ооооо - Кучко - оо
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Другари от в- к Струма . Човек четейки статията остава с впечетление, че е писана от самата Техноипексова ( Нинова ) . Защо не информирате бедните социалисти за далъверите на Нинова в Техноимпекс . Знаете ли другари от в-к Струма, колко от работещите в Техноимпекс не могат да се пенсионират защото, когато Нинова е била изпълнителен директор на това дружество Либийската страна превежда осигоровки на работещите в Техноимпекс но ръководството краде парите и не осигорява хората а в последствие документите са унищожени . Защо другари от Струма не разкажете на хората, за далаверите на другарката в Фронтиер, Каолин и Булгартабак ( 67. 000 ) лева заплата когато ние вземахме по 200 - 300 лв. Защо не разкажете на хората, коя е причината за да е уволни Станишев когато той бе министър-председател . Сега усилено се говори, че от субсидията на БСП липсват 25 милиона . Ето това разкажете на хората . Тази жена до каквото се допре - всичко се краде - драги социалисти . Това е


12 Юни 2019 16:55 | Мими
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Крадците и престъпниците винаги се защитават.


12 Юни 2019 18:42 | без партии
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Така е устроена демокрацията! Без партии не може! Стига емоции ! Нинова единствено смело се противопостави на Борисов и наистина върна доверието към БСП.
Някои искаха да се пенсионират като депутати, и отблъснаха народа, дайте път на нещо ново, което прави Нинова.
Емоции след царя, емоции по Герб, и сме на дъното.
По- добре доверие на БСП, отколкото да чакаме нещо ново, като царя, Борисов...
Стига експерименти!


12 Юни 2019 18:51 | фен
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Без Нинова отново БСП, загива! Стига провалените политици от миналото. Те провалиха
доверието на народа. Нека да си видят грешките, и да помагат, като редови членове на партията, както са хилядите симпатизанти и членове на БСП.


12 Юни 2019 19:02 | Баба
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Единственият шанс на БСП е Нинова. Но, много тъпаци има в тази партия. Хванали кокала и не пускат. В Благоевград от едно време в тази партия са доста неприятници. Ако не си техен човек, не те броят за жив. ГЕРБ са същите. Може да се спори, кои са по- нагли и лъжливи. ГЕРБ обаче водят по корумпираност и крадливост. Жалко за народа, за децата, за мизерията до която ни докараха .


12 Юни 2019 19:28 | до по горните
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Прави сте! Да се доверим на Нинова. Семейна, отгледала умен син. Смела....
Противопостави се на тези които кариерата им се дължи само на партията. Те искат да си я приватизират, и тя да работи само за тях.


12 Юни 2019 20:31 | яна
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Тези от БСП няма ли да сменят плочата.


12 Юни 2019 20:58 | Мамо - ооооо - Кучко - оо
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Ей червени . Не ли ви е обидно една да ви върти на малкия си пръст? Не виждате ли, че партията ви е пълна с милионери ? Не си ли задавате въпроса как са спечелени тези милиони бе другари ? Кой от вас би си позволил да си поръча в спа центъра в с . Баня вино струващо 37 лева бутилката . Кой от вас ще си поръча салата от 12 лева, и прескъпи мезета 100 грама 19 лв . За водките и другите питиета не говоря . Кой от вас другари ще даде 270 лева за легло на вечер . Нагло ви лъжат, имат ви за клъвни - шарани . Хак да ви е тъпаци . Червените барони, червените милионери са най - големите капиталисти бе малоумници . Вижте ги само как си живуркат . А на вас ГАРГА ви е изпила мозъците


12 Юни 2019 21:07 | Никола
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Нинова е следващия премиер. Сбогом герб.


12 Юни 2019 21:17 | до мамо и Яна
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

От такива като вас сме на това положение! Всеки народ си заслужава управниците! Вие сте на държавна хранилка от Герб. По всичко личи! Тъмно червен е вашия БОКО..... Това е истината. Тренчев в ефир каза: " ВСИЧКИ КРАДЪТ, но една партия мисли и за народа"
Тренчев..... Вие си правете извод..... То сега 10 години ГЕРБ - ЦЪФТИМ.


12 Юни 2019 21:39 | Петрич
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

От нас не се плашете, който даде повече ние сме за него. На нас всеки може да гледа като на Предатели. Капитанов е символ на жена с лек характер.


12 Юни 2019 21:42 | Капитанов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Хора стига, сте ме коментирали, аз не заслужавам, аз съм много алчен и съм те пична политическа проститутка.


13 Юни 2019 06:42 | старогражданин
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Продължавам да твърдя, че събитията около Хасково бяха подготвени от Паскалев и употребени от Йончева. Тя е вече в Брюксел и на терен остават Нинова и Паскалев. От тях зависи дали ще има втори пик на усилията на БСП. Ако Борисов не ги обезцени и двамата. Всичкото това в рамките на този месец. Живейте си живота без много да се впечатлявате. Политиката е мръсна дума.


13 Юни 2019 10:09 | Паричкапов
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

БОЙКО БОРИСОВ - председател на БСП и почетен председател на ГЕРБ. ЦЦ ще го замести. И всичко ще си дойде на мястото!


05 Юли 2019 16:41 | Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тази с това БСП
За мен пък тази партия е отшумела одавна. Тя съществува на книга но на практика не става за НИЩО.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар