ББЦ Благоевград продължава с апостолската си работа за запазване на българщината, дариха с ценни книги регионалната библиотека "Д. Талев"

01 октомври 2014 09:38   9 коментара   6811 прочита


История Славянобългарская, "Под игото" и други ценни книги по списък бяха дарени на културната институция

Общинската структура на ПП „ББЦ“ – Благоевград направи дарение на книги в регионалната библиотека „Димитър Талев“. Дариха се над 20 книги от юбилейното издание на „История славянобългарска“, която е в ограничен тираж на Националния музей на българската книга и полиграфия. Освен юбилейнто издание на „История славянобългарска“, ББЦ дари и 9 книги от различни жанрове, които бяха подадени по списък от регионалната библиотека. Дарението включва и романа „Под игото“, тъй като тази година се навършват 120 години от издаването на романа на Иван Вазов На събитието присъстваха студенти и учители от различни училища и всеки от тях получи като подарък ценната "История Славянобългарская"

В платформата на ПП „ББЦ“ са застъпени идеите за развитие и подпомагане на културата и културната дейност.

"За всички нас от ПП „ББЦ“ книгата е важен фактор от ежедневието на българина. Написването на „История славянобългарска“ дава основа на българското Възраждане. За нас запазването на българщината е основен приоритет. Много е важно българската книга да бъде със запазено място в житието на всяко българско семейство. От съществено значение е всяко едно българче да има изградено самочуствие и българско самосъзнание. Именно в тази посока са и нашите идеи, намерения и отговорности. Затова призоваваме всеки един български гражданин да се ангажира към запазване на българщината, българското самосъзнание, патриотичните чуства и настроения, тъй като в положение на икономическа и социална криза, патриотичното настроение може да запази и възроди българският народ и Българската държава. Стараем се да обръщаме внимание на децата и подрастващите, като ги насочваме към българската книга и литература. За да бъдем силни и да елиминираме кризата в духовността и самосъзнанието, за нас е важно да пропагаднираме българщината и българските творци, възрожденци, революционери, за да не заспива пламъкът на свободният дух във всеки един от нас, казват от ББЦ.

 


Още за: ББЦ   книги   дарение   Още от: Политика

Принтирай статия
9 коментара
01 Октомври 2014 10:08 | една майка
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Добре е и е похвално, че подаряват книги, трябва да се чете и да се знае от децата, че сме българи и имаме много значима история като такива.. Браво..


01 Октомври 2014 10:28 | ЕЛИ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ДАНЧЕ ТИЯ ДЕЦА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЛИ ГИ НАМЕРИ ДЕТО СА СЪС ТЕБ. А РАШКО НЕЩО ИЗЧЕЗНА МАЙЧЕ НЕ РАБОТИ ЗА ВАС. ВИЕ ДВАМАТА СТЕ КАПА ЗА ГЛАВА АЛЧНИ, НАГЛИ И ДОСТА СКРЪНЗАВИ.


01 Октомври 2014 10:37 | ПО РЕД НА НОМЕРАТА
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Що бе хора все гледаме в чуждата чиния, КНИГИ са подарявали, или Вие не знаете що е КНИГА, е затова сме на тоя хал и все ще сме така, п. п имате и много правописни грешки, но нищо чудно..


01 Октомври 2014 11:13 | Мартин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Защщото в ББЦ са преди всичко хора! Държавата с грижа за хората! Успех на ББЦ!


01 Октомври 2014 11:14 | Галя
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Българщината трябва да се запази!!!


01 Октомври 2014 11:15 | Бате
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Само те се интересуват от това народа да е образован, голяма работа са


01 Октомври 2014 11:26 | Доктор
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Хубава инициатива, нека младите четат и знаят българската история.


01 Октомври 2014 11:42 | ДЖУМАЛИЯ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Докторе, не мош излекува селяните /все мрънкат/ те излезоха от село и дойдоха в Джумаята, ама селото не излезе от тех... това е опасна болест.. комплексари и мрънкачи..
Иначе е хубаво че има хора които четат книги..


01 Октомври 2014 12:29 | Павлов
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Истински патриоти! Нека и младежкото ДПС да дари български книги!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар