Ако шефът на “Булгартабак” Ив. Биларев продължава да се държи нагло, няма да е директор дълго време

23 февруари 2010 00:20   34 коментара   34738 прочита
С. Дянков
С. Дянков


С. Дянков

Финансовият министър Симеон Дянков предупреди

Ако директорът на “Бултартабак холдинг” Иван Биларев продължава да се държи така нагло, няма да е директор дълго време, предупреди вчера финансовият министър Симеон Дянков по повод повишаването акциза на цигарите и контрабандата им. Вицепремиерът С. Дянков заяви, че не по-високият акциз увеличава незаконния внос и износ. За 2009 г. до 40-50% се е вдигнала контрабандата, без да е вдигнат акцизът, подчерта Дянков. Според него самите фирми - разпространители, вносители и производители на цигари, имат участие в кантрабандата им. Реално тези фирми са част от контрабандата.

Като се заговори за “Булгартабак”, кой скача? Корнелия Нинова и Сергей Станишев. Нелегално тези фирми са работили за тези политици, затова скачат, каза още С. Дянков.

В отговор пиринският народен представител от Коалиция за България Корнелия Нинова заяви, че Дянков е вреден за страната. Той не можа да се справи с контрабандата на цигари и прехвърля отговорността от болната глава на здравата. Контрабандата на цигари расте по една-единствена причина - Дянков и екипът му в Агенция “Митници” не се справят. Няма как контрабандни цигари да влязат в България, ако не преминат границите, т.е. митническа проверка, а обвинява “Булгартабак” за увеличението на контрабандата, каза К. Нинова. Тя допълни:

Като Дянков не знае, да му обясним: “Булгартабак” произвежда цигари за износ. Те пътуват от фабриките до границите с полицейски конвой, напускат територията на България след оформяне на документите и митническа проверка. Ако се връщат обратно, то те минават отново през митниците. Защо митниците допускат това? Може да е по две причини: защото не могат да ги заловят или защото не искат да го правят. Аз залагам на второто. Сега злепоставя името на компанията, за да я срине в публичното пространство. Няма случайни работи - нали в момента се избира консултант за приватизацията на “Булгартабак холдинг”. Нали трябва да се продаде евтино? Ще скачам, когато 2000 души се оставят без работа, заключи Корнелия Нинова.

34 коментара
23 Февруари 2010 05:48 | Малин
Оценка:
20
 (
40
 гласа)

"Като се заговори за “Булгартабак”, кой скача? Корнелия Нинова и Сергей Станишев. Нелегално тези фирми са работили за тези политици, затова скачат, каза още С. Дянков."
Точно така си е! Един да каже истината в очите най-сетне! Този министър ме кефи- върши си работата както си знае без да дава да му се бъркат! Даже Бойко не смее да му се меси! Вярно, че някои плюят по него за дето стегна колана, но нямаше как, а и на прав път ни води! Благодарение на него изпълняваме условията за влизане в приемната за Евро-зоната, което е много важен мач за икономиката ни!
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=162239&srcpos=9


23 Февруари 2010 06:24 | ku
Оценка:
-14
 (
50
 гласа)

Цайсар нещастен. Дреме ми на за твойте директори, парашути и т.н. Плащайте си задълженията към фирмите от миналата година, че скоро ще Ви подхванат в Европейския съд, "Е"кономист празноглв!


23 Февруари 2010 07:53 | .....
Оценка:
23
 (
43
 гласа)

ЕЙЙ, аман от боклуци като " ku"! Ама кой е длъжен да си мърси зрението с неговите псувни!?
А по отношение на статията-не разбрах , Корнелия ли е здравата глава! Абе що не се кротне вече тая... Министърът иска и прави, тя пак се бърка. Ама май защото не е в интересите й ...


23 Февруари 2010 08:07 | niko 87
Оценка:
-19
 (
45
 гласа)

Що фирми затри тоя умник


23 Февруари 2010 08:56 | вихър
Оценка:
-21
 (
47
 гласа)

Дянков много да не знае, зещото и на него ще му духнат под опашката!


23 Февруари 2010 10:20 | гражданин
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Дянков искам проверка на доходите и имуществато на кмета на Петрич, гл. архитект зам .кмета гл .секретар и на повечето общински служители и отговорящия за финансите бивш зам .кмет .


23 Февруари 2010 10:23 | Лао Дзъ
Оценка:
74
 (
92
 гласа)

Г-н Дянков продължавайте да тупате здраво ! Ще имате подкрепата и на Премиера и на правителството и най важно на НАРОДА ! Совата да продължи да ги следи през ноща??? Иван Биларев и компания продължават делото на предишния директор Лачев, срещу който се водят дела за контрабанда, но досега 20г всичко отиваше в Партийните каси и в бездънните джобове на политиците изредили се да ни управляват, а делата в съда се прекратяват, защото всички са в играта и всички са лапкали!!! Публична тайна е производството на Български марки и фиктивния им износ..... И по малко известно е производството на Иранските марки "ТИР" и "БАХМАН" от БТ Благоевград и контрабандата през ОАЕ в Иран. Само че всички мълчат защото са на хранилката? Ирански представител искаше да подпише договор за 4000т законно, но Лачев, Овчаров,Нинова и компания го отрязаха за да цъфти контрабандата??? Така е по сладко, а и парите са много! Документите за предложението на Иранския представител ги има в Холдинга за интересуващите се!?!


23 Февруари 2010 10:31 | ku до .....
Оценка:
-21
 (
39
 гласа)

Винаги другите, дори и мнението им да граничи със цинизма, са боклуци.
Кю


23 Февруари 2010 11:11 | kuku
Оценка:
-19
 (
39
 гласа)

тава е най тъпия министър ,браво дянков ,ти си номер едно . И малкото български фирми затрий по после се върни пак в щатите за си прибереш комисионите.


23 Февруари 2010 13:18 | !#
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Само не разбирам- защо ББ държи и преназначава не просто комуноиди а чисти разбойници в "Булгартабак"?


23 Февруари 2010 13:22 | sal
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Знае ли някой за кои и къде работеше преди това Биларев?


23 Февруари 2010 13:24 | експерт
Оценка:
10
 (
30
 гласа)

Браво на Дянков. Дано хората около него да не го подведат. Желая му успех при пресичането на тези канали. Интересно е какво правят хората от сигурността на холдинга начело с ген. Б. Янев . Истината е ,че холдинга и цигарените фабрика трябва да се изчистят от някои стари кадри - Папучаровци , Шеховци , Яневци ,Биларевци и тем подобни ,които по някаква случайност са Гоцеделчевския регион. Интересен е факта ,че все пак се е оказало ,че цигарите са местно производство ,а не от Китай както се оправдаваше Папучаровия ,който е кадър и приятл на друг специялист от Неврокоп - др. Владимир Димитров.


23 Февруари 2010 13:37 | sal
Оценка:
9
 (
27
 гласа)

Защо "експерт" изпускаш Ядковци и Гелемеровци?


23 Февруари 2010 13:58 | Ицо
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

Г-н Дянков, защо не проверите доходите и имуществото на всички директори и зам. директори на Благоевград-БТ и холдинг за последните 10 години?
Ще получите комплекс за малоценност като сравните имането си с тяхното.


23 Февруари 2010 14:05 | Митничар
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Гласувах за ГЕРБ ,а не за БСП,но Нинова е права за едно:цигарите за износ се движат по описаният от нея начин до границите.Дали са вътре в камионите,които са пломбирани от митничар на място в "Булгартабак" и е уреден фиктивен износ,което включва подпечатване и физ.контрол на стоките от отправна митница и гранична митница,това е друг въпрос:ототправната митница вече отговарят-представителя на фирмата,митническият агент,митничаря.На границата -трима митничари.Обработващия документитем.сл.,физическият контрол от м.сл. и старшия на смяната м.сл.,или и от мобилна група.Там се обработва и напуска страната-фиктивно или в действителност.Ако е в действителност и трябва да влезне отново-се пиша в книгата и компютъра че камиона е празен/след известно вереме/.Това е схемата,като се организира и да няма ппроверка по пътя или рискуват,или разтоварват в близко село/склад/.Всичко е органицзирано с повече хора.Но без митничари не може да става контрабанда на цигари.Не може да измамят митгницата без


23 Февруари 2010 14:14 | Митничар
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

нейно участие,освен когато се правят тапи-в предната част на камиона има цигари в други кашони,а назад е др.стока.Но за това пак има вина пломбиращиятмитничар в отправната митнича.Никой бизнесмен няма да рискува стоки като цигарите,които струват много пари,без да се подсигури и на двете митници.Това е ставало и става,затова има цигари без бандерол.Това става в целият Свят и се знае от всички-МВР служби,митн.ръководства и редови митничари,НАП и дори цивилните служители които са по-наблюдателни работещи на гр.пунктове.Затова и оставиха митничарите които са участвали в подобни схеми,а уволниха тези които биха могли да разкриват тезиконтрабанди,или не са съгласни да участват.Затова няма ротация при митниците,а едни и същи хора ги сменят на митн.пунткове,където има контрабанди.И не само на цигари.....Нека има честна ротация,големи заплати,големи бързи възнаграждения за заловена контрабанда и подкрепа от Агенция митници,на можещи и работещи не участвали в тази далавера митничари,давидим...


23 Февруари 2010 14:14 | ей
Оценка:
-15
 (
35
 гласа)

Бойко Бойкооо, още ли държиш тия разбойници във властта?
ГЕРБ са жалки комутрепки и ченгета!


23 Февруари 2010 15:01 | !!!
Оценка:
3
 (
31
 гласа)

до ей :
ГЕРБ определено не са жалки комутрепки - хората просто си вършжат работата, какво лошо има в това?! Странна е народопсихологията ни, която ни подтиква така бързо да забравяме, защото я ми кажете, уважаеми, кое е последното правителство, което наистина е работило?! Може би от части това на Костов (и пак казвам отчасти). Няма угода - като не работят - защо не работят, като си вършат работата - защо го правят?! Е, а сега де?!?!?!


23 Февруари 2010 15:04 | Лао Дзъ
Оценка:
51
 (
57
 гласа)

Прав си Митничарю /бивш, настоящ или бъдещ/ специални поздрави ! Много си прав за всичко по горе ! Въпросът е дали това ще стигне до ушите на Министър, Дянков? Трябва здрава сеч от Благоевград до последния етаж от Холдинга !?! Но в Холдинга на "Графа" работят и много честни и почтени служители, но те са не повече от 30-на %. Останалите 70% са в най различни схеми и далавери..... разбира се със здрава подкрепа от Парламента до най високото място....... Ще успее ли да разсече гордиевия възел г-н Дянков, и тъкмо ще го направи Холдинга ще бъде раздържавен, продаден !?! И нищо чудно тези разбойници отново да ги видим на предна линия....... Уважаеми г-н Министър, независимо от всичко изритайте ги тези разбойници и сложете нови хора, лоялни и точни и малко по-честни !!! Тези от "триглавата ламя " , коалиция , нямат наяждане, повръщат и пак започват, само и само да не седне друг на масата......... А в цигарения бизнес ти трябва само 1 година и си оправил поколения напред, а 10 години ??????


23 Февруари 2010 15:24 | ей
Оценка:
10
 (
30
 гласа)

Уважаеми !!!:
Ако под работа разбирате бездействието относно структурни и персонални промени-
резултата е 40-50% контрабандни цигари и липса на постъпления в бюдета. А резултата
на следващите избори- ясен.
ГЕРБ не желае смянята на червените "другарчета" във всички свери на управлението, а само имитира съдебни разследвания само за някои.
Огледайте се и вижте колко от вас са бивши "червени" и "жълти".


23 Февруари 2010 15:26 | анонимен
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Браво ,Дянков вън комунистите


23 Февруари 2010 17:22 | НЯМА фаКти АК
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

г-н ДЯНКОВ КАКВО ДА НАПРАВИТЕ ВИЕ КАТО В САНДАНСКИ В ВСЯКО ЗАВЕДЕНИЕ СЕ ПРОДАВАТ МАКЕДОНСКИ ЦИГАРИ В ПЕТРИ4 -СЪЩО ДОРИ И В АВАЛОН КЪДЕТО СЪМ ГО МИСЛИЛ ЗА ДОБРО ЗАВЕДЕНИЕ НО ТОЗИ НЕЛЕГАЛЕН ВНОС НА ЦИГАРИ СЕ КОМЕАНДВА ОТ СОБСТВЕНИКА НА АВАЛОН


23 Февруари 2010 19:09 | Красимир
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

Пичовеее ...вдигам си гълъбите ....и ГЕРБ се оказаха поредните НЕ–МО–ЖА–ЧИ.......нищо добро не ни чака следващите 10год в БГ....!....Бойко излезе голяяяяям балон или шланг ...незнам...както дойде !


23 Февруари 2010 20:16 | роко
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

няма ли най после някой да излезе и да каже истината -i за директорите в българтабак и за управляващите, и преди и сега?ако някоя media разполага с снимки на последните като редови граждани и като ръководители,били на блас или дитектори в българтабак нека ги покаже на хората.понякога думите са излишни


23 Февруари 2010 20:39 | koko
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

обикновените хора виняги губят-и с контрабанда и без нея.ако няма контрабанда има лукс кабинети и смяна на коли през месец от хората на власта.аз съм за контрабандата-поне хората купуват нещо за себе си без да плащат екстрите на властоимащите


23 Февруари 2010 21:01 | Stoni
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Тест за Дянков.
Ако успее да прати тези разбойници по селата от този холдинг, значи и Бойко не е способен да го надзирава.
С такива си действия ще даде сериозна заявка за добра кариера и изпълнителната власт в България и при следващо правителство.
Но има възможност и да бъде отсвирен от ББ, защото тези другари са от десния недосегаем бранш на БКП и едва ли ще му позволят да ги пипа.


23 Февруари 2010 21:05 | информиран
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Министър Дянков е крайно време да разкара Иван Биларев, а той Петър Папучаров и Емил Сандев като служители на Холдинга. С една забележка, че Сандев се върна като главно действащо лице в Холдинга благодарение на това, че е ченге и има вземане даване с Христо Лачев отдавна следствен! И двамата са в позиция на конфликт на интереси, но за това се мълчи.


24 Февруари 2010 00:20 | Stoni
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Не го познавам Сандев. Може ли кратка справка за лицето?


24 Февруари 2010 08:16 | осведомен
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Завършил средното си образование в механотехникум "Алекси Величков" Благоевград. Влязъл в ВМЕИ София раб. фаг с протекциите на чичо му Левчо Георгиев бивш шеф на отдел Просвета едно време и кацнал инженер парашутист в Благоевград АД БТ от Зиенто.


24 Февруари 2010 09:53 | оня
Оценка:
-11
 (
25
 гласа)

Биларев го пази бат Богомил Янев,така че Дянков ще си ходи


25 Февруари 2010 00:43 | Копие
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009103000040000201
КОПИЕ:....Ген.Танов разказа пред депутатите потресаващи неща за системата на митниците. Преди година министърът на вътрешните работи Михаил Миков е докладвал пред парламентарната антикорупционна комисия, че 27 митничари от ГКПП-Калотина са уличени в корупция. Оказало се, че повече от половината са с по няколко присъди, а други са с фалшиви дипломи. Проверка установила, че на конвейер са раздавани дипломи от ЮЗУ "Неофит Рилски" и университета в Свищов. "Някои хора са толкова ученолюбиви, че за 2 г. са завършили висше, и то с отличие, а дипломите им от средното образование са между 3 и 4", поясни Яне Янев, по чиято инициатива е направена проверката.
Танов каза още, че имало натиск от депутати за уволнение или назначение на някои митничари.....


26 Февруари 2010 12:37 | Бобовдолец
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Харесва ми как действа правителството на ГЕРБ и в частност министър Дянков.Но крайно време е да се направи и финансова проверка на ТЕЦ Бобовдол.Вярно е ,че е частен на Ковачки ,но и там ще излезнат много нарушения , защото има бивши партиини величия -директора Владимиров(с палат в село Пиперево),Божан Божанов ..... , а "айдуклуко" е генно заложен в столетницата.


26 Февруари 2010 14:15 | koko
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ко стана we?кондрабандата си била държавна работа...като наркотицитекато проститутките като всичко в нашта държава


26 Февруари 2010 14:17 | koko
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

бойкоо бойко и твоята излезе ;царска работа; жалко




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар