900 000 лв., похарчени за 100 метра подпорни стени, закопани в Белица

10 юли 2010 00:20   87 коментара   54558 прочита
В. Смиленов
В. Смиленов


В. Смиленов

Маскиран като любопитен гражданин, губернаторът В. Смиленов се натъкна на скандални разхищения

Крупни финансови злоупотреби в община Белица ще са първата задача, с която трябва да се заеме новият шеф на Икономическа полиция в Благоевград, чието назначение се очаква тези дни. Сигналът е вкаран с входящ номер в Областна дирекция на “Полицията”, а негов подател е не кой да е, а областният управител Валери Смиленов.

В информацията, за чиято проверка настоява губернаторът, има 4 обекта, лично огледани от него и преценени като абсурдни.

Първият е за 42-метрова подпорна стена в с. Черешово, за която са платени 118 000 лв. По преценката на Смиленов, който се консултирал със специалисти, инвестицията е за не повече от 18 000 лв., защото стената е изключително тънка и ненадеждна, а горната й част завършва с малко по-широк парапет, който може да заблуди неопитното око, че това е ширината на цялото съоръжение.

В село Палатик също е правена подпорна стена от 28 метра и за нея са платени 119 000 лв.

Не по-малко скандална е стената в местността Свирово дере на село Краище, която е струвала 369 793 лв. По проект заедно с нея трябвало да се построи и мост, който липсва, защото парите свършили.

Последният обект е в самия град Белица. Там за корекцията на дере в кв. “Русовица” държавата е платила 290 000 лв.

На огромните суми, дадени от общинския кмет Ибрахим Палев, губернаторът се натъкнал преди седмица, когато изненадващо и без предупреждение посетил Белица сам. От година Смиленов си набелязва най-свободният от срещи ден в седмицата и рано сутринта тръгва за някоя от отдалечените от Благоевград и забравени от всички общини. На място той се представя не на кмета, а търси контакт с обикновените хора, които обикновено не го разпознават, затова охотно му разказват какво им тежи. По същата схема той успял да стигне и до информацията за стотиците хилядите левове, излети в община Белица.

87 коментара
10 Юли 2010 08:51 | 46210
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Направихте ли проверка г-н Смиленов на Трето училище в Сандански? Откъде са му паричките на новоизлюпения директор, спечелил конкурса с връзки и с протекциите на НДСВ Румчо Сидеров, за джипа, който кара. Да не би да са от директорската заплата, или от търговете, които е направил?! Какъв морал има този начален учител след като има и интимна връзка с колежка от същото училище. Такива хора ли ще възпитават децата ни?


10 Юли 2010 10:23 | ЗНАЕЩ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Редно е г-н Смиленов да се поразходите и до Сатовча инкогнито и да поразпитате за далаверите на Арбен Мименов и Пламен Поюков-вече съветник от ДПС-ГЕРБ в общината. Хората знаят много , но от страх са онемяли, сигурен съм , че на непознати разказват повече. Благодаря Ви предварително ! Тук си имаме малко "октоподче" и то се маскира спокойно в ГЕРБ, да не го облекат в раирана пижама. Вярвяме Ви и разчитаме на ВАС !


10 Юли 2010 10:29 | браво
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Добре ще бъде г-н Смиленов да се разрови в беличката община, нека попита какво са направили и за Белица, после да вземе една дрянова неокастрена и да измете всички в тая община


10 Юли 2010 12:41 | феиии
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Този път кмета на Община Белица наистина трябва да си получи наказание и хората около него.Новият шеф на икономическа полиция да вземе сериозни мерки срещу всички в тази община.Аврамова,Лазар Лардев,Мустафа Къшев и всички къде продължават да крадат безнаказано


10 Юли 2010 12:57 | Лакей
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Какво стана с Ахмед Башев Какво стана с Гребната база в Огняново Какво стана с пътя Рибново- Осеново Какво стана с милионите от проекта Никополис Ад Нестум и много други Г-н Смиленов май сте се сприятелили с този талибанин Манол нищо вие като не го сменяте вас ще ви сменят


10 Юли 2010 13:11 | 111
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

А за хотела в Белица кога ще си получат наказание Палевия,Чавдарин,Лазар Лардев и Мустафа Къшев.Икономическа полиция да провери какво е останало в хотела.Наказания трябва да има.Неможе при тази икономическа криза те да крадат.До кога........ще се разхождат тези дерибей безнаказано,а те са:
Ибрахим Палев-кме и начело на всички кражби:
Чавдарин-зам.кмет на Община Белица:
Иглика Аврамова-директор дирекция "мозъка" на кражбите :
и лакеите Лазар Лардев -н-к гражданска защита и най-голямия шофьор Мустафа Къшев..
И всичките тези са участници във всички кражби и главни виновници Белица да е такава ........ все е едно е след война.
Вън на тези мръсници къде взимат нашите пари и сериозни наказания, а то е да сиплатят за всичко


10 Юли 2010 14:05 | до какво стана с този ..
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Там няма да има проверки, ще разпардушим първо помаците и помашките кметове. Седи си кротко,какво ли има в Сандански та да се разнищва,той е толкова беден град! :D


10 Юли 2010 14:18 | анти дпс
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ибрахим Палев какво си мислех те,че като племенника Вие депутат и ще може безнаказано да си крадете да ама не всичко ще излезе на яве Господ бави,но не забравя,а що се касае за Иглика Аврамова не ми се вярва тя да е техният "мозък"доколкото я познаваме тя не е способна на такива неща,но пък знае ли човек парите съблазняват.Сега всички ще чакаме кави ще бъдат резултатите от това разхищение и до кога този кмет с неговата доганова чета ще рушат и крадат.Даже почнаха и на дребно вече да крадат от хотел Белица,тези господа си мислят,че това е тяхна собственност да ама не .
Благодарим на г-н Смиленов за всички тези разкрития и чакаме наказания за най-голямият кмет на Община Белица


10 Юли 2010 14:33 | ГЕРБ-Краище и Г.Краище
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ГЕРБ-Краище и ГЕРБ-Горно Краище изказваме едно голямо БЛАГОДАРЯ на г-н Смиленов за тези разкрития.Сега икономическа полиция дано обективно накаже този къде се мислеше за недосегаем Ибрахим Палев и неговия племенник депутата Муса Палев.
Цели осем години тези двамата си играеха както на тях им е угодно с общината


10 Юли 2010 14:43 | !!
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Браво г-н Смиленов за това къде сте разкрили,дано този път Ибрахим Палев си плати за всички тези золуми къде е извършил.Е,Палев и твоя ред дойде Господ бави,но не забравя.Затвор трябва за теб и за всички около теб -мръсници,цели осем години рушите,крадете и най-важно обезлюдихте Белица,но сигурно това вие е било партийнно поръчение.


10 Юли 2010 15:36 | зопознат
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Сега е момента да видим новопоставения шеф на икономическа полиция /герберчето/ как ще се справи.Нека прочете всички коментари и да не чака да се депозира официална жалба , а да се самосезира по всички обвинения по- горе.


10 Юли 2010 16:24 | вожд
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Сега веднага трябва да се самосезира и прокуратурата,като казахме прокуратура да честитим на Ружена Кондева новият пост и да не допуска прокурорката Джембазка да разледва Община Белица,а да я държи настрана,че видяхме за всичките тези години как изкарваше Палевия,Салевия чисти,като сълза,а те от своя стра и се отблагодаряваха като назначиха без конкурс сестра и Джемиле Чучукова главен счетоводител.


10 Юли 2010 16:35 | бивш беличанин
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Имах честта да посетя Община Белица,за да си свърша лична работа.Разполагах с малко свободно време,но какво се оказа,че с малкото време къде разполагах не можах даже и да почна.Защо ли ,ами служителката къде обслужва фронт офиса записах нейното име Кадрие Джембазка чаках 45 минути,след това се натъкнах на служителката в ЕСГРОН Соня Кутева,тя пък въобще не ни прие с мотива,че неработи с клиенти тази седмица.За какво ви разказвам всичко това,ами каквито служителките в тази община такъв и кмета.Пази Боже Белица от такива некомпетентни хора


10 Юли 2010 16:45 | 55
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А кога областния управител на кюстендил ще се разходи така ?! Нали е спортист даже може и да притича и пак ще разбере за какво става дума


10 Юли 2010 17:18 | до беличани
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Стига бе беличани!От вас ние якорудчаните не можем да се оплачем!По крадлив кмет от нашия Нуредин Кафелов няма не в окръга, ами в страната.Една банда около него заедно с първия му братовчед Мехмед Моласали "печели"обществени поръчки, негови хора заемат без конкурс всички общински работни места, подържат общинска фирма за крадене и гласуване и т.н.
С крадени пари си накупиха апартаменти по Благоевград и София,обзавеждат си къщите,партийни пенсионери от ДПС заемат работните места на младите,с една дума отврат!Крайно време е не областния управител да надникне в общината, а специалните служби,и не само да отчетат "проверка",но и да разровят тия общински хайдуци!


10 Юли 2010 21:15 | 000
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Господин Смиленов,
Първо едно голямо благодаря за добре свършената работа най после се намери един политик да хване тази Палева чета.В продължение на месеци само се пише за това Палево лике и нищо.Дано този път има развръзка за случващото се в Община Белица.Този господин за два мандата кметуване не откри едно работно място,гледа комфорта на тези около него да не се нарушава оттам натам ........Този негодник е за раиран костюм в най скоро да облече.Проклети да сте всички къде затрихте Белица Господ да ви накаже


10 Юли 2010 21:28 | али.м.
Оценка:
-14
 (
18
 гласа)

Какво искате от Палев? Нема по- убав човек от него. Добър е.Беличане ако искат да духат супата. Краище управлява и това е.Палев е секи ден в софия, там го уважават.канили са го на много места, защото е умен. Кой уме нека краде, а вие сте злобаре. Повече нема да видите власт беличене, крей с вас.
Целото Краище го уважава и го подкрепя.


10 Юли 2010 21:59 | :)
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

и все в пумашки села дето е орал ага Доган парите...ма сега като не е толкова влителен да видим как ще изгорат хорицата който е натискал да подпишат далаверите му


10 Юли 2010 22:10 | до областния
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Браво на областния!!Само така!Един умен управник точно така действа!От народа се получава най-точна и вярна информация..Само в едно го упреквам,че не е дошъл в община Белица и да потърси някаква елементарна услуга от наконтените служителки там,та да види колко важно го дават.Първо ще чака часове,после ще го върнат за следващия ден.И в никакъв случай няма да го разпознаят..Те милите,не са нито от най-умните,нито от най-начетените.


10 Юли 2010 23:16 | х а х а
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

До Али-Заблуден приятел не си мисли,че хората във Краище ще бъдат манипулирани и лъгани от Палев и компания (крадци). За напред няма да се крият техните издънки,защото има хора които могат да подават сигнали и по-нагоре от община Белица


10 Юли 2010 23:28 | ХАХА
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Г-Н ХАДЖИГАЕВ ПОТАРСЕТЕ СМЕТКА НА СТ СТАНКОВ ДА СИ ИЗБЕРЕ ПАРТИЯ,НИЕ НЕЗНАЕМ ВАВ ОБ6ТИНА БЕЛИЦА ТОЙ ОТ ГЕРБ ЛИ Е ИЛИ ОТ ДПС ПОСТОЯНО СЕ МАКНЕ САС ПАЛЕВ И КОМПАНИЯ.


11 Юли 2010 00:11 | ДО XAXA
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Ти май сериозно си се притеснил Станков да движи с Палев ХАХА по голяма простотия не бях чувал.Това не е вярно аз съм от Белица и гарантирам че не е така.Изводът е че си тъп като манастиркса гугутка


11 Юли 2010 00:12 | До хаха
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Ти да не си се притеснил нещо бе Станков и Палев боже каква глупост.От такива завистливци като теб Белица няма да преуспее бъди сигурен.


11 Юли 2010 08:39 | жител от краище
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Каквото и да пишем истината е една.Хората на общината живеят от зле по-зле.Нито в селата ,нито в Белица нещо разумно и полезно се извърши през последните години.Общината е на принципа когато се работи има проблеми и по -добре нищо да не се прави.Общатата безработица е над60%.Скоро и хляб няма да може да си копуваме.Дали сме от селата или от Белица -трагедията е пълна.ТОВА Е ГОЛЯМАТА ИСТИНА!Живеем на един кораб и той потъва .


11 Юли 2010 11:31 | КК
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Във всички депесарски общини има мнооооогоо золуми. Стените са най-малкото. Почвайте ги една по една, г-н Смиленов, че времето тече а народа не издържа вече да чака.


11 Юли 2010 12:34 | беличанин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

След като е чист защо в събота вечерта всички приближени ликета на Палевото лике ходихте в общината.Какво правихте?Може би има неща които трябва да унищожите,а???


11 Юли 2010 13:59 | наблюдател
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Не плачи Ибраимчо, не тъжи, че нема да си вече кмет. Както се казва човек и добре да живее идва момент, когато трябва да смени костюма с раиран такъв. Да се надяваме, че "тлъстинките" които си натрупал през годините ще ти стигнат за следващите няколко живота. Освен това имаш добри "приятели" и пртньори , които ако не те последват, ще ти помогнат при управлението на активите, докато си възпрепятстван. Само не знаем г-жата как ще те прежали!?


11 Юли 2010 14:07 | гражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Къде е държавата въпреки че ГЕРБ спечелиха власта този омбашия продължава да си развява байрака има злоупотреби за милиони левове и прокурори и политици си мълчат не го безпокоят, а той продължава да краде безскрупулно и нагло Бойко Борисов не е слънце да огрее навсякъде но къде са Хаджигаев,Татарски,Икономов, Камбитов вие господа сте тези които трябва да завъртите колелото докога ще ви чакаме нямате време изборите наближават ## Не е луд този който яде баницата а този който му я дава ##


11 Юли 2010 14:30 | герб
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ами г-н Смиленов не олицетворява ли държавата?Колелото се завартя и сега ще чакаме резултати от злоупотребите за милиони,сега вече и прокуратурата и икономическа полиция няма да си мълчат! Само може да благодарим на г-н Смиленов и да му пожелаем да е винаги така неотстъпчив пред такива кметове като Ибрахим Палев.


11 Юли 2010 14:52 | sos
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Ибраиме,Ибраиме ти си мислеше,че си недосегаем.Хайде сега да те видим крадльо такъв.Тебе само областният управител ще те управи и то да го запомниш добре.Сега некомпететните ти служителки как ли треперят и те защото "ага" им Палев е загазил.Венетке как си моето момиче треперят ли гащите от страх,че и ти си в кюпа с поръчките.Старомодното Венече и него да пришпори икономическа полиция и там мирише многоооо


11 Юли 2010 15:21 | откровен
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Наказание трябва да има за такива като И блрахим Палев и всички около него какавиди.Икономическа полиция да почне проверки от 2004 до момента тогава ще видите за какво става въпрос.


11 Юли 2010 15:26 | ДО ПП ГЕРБ-БЛ-ГРАД
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

СПАСЕТЕНИ ОТ ВА6ИЯ 40ВЕК ПРЕСЕДАТЕЛЯ СТ СТАНКОВ -ДУГАНКОВ ЧОВЕКА НА ПАЛЕВИТЕ


11 Юли 2010 15:46 | АЛИ
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

СТЕФАН СТАНКОВ ВЕРНО Е ЧОВЕК НА ПАЛЕВИТЕ ТЕ САМИ СИ РАЗПРАВЯТ ЗА СТЕФАН .ТОЙ СЕ КРИЕ ОТ ВАС НО ВИНАГИ СИ ПИЯТ КАФЕТО.ДРЪЖТЕ ГО СТЕФАН ЗА НАС Е ИЗГОДНО ВИЕ ДА ИМАТЕ ТАКОВА ИЗМЕТАЛИЩЕ ЗА ШЕФ НА ГЕРБ


11 Юли 2010 15:47 | ЗОРО
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

О О О НЕРАЗУМНИ НАРОДЕ ВИДЕХТЕЛИ КАКВО КРАДЕНЕ Е СТАВАЛО КАКВА ЛАПА4КА Е ИМАЛО И ПАК 6ТЕ ИМА ЗА6ТОТО ТЕ СА НАПРАВИЛИ ЯКА ПА4КА И КАТО ИЗЛЕЗНАТ ОТ ЗАТВОРА ПАК 6ТЕ СЕ ПЕКАТ АГАНЦА ВСЯКА ВЕ4ЕР КАТО ДОСЕГА... ТЕ НАИСТИНА СНО6ТИ БЯХА ВАВ САВЕТА ВАВ БЕЛИЦА ДА НАТПИ6АТ НЯКОЯ ФАКТУРА -И ТАКА АМА НЕЕ САМО ПАЛЕВ ВИНОВЕН БА6 КРАДЦИТЕ СА ,ДВАМА ДРУГИ . И ЕДНА ЖАЛКА ЯКОРУДСКА ИГЛИКА ДЕТО ПРЕДИ ГОДИНИ БЕ6Е КАНДИДАТ КМЕТИЦА СРЕ6ТО ЦАНАТА И РАЗВЯВА БАЙРАЦИТЕ... ИДЕТЕ ВИ6ТЕ ТИЯ БАБЕ4ЕНЕ БЕ4ИР КМЕТО НА БОИКА И ЗАН КМЕТО НА ОБш 4АВДАРИН СИ НАПРАВИХА КА6ТИ ЗА 1 МЕСЕЦ


11 Юли 2010 16:11 | ПУМАТА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ЯВКАТА БИВ6 АГЕНТ ВИКТОР Д-Р ВАКЛ-4УКО АГЕНТ ДИМИТРОВ ДОВЕДЕН ОТ ДС ДА ТОПИ КРАЙ6ТЕНЕТО И ВАВ ПОСЛЕДСТВИЕ ДА ПРАТИ, ЕМИНЕ ГАН4ОВА АЛАХ РАХМЕТЕЛЕ.ВАВ ЖЕНСКИЯ ЗАТВОР, ЗА6ТОТО ОБРЕЗВАЛА ДЕЦА СЕГА САС ТЕЗИ ХОРА ДПС СЕ ГОРДЕЕ И ТЕ СА САВЕТНИЦИ ,ОТ РАЗВРАТНИ4ЕСКАТА ПАРТИЯ ДПС,СРАМ Е ЗА ТЕБ МУСА ДЖЕМАЛОВ ПАЛЕВ.ДЕПОТАТЕ,,,АЛЛАХ ДА ТЕ НАКАЖЕ,,,ИТО СЕ ВИЖДА ВЕ4Е СЕ ЗАПО4НА,,И ИМАА О6ТЕ ДРУГИ,,,КУМУНИСТИ ,,, САС ТЯХ ТИ 6ТЕ ЗАЛЕЗНЕ6 МУСА ПАЛЕВ,,ТЕ КАДЕТО ОТИДАТ ВСИ4КО САХНЕ ,,,И ВОДАТА ПРЕСАХВА ,,,ДЕПОТАТЕ,,ТИ 6ТЕ СИ ПЛА6ТА6 ЗАТОВА 4Е ВКАРА МРАСНИТЕ КУМУНЯГИ,, ВАВ ДПС,,НАПРИМЕР ОРЦЕВ ,,ДУНО,,И ДРУГИ И ДРУГИ,,НО,, АЛЛАХ ДАВЕ ОСАДИ ВСИ4КИ ТОЙ Е НАИ СПРАВЕДЛИВИЯ САДИЯ,, КОЛКО ХОРА ПРОСКУДИХА ОТ ДПС САРЦЕТО МИ СЕ КАСА НО И АЗ ВЕ4Е НЕСАМ ВАВ ДПС,,,, ЗАРАДИ ТЯХ


11 Юли 2010 16:20 | ПУМАТА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ИДВА ВА6ИЯ КРАЙ САДНИЯ ДЕН ДЕНЯ НА СПРАВЕДЛИВОСТА....... ТОГАВА И 20ЛЕВА КОИТО ДАВАТЕ ЗА ГЛАС НЯМА ДА ВИ ПОМОГНАТ,,,,АЛЛАХ ДЖЕЛЕ ДЖЕЛЯЛУХУ ....6Т6 ВЕ НАГЛАСИ,,,МАХНИ ТЕЗИ ПАРАЗИТИ ИНА4Е СИ ГУБЕ6ТА ФИГОРА АЗ СЛУ6АМ ХОРА ОТ ТВОЯ КРАГ КАК ГОВОРЯТ ЗА КУМУНЯГИТЕ ВАТРЕ...ВАВ ДПС ДО6ЛИ САМО ЗА ЕДНО ЛИ4НА ОБЛАГА,,,И ,ПЛУСКАНЕ


11 Юли 2010 16:39 | харди гарди
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пума незнам кой си но ако те познавам 6те ти донеса един ресняк вав вас и20 шоколада'да си жив и здрав, голям пи4 си ,,,кефи6 ме ,ТОва е истината, наистина и аз затова се разо4аровах ,хаидуци ниедни... мммм ------дддд


11 Юли 2010 16:43 | ха ха ха
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

последните коментари на пумата ме убуха след тях аз незнам какво да напи6а те са варха .палевци ако имате о4и няма да се покажете наванка,,,,


11 Юли 2010 16:48 | откровен
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

МУСА палев про4етиго това 6те ти хареса много браво на пумата гляма си работа дазнае6


11 Юли 2010 16:58 | Нермана -депотатшата
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Нене канете бе простаци шовие виновен моя маж дЕПОТАТО видетеле 4е узунов се расарди на муска иси зе джипо исе ме кара да лажа 4е е откраден ,,,билдинг кампани,,си зе джипа от паалев и сега лайат 4е е откраден ,,,,да знаете


11 Юли 2010 17:00 | шепот от отвадното
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ДА ТАКАЕ ВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ


11 Юли 2010 17:32 | до смиленов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

г-н Смиленов всевишния да ве дари сас здраве и касмет и да се пенсионирате на този пост но ако не отарвете от тези мумии ,6те ви бадем благодарни ,и мусумани и християни от общината.... ДОЛО ПАЛЕВАТА ОщИНА ДОЛО КРАДЦИТЕ...ВИКТОРИ ВИВА ОБщ БЕЛИЦА


11 Юли 2010 20:05 | ати
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Тази община един път за винаги трябва да бъде изметена неможе осем години само градни и една градска тоалетна.Икономическа полиция да провери всички техни далавери през тези години иглавнитевиновници да си получат заслуженото,но този път да не прикриват измамите им.Не ви заблазявам какво ви чака Палеви,Чавдарин,Аврамова,Палев -депутата.А пък на този трябва имунитета да му бъде свален този простак къде незнае какво е завършил е те такива хора като този ни управляваха толкова години.Натрупаха парички и дипломи от ПУЦ-Благоевград си накупиха.Тази Аврамовата якорудчанка юриска ще става Боже пази България от такива ликета


11 Юли 2010 20:35 | до Смиленов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Браво г-н областен управител! Разходете се и в с.Крупник. Попитайте за директора на местното училище и за кмета. Тогава ще се убедите, че директорът на училището е местен феодал, който покровителства кмета и ограбва работниците си чрез шивашката си фирма в селото.
Изпратете ВиК, за да направят проверка колко къщи имат водомери, които се отчитат и кои са тези, бедни хорица, които си плащат чинно водата.И най- накрая- СВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА!


11 Юли 2010 20:37 | за с.Крупник
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

МНОГО Е НАЛЕЖАЩО ДА ИЗПРАТИТЕ ПРОВЕРКА НА ДИРЕКТОРА НА СЕЛСКОТО УЧИЛИЩЕ! Ще се хванете за главата от неуредиците там!


11 Юли 2010 20:59 | До ДО ПП ГЕРБ-БЛ-ГРАД,АЛИ
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Вие двамата що не почнете да пишете истински работи в тия форуми кадето и да пишете нападате всеки, за вас точен човек за точен пост няма.Нападате всеки,който е на някакав пост.Искате да ви спасят от Стефан Станков защото ви е неудобен,защото няма как да крадете.Вие сте едни крадливи селяни и такива ще си останете.


11 Юли 2010 22:40 | ВиВ
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Крайно време е да се сложи ред и контрол в тази община "конак"-Белица. Каквато и справка да искаш да ти направят, "булите " те прехвърлят от една на друга и не искат пръста да си помръднат. Гледат те с пренебежение. Дано не ви се налага да търсите справки от тях. Тежко и горко ви.Нарочно държат неграмотни служители,за да не виждак как се краде и да си мълчат.


12 Юли 2010 02:51 | д0 али
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

лиза4ко несам селянин но немога да се нарека гражданин за6тото палев и ком я направиха по долна от село


12 Юли 2010 08:38 | до губернатора
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

г-н губернатор на област Благоевград следкато проверите Арбен Мименов и Пламен Поюков редно е да направите проверка как е построен хотел Зенит на бившият вашчлен Велко Давидов чиито син вие направихте експерт в министерството на мин. Плевнелиев . Да проверите защо не са построени училищата в Плетена , Ваклиново и др. и къде са заровените отпуснатите от държвата ни милиони . Кой ги прибра и защо този некадърен строител още не си е получил заслуженото . Редно е г-н губернатор да ревизирате всичко строителни обекти строени от Велко Давидов и сина му в общините Симитли, Сатовча , Гоце Делчев, Хаджидимово , и Гърмен. Арбен Мименов се упари неговата некадърност и не му дава да слижи вече камък в общината си затова е този вой г-н губернаторе . Проверката е висша форма на доверие . Направете я та и ние да се успокоим . Много проверки минаха нека вашата да е св


12 Юли 2010 10:12 | До г-н Смиленов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Браво г-н Смиленов от името на ПП ГЕРБ-Белица.
Желаем Ви много здраве и винаги дерзайте така,както сте почнали.Успехи във всички Ваши начинания и винаги бъдете такъв какъвто сте.


12 Юли 2010 10:35 | 2222
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ех Палев не ве ли е срам .Докъде те доведе тази якорудска умница.На вас таваните а на бедните хорица в низините по трохица Как и двама преглъщахте не знам.Да ви е сладко сега За всичко има видов ден


12 Юли 2010 12:00 | чичо на депутат уличен
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция уличава кмета на Община Белица Ибрахим Палев в афери при възлагане на обществени поръчки за над 1 млн. лв.
Според документа, всички отпуснати средства за преодоляване на щетите от бедствия са усвоени от фирми, близки до общинския кмет Ибрахим Палев и неговият племенник - депутата от ДПС Муса Палев. Общата сума на закононарушенията е 1 030 629 лв. Парите са отпуснати след решение на Правителствената комисия за възстановяване на щетите от природни бедствия, оглавявана от министъра на извънредните ситуации Емел Етем. "Да, има такъв доклад, но става въпрос за нередности при няколко общестевни поръчки", потвърди депутатският чичо - кмет на Белица Ибрахим Палев. Той твърди, че в доклада са описани две обществени поръчки. Според документа на Агенцията за държавна финансова инспекция обаче, кметът на Белица е заменял системно процедурите по избор на строителни фирми за възлагане на обект с покана до определени от него търговски дружества


12 Юли 2010 15:04 | до г-н али.м.
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Срамно е че, заради такива, като тебе, Палев и племенника му нападат всички мюкюлмани. Аз също съм мюсюлманка- студентка. Има и будни хора, които изповядват исляма. Например госпожа Мая Падарева. Тя работи усърдо и прави всичко за туризма в нашата община.Разбира се това е работа на общината, а не на читалището, на тя работи вместо повечето от служителите там, защото е къдърна. На нея и се възхищават в София а не на г- н Палив. Кмета я мрази защото е по- умна от него. Може би тя е следващия кандидат за кмет. Защото и хората от селата я уважават и то много. Аз и се въсхищавам.
Довела е над 10 000 човека в Белица. Ето това е истински мюсюлманин а не Палев.


12 Юли 2010 15:32 | Асан
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

БРАВО Г-Н УПРАВИТЕЛ СМИЛЯНОВ ЗА БЕЛИЦА- НО КОГА НАЙ СЕТНЕ ЩЕ НАПРАВИТЕ СЪЩОТО И В ОБЩИНА САТОВЧА ДА ПРОВЕРИТЕ ,КАКВИ ЧЕШМИЧКИ,ПОДПОРНИ СТЕНИЧКЙ, ПОКРИВЧЕТА И УЛИЧКИ СА ИЗМАИСТОРИЛИ ПРИБЛИЖЕНИТЕ ФИРМИ НА Д П С И КМЕТА МИМЕНОВ КАКВИ СУМИ РЕАЛНО СА ВЛОЖЕНИ И КОЛКО СА ОТИШЛИ В НИЧИЕ ДЖОБОВЕ -КАК НАЙ ПРИБЛИЖЕНИТЕ НА КМЕТА СЛУЖИТЕЛИ СТАНАХА ЗА КРАТКО ВРЕМЕ НАЙ БОГАТИ ДОСТАТАЧНО Е ДА ПРОВЕРИТЕ БОГАТСТВАТА НА СТРОЙТЕЛНИТЕ ТЕХНИЦИ И ДА СИ НАПРАВИТЕ ИЗВОДИ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ-ЗА ТОВА НАСТОЯВАМЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА Г Е Р Б ОТ ОБЩИНА САТОВЧА АКО ИСКАТЕ ДОГОДИНА КМЕТА НА САТОВЧА ДА НЕ СЕ КАЗВА МИМЕНОВ И ДА Е ОТ Г Е Р Б.


12 Юли 2010 15:42 | помак от ГРАД БЕЛИЦА
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Верно е! Никой не и е благодарен за това. Напротив направат и лошо! Кадърните ги мразат....


12 Юли 2010 16:55 | приятел
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Мая е пряма,честна и работлива,а такива в община Белица няма как няма да и завиждат.Те само лъжат и с далавери се занимат.Маиче горе главата мила и да не ти пука от такива Палеви и Аврамови ликета


12 Юли 2010 16:59 | БИВШ САМОДЕЕЦ
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Уведи ги па тия мръши от читалището -Мая, Дана,Ката, Шена,Мара, Ване, та турили и Сидката - цирк.По цел ден и там нищо не се работи.Работи само чистачката, не може да им смогне с цигари Падаревата ако я слушаш- оправила е Белица, " аз туй, аз онуй" по два патеве в неделата в София оди с личен шофьор- Сидко, засичал съм я.дека има толкова пари не знам. Бизнесменето трева да паса.
ЕДНО ВРЕМЕ ДЕДО СТОИЛ КОШОВ САМА Е БИЛ И Е ИМАЛО И АНСАМБЪЛ И ТЕАТЪР И ТАНЦОВ. СЕГА СТЕ 10 И НИЩО НЕМА. ДЕКА НИ Е АНСАМБЪЛО, ТАНЦОВ СЪСТАВ, КРЪЖОЦИ ДЕКА СА? ТАВА ДА ОПРАВИ КАНДИДАТКАТА ЗА КМЕТ ТА СЕТНЕ ДРУ. УСТА ИМА ТАА ЖЕНА АМА СРАМ НЕМА И МЕНЕ МИ ГИ Е РАЗПАРАВЕЛА АЗ ТАКА ЩЕ ОПРАВЯ, ГОВОРИЛА СЪМ С.ИЗМИШЛЬОТИНИ. БИБЛИОТЕЧИТЕ СА ПЪНИ СТАРИ КНИДЖИ И КАТА ГЛЕДА НА КРЪВ АКО ТРАСИШ НЕЩО,ШЕНКА В 5 БЕЗ 10 Е В МАГАЗИНЕ, ТАМ БИСТРИ, ПОЛИТИКА-, ОНАА ОТ ИНФОРМАЦИОНИЯ- ДАНА, САМО МЕТЕ, ДА ПРИКАЖЕ НЕЩО, ЧЕ ЗА НИЩО НЕ Я БИВА.КАК ВИ МАРА-ДА ПОМИНЕ ДО ПЕНСИЯ Е ГОТОВА НА СИЧКО. И НА КРЕЕ СИДКАТА- КЛОУН СТАПА ОТВИСОКО.


12 Юли 2010 17:07 | до приятел
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Да наистина Мая Падарева притежава тези качества и наистина тя заслужава да стане общински кмет,но нали вече в закона за местните избори се изисква висше образование
Майче това,че нямаш образование нищо незначи ти си знеща и можеща жена.
Горе главата и да не ти пука от тези общински лекета.Игличето те мрази и ти прави спънки но траи още малко ти толкова години си траяла


12 Юли 2010 18:03 | ай стига
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Е па зете иго турия на мечките от чеснос. Знее се че е месила и пекла на Амир и му е постилала с Цвета крадлата И Карамфил го поеше дорде не тури щерката на работа а па сега дума за него оти я изпади. Зарежи ти такваа чеснос.Прав е оне горе за нищо не чинаа там.Тя да си оправи читалището, старчески дом едни и същи 30 години.Като я слушам ми се повраща от нея, само глупости. Фане некои млади шаранчета и им промива мозоко.Дека сте видели туристи в Белица. За туризма има учили люде с дипломи.От сичките там само Съветския е стабиляга.


12 Юли 2010 18:32 | Кр.
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Тия поне не крадат, а виж общината, не работят но крадат и то много 1 милион лева. За това са ги хванали, а за колко още ще ги хванат.
Браво на областния управител!


12 Юли 2010 20:29 | До ай стига
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Стига с тази злоба бе хорааааааааа Мая е работлива и можеща жена или Игличето и Палевия са по -хубави вижте прочетете колко са взели и продължават.Те ли да останат прости хора сме в Белица искаме си крадливите


12 Юли 2010 21:20 | гггг
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Ако Герб я издига нея за кмет, защо се пази в тайна? Няма лошо в това да се знае предварително.Аз малко се колебая каточета всичко това, защото не я познавам. Но ако е за Белица ще гласувам за нея.Щом е докарала 10 000 туристи значи я бива.


12 Юли 2010 21:26 | гражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Защо всички държавници не се поучат от г-н Смиленов,тогава България щеше да е малко по-добро място за живеене и за обикновените хора, а не само за крадците.Докога обществото ще ги траем тези твари.Докога институциите ще си затварят очите и крадците ще са ненаказани и ще парадират с охолен живот,нима с парите къде парадират не са наш.Господ гледа,но незабравя.Рано или късно всичко се връща на този свят.Такива крадци като тези как ли спят спокойно,но какво искаме от тези твари те освен да крадатнезнаят друго да правят.Ха сега си сърбаите попарата всички къде сте бъркали в меда скоро дано ви загорчи


13 Юли 2010 10:23 | Разлог
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Нямам на представа как може да се пишат толкова глупости и невярни неща и стигам до извода, че си заслужаваме съдбата.Вярно е, че за туризъм само се говори от години, но туристите ги няма, че има отделни служители в общината, които не трябва да са там, а г-н Палев е прекалено добър и не иска да се справи с този проблем и си затваря очите за много нередности, но пък тази помия която се изля......мисля, че всички които пишат не са направили нищо за развитието на община Белица.


13 Юли 2010 10:50 | До Разлог
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Това не е никаква помия г-жо под прекритие това са факти които човек и с просто око може да види какво е направил твоя любим кмет.Да не би да искате да кажете,че г-н Смиленов си измисля.Ах колко сте жалки......а това,че физиономията му е тъпа и мазна незначи,че е добър..... затварял си бил очите за някои нередности питам Ви за кои? За неговодите ли къде краде? Жалки много жалка си.......


13 Юли 2010 11:07 | Якоруда
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Игличето било в отпуск .Ех Игличе ти си мислеше че си съвършенна но видитисе края .Развеваше байрака.Хорицата плачеха от теб ама ти не им обръщаше внимание Нали ти си добре Пълна кесия Правиш барбекюта тупаш се-лесно се прави със Занковите работници.Браво така лесно се прави всичко .Без да плащаш.На чужд гръб много лесно.Колко си жалка!Радваме се за теб.


13 Юли 2010 14:13 | До бив6 самодеец
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

С наши си думи,много точно кажано.Само си заборил председатело на читалището,Гергана.(На намръщената Ката сестра и)


13 Юли 2010 14:17 | уфффф
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Не случайно и казат на тая " мозъка на кражбите" в общината.Като я слуша човек как говори за себе си,че без нея общината фалира,ами нали ти я фалира Игличе.
Занковите работници как са работят ли добре ??? Ами и да не работят много важно нали е аванта.Лицемерието ти вече е известно на всички,тичаи сега при гербаджиите,но първо си направи барбекюто,че Занко ще се расърди.Аллах да пази от такава като тая всички ...
Аллах е велик и знаем,че скоро ще си получи заслуженото


13 Юли 2010 15:22 | МАЙКЪЛ
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

До ДЖЕМБАСКИ /бившиа лесни4ей/ айде нашиа ти си наред


13 Юли 2010 18:15 | възмутен
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

До къде я докарахме !? Пътната настилка е в ужасен вид, улиците са покрити с бурени, народът се чуди накъде да хване и какво от това ??? Важното е алъш-вериша да върви...,но на кого......В момента сме на втора част от романа" Крадливите управници от община Белица". Сигурна съм, че много скоро ще четем и третата....


13 Юли 2010 19:08 | още по възмотен
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Да се надяваме,че трета част от романа "Крадливите управници"на община Белица вече ще сложи край .
Как не ги е срам и само парадират та джипове им накупиха,та барбекюта им направиха,та бански врати взеха да им правят,а ние .......... няма пари ,няма работа,но Игличето и Палев не им пука нали техните джобове са пълни.ООООООХ кога ще дойде краят на романа


13 Юли 2010 22:35 | до гражданин
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Разрушиха туризма, образованието, инфраструктурата - над 50 % безработица и страшна антиреклама за капак !!! Тотално ни съсипаха, но не само Палев и Иглика са виновни, ако към тях прибавим Радка и Пенка - картинката ще бъде пълна!!!


13 Юли 2010 22:57 | от затвора
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Учекваме целата упарва на Белица на постояно посещение.Раната без пари спането също. ако не дойдете доброволно полицията ще ве придружи.


13 Юли 2010 23:31 | подражател
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

само така


14 Юли 2010 01:10 | до студенката от съпартие
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

мая беше кандидат за кметица и тя като якорученката- големи резултати даде. тя рипи срещу Ратка и Саната. Сетне одеше да им цалува рака.Уж от еколозите беше та сетне па в БСП. С какви очи не знам като рипи срещу Радка. герб ако я тури кандидат по убаво да си тури едно въже. Питай я колко гласове е сбрала. Помним за толкова.


14 Юли 2010 06:50 | ???????????
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Мая се опитва да направи нещо, но е част от конюктурата на Белица. Всъщност ГЕРБ - БЕЛИЦА няма и идея за нея да я предложи за кметица.Това са инсинуации. По-скоро потърсете отговорност от унищожителите на общината. По разруха сме на последно място не в района, а в цялата страна!!!


14 Юли 2010 13:01 | запознат
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Еми па Джамето Чучукова с големия куфар отзад!И тя като главна има пръст във всички машинации в общината и под крилото на сестра й !То момечето , горкото не може да се ожени от тая община/па и кой ле ки го земе/-идват все нови и нови заявки за лапане ! Срам и позор! Всички вън ! Долни лапачи !


14 Юли 2010 13:23 | до запознат
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Лапачката Иглика не дава на никой друг само тя иска да лапа РАЗБЕРЕТЕ тя се прави на ударена с мокър парцал,но е лапачка и то голема


14 Юли 2010 14:37 | Колев
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Кадрето, Галка, Селмето, Венетка, Джамето, Иглика, Йълдъзка, Сайдунка-облика на Община Белица! Коя от коя по-хубави ,по-нагиздени!Те са там за лапане -много ясно,на държавна службичка години наред как да не са,а другите жени се прегърбват по нивите!Айде всички вън ,да ви видим кадърията бе мухли недни!


14 Юли 2010 15:13 | МАЙКЪЛ
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

ПАЛЕВ, ЛАЗАР БАНКОВ,РАДКА,ЕЛКА,ГЛ.АРХИТЕКТ КОИТО ПИЯТ ВСЕКИ ПЕТЪК В БАР4ЕТО ДО ЗАВОДА СА ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ПЛА4ЕВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЕЛИЦА


14 Юли 2010 15:26 | МАЙКЪЛ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ЗАБРАВИХ ЯКОРУДСКОТО ИГЛИЧЕ


14 Юли 2010 16:19 | безработна домакиня
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

На народа му дай хлеб и зрелища.Вие хлеб не ни дадохте, напротиов взехте ни го, г-н кмете. За това пък виж какви зрелища ни сътворихте. Роднини и познати се обаждат да питат какво става.Нищо не стгава, управлява ДПС това е- кражба и разруха . Сега и мечките ще ни вземат. Ми напънете се поне малко де, та поне готовите пари вземете.Като не можете нещо ново да измислите поне това запазете.Няма по- мизерен град от нашия, няма по- бедни хора от нашите. От райска градина направихте гробище.Покажете се да ви видят хората що се криете?
И да кажа на всички за кмет се готви Ходжов. От него нищо хубаво не чакайте. Този е Палев, но в по- лош вариант.Много ми се иска някой от вас управляващите да закъса с колата си в Палевите дупки. Всеки ден по два пъти ги минавате,не ви ли се образува гънка Кой си спомня за Салих Салих и сътвореното от него. Никой, а и да се сети го псува наум. И за вас така господа и след 10 години ще ви псуваме. Вие затрихте Белица, дано в затвора да ви го върнат.


16 Юли 2010 12:44 | изгорел
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Да не забравяме и девойката.сори..старата мома Селма.Та тя оформя юридически документите.И макар,че зле горката с краснописа и правописа тя също има пръст в далаверите в общината.Тя впрочем не знае кой член да хване един,и като не и върши работа се вкопчва за друг.Накрая оплесква нещата.Тя с Галка, Кадрието, Иглика, Джемилето, Сайдето са страшен отбор! Крайно време е това гнездо на усойници и пропаднали жени да се разтури!


16 Юли 2010 12:54 | депесар
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Преди години в ОДЗ Белица директорка беше Мариана Банкова-жена с богато сърце и душа и много добър педагог и ръководител.Но тогавашната домакаинка на заведението Капсъска чрез интриги и клевети стана причина Мариана да бъде уволнена .Съдът я възвърна ,но ДПС така нагласи нещата,че не я допусна повече в ОДЗ-то.Икакво стана.Дъщерята на Капсъска Сайда,стана касиер-домакин,а Джамфиз Къшева -директор.А те двете са първи братовчедки.И това ,ако не е конфликт на интереси,здраве му кажи.Също на Сайда сестра и е тук учителка.А жени от помощния персонал са роднини на директорката.Е защо чаката господа от ГЕРБ,разровете и тук,макар че ще вони лошо.Заради това че не е член на ДПС Джамфиз уволни лелка от детската градина в с .Краище,която от ходене по съдилища си съсипа здравето


16 Юли 2010 21:27 | aaaa
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Цялата община Белица може да се характеризира с една дума неграмотно. То бива бива ама чак пък толкова не може Селянияи неграмотно на иначе "убразуваните" жени.


18 Август 2010 11:04 | ,,,,,,,,,,,,,
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Иглика Аврамова е номер 1.Най-голямата крадла и лапачка, както сама си казва без нея общината загива. Много е права.... докато населението и управляващата партия спи, тя и работодателят и Палевото лике неуморно работят да натрупат още пачки,че идват избори и не се знае... Игличе завърши ли барбекюто давай още нещо да направат Занковите работници с нашите пари. Караш Рамазан, но защо, за да ти се опростят крадните Аллах не прощава бави, но не забравя да знаеш "хитра лисицо"




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар