320 искат ремонт на детската градина в село Дамяница

08 октомври 2015 13:17   10 коментара   7112 прочита


Иванка Куртова, кандидат за кмет на Дамяница от РЗС (номер 12 в бюлетината), внесе 320 подписа искащи незабавно действие от общината

На 06 октомври 2015 кандидатът за кмет на село Дамяница, издигнат от ПП РЗС - г-жа Иванка Куртова внесе подписка, в която взеха участие 320 човека, жители на село Дамяница. Те са притеснени и загрижени за условията, които предлага детската градина в селото.

Проблемите в детската градина в Дамяница те описват така:

Покривът тече, дограмата е остаряла - на повече от 30 години. През зимния сезон се отопляват само двете всекидневни, останалите помещения - коридор, там където се събличат и преобуват децата, тоалетните не се отопляват. Това води до чести простудни заболявания.

В тоалетните липсват казанчета, липсва подова настилка, като в момента има стар и мухлясал балатум - в противоречие с изискванията на наредба номер 3 от 2007 г. Част от децата се налага да спят на стари и неудобни легла, несъобразени с изискванията, нямат матраци, а овехтяли 30-годишни дюшеци.

През лятото в помещенията бяха измерени температури от 35 градуса, поради факта, че сградата не е санирана, дограмата е много стара, а щори няма. Това е предпоставка за развитието на чревни инфекции.

Дворът също е в много окаяно състояние, има две пързалки които са опасни за децата, нарушена е цялостта на оградата, която също не е подменяна от дълги години. Няма необходимите катерушки, люлки и пързалки за развлечението на децата.

“Това, което искаме най-минимално е два климатика, подмяна на дограмата, поне в двете всекидневни, и подмяна на старите легла.”, разяснява г-жа Куртова.

Тази подписка се събира за втори път. Mиналата година, когато са събирани подписи, на хората им е “препоръчано” от общината да не подават сигнал, защото “нямало смисъл”.

Благодарение на упорството на кандидата за кмет на селото Иванка Куртова и оказаната подкрепа от екипа на РЗС, този път хората от Дамяница без страх депозираха исканията си до общината.


Още за: Ив. Куртова   РЗС   действие   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
08 Октомври 2015 13:30 | от Дамяница
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Чекай чедо, нали цел мандат рзс бехте со Тотев в мнозинството, нали имахте досега два мандата заедно за средите сичко! Аме досега само пасищата на лидеро ви беха грижа! Ние като сме от село, да не ги ручаме доматите с колците!


08 Октомври 2015 14:32 | Герасим
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Е нали сме го видели дога тоя 20 години в политиката, какво го интересува? За Сандански досега само парици е гледал от пасищата на общината да гушне, нещо млади момчета да завърти, и по София димки нещо да пущи, друго немаме за 20 години от Яне.


08 Октомври 2015 15:43 | Избори 2015
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ние също така сме видяли, след 12 години колко много е направено за детската градина в частност, а и за цялата община! Но явно за облъчените от досегашното управление, това е невидимо. А то наистина няма какво да се види!


08 Октомври 2015 16:17 | Г.Д.
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Йовано йованке сал ти ли знаеш да пееш.
Айде ма мераклийке за власт. Нали уж си много оправна..... нали помагаш.... нали си Дева Мария и майка Тереза едновременно..... Не е номера само да лалаш глупости и да лижеш задника на вожда. Подписи и аз мога да събирам. Ние в Сандански Куртова, не събираме подписи а средства с които правим ремонти, сменяме дограми и боядисваме люлки. А пари няма защото любимото ти лидерче краде от години държавни пари на поразия. Вместо да хвърляте чатлаци и салтанати по села и паланки, си боядисайте люлката на децата. Като гледам що плакати сте разлепили и що пари давате за гласове, едва ли ще се ощетите. 6 лева е боята.


08 Октомври 2015 18:36 | Софка
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Досега лидера на рзс никога не се отбивал при нас, догато беше два пъти депутат, а сега търчи-лъже като изоглавен, аме без файда, отдавна е прочетен за нас....


08 Октомври 2015 19:17 | Иван Бонин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Можеше досега Янчо да поиска десет детски градини от Тотев, докато му зависеше мнозинството от Яне тия два мандата, ама Яне не поиска детски градини, а пасища ....


09 Октомври 2015 13:20 | Лъжливото овчарче
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ке ви направим и детски градини ама помислете за деца оти мойта булка бега та сега яз съм булка на мойто шофьорче.


09 Октомври 2015 14:17 | дамяница
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

детската градина смърди на пот и урина, защо нищо не се прави


09 Октомври 2015 14:21 | МНЕНИЕ
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Янето си е супер само той може да опрае нещата, тия дърти комунсти кат Тотев не стават вече. Много му пука на Тотев за децата, гледа си внуците по Швейцария и тва е.


09 Октомври 2015 14:23 | ...
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

ДОЛНИ ХЕЙТЪРИ ЯНЕ ЯНЕВ ЩЕ Е НОВИЯ КМЕТ НА САНДАНСКИ!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар