Новините на югозападна България
Готова за 20 минути: Торта "Карамелена целувка" Ботуши, на които не може да устоите тази есен Пригответе си огнен сайдер за подсилване на имунитета
   РегистрацияЗабравена парола

Доцент В. Миленкова спечели годишната награда за най-млад доктор на науките


4 юни 2010 00:18  1 коментар   3567 прочита

В. Миленкова
В. Миленкова


В. Миленкова

С решение на Академичния съвет за стимулиране научното израстване на академичния състав всяка година ректорското ръководство провежда конкурси. За 2009 г. конкурсът за най-млад доцент, защитил научната степен “доктор на науките”, бе спечелен от доцент д.с.н. Валентина Миленкова от Катедрата по социология на Философски факултет.

Доц. д.с.н. В. Миленкова работи в Института по социология при БАН и е гост-преподавател в ЮЗУ “Неофит Рилски” от 2000 г., а от 2009 г. е на пълен щат в университета . През 2009 г. придобива научната степен “доктор на социологическите науки”. Основните й научни интереси са в областта на социология на образованието, социалните общности, история на университета, иновациите в образованието. Ръководител на проекти, финансирани от Фонда за научни изследвания при Министерство на образованието и науката, Институт “Отворено общество”, фондация “Отворено образование”. Участва в международни проекти, включително с финансиране по Шеста рамкова програма на Европейския съюз за периода 2005-2011 г., насочен към изследване на “ученето през целия живот”. Доц. Миленкова специализира през 1998 г. в Париж, а през 2004, 2005 и 2010 г. е на краткосрочни специализации в Централноевропейския университет Будапеща. Член е на редколегията на сп. “Социология”, има издадени около 70 статии в български и международни списания и осем монографии, две от които в съавторство. Последната й книга “Българското училище във фокуса на неравенствата” е издадена през 2009 г. от Академично издателство “Проф. Марин Дринов”.

Конкурсът за най-млад доктор бе спечелен от гл. ас. Ивета Якова от Катедрата по социология, за най-млад доцент - доц. Станислава Стоянова от Катедрата по психология, и за най-млад професор - проф. Ирена Василева от Катедрата по англицистика.

Още за: В. Миленкова  конкурс  ЮЗУ Още от: Отблизо

Добави/гласувай в Свежо   Добави в Любими.ком   Сподели във Фейсбук Запомни    Изпрати    За печат


1 коментар

15 август 2015 12:10 | студент
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ивета е много секси!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.