Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

—трува си да гледате: Ћюбимците на Ѕлагоевград »гор и ¬анката в пиесата "“ук... на кра€ на света"


20 април 2017 20:16  2 коментара   3558 прочитаƒвама от любимците на Ѕлагоевград - »гор ƒам€нов и »ван “одоров участват в театрални€ спектакъл "“ук... на кра€ на света", пиеса, ко€то за първи път стъпва на българска сцена и е по творба на руски€ драматург јлекс Ѕьорклунд, а самата театрална постановка е интерпретаци€ на режисьора јлександър √алперин. “ози спектакъл отвежда зрителите извън пределите на националното пространство и представ€ едновременно по трагикокомичен начин истори€ за самотата, изолаци€та и апати€та.

ƒействието се развива на откъснат от цивилизаци€та остров, където непрестанно вали, в един малък бар, собственост на ≈мма (»лона √опсодинова), там се събират всички - …орген (»гор ƒам€нов), √устав (»ван “одоров) и “обиас (—имеон “одоров). ≈дна от сцените показва, как ≈мма подрежда бара под ритъма на Candy Man на  ристина јгилера, като т€ си прип€ва и танцува, за да върви работата по-лесно.

¬ следващи€ момент, обаче, посетителите на бара започват да се по€в€ват един по един. …орген е първи€т, който влиза в бара. “ой е един от най-внушителните образи на сцената. “ой е изпълнен с нервност, енерги€, но и с ентусиазъм, докато ≈мма е апатична към всичко случващо се и то, защото е изпълнена с тревога, а също и заради факта, че н€кога т€ е била много добра актриса, а днес вече тр€бва да работи в бар, както и заради факта, че мъжът ѝ е в кома.

√устав пък е елегантен, наперен и гръмогласен. “обиас, пък, е изключително мистериозен. Ќа сцената се разиграва бой, изливат се терзани€ и размисли, прави се изповед за живота. ѕресъздава се едно усещане за самотност, въпреки, че всички са заедно.

¬секи един от публиката може да се припознае в н€кой от персонажите. “е са толкова завлад€ващи и в определени моменти те карат да се припознаеш в т€х и да се замислиш кое е ценно за нас тук и сега, дали тр€бва да се оповаваме и задовол€ваме само с това, което имаме на това м€сто, в този момент или тр€бва да искаме нещо ново, нещо вълнуващо. “ова е пиеса, ко€то си заслужава да бъде гледана и ко€то постав€ на дневен ред истински ценни и важни неща, а играта на актьорите е повече от блест€ща.

Ѕих казала, че това е пиеса, ко€то от време на време те изважда от зоната на комфорта, за да си дадеш отговори на въпроси, които обикновено ги изтикваме от съзнанието си в забързаното ежедневие.

Ѕети ¬ладимирова

ќще за: любимци  »гор  ¬анка  пиеса ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

21 април 2017 12:08 | ”а
ќценка:
2
 (
6
 гласа)

“и€ селски пръчки, особено пинчеро от ¬иница, може да са любимци на пришълците от областта, ама заради такива като ти€ плитки, кичозни, полуобразовани и полуграмотни пал€човци Ѕлагоевград от притегателен център за културни хора от ц€ла »зточна ≈вропа в момента прилича на евтина румънска развлекателна програма.


21 април 2017 14:12 | зрител
ќценка:
0
 (
4
 гласа)

ћного скучно и слабо представление, направо потрес. ј пък билетите скъпи по 10 лева. ѕотрес, само си дадохме парите за то€ самодеен театър
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.