Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Стотици тръгват към Португалия! 557 евро за бране на малини, 30 цента бонус на кило


18 юни 2017 11:08  3 коментара   22329 прочитаСтотици са готови да заминат за плантациите в Португалия през месец юли. 557 евро на месец е цифровото изражение на офертите за бране на малини в най-западната част на континента. Освен основното възнаграждение, нашенци могат да вадят допълнително като бонус по 30 цента на килограм, но само за количества над 3,5 кг на час. Освен това работодателите осигуряват режийни за всеки отработен ден в размер на 3,75 евро, които обаче се изплащат заедно със заплатата в края на месеца.

Осигурява се жилище за работниците с включени вода, електричество и газ за 2,75 евро на ден. Настаняването е в къщи, по 3 или 4 човека в стая, в зависимост от големината на помещението, се посочва още в офертата. Работи се 40 часа седмично с ротативни почивни дни, пише 24rodopi.com . Над 250 са свободните места, като срокът за кандидатстване вече приключи. То можеше да бъде направено в бюрата по труда по общини.

В момента пък вече текат интервютата с одобрените берачи на малини. Търсят се както жени, така и мъже. Месечните социално и здравно осигурителни удръжки варират,като минималният данък е в размер на 11% от трудовата заработка. Предлаганият трудов договор е в рамките на три месеца, като е „препоръчително" наетото лице да има възможност за работа извън договореното работно време и в почивни дни.

Още за: бране  малини  плантации Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


3 коментара

18 юни 2017 12:30 | Анонимен
Оценка:
27
 (
27
 гласа)

Браво! Поздравления! Мечтата на всеки трети жител на РБългария - вече десет години член на Европейския съюз - да бере малини в Португалия!


18 юни 2017 23:41 | Мария
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Белите роби на Европа.


19 юни 2017 11:06 | Наблюдател
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Гарантирано от ГРОБ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.