Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

—тела »ванова е президентски€т медалист на јмерикански€ университет в Ѕългари€ за 2017 г.


20 април 2017 13:07   2091 прочита„етвъртокурсничката —тела »ванова е президентски€т медалист на јмерикански€ университет в Ѕългари€ за 2017 г. “€ бе наградена вчера на тържествена церемони€ в университета. —тудентката завършва ј”Ѕ√ със специалност „∆урналистика и масови комуникации“ и интердисциплинарна специалност по индивидуален учебен план „ рос-културни комуникации“.

—тела получи най-гол€мото отличие на ј”Ѕ√ заради сво€ принос не само към общността на университета, но и към обществото като ц€ло. “€ активно участва в доброволчески дейности за защита на жени от домашното насилие, работила е с деца в неравностойно положение, деца аутисти и деца със синдрома на ƒаун. —ъщо така е подпомагала каузи за достъп до образование на деца в ромски общности. ѕриета в „ќксфорд“, където ще следва магистърска степен по “ћеждународно развитие и социологи€” с фокус върху подпомагането на жени от трети€ св€т.

„»дваш в университета като б€л лист и всички курсове, които вземаш, и всички хора, от които се учиш, придават цв€т на картината.“, сподел€ носителката на президентски€ медал. “ова е направила и самата т€ – съхранила е в себе си не просто една фотографи€, запечатала конкретен момент, а картина, ко€то е пресъздала духа и потенциала на едно поколение.

ѕрезидентът на ј”Ѕ√ д-р —ъливан откри церемони€та, отбел€звайки, че това събитие е едно от най-вълнуващите за него, тъй като празнува успехите на талантливи студенти от ц€л св€т. „ѕрез годините ј”Ѕ√ се открои като институци€, ко€то привлича и обучава изключителни млади хора с високи цели и смели мечти. —тудентите, които награждаваме тази вечер, са работили усърдно с подкрепата на преподаватели и служители, за да заслужат това високо признание.“, допълни той.

Ћюбен ѕопов, президент на —тудентското правителство на ј”Ѕ√, поздрави своите състуденти и поднесе топли благодарности към преподавателите в уникверситета. „¬ие правите университета специално м€сто, което вече 25 години предлага безкомпромисно висококачествено образование. Ќие, студентите, оцен€ваме дълбоко вашата отдаденост и стремежът към отличие. «а първи път стъпих в университета преди 3 години, когато се подготв€х за приемните изпити. ќще тогава усетих силни€ дух на тази уникална общност.  андидатствах единствено и само в ј”Ѕ√ и след три години тук съм щастлив, че взех това решение. „увствам се привилегирован да бъда част от вас.“

Ќай-много награди получи четвъртокурсничката ÷ветиана «ахариева. “€ беше отличена за най-високи постижени€ по журналистика и масови комуникации, бизнес администраци€ и музика. ќсвен с отличен успех, ÷ветиана впечатли журито със сво€та лоюбознателност, креативност и отдаденост към общността на университета. “€ е един от организаторите на провелата се наскоро конференци€ TEDxAUBG, а в тазгодишни€ мюзикъл Rock of Ages, обиколил 5 града в Ѕългари€, изигра главната рол€. ѕрез четирите си години на обучение в ј”Ѕ√, ÷ветиана е била неизменна част от Ѕродуей клуба към ј”Ѕ√, който вс€ка година постав€ по един мюзикъл на сцените в най-големите градове на Ѕългари€.

¬ университета учат възпитаници от над 40 държави. “ази година и двете носителки на най-големите отличи€ са българки - —тела »ванова е от —офи€, а ÷ветиана «ахариева - от ¬арна.

«а първи път тази година б€ха присъдени отличи€ и на преподаватели с изключителни заслуги и принос към јмерикански€ университет в Ѕългари€. Ќаградата „ осмина “анасою“ за отличие в преподавателската дейност беше връчена на преподавател€т по творческо писане ћайкъл  оен (—јў), преподавател€т по политически науки Ѕоби ‘илипс (—јў) и преподавател€т по философи€ и истори€ ƒиего Ћучи (»тали€). ќтличените б€ха номинирани както от студенти, така и от възпитаници на университета.

¬черашната церемони€ е най-гол€мото ежегодно събитие, което признава успехите на завършващите студенти. 156 студенти б€ха отличени в почетни€ списък на президента, а за да получат това признание, те тр€бва да имат успех между 3.80 и 4.00 по четирибалната система (между 5.80 и 6.00 по българската система на оцен€ване) за не по-малко от два семестъра. ќсвен т€х, студенти от различните специалности в ј”Ѕ√ б€ха наградени за своето академично усърдие, извънучебни дейности и принос към университета и обществото. Ќа церемони€та б€ха отличени и 135 студенти, които са получили стипендии от ј”Ѕ√ за своите постижени€.

«а допълнителна информаци€: јлбена  ехайова, 0888801748

ќще за: —тела »ванова  медалист  университет ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.