Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Скандалът се разраства! Образуваха досъдебно производство! Полиция влезе в Спешно отделение на МБАЛ за внезапната смърт на подполковник Пл. Пицов! Подробностите ....


17 юли 2017 18:59  19 коментара   30554 прочитаСтажантът направил прегледа се оправдава с дежурния лекар! Камерите разкриват случилото се ..


Скандалът около внезапната смърт на подполковник Пл. Пицов от военното поделение в Благоевград,който издъхна час след посещението си в Спешен център, се разраства. Днес следобед полиция влезе в Спешно отделение и започнаха разпити на персонал и дежурни екипи. Разследването е по искане на прокуратурата, която днес сутринта директорът на МБАЛ Благоевград д-р Митев информира. Както struma.com съобщи подполковникът е пристигнал в Спешно отделение с оплаквания от болки в гърдите, придужавал го стажант от медицинската академия в Стара Загора.

Третокурсникът използвал ангажираността на дежурната лекарка в момента и сам направил кардиограма на Пицов, с когото били приятели. Разчел я, решил ,че на военния му няма нищо и си тръгнали двамата. Час по- късно подполковникът издъхнал ....Това установи разследването на ръководството на болницата. Дежурната лекарка твърди, че въобще не е виждала пациента, а медицинските сестри пък са категорични, че са направили забележка на стажанта, който обаче нахално пренебрегнал това и си свършил работата. Това бе резултатът до днес около обяд.

Следобед болничният шеф Митев открил стажанта и разговарял с него, научи struma.com . Той направил опит да прехвърли вината върху дежурната лекарка, уж и бил казал, но не му обърнала внимание. Резултатът от цялата тази бъркотия е един човешки живот.

Подполковник Пл. Пицов си отиде без време, причината е белодробна емболия ,твърди лекарят направил аутопсията. Докато днес се ровихме по казуса разговаряхме с медицински сестри, които под сурдинка коментират, че кардиограмата е разчетена и от техен колега, който се мотал по двора и явно точно той е окуражил стажанта да направи сам кардиограмата, той също е помогнал в разчитането, а сега се шушумигосва и крие.

Стажантът бил мистериозна фигура,идвал доброволно в отделението, нямало изпратено писмо от академията, че трябва да е на стаж в Спешното, разхождал се с лаптопа си, гледал интересните случаи и така се вклинил в отделението. Обаче днес стана ясно, че никой не го знае, нито кой е, нито от къде идва.

Следобед полицаите иззеха записите от 4-те охранителни камери вътре в отделението, тази вечер записите ще бъдат изгледани, а утре вече ще е ясно кой в колко часа е дошъл, какво е направил, с кого е говорил, а дотогава можем само да се надяваме, че виновникът за това безобразие ще излезе на светло. Този път Спешното отделение в Благоевград е в центъра на невиждан до момента скандал. Кой допусна чужд човек да влезе в шокова зала и да прави кардиограма, кой си позволи да пусне човек с болки в гърдите и тежко състояние да си отиде у дома?!

С подобни оплаквания хората биват оставяни с часове под наблюдение ... Все някой трябва да понесе отговорността за тази немърливост , завършила фатално, с един погубен човешки живот ... Военният издъхна в събота час, след като бе "прегледан" в Спешно отделение. По случая е образувано досъдебно производство.

П. Петрова

 

Още за: подполковник  благоеврад  пицов  полиция  инцидент Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


19 коментара

17 юли 2017 19:21 | Баба
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

Немарливост, а не немЪрливост.


17 юли 2017 19:23 | БА
Оценка:
25
 (
33
 гласа)

Къде е заспалата Българска Армия, лекарската мафия, за един шамар ни надуха главата по всички телевизии и радиа, а сега за смърт на офицер от Армията причинена от безхаберието на лекари мафиоти НИЩО.


17 юли 2017 19:56 | Тони
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

Ами да, точно така. Някой трябва да понесе отговорност, а кой ли? То шефовете обикновено не са само за да отнасят облагите, а и за да понасят отговорност.


17 юли 2017 20:25 | ДЯДО
Оценка:
-3
 (
21
 гласа)

До, баба, -та! Ти си мЪрла, а не мАрла!!!


17 юли 2017 20:47 | Зоя
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Ей, тъпанарите от Струма, поне името на човека напишете правилно.


17 юли 2017 22:18 | Д-р Бохоров
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Господа, това го няма и в Кукумунго. Некакъв Д-р Ху, като един Фантом идва отнекъде, казва аз тука нека погледам малко и с лаптопа пише нещо, снима нещо пък даже и преглежда.
Ами ти Д-р Митев за чий Penis Caninum си Шеф като не знаеш какво става в повереното ти отделение? Значи Фантома не само преглежда, ами и разчита 12 канално ЕКГ за 3 минути, слага диагнозата и нема терапия нема и едно аспиринче-благи думи и айде оди умирай си дома!


17 юли 2017 22:55 | Брей
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Е хубаво де, срещам някой приятел, който ми казва да се хвърля от 6 етаж. Повярвам му и се претрепвам. Кой е виновен? Може би приятеля, склонил ме към самоубийство!
И как точно тези от Спешното ще задържат насила някого. Искал да си тръгне, тръгнал си. Това не е затвор. Искаш да се лекуваш-правиш го! Вярваш на някой си и ...
Друг е въпросът как някакъв неграмотник се разкарва из Спешното. При това и има досег с хора. Ако е стажант 3 курс трябва да е под надзора на санитар докато бърше пода! Не си представям третокурсник разчитащ ЕКГ. Той сигурно ли е че учи медицина? Да не се се окажа, че е ветеринар или няма и основно образование. Защо не е извикана охраната? Та аз и сирене зад щанда на кварталния магазин не мога да продам!
Жалко за човека и съболезнования на близките!


18 юли 2017 03:11 | ТИЯ ПА!
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Ами ако цигарджиките от "Спешното" са се били заключили, както обикновено правят и гледат сериали...


18 юли 2017 08:26 | иш
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Първо стажанта бил познат на военния, после казват идвал чат-пат в отделението... Нещо на шикалкавене ми изглежда. Значи ако е 3-то курсник на стаж в отделението нито е толкова неизвестен/ а може би е за да не му се заплаща нищо/ и второ н. след като е стажант, то дежурния лекар отговаря за него - да не преглежда сам, а да наблюдава и се учи. Ако един учебен автомобил катастрофира отговорност носи инструктура защото той е квалифицираното лице, а не курсиста който се учи.


18 юли 2017 09:03 | !!!
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

НАЛИ ИСКАХТЕ ДЕМОКРАЦИЯ, СЕГА ПЛАЧЕТЕ ЧЕ НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ, НЯМА ПЕНСИИ..., АМИ НЯМА ДА ИМА.
В ЕДНА АВСТРИЯ ЗДРАВЕОПЗВАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО, ОБРАЗОВАНИЕТО СЪЩО, СТУДЕНТИТЕ ПЛАЩАТ ПО 16 ЕВРО НА СЕМЕСТЪР. ОБАЧЕ ЦЯЛАТА ПЕЧЕЛИВША ИКОНОМИКА Е ДЪРЖАВНА, КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, КОМУНИКАЦИИ, ТА ДО ДЪРЖАВНАТА ВЕРИГА БЕНЗИНОСТАНЦИИ ОМВ... НА ТОВА ОБАЧЕ В БЪЛГАРИЯ МУ ВИКАТ ЧЕ БИЛО КОМУНИЗЪМ..., А В АВСТРИЯ НЕ Е ..


18 юли 2017 09:32 | До дядо
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Думата "немарливост" няма нищо общо с мърла или мърльо . Проверете преди да твърдите, ако сте пропуснали да го научите в училище.


18 юли 2017 09:39 | Мария
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Жалко за младия човек който си отиде, но че наистина в Спешното в Благоевград не се работи както трябва всички го знаят. Само седят отпред на пеиките и пушат цигари. Дори и в момента да нямат работа това ли трябва да правят ? В чужбина го няма това нещо.


18 юли 2017 09:40 | до ЧЕРВЕНИЯ МИНДИЛ
Оценка:
-6
 (
22
 гласа)

!!! написа:
НАЛИ ИСКАХТЕ ДЕМОКРАЦИЯ, СЕГА ПЛАЧЕТЕ ЧЕ НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ, НЯМА ПЕНСИИ..., АМИ НЯМА ДА ИМА.
В ЕДНА АВСТРИЯ ЗДРАВЕОПЗВАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО, ОБРАЗОВАНИЕТО СЪЩО, СТУДЕНТИТЕ ПЛАЩАТ ПО 16 ЕВРО НА СЕМЕСТЪР. ОБАЧЕ ЦЯЛАТА ПЕЧЕЛИВША ИКОНОМИКА Е ДЪРЖАВНА, КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, КОМУНИКАЦИИ, ТА ДО ДЪРЖАВНАТА ВЕРИГА БЕНЗИНОСТАНЦИИ ОМВ... НА ТОВА ОБАЧЕ В БЪЛГАРИЯ МУ ВИКАТ ЧЕ БИЛО КОМУНИЗЪМ..., А В АВСТРИЯ НЕ Е ..


АМИ ОБЯСНЕНИЕТО Е МНОГО ПРОСТО ДРОГАРЮ, АВСТРИЯ ИМА КЪСМЕТА ДА НЕ ПОПАДНЕ В САВЕЦКАТА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ НА ПРОСЛУВУТАТА САЛФЕТКА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ КРЪВОЛОКЪТ СТАЛИН Я Е ИСКАЛ И НЕЯ. А ВИЕ, ЧЕРВЕНИТЕ ГНИДИ ОЩЕ РЕВЕТЕ ЗА ..БЕЗПЛАТНИ НЕЩА, АМА АКО МОЖЕ НЕКОЙ ДРУГ ДА ПЛАТИ . КАЗВАТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ВСИЧКО Е БЕЗПЛАТНО, ВКЛЮЧАЯ ТОЯГИТЕ . ПОПЪТЕН ВЯТЪР НАТАМ!!!


18 юли 2017 10:50 | Георгиева -
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ама си голям простак


18 юли 2017 11:16 | прокурор
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

митев е за прокурор заедно с началника на спо и дежурния лекар. стажанта деюре не носи никаква отговорност. даже е за похвала опитал се е да помогне за разлика от останалите


18 юли 2017 12:04 | КОЙЧО ОТ ПОРОЙ
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Е КВО СТАВА ДИРЕКТОРИ НА БОЛНИЦИ В ДУПНИЦА С ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ, ТУК СТАЖАНТИ ПРЕГЛЕЖДАТ И ПРЕЦЕНЯВАТ НУЖДАТА ОТ ЛЕЧЕНИЕ, Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, АМА НИЕ СМЕ СИ ЗА..... Е УНИЩОЖАВАТ НИ ПО ПЛАН....


18 юли 2017 12:37 | хм
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

до ЧЕРВЕНИЯ МИНДИЛ написа:АМИ ОБЯСНЕНИЕТО Е МНОГО ПРОСТО

Не си се образовал добре, но смяташ, че мнението ти има стойност само защото имаш възможността да пишеш по форуми.


18 юли 2017 17:29 | Пътепоказател
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Господинът се казва Пацов, а не Пицов, поне малко срам имайте и не се гаврете с името му


18 юли 2017 18:02 | бълг.правописен речник
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ДЯДО написа:До, баба, -та! Ти си мЪрла, а не мАрла!!!


Дядо, забележката на баба-та е правилна. "Немарливост" е производна или произхожда от "немарлив", а не от мърла.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.