Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Скандално в Struma.com! Шокираща безотговорност! Дете на 2 години "избяга" от детската градина в Благоевград, откри го непознат, предаде го на полицията, а учителките не разбрали


6 октомври 2017 15:52  31 коментара   12873 прочитаВисшата форма на безотговорност от страна на учителки в детска градина "Детелини" в района на плажа в Благоевград ни потресе, скандален случай вдигна на крак институциите, полиция, социални служби и община.

2-годишно детенце успя да излезе посред бял ден от детската градина, стигна само до Джамията, и бе спряно от непозната жена, която извикала полиция и социални служби, научи Първо struma.com. След около час разправия, станало ясно, че то е излязло незабелязано от учителките.

Било върнато в детската градина и шокиращо за полицаи и социални работници се оказало, че госпожите в градината, дори не разбрали, че го няма. Започнали да се оправдават, че се промушило през ограда на детската градина и не го видели.

Със сигнално писмо полицията е уведомила социалните служби и общинското ръководство. "Запознати сме със случая, ще бъдат взети спешни мерки и учителките ще бъдат наказани."

Петя Георгиева

Още за: градина  случай  служби  детенце Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


31 коментара

6 октомври 2017 16:04 | КОЙЧО ОТ ПОРОЙ
Оценка:
13
 (
23
 гласа)

вънка тиялелки и даскалички. срамота... ако санеше нещо сд детето, какво ще се оправдаваха, НАКАЗАТНИЕ ОСВЕН ДА КЛЮКАРСТВАТ ЗА РОДНИНИТЕ НА ДЕЦАТА НИЩО ДР. НЕ ПРАВЯТ.... АЙДЕ ВЪНКА ДА ГИ ВИДЯ, ЛЕЖЯЦИ...


6 октомври 2017 16:08 | А ЗАЩО ЛИ ТАКА?
Оценка:
12
 (
28
 гласа)

Е то няма как някъде да не се пропука, като е съшито с конци на Шопова, ако това се случи с моето дете, е тогава няма да си намерят място в града... е почиват цяло лято, по половин ден са на работа, и нищо не работят... Рибата мирише от главата- народа го е казал и живота го е доказал.


6 октомври 2017 16:26 | родител
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

Косата ми настръхва като си помисля колко улици е пресекло детето само... абе тия са за ..


6 октомври 2017 16:40 | аз
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

В друга държава за такъв случай направо уволняват!


6 октомври 2017 16:52 | Родител
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

До " АЗАЩО ЛИ ТАКА " Не оправдавам грешката на учителките и лелките да си понесат отговорността, но защо веднага се скача и обижда Шопова?! Когато се говори и пише, то се и мисли...


6 октомври 2017 16:53 | аз
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Как няма да избяга това дете. 1. Директорката е за уволнение-имат големи права малко внимание на децата. 2. Всички си плащат местата . Юзу-да спре да издава дипломи на некъдърни хора които не стават за учителки. Тежко и горко на тези родители.


6 октомври 2017 17:01 | всв
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

не се обижда Шопова, а се предлага да си подаде оставката, направете проверка кой назначи последните учителки и лелки в градините, през кой минаха молбите в общината и кй са назначени


6 октомври 2017 17:10 | ДА
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Всички назначения в детските градини стават директно от общината. г-жа Шопова отговаря за тия неща. ВСичко е с връзки случаиности няма, не се надяваите за работа там. конкурсите са предрещени и хората се знаят, че ще бъдат назначени, но това ще излезе наяве. вече се разговори за това на централно ниво.


6 октомври 2017 17:17 | Смях
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Та това е толкова забавно.... Я се успокойте. Гледали ли сте Бебето беглец? Какви са тия тъпотии? Кой не е бягал от детска?!?!


6 октомври 2017 17:17 | Сандански
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

А в гр. Сандански, само пари търсят от родителите. За каквото се сетите, Пари, перилни и почистващи препарати, салфетки, тоалетна хартия, мокри кърпички, чашки, чинийки, чершафчета, завивки, пердета, играчки за децата..... Остава и хранителни продукти да замъкнем.
И всичко това, въпреки забраната на министъра и кмета на града.
РЕКЕТ ПОД ФОРМАТА НА ДАРЕНИЯ.


6 октомври 2017 17:18 | Илиев
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Сигурен съм, че никой не би искал такова нещо, и никой не е застрахован. Хората са действали адекватни и детето е живо и здраво! Не разбирам защо се опитвате, освен всичко да намесите и Шопова, какво предлагате да се клонира и да застане пред всяка детска градина


6 октомври 2017 19:45 | Майка
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Уважаема, Петя Георгива
Моля, преди да пишете каквото и да било, първо да проверите фактите. Не знам, кой е източникьт Ви, но пьрво детето ми е на 3г. и второ учителките много добре знаеха какво се случва и уверявам Ви не бяха по-малко притеснени и уплашени от мен. Такова нещо може да се случи на всеки, не знам защо и кой Ви позволява да публикувате невярна информация или просто трябва вестник "Струма" да си запълни страниците. Въпреки случилото се, детето ми, продължава да посещава най-добрата детска градина "Детелини" и учителките му са страхотни и не не са назначени от г-жа Шопова.
Благодаря!!!


6 октомври 2017 19:50 | Бабата на детето
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Хей, жълти драскачи ои вестника, не представяйте на общеносттва неверни и непроверени факти!!! Единственото вярно в статията е, че внучето ми, само си е тръгнало от ДГ. Оттам нататук всичко ви е стъкмистика. Никой от семейството ми не е търсило услугите ви и не желаем да контактуваме с вас!!!


6 октомври 2017 19:54 | Бабата на детето
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ще потърсим съдебна отговорност от лицето, Петя Георгиева, може би псевдоним на "журналист"!


6 октомври 2017 20:05 | CC
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Смях в залата - детето си било тръгнало само... Ами там за какво са тези учителки и лелки? Да чоплят семки ли? Те носят отговорност за поверените им ДЕЦА! Да ги махат виновните за този скандал и това е.


7 октомври 2017 03:25 | LONDON
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

НИЩО НЕ МЕ УЧУДВА, МОЯ СИН СЪЩО БЕШЕ НА 3 ГОДИНКИ КОГАТО ЕДИН ДЕН НЕ ОЧАКВАНО НА ОБЯД СИ ПРЕСТИГНА В КЪЩИ. АМИ АКО НИКОИ НЯМАШЕ У ДОМА ИСКАЧИЛ Е ДО 6-Я ЕТАЖ. ГОСПОД Е БИЛ С НЕГО.


7 октомври 2017 08:13 | АНА
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Още малко ако им увеличат заплатите няма да знаят и бройката на децата в групата. Мислят само за датата да си получат хилядарките. САМО УВОЛНЕНИЕ НА ТАКИВА МЪРШИ.


7 октомври 2017 10:09 | община
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Срам и за майката и за бабата, които коментират тук ! Да, на 3 години, разбирам, че го смятате за достатъчно пораснало да пресича улиците само,.. Ами ако се беше случило нещо с детето ви / да не дава господ / Петя Георгиева ли щеше да е виновна . Не се подмазвайте, рискувайки здравето и живота и на други деца . Учителките са виновни и те го знаят ..... Благодарете на човека, които го е спрял и е извикал полиция .


7 октомври 2017 10:12 | Потресаващо
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Леле, какви родители и роднини има това детенце, аз се страхувам за моето дете, а вие се подмазвайте на учителките, не ви е срам . Утре може и да е моето и тогава дупе да им е яко ...


7 октомври 2017 10:15 | Полицай
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Всичко написано е вярно - Детето е избягало, намерил го е случаен човек, извикана е полиция, сигнализирани са социалните и общината . Къде е стъкмистиката бабо, засрами се


7 октомври 2017 11:20 | ПП
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Откъде тая злоба у вас бе хора? Не е ли най-важното, че детето е живо и здраво? Не мисля, че някой нормален човек би искал да му се случи подобно нещо. Спрете да обвинявате и уволнявате, има си хора и институции, които са уведомени, те преценяват.


7 октомври 2017 12:32 | Бабата на детето
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

До полицая, ако наистина е такъв? Като не си запознат с истерията на търсене на внучето ми, не се изказвай за да освежаваш тъпия си мозък!!! Когато се пенсионираш от полицията като полковник, като съпруга ми, намери ме и ела да поговорим какъв ужас изживях и аз и колегите! Дотогава работи за сигупността на хората!!!


7 октомври 2017 12:48 | Бабата на детето
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

До всички, коментирали негативно. Спрете децата си от ДГ., плащайте на детегледач или ги дайте в частна ДГ, срещу 20000 евро! Не нападайте хората, които се грижат за децата ви по цял ден, а вие нямате време да контактувате с тях, да ги възпитавате, а камо ли да им четете приказки. Жалки сте !!


7 октомври 2017 13:05 | баба
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Въпреки че живея близо до тази градина не дадох внучето си там. Директорката е простачка и от години е за уволнение, но не зная как още я търпят от инспектората. Повечето учителки са безхаберни... и изобщо тази детска градина от години върви зле


7 октомври 2017 13:16 | 678
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Бабата на детето е учителка в същата детска градина - Паскова. И такъв скандал е спретнала там, а и като я знам каква госпожа претенция е и как пие до припадък, и как се държи с родителите ...и изобщо какво леке е, пък тук се опитва да оправдае учителите и дори нападнала в коментара си полицая... нали все пак детето пак ще иде в същата градина... театър и лицемерие


7 октомври 2017 13:44 | Бабата на детето
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

До 678, шмаш необходимосст, спешна, от ПСИХИАТОР!!!


7 октомври 2017 15:23 | РОДИТЕЛ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ТОВА В ТАЗИ ДЕТСКА ГРАДИНА И ОСОБЕНО ПРИ ТЕЗИ ДВЕ ГОСПОЖИ НЕ СЕ СЛУЧВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ А ИМЕННО ПРИ БЕРОВСКА И МИРЧЕВА, ДВЕТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ НЕКАДЪРНИЧКИ В ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД, ВСЕ НЕ ЧУЛИ ВСЕ НЕ РАЗБРАЛИ, ВСИЧКО ЛОШО ПРИ ТЯХ, НО ЕДНАТА СЕ ЕБЕ С ПРАВИЛНИТЕ ХОРА, ДРУГАТА ПО СТАРАТА ИЗПОЛЗВА ВРЪЗКИ И НАКАЗАНИЯ НЯМА. А ДИРЕКТОРКАТА СЕДИ И ГЛЕДА СЕИР ВМЕСТО ДА ГИ УВОЛНИ


7 октомври 2017 16:42 | Полицай
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ако наистина коментарите, които се пишат от името на бабата са от нея, то тази жена носи наказателна отговорност, за " освежаваш тъпия си мозък! ", за "жълти драскачи " и т-н .Речникът на тази учителка -баба е повече от циничен и долен . Ще поискам разсекретяване на адреса и ще я вкарам в съда. Пак казвам - няма нищо невярно в тази новина, освен че детето е влязло в третата си годинка и не е на 2, а малко повече от 2 !


7 октомври 2017 19:08 | Бабата на детето
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

За втори път ми се трие коментар. Очаквам полицая с униформа, покля или др. облекло утре в 13. 30 ч прд съда. Да ме уведоми как да го разпозная. Ако е Бир.. тева, ще я смаажа!


7 октомври 2017 20:41 | Дежа вю
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Преживяхме преди години същото, само че в друга ясла. Пак госпожите не бяха разбрали липсата, а аз млада-зелена бързах да им съобщя, че детето е добре, за да не се притеснят. Няма да забравя изражението на лицата им, когато научиха. Още се чудя, как детето не го беше смачкало някоя кола или да се случи друг инцидент. Благодарни сме на една пенсионирана, наблюдателна учителка, на която й направило впечатление, че малко дете ходи по улицата само. Хванала го за ръка и тръгнала да разпитва хора, дали не познават детето, съответно родителите. Попаднала на позната, та така...
Ние не направихме истерия от случая, но наистина е притеснително и за двете страни.


10 октомври 2017 12:37 | до бабата на детето
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не 678, а ти имаш спешна нужда от психиатър ...и отрезвително, и от курс по правопис. Ама пък и толкова си зла
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.