Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Сензационен запис в Struma.com! Под шапката на службите за сигурност! Видеокамера запечата служител на ДАНС и активист на ВМРО - Петрич да нахлуват с взлом в къщата на зам. училищен директор /Видео+Снимки/


13 октомври 2017 09:31  11 коментара   21141 прочитаДействията на Р. Нурков са част от продължаваща с години семейна война у именитата петричка фамилия, подробностите


Във влизане с взлом в чужда къща посред бял ден вчера бе уличен служителят на ДАНС Петрич Радослав Нурков. В съучастие с Нурков е бил и негов приятел, който е член на ВМРО-Петрич, съобщиха петричани за struma.com, които предоставиха в редакцията ни видеозапис от действията на именитите си съграждани.

Около 11:30ч. вчера, необезпокоявани от никого Нурков и съучастникът му спрели лек автомобил пред къщата на зам. - директора на СУ "Никола Вапцаров" в Петрич Емил Нурков, който е чичо на Радослав. Слезли от автомобила и Радослав прескочил желязната ограда на къщата. Влязъл в строежа, за който Нуркови водят дела. Изнесъл от там четири автомобилни гуми,, които неговия съучастник старателно прибирал в колата. След като приключили, Нурков започнал да бута зверски желязна гаражна врата, която била заключена с катинар. Разбили врата, без да влизат в гаража и спокойно напуснали обекта .

Собственикът на къщата Емил Нурков, прибирайки се от работа видял повредената врата, решил, че дома му е ограбен и сезирал незабавно органите на реда в Петрич.

Служителят на ДАНС обаче най- вероятно не знаел, че семейството на чичо му от скоро поставило охранителни камери, които този път му изиграли лоша шега

След като прегледал целия процес на видеозапис Е. Нурков предоставил видеозаписите на ПУ на МВР в града..

Свързахме се Емил Нурков, който бе потресен от действията на роднината си. Ето какво ни каза той: " Изпратих ви записа, защото имам доверие на вашето издание. Потресен съм от това, което видях и недоумявам как е възможно служител на ДАНС, човек, който се предполага, че е лицето на службите за сигурност, които трябва да ни пазят, да си позволява такива незаконни действия. Мисля, че той действа смело, с чувство на безнаказаност. Това не е първият случай, в който Радослав нанася сериозни имуществени вреди в къщата ни. За това решихме да поставим камери за видеонаблюдение, като мислехме, че ще бъдем защитени.

Ние водим дела с Радослав за въпросния строеж, който според нас е придобит преди години с документна измама. Делата продължават и чакаме решение от Благоевградския съд.

Имам съмнения, че някой го пази, има протекции върху него, които не мога да си обясня. Оставам с чувството, че той като служител на ДАНС е над закона. "- каза Емил Нурков.

Struma.com потърси коментар от полицията в Петрич, откъдето заявиха : Имотът е спорен и двамата имат документи за собственост върху тази къща. Докато не излезе съдебното решение не може да се твърди, че Нурков е влязъл в чужд имот, тъй като той има документ за собственост. Да, работим по случая, вчера призовахме всички замесени лица. Служителят на ДАНС, твърди, че взетите гуми са негови. Не приемаме упреците, че пазим този, или онзи, в случая е налице спор за имот. Дали е придобит с фалшиви документи, както твърди г-н Емил Нурков, това ще доказва съдът.

Продължаваме на следим сагата Нуркови. Преди време ви показахме зверски скандал между Емил Нурков и неговата племенница, сестра на Радослав. Битката у семейството продължава с години.

Петя Петрова

 

Още за: къща  взлом  участие  редакция Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


11 коментара

13 октомври 2017 11:02 | бг мутра
Оценка:
22
 (
34
 гласа)

Това не е начинът да се влиза в имот, било той и спорен. Въпросното действие си е чисто влизане с взлом. Интересен и потресаващ коментар на родната полиция, сефте..! Да прикриваш престъпление е не по-малко наказуемо деяние и приказката гарван гарвана око не вади играе с пълна сила за пореден път в милата ни държавица. Шансът да се преборите с такава мафия, облечена в униформи е да дадете колкото се може по-голяма гласност на случая, че да се потърси отговорност не само на служителя на ДАНС, ами и на всички по стълбичката, които го прикриват. Успех


13 октомври 2017 11:03 | ьььь
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Тоя до него да не е Димитър Рутев


13 октомври 2017 11:09 | Opaa
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Редно е да сигнализирате данс СОФИЯ за това престапление за да бъде освободен от работа иниче утрешния ден може да навреди на много други хора с такива кражби


13 октомври 2017 11:21 | до бг мутра
Оценка:
-10
 (
26
 гласа)

При положение, че имотът е спорен, как се определя чие влизане е с взлом ? Тъпа мутра си, батко ..


13 октомври 2017 11:36 | бг мутра
Оценка:
23
 (
29
 гласа)

Ами от предишна статия в същата медия става ясно, че имотът на въпросният служител е отнет от частен съдебен изпълнител и той вече не е собственик. За да се налага да влиза по този начин явно имотът не е негов ? Има културни начини за влизане. Ако си е в правото защо не сезира институции, които да му осигурят достъп по нормален и надлежен път, или на служителите от ДАНС им е позволено да влизат с шутове, ритници, разбиване и кеч похвати? Деянието му е повече от скандално! Я кажи, ти да не си този до него?


13 октомври 2017 12:01 | Дончо
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Тия службички така си взимат заплатки в малките градове и никой за нищо не ги търси


13 октомври 2017 14:51 | ве-ме-ре-ец
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Охо, виден активист на вмро-Та той се вижда, най-видно-активния-Боби Лазаров.


13 октомври 2017 14:57 | и кой каза-ВМРОооооо
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Жив е той, жив е! Там на Поляна,
потънал в мисли и пъшка
юнак във младост и в сила мъжка,
блъска една врата, краде и пъшка.
На една страна захвърлил балтона,
на друга вратовръзка;
очи темнеят, глава се люшка,
Не подава тази врата под сила мъжка!


13 октомври 2017 14:57 | ГДБоппп
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Къв ДаНсаджия е този безсрамник, тоя е позор за системата, ще Уведомим Главният и този ще е АУТ скоро! А този служител на ДАНС вкъщи по този начин ли влиза при семейството си, щом нямаш ключ, достъп, разрешение и т. н. за влизане в какъвто и да е имот, това си е Чисто влизане с Взлом и кражба. Сега сигурно ще кажат, че е бил там служебно и гонел престъпни ААА, Смешници такива! Цялата система вън, и Назначаване на Ново, НО БЕЗ Протекцийййй.....


13 октомври 2017 18:51 | до ВМРО
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Пуснете сигнал дали вратата е платена с държавни или лични пари? Гумите от кого са купени и имало ли е конкурс, и гумите отговарят ли на изискванията?


13 октомври 2017 21:27 | Поет от Добрава
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

СТРУМА, СТРУМА, ДА ТЕ МУШКА ОРГАН ОБВИТ СЪС ГУМА!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.