Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Репортерско разследване за скандала с новия директор на ДТ "Н. Вапцаров" в Благоевград! Как дуото "Ат. Чопов - Н. Асенова" бе изгонено от казанлъшкия театър?


16 февруари 2013 12:21  76 коментара   36830 прочита

Жива верига пред тетъра в Казанлък по време на протестите организирани от Асенова
Жива верига пред тетъра в Казанлък по време на протестите организирани от Асенова


Жива верига пред тетъра в Казанлък по време на протестите организирани от Асенова

Аз ще работя само с директора Атанас Чопов, "Вън Рамналиева" от театъра в Казанлък, това са думи на новоназначената директорка на ДТ "Н. Вапцаров" в Благоевград Надя Асенова, чието назначение сблъска Министерството на културата, благоевградската общественост и институции и предивзика небивал скандал в артсредите на областния център. Тези думи са съпътствали тримесечни агресивни протести в защита на благоевградчанина Атанас Чопов,който също бе кандидат- директор на благоевградккия театър и насочени срещу новия директор на театъра в Казанлък Диана Рамналиева. Яростната защита на Чопов, която беляза опит за разруха на казанлъшкия театър били заради близките приятелски отношения на Асенова с управляващия местния театър Атанас Чопов.

Кой е Ататанас Чопов? Благоевградски актьор ,назначен за врид директор на театъра в Казанлък от 2005 година до 10.05.2012 г. без провеждането на конкурс. Наследява длъжността от първия директор на професионалния театър - Васил Самарски, който след освобогдаването му от театъра става председател на Общинския съвет на Казанлък. Самарски е в ръководството на БСП по това време и кандидат за кмет от БСП. Загубил изборите през 2011-та от кандидата на ГЕРБ, Галина Стоянова. Именно новият кмет се заема да разкрие- защо театъра в Казанлък работи на загуба. Налице са съмнения за неизгодно сключени договори с читалище Искра- 1860, чийто председател е близкият приятел на Чопов - Самарски. Именно той подписва неизгоден за театъра договор с Чопов за ползване на читалищно имущество . Асенова започва работа при Чопов след като кариерата и преминала през театрите в Разград и Габрово. В тях след поредица от конфликти между нея и колеги е напуснала . В хода на репортерското ни разследване се свързахме с директора на тетъра в Казанлък Диана Рамналиева. Ето какво каза тя:

Режисьорът Надежда Асенова бе говорител на стачния комитет на актьорите в Казанлък по време на моето назначаване. Казанлъшкият театър влезе в историята с най-дълго продължилите протести, около 3 месеца, Асенова бе начело на 15 стачкуващи актьори, които в 37 градусови жеги стояха пред общината, гонейки ме с думите "Рамналиева иди си, из целия град се разпространяваха листовки с тези думи. С това, Надя Асенова изрази тоталната си подкрепа на стария директор благоевградчанина Атанас Чопов, с който бяха в близки отношения, каза още г-жа Рамналиева.

Месеци наред Казанлък е разтърсван от скандали ,дирижирани и ръководни от новоназначената в благоевградския театър Надя Асенова. Въпреки тях ,обаче Рамналиева влиза в кабинета си . Надя Асенова е освовобдан от работа заради предизвикания престой на институцията. По този параграф тя няма синдикална защита ,но завежда дело за уволнението си срещу театъра . Дело за освобождаването си завежда и старият директор Атанас Чопов . Районният съд в Казанлък го въстановява на работа,обаче вчера Окръжният съд в Стара загора отмени решението на районния и спря връщането му в театралната институция . Преди дни районна прокуртура Казанлък обявили в писмо до театъра ,че започват проверка на работата на театъра във времето на управлението на Атанас Чопов . Това става по искане на община Казанлък От своя страна директорът на театъра Рамналиева е подала Чопов в икономическа полиция заради купени мобилни телефони на лизинг, който той не връща .

Случващото се в последната седмица в Благоевград, сякаш е наказание над Надя Асенова . Начело на протестите в Казанлък и подстрекавайки към жива верига срещу директора там ,в Благоевград я пострещна жива верига . По нейния казанлъшки пример, вероятно и тук протестите ще продължат с месеци . По- страшното е ,че една културна институция с утвърдени традиции в областния център в момента е обезглавена .Назначението на Асенова стана национален скандал . Сблъскаха се министерство на културата, оглавявано от Вежди Рашидов и кметската институция в Благоевград. Чест прави на благоевградския кмет ,че остро протестира срещу Асенова - мотивите на градоначалникът бяха изложени в емоционално отворено писмо до министър Рашидов . Кметът Камбитов, обаче имаше своите основания за протеста ,с което явно ядоса министър Вежди Рашидов ,който своя страна вчера отговори с писмо. В това писмо, министър Рашидов подсказва на Благоевград и кмета Камбитов ,кой "кара влака " и кой взема решението за назначаването на нежеланата в Благоевград Асенова . Не става ясно ,обаче дава ли си сметка министърът как театърът в Благоевград ще работи с нежелан директор . Как това ще се отрази на хората на изкуството ,които реагират с душата си, на това което правят . Театралите в областния център са категорчни - "Няма до допуснем дуото Асенова - Чопов да ръководи местната институция ".Скандалът ескалира ,протестите няма да спрат . Благоевград изрази подкрепата си ,отвореното писмо на градоначаника бе подкрепено от политическите сили. До момента Асенова не се е появила,за да заеме "отреденото" и място.

Предлагаме на вашето внимание видеклип с главен герой г-жа Н. Асенова:

Още за: разследване  скандал  директор Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


76 коментара

16 февруари 2013 12:45 | Казанлък
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Ето това е, така се прави журналисти .Струма ком продължавайте да разследвате случая има още какво да се извади говорете и с нашия кмет


16 февруари 2013 12:47 | актьори
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Поздравления за благоевградския кмет колеги от театъра не отстъпвайте


16 февруари 2013 12:48 | Сия
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

Ревизия на управлениего на Кимчев


16 февруари 2013 12:49 | До Сия
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Сия правено е многократно ма няма нищо бе сийче


16 февруари 2013 12:53 | аз
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Толкова ли не ви "светна лампичката", уважаеми граждани на Благоевград! Кметът, не защитава нито Кимчето, нито Райнова, просто се изказва, че според него на този етап няма нужда от конкурс! Защо ли? А, на кой етап ще има нужда? Когато театъра затъне с още 217 000 лв. / в момента са толкова - 75 000 лв. не разплатени към фирми и лица и още 142 000 лв. дълг към министерството/?! Я попитайте, "ПР-ката" на общината, сиреч, "силно" приближената му - Христинчето, какво учи в момента и кога завършва! Ще ви помогна - артмениджмънт и завършва съвсем скоро! Може би е по-добре дотогава да се изчака с конкурса, а? Как мислите? И персоната Шопова, да "наследи" полусъсипания театър, Кметът да започне да "налива" пари и заедно да "възродят" театъра! И лентичката да му срежат! Съшито с бели конци! Ами кажете си го открито, Камбитов! що да се забърква такава "драма"?! А милите, кимчето и Райнова си мислят, че тях защитавате и ще има много пари в театъра! Хахахахаха


16 февруари 2013 12:55 | БРАВО!!!!!!!
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Възхитена съм от тези журналисти на този материалПратете материала до Министъра и тогава той ще разбере за какво става дума и ще промени позицията си. Той трябва да знае това!!!! БРАВО на този материал и че истината има глас!!!!


16 февруари 2013 13:05 | Браво и от мен
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Пратете това разследващо писмо до Министъра, защото той надали знае тези неща или има време да чете в интернет. Пратете му писмо, разпространете това и продължете. Има още много интересни неща да излязат. Успех!


16 февруари 2013 13:06 | олеле....
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Не само до Министъра, до Бойко Борисов го пратете. Да каже и той какво мисли за това


16 февруари 2013 13:11 | казус
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Сериозните работи са за сериозни хора, а не за тази жалка персона Атанасова! Театъра трябва да е всериозни, чисти и достойни ръце. Тази женка явно е много затънала.....


16 февруари 2013 14:05 | До аз
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Да, съгласен съм с вас. Христинчето"PR-чето"без нужното образование стана дясната му ръка, а чак сега ми се е записала да учи. По-важното е кой ще заплати закупеното и образуванийце ?Няма да се учудя ако и театрален директор стане а може и след време "шефчето" си да измести.


16 февруари 2013 14:06 | казанлъкчия
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Дуо или не, едно е повече от сигурно - по време на управлението на Чопов, в Казанлък имаше Театър, амбициозен, работещ, качествен Театър! Сега има пошла, агонизираща, халтураджийска трупичка, начело с единствената "професионалистка" и то, в доста области - Ирена Дунавска, опетняваща името на Великия ни съгражданин Кабакчиев! Рамналиева, вместо да дава изявления и да плюе, нека сподели как върви нейното управление, колко изиграни представления има на единственото заглавие в "новия" репертоар, на колко зрители и при какви цени на билетите?! Как съществува театърчето в къща с дворче, как цялата фамилия от тризначки, четиризначки и бивши съпрузи на худ. консултант Т. Коларова обитава театъра?! Как любовника на една от сестричките - Съби Събев е единствения работещ режисьор в тази обител на посредствеността?! И как се правят далавери с фалшиви договори и разни други документчета... Има какво да се види и чуе там... зад дувара на къщата!


16 февруари 2013 14:08 | Браво
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Браво на журналистите от Струма!


16 февруари 2013 14:09 | До казанлъкчия
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Абе вие там нямате ли си медии, защо не им ги кажете тези неща . Коментирате на наша територия неща, които не ни интересуват


16 февруари 2013 14:13 | Илко Петров до Браво
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Само, че това не е в. СТрума, те не могат да направят такъв материал. Тия тук са Struma. com и нямат нищо общо с изтъргувания вестник Струма . Струмата вече е роднина със Стандарт, това целия град го знае .


16 февруари 2013 14:13 | пожарникар
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Голям спор дали задълженията на театъра в Благоевград са 143 000 или 75 000 лв. А какво се оказа, то ги имали и двете! Аз ли не мога да смятам или те, задълженията, надвишават 210 000 лв. Как не го е срам Кимчев?! Той не знаел! Е кой знае?! Кой управлява тоя театър! Иначе знае къде е ключето от "офиса" на пожарникаря в театъра и много добре знае какво има вътре! Честичко на ден го посещава, дори и по време на представление! Май... само това знае! Е, и то не е малко..... то това са сигурно литри, литри, литри... много "матрял"!


16 февруари 2013 14:17 | от казанлъкчия
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ами като не ви интересуват, вашите "купени" медии защо забъркват нещата, случвали се преди доста време в нашия град. Кво ни намесвате нас! Не може да си оправите бакийте в Благоевград! Казанлък намесвате! За това написах, да разясня, като толкова много ви интересува.


16 февруари 2013 14:19 | Съдия
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Вчера са уволнили главният редактор на в-к Струма Красимир Евлогиев, с това се слага началото на края на в-к Струма!! Struma. com е новата сила на пазара, поздравления давайте все така. Пожелания за успех и обективност!!


16 февруари 2013 14:28 | новинарче
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Защо ли са го уволнили...


16 февруари 2013 14:36 | благоевград
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Всъщност който и директор на дойде в този театър, все тая! Ако продължава бившата сервитьорка Ванчето да е Гладен/Главен счетоводител да е на пост и на тази нова директорка и е броено времето. Вие не разбрахте ли, че тази женица, сменила доста директори, управлява театъра от доста време! Той затова е цъфнал, че и вързал. Тя винаги "Страда" за всеки отиващ си директор 8при положение, че тя сериозно е помогнала за неговото "отиване" и почти веднага става приятелка с новия. Сам с Кимата се сдушиха и яко крадат и делят, особено от ремонтите, та с него е по-друга ситуацията. Сега най-много боли и има най-много страх! Новата директорак да изиска ревизия от МК особено на периода с ремонтите! И веднага да разкара Ванчето - хем пенсионерка, хем със средно образование от техникум.


16 февруари 2013 14:38 | Илко Петров
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Защото групировката на Д. Пеевски не търпи независими вестници . Евлогиев си беше редактор от години . Освен това вестникът почти се разпадна напуснаха го най-добрите журналисти .В момента вестникът е пълна катастрофа и с тиража си .както и сайта им е катастрофа. За съжаление трябва да признаем, че вестник Струма си отиде .....


16 февруари 2013 15:02 | Гладен счетоводител
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Е е най-после! Секретарките, и счетоводителките си търсят директорите. Разбрахме, че главните интриганти работят добре. Културните институции са пълни със стари метреси, бивши бременни и партийни другарки, а новите млади са внучките им. Те затова са цъфнали, че и за това ще вържат! Срах, срах и после страх!


16 февруари 2013 15:04 | истина
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Започва да излиза истината за тази Надя Асенова Това е потресаващо, което чета тук. Музикант съм, но подкрепям колегите от драбатичния театър. Как са допуснали това и дано вземат мерки и Вежди разбере, че не бива да я назначава. Това ще е достойно решение. Тази личност не заслужава доверието да е на такъв пост


16 февруари 2013 15:25 | 111
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

тази публикация част от компроматната война на смешниците ли е.... министърът ви го каза в прав текст - благоевградският театър не се управлява както трябва и сгафилите да си поемат последствията, но защо толкова се страхуват да не изпуснат властта, може би защото слеващия ще разкрие далавери...


16 февруари 2013 15:39 | ИП
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"Вчера са уволнили главният редактор на в-к Струма Красимир Евлогиев, с това се слага началото на края на в-к Струма!! " Голям праз! Нали си напълниха гушката със статии по поръчка. И не го уволняват, а го издигат! Сега ще работи за предизборния щаб на ГЕРБ. Така, че внимавайте с тостовете! Хубавите приказки имат щастлив край. Кошмарите на агентите нямат край. Те винаги имат втори шанс. Кандидатствайте за агенти!


16 февруари 2013 16:01 | театър БГ напред :)
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Тази Надка, каквато голяма далавераджийка е ....всеки бледнее пред нея. То още ще излиза наяве, ако продължат да се ровят. Голяма глупост направиха с нея. Където и да отиде само скандали, далавери и проблеми. Каквото направи в Казанлък това я застига сега


16 февруари 2013 16:10 | гледай задължително!!!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GI8FFtlez8U

Вижте това видео са Надя Асенова задължително!!!!! Тази жена да не й стъпва крака в Благоевград!!!! Тази е луда!!!! Тази е страшен връзкар щом мислят да става директор


16 февруари 2013 16:26 | гледай задължително 2
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

http://www.youtube.com/watch?v=JVxSQEoFUh8&feature=player_detailpage

Слушайте след 2. 42м какво казав самата Асенова - "не може да се допуска директор на държавен институт да няма управленски опит"..... ха-ха... и много, много други неща. Страхотно интересно е. Но всъщност жалко! Гледайте сами!


16 февруари 2013 16:33 | ужас
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

гледах клипчето..... тази трябва да ходи да се лекува


16 февруари 2013 17:04 | Браво
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Браво Struma com! Браво на вас, няма да позволим парашутисти да ни управляват .Дано го видят повече хора


16 февруари 2013 17:44 | @
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

благоевград написа: И веднага да разкара Ванчето - хем пенсионерка, хем със средно образование от техникум.


То и касиерката е вече пенсионерка, но и тя е оставена на работа. Защо ли?
Ако "пожарникаря" от по горе писания пост говори за колегата пожарникар, чиято съпруга е на служба в театъра, то касиерката е нейна сестра.
Е г-н Камбитов, каква е вашата политика като кмет за намаляване на безработицата в Благоевград? Това нима не е важно за Вас.


16 февруари 2013 17:56 | гилдиятя
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Цялата гилдия я знаем, сега пак ще доведе бездарния си съпруг Камен Иванов, не само любовника си Чопов..... Интересно какво ще работят те и кой ще трябва да изхвърчи от театъра, за да имат работа те. Той Каменчо без нея работа не хваща, е.... по някоя реклама :) Ровете и питайте, още ще излезе. Вежди, провери си всичко преди да решиш, защото на твой гръб ще е вината, дори да не си виновен пряко


16 февруари 2013 18:05 | гилдиятя
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Нищо не е спечелила жената..... Не бъркайте! Пробутват я! И то какво протеже - луда и болна жена. Дано министъра и кмета не допуснат това заедно, в името на всички ни


16 февруари 2013 18:06 | интересно
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

последно на Чопов ли е любовница или на някой, който я назначава.... Мъжът й що няма проблем..... На никой не е любовница тая, то и пиян да съм няма да я погледна. Отврат.....


16 февруари 2013 18:07 | 123
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Чоповчето - "горямото артистче" не би могло да и бъде любовник. Той тепърва ще си доведе мъжките любовници и ще сложи червен фенер на театъра.


16 февруари 2013 18:11 | актриса
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

До - Интересно:
Ти не знаеш мъжът й - Каменчо, то той за нищо не става и тя милата какво да прави, търси си го другаде:) :) :) :).....


16 февруари 2013 18:13 | интересно
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

До 123:
Аааа..... разбрах те :)..... Е той Румен Петков някога добре го каза за тишината в спалнята, Да не би с мъжът й да са си близки всъщност :).... С такава жена друг изход няма:)


16 февруари 2013 18:22 | 123
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

До гилдията.
Интересно кой ли я пробутва. Кой стои зад това амбициозно недоразумение.
Нека да се разбере как е бил манипулиран конкурса. Г-н Кимчев да поразрови там.


16 февруари 2013 18:37 | realist
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кой кара влака и кой самодоволно се вози в него ни е пределно ясно. Но, братя, не разбрахте ли, че влака дерейлира?


16 февруари 2013 18:39 | До 123
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Не Кимчев - да си питат директно Министерството. А най-добре да поискат Борисов да се намеси, защото и някакъв семеен депутат от ГЕРБ коментират. Моя близка работи в друга институция, където са вилняли Надка и мъжът й с техния депутат. Там знаят доста.... да питат журналистите и кмета директно тези неща горе по етажите и да направят пресконференция с тия въпроси..... ще излизнат отвратителни неща. Тия хора са повече луди отколкото мислех


16 февруари 2013 18:52 | ????
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

А Надя Асенова има ли такъв телефон на изплащане или само Чопов не го връща? Като има прокуратура.... как и двамата са толкова нахални и никой ли не отчете тяхното минало от тази комисия, която я е избрала. Коя е комисиятя???..... Какви са тия безмислици.... Тая жена каква е, коя е..... как може така.... Ако я назначат, вече и аз няма да гласувам за ГЕРБ, аз не си дадох глада, а то едно през друго във всяка сфера само такива наглости


16 февруари 2013 18:53 | махай се
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

МАХАЙ СЕ, ОТИВАЙ СИ АСЕНОВА!!!!! МАХАЙ СЕ, ОТИВАЙ СИ АСЕНОВА!!!!!


16 февруари 2013 20:24 | До истината
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Трябва Министерството на Културата и Бойко Борисов да бъдат осведомени за данните относно тази Надя Асенова и да се изправят пред всички нас с позицията си. Ако я назначат - ГЕРБ да не харчи пари за предизборна кампания. Безмислено ще е. А това, че Министерството не знае са глупости, значи има други уговорки и интереси


16 февруари 2013 20:28 | ДО ЖУРНАЛИСТИТЕ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

МОЛЯ ЖУРНАЛИСТИТЕ ЗАПОЧНАЛИ ДА ПОКАЗВАТ ИСТИНАТА, ЗА КОЕТО ДАВАМ СВОЕТО УВАЖЕНИЕ, ДА НЕ СПИРАТ ДОТУК. ДА РАЗНИЩЯТ ВСИЧКО ДОКРАЙ, ЗА ДА ЗНАЯТ ВСИЧКИ И ГИ МОЛЯ НАЙ-УЧТИВО, ЗА ДА ИМА СМИСЪЛ ОТ ТРУДЪТ ИМ, ДА РАЗПРОСТРАНЯТ ОФИЦИАЛНО ТОВА РАЗСЛЕДВАНЕ ДА ВЕЖДИ РАШИДОВ, БОЙКО БОРИСОВ И ДРУГИ МЕДИИ. ДРУГИТЕ МЕДИИ БИ ТРЯБВАЛО КАТО СВОБОДНИ ДА РАЗПРОСТРАНЯВАТ ВЕЧЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, КАКТО И САМИ ДА ПРОВЕДАТ РАЗСЛЕДВАНЕТО СИ!


16 февруари 2013 21:29 | Добричка
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Надя Асенова е абсолютна интригантка. Тя е в състояние да съсипе всеки театър. Н е е добре с нервите и не се спира пред нищо, ама нищо, за да си постигне целите. Това става с благословията на мъжа и. Не и позволявайте да затрие след Казанлъшкия и Благоевградския театър.


16 февруари 2013 21:36 | 123
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Май всичко е ясно!!! От казаното от Истината! Надка няма да командва - само ще бъде проформа директорка - действителния директор ще бъде Чопов - "големия артист". Е, сега му паднахме в ръцете!!!


16 февруари 2013 21:53 | Истината
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Театъра в Благоевград е трамплин и за Кр. Филипова тя дълги години смучеше като консултант на Казанлъшкия театър, ако тя е организирала нещата... всичко е ясно


16 февруари 2013 21:57 | 111
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

тука голям цирк станало.... ха, ха...


16 февруари 2013 22:10 | Потърпевш
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Моля, да се обърне внимание на последното - не човек на ГЕРБ, а човек на ДС е начело в ресорната театрална дирекция на Министерството на културата. Вероятно Красимира Филипова е човекът, организирал конкурса, Вежди просто е подписал вчерашното писмо, едва ли е имал и време на го чете. Тя има навик да пробутва подобни писма на министъра. Красимира Филипова и нейната щерка са взели за последните години над 22 хиляди лева като консултанти в Театъра в Казанлък, тя е плътно зад Чопов и сега налага Асенова, защото е много плоско да слагаш директно Чопов. Освен тях двамата, има още 5-6 актьори, с които Асенова се движи вкупом. Очаквайте ги - със сигурност. Бойко няма да оправи нещата в театрите, защото не е негова работа, но питам Бойко: защо агент на ДС продължава да ръководи възлова дирекция в Министерството на културата? - от там иде всичко.


16 февруари 2013 22:14 | Истината
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

А, ДОБЪР ДЕН ЗА ОТКРИТИЕТО НА .....ПОТЪРПЕВШ


16 февруари 2013 22:17 | Иван Иванов
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Низшите умове няма какво друго да вършат и си правят цирк :) Да си го правят, само да не пречат на Висшите да правят професионален театър :)


16 февруари 2013 22:36 | До Иван Иванов-Н.Асенова
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Професионален театър се прави от талантливи хоа, не от теб!


16 февруари 2013 22:51 | Истината
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Стига, ма Надке, Казанлък пропищя, Габрово ти видя номерата изнерви и музикалния театър..... айде махай сеееее!!!


16 февруари 2013 22:54 | истината
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ЛЕКУВАЙ СЕ, ВЗЕМИ И ЧОПОВ ЛИ Е ЧЕПОВ ЛИ Е, И В КЛИНИКА!!!


16 февруари 2013 23:28 | НАДЕНЦЕ БОЛНО
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

СТИГА СИ ТОРМОЗИЛА ВСИЧКИ СЪС СЕБЕ СИ! НЕ РАЗБИРАШ ЛИ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКААААА..... КЪДЕТО МИНА ВСЕКИ ПРОПИЩЯ ОТ ТЕБ И ТЕ ГОНИ, КАКВИТО И ВРЪЗКИ ДА ИМАШ И ТЕ ЩЕ ГО ОТНЕСАТ..... ИДИ СЕ ЛЕКУВАЙ ИСТЕРИЧКО САМОВЛЮБЕНА, КОЛКО ГРАДА И КОЛКО ТЕАТЪРА НЕ МОГАТ ДА ТЕ ПОНАСЯТ И ТИ СЕ ПОДИГРАВАТ..... ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ И ТЕБ И ТЪПИЯТ СИ МЪЖ, КОЙТО ВЛАЧИШ СЪС СЕБЕ СИ..... УЧИТЕЛЯ ПО СЦЕНИЧЕН БОЙ - ХА-ХО-ХО-ОУУУУУ..... НЕКАДЪРНИЦИ


16 февруари 2013 23:33 | ВЪН
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

МИНИСТЕРРСТВО НА КУЛТУРАТА - КАКВО ПРАВИТЕ!!!!! ЗАСТАНЕТЕ ЗАД ТАЛАНТЛИВ И УВАЖАВАН ЧОВЕК, НЕ ЗАД ТАКАВА НЕРВОЗНА И НЕКАДЪРНА ЖЕНА, ДА НЕ ГОВОРИМ И КОЛКО ГРОЗНА Е


16 февруари 2013 23:41 | Потресена
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Чета, чета... и не мога да повярвам! Какви същества могат да изливат такава помия! Какви мърсотии са им в главите? Какви гнусотии са им в къщите и телата!
Една жена (очевидно с качества – дори и най-злите езици не отричат) е спечелила конкурс с абсолютно мнозинство! Дори и от представителите на общината! Идва, за да работи за ТЕХНИЯ театър и да оправя бакиите на предишния директор. Нито се е изказала, нито са ѝ поискали позицията за коментар...! Каква е тази медия? Какви са тия лъжи?! Вие деца имате ли? С тия усти ли ги целувате?!


17 февруари 2013 01:01 | информираният
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Стига приказки! Нека оставим нещата да следват своят естествен ход! Нека Бог съди!!!


17 февруари 2013 09:06 | мнение
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Ако питате мен, всички конкурси са предрешени и се провеждат за някой свой човек. Най-правилното решение е предложението за назначаване на нов директор до министър Рашидов да излезе от Общински съвет - Благоевград и да се назначи известен с ръководните си умения и нужното образование директор от нашия град, с изпитателен срок най-много една година. Ако показателите, по които се оценява дейността на театъра са добри - остава, в противен случай си отива и идва друг. Има една приказка - пилците се броят на есен:) А моята оценка на театъра в Благоевград като зрител е повече от добра.


17 февруари 2013 09:33 | mitko
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Аз разследване не виждам. Вие къде го видяхте? Не виждам и нито един проблем по отношение на новата директорка? Даже не виждам нещо загатнато. Това, че е организирала протести ли? Нали и Кимчев и сие смятат да направят същото, как едното е лошо, а другото добро?
Вземете интервюта от актьори, от директора, от кмета, от новия директор.
Аз не мога да взема страна и умните граждани също не би трябвало да могат. Искам обаче да има повече постановки в театъра, през последните години са прекалено малко. Защо гостуващите театри играят в Яворов, която зала е в доста окаяно състояние? Защо театъра не използва и не събира наем, а и хората ще са по-доволни? Защо има толкова малко нови постановки годишно? Защо се играе рядко? Глад за театър има в града ни, показва го пълната Яворов при гостуващите театри.


17 февруари 2013 09:42 | читател
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

До журналистите във в. "Струма"
Уважаеми,
Изчетохме и чухме позициите на Кимчев и Райнова, неуспелите кандидат-директори, също така писмото на Камбитов и отговора на Рашидов. Ще бъде справедливо да прочетем позицията на Надежда Асенова за ставащото . Освен това никъде не прочетох позицията на самите работещи в театъра. Какво мислят актьорите и другите служби в театъра. Имат ли позиция и каква е тя ?


17 февруари 2013 10:19 | Иван Иванов
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Вие не сте за цирка, ами не знам за къде . Г-жо Асенова, по повод на предишния ми коментар - аз съм съгласен с вас! Може би не сме се разбрали . Виждам тук какви злобари пишат и не мога да повярвам, че тези същите ще правят театър. А на тях да кажа ... борбата в Казанлък беше за да се избегне положението в което се намира театъра сега. В момента въпросното театърче се намира в някаква къщичка, без сцена, без помещения за декор, БЕЗ НИЩО! Беше свален репертоар направен за 14 години! В момента театъра има едно представление (не особено добро имайки предвид, че е на Съби Събев) и добре, че все пак са оставили на работа двама от професионалните актьори за да има смисъл да се гледа изобщо. Ситуацията доста се изкривява от медии и всички останали, кой разбрал, кой не разбрал. ВСИЧКИ В ТЕАТЪРА В БЛАГОЕВГРАД ТРЯБВА ДА СЕ РАДВАТ, ЧЕ АСЕНОВА ЩЕ СЕ ЗАХВАНЕ С ТЯХ И ЩЕ НАПРАВИ ТЕАТЪРА ДЕЕН И ГЛЕДАЕМ! Аз не мога да проумея как може да са доволни, като там нищо не се прави?!?


17 февруари 2013 18:34 | ?!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

При скандала, който се оголемява не прочетохме защитници на Асенова освен няколко/може би писани от нея или близък - Чопов или мъжът й/..... При нейните протести тя дала ли е възможност на новия директор да се изкаже, да говори, да почне работа и да се види??.. Не!.. Но при всичко случващо се къде са тези от самият театър да я подкрепят? Та те не я познават. Много е лесно да се хвърля това мнение... самата тя мълчи и има нещо в това, че мълчи. Страх я, не знае какво да прави, чака връзките й да оправят нещата сигурно


17 февруари 2013 18:52 | питане
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Тя назначена ли е? Журналистите искали ли са разговор с Квета или Министерството? Какво става с тази ситуация?


17 февруари 2013 20:03 | простотия
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ако Министерсвото удари с юмрук за тази истригантка и никаквица, както и светата й, аз няма да гласувам за ГЕРБ, цащото това значи пак това министерство което не го интересува какво мислим всички. Вижте как опитват да затихнат ситуацията и да назначат своя човек въпреки всичко. Журналистите защо мълчат, защо не питат,. И аз искам да знам какво става????? На кого е любовница тая?????


17 февруари 2013 22:33 | за асенова
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ето го екипа на Асенова. За успешнота управление на Чопов и Асенова, както и нейният МОРАЛ гледайте по документи
http://www. youtube. com/watch? v=NW8d65rGKn8&feature=player_detailpage


17 февруари 2013 22:45 | за асенова 2
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=o_3rWYCHfSc

не е нормално това, но пък става за директор..... ето това ни чака


17 февруари 2013 22:57 | иха
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

викат против ГЕРБ, но Вежди я назначава. Евалата.....


17 февруари 2013 22:58 | ха-ха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xxosQpRNc_o

ето го големият - мъжът на Асенова


19 февруари 2013 12:20 | ЕЖКО- БЕЖКО
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ЕХ, НАДЕ НАДЕ,.....
НЕКАДЪРНО НАДЕ.
МИМ НЕ СТАНА!
АКТРИСА НЕ СТАНА!
ДОРИ И КОРМИЛОТО НА РЕЖИСЬОРСКАТА ПРОФЕСИЯ НЕ МОЖЕШ ДА ДЪРЖИШ-КАКТО ТЕ ПОСЪВЕТВА ВЕЛЬО ГОРАНОВ.
САМО ВРЪЗКИ, ЗЛОБА И АМБИЦИЯ НЕ СТИГАТ.
ХОРАТА КОИТО ТЕ ПОДКРЕПЯТ И ХОДОТАЙСТВАТ ЗА ТЕБ, ВЯРВАМ ЧЕ СКОРО ЩЕ РАЗБЕТАТ ЩО ЗА ЧАВЕК СИ, И КАК БЪРЗО ЩЕ СЕ ОБЪРНЕШ СРЕЩУ ТЯХ, КОГАТО НЕ СА ТИ НУЖНИ.
БУНТАРСКИЯТ ТИ ХАРАКТЕР СТИГА ДО ТАМ - ДА СИ ОБРЪщАШ ЗАДНИКА НА ТАМ, НА
КЪДЕТО ДУХА ВЯТЪРА И ТО КОГАТО Е В ТВОЙ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС, А НЕ ЗА ХОРАТА, ЗА КОИТО СЕ БИЕШ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ СЕ БОРИШ.
Е !СЕГА КОЙ ЩЕ ПОМАГА!
ДЕПУТАТА!
РОДАТА!
КРАСИ ФИЛИПОВА!
КОЙ!


19 февруари 2013 15:03 | ххх
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Госпожи и господа !Не е виновен Рашидов нито Камбитов нито Надя ! Виновна за този скандал е Филипова ! Тя манипулира конкурса, тя подведе Рашидов и скара двама политици и ръководители ! Госпожата беше консултант на казалъшкия театър начело на, който бе Насето и Надето от където тя получаваше хонорари, уреждаше им проекти обиколи доста срани да не ги изброявам, може да се провери, изпращаше нейни стихове /не знам колко са стихове/ и за тях получаваше хонорари, делеше хонорарите с режисьорите който поставяха в Казълък . Дъщеря и правеше маркетингови проучвания във всички театри, срещу хонорари по големи и от на творците . Когато беше драматург в Плевен крадеше от чантите на колегите до като те репетират и откраднато криеше в казанчето на тоалетната /справка работещите в Плевен / Тя искаше да намери работа на Надето и Насенцето и подведе за голямо съжаление и Рашидов !!!Не забравяйте, че е кадър на ДС ! Нека да не е Кимчев като не добър менидър. Надя колко дни е била менидър, и къде?


19 февруари 2013 15:40 | ббб
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

стига !Тя ще дойде ?


19 февруари 2013 22:47 | 999
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кога да чакаме това недоразумение?


20 февруари 2013 21:54 | Недоумяваща
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много странно защо единствената виновница за този скандал - Красимира Филипова, се е закотвила яко в това министерство толкова години. Агент Вероника ли беше, смени толкова правителства и непрекъснато удържа поста си! Единствената й цел е облагодетелстване по всички възможни начини. Когато пробутва проекти на някой театър в сесиите, тя взима винаги част от отпуснатата субсидия. Толкова корумпирано и безочливо поведение и никой не реагира..... Защо? Къде спят нейните шефове? Не е ли вече време да я пенсионират, до 100 години ли ще стои и ще граби безогледно?! Срам!


21 февруари 2013 00:08 | Достоверен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По време на протестите в Казанлък това скандално дуо е имало среща с Рашидов. Явно тогава се е зародила идеята Надя да е командирована парашутистка в Благоевград. Нищо ново, а?


21 февруари 2013 22:06 | Възмутен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вън агент Вероника от Министерството на културата!!! Докато българският театър се управлява от агенти на ДС и полковници, които безотговорно кадруват, няма да има нито прозрачност, нито демократичност, а много скоро и български театър въобще. Да се публикува съставът на комисията за избор на театрални директори! Тези хора, заедно с директорката на дирекция "Сценични изкуства и творческо поколение" и ресорния зам. министър трябва да носят персонална отговорност за съдбата на театрите 4 години след конкурса.


19 юли 2013 22:05 | Аз
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

От десетината години, като щатен режисьор в ДТ Рачо Стоянов - Габрово на Надя Асенова и се събират около 2 месеца присъствени дни. Проста била, а?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.