Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Прокурорската колегия иска да се разкрият щатни длъжности за „младши прокурори” в Разлог


11 Януари 2017 15:22   4425 прочитаКакто и за първи път щатни длъжности за „младши следователи”


Прокурорската колегия на ВСС, съобразно промените в ЗСВ за първи път през календарната 2017 година планира 19 длъжности за „младши следователи”.

Колегията ще предложи на Пленума на ВСС, да съкрати свободни щатни длъжности „прокурор” и „следовател” и съответно да разкрие щатни длъжности за „младши прокурор” и „младши следовател” съобразно планираните длъжности, считано от датата на вземане на решението.

Предлага се Пленумът на ВСС да разкрие 2 щатни длъжности за „младши прокурори” в Районна прокуратура - Разград и Районна прокуратура -Разлог, след съкращаване на две свободни щатни длъжности „прокурор” в Районна прокуратура - Радомир и Районна прокуратура - Разлог, считано от датата на вземане на решението.

Планираните 19 щатни длъжности за „младши следователи” ще бъдат осигурени чрез съкращаване на свободни щатни длъжности „следовател” и преразпределението им по щата на следствените отдели при окръжните прокуратури. Планира се щатна длъжност „младши следовател” да бъде разкрита в следствените отдели при окръжните прокуратури, както следва: 5 щ. бр. в СГП, по 2 щ. бр. в Благоевград, Бургас и Варна и по една в Монтана, Перник, Пловдив, Кърджали, Разград, Велико Търново и Русе.

П. Иванов

Още за: ВСС  следователи  длъжности Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.