Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Посланикът на Франция в България Ерик Льобедел: Благоевград ще бъде включен в списък с градове от цял свят, в които се провеждат 100-те най-значими събития на франкофонията


20 април 2017 16:20  8 коментара   9550 прочитаБлагоевград ще бъде включен в списък с градовете, в които се организират 100-те най-големи събития на франкофонията в цял свят. Това стана ясно по време на среща между кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и посланика на Франция в България н.пр. Ерик Льобедел. Причината, Благоевград да бъде в престижната класация е организирането и провеждането на фестивала „Франкофоли“, който предстои в областния център за трета поредна година.

Инициативата носи името „Голямата обиколка“ и включва в себе си 100 населени места от цял свят, в които се популяризира френската култура. Благоевград е избран лично от министъра на Външните работи на Франция, поясни още н.пр. Ерик Льобедел. „Самият факт, че Благоевград е фигурира в списъка, ще позволи тук да бъдат привлечени туристи, не само от Европа, но и от цял свят. По този начин, от една страна, събитието ще бъде доразвито, а от друга, ще допринесе за разработването на Месец на франкофонията. Следващата година той ще се проведе през месец март, а един от основните участници ще бъде именно Община Благоевград“, коментира н. пр. Ерик Льобедел. Кметът Камбитов определи този факт, като оценка за положените усилия, фестивалът „Франкофоли“ да бъде възроден и да се превърне в емблема за Благоевград.

По време на срещата бяха обсъдени още възможностите, които Благоевград предлага за туризъм и инвестиции, част от мащабните проекти, по които Общината работи, както бъдещо сътрудничество за реализация на съвместни инициативи.
В рамките на срещата, н.пр Ерик Льобедел подчерта, че благодарение на целенасочената политика на кмета Камбитов, Благоевград вече е достатъчно атрактивен за френските туристи.

Той определи Благоевград като „умен град“. „Това е вследствие от положените усилия на Общината, с разработените проекти, с решението на Община Благоевград да участва във френско-българския конкурс „Еко община“ - конкурс, който позволява да бъдат отличени най-добрите български общини, а показателите са енергийна ефективност, управление на водата, управление на отпадъците“, допълни още Ерик Льобедел.
В края на срещата д-р Камбитов благодари на френския посланик и отправи покана той да бъде официален гост на фестивала „Франкофоли“, който предстои през юни.

М. Иванов

Още за: благоевград  посланик  франция Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


8 коментара

20 април 2017 18:52 | Общинар
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Защо ли я няма Хиси, "най-кадърния" зам. кмет в общината???
Надявам се този перверзен кмет най-накрая да е разбрал, че на тази куха лейка изобщо не е за държавна служба, дори и за хигиенистка не става.


20 април 2017 19:08 | До Общинар
Оценка:
-13
 (
19
 гласа)

Объркал си се мили мой! В Община Благоевград не е имало по-кадърен кметски екип в историята. Колкото и да не ти се иска да го признаеш, личи по всичко, че общината се управлява разумно!


20 април 2017 22:19 | пїЅпїЅnпе
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

А за предстоящото закриване на най- печелившото предприятие в областа и отнемането на тютюно отглеждането и безработица? Какво откриха досега управляващите тук име окръга? И зящно всички мълчат, нали е демокрация ? Приватизация и Фалиризация


21 април 2017 05:42 | старогражданин
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Франкофонията в Благоевград не започва с Камбитов и вместо за приемственост и надграждане да виждате само повод за цинични подмятания срещу кмета... това не мога да го разбера. Вървите си една агитка от форум във форум и само плюете. Та ако Камбитов е леке, какво да кажеме за останалите кметове в Югозапада. Дефекти има по всички общински и държавни дейности. Това ли трябва да е определящото като отношение към най-дейния кмет в региона?!


21 април 2017 10:05 | Ася
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Как може да сте токова елементарни, да плюете под такава хубава новина? Гордея се с Благоевград, с развитието му, респективно с екипа, който работи за всичко това!


21 април 2017 10:11 | Теди
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

Адмирации към управлението на кмета и общината. Браво, работи се здраво и това се вижда ! Евала на кмета


21 април 2017 11:11 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Имах някакви надежди, че поне след изборите Ейвън няма да участва във форумите...


23 април 2017 10:27 | До старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

До старата градска компаньонка Хиси - ти си най-големия дефект на кметския екип. По-проста и елементарна общинарка не е работила в тази община. Този смешник - Наско, вместо да ти плаща от джоба си за твоите специални услуги - плаща от нашите данъци за заплатата ти на зам. кмет. Срам и позор за щялата община.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.