Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Петричкият съд отмени глоба от 3000лв. на търговец на едро наложена на търговец в борсата в Кърналово


11 Януари 2017 15:24  1 коментар   9580 прочитаПетричкият съд отмени сериозна глоба на собственик на склад на едро, намиращ се на борсата в с. Кърналово. На 13.10.2016г. служители на НАП извършили проверка на склад за търговия на едро намиращ се в село Кърналово стопанисван от фирма "Трейд" ЕООД. Поводът за извършването на проверката било по сигнал за доставка на стоки с висок фискален риск.

Проверяващите били уведомени за времето на разтоварване на стоката в склада и превозното средство, което ся доставя. Документите на стоката били изрядни. Имало изискуемите документация от ЧМР, фактура и договор за сътрудничество и съвместна дейност. Проверяващите проверили и склада като констатирали, че в търговския обект няма инсталирано фискална устройство за регистриране и отчитане на продажбите. На базата на тази липса на фискална устройство бил съставен протокол и акт, според който на фирмата е наложена санкция от 3000лв.

Фирма "Трейд" ЕООД обжалва наказателното постановление наложено от НАП, тъй като е установено, че в деня на проверката всъщност склада не е работел и не са извършвани продажби. Също така видно от представените документи, че има регистрация на фискална устройство за търговския обект-склад намиращ се на зеленчуковата борса в село Кърналово на 23. 07. 2016г.

Така наложената санкция на фирма "Трейд" ЕООД бе отменена. Решението подлежи на обжалване в 14 дневен срок пред Административен съд- Благоевград.

Ани Георгиева

Още за: съд  отмяна  глоба  склад Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


1 коментар

11 Януари 2017 19:52 | Велко.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ани ти имаш ли ''ФИСКАЛНА УСТРОЙСТВО'' или ти имаш фискална памет?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.