Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Неизправна техника причини пожари в горите на Невестино и Сливница, над 50 от ЮЗДП в акция по гасенето


12 август 2017 10:00   1938 прочита

Сн. Архив
Сн. Архив


Сн. Архив

Повече от 50 служители на Югозападното държавно предприятие и седем специализирани автомобила участваха в гасенето на два големи пожара. Огнените инциденти са възникнали в късния следобед вчера в районите на „ДГС Невестино” и „ДГС Сливница”. Пожарът край с. Невестино е низов, като огънят е обхванал над 200 декара дъбова гора. На мястото са 3 специализирани автомобила на ЮЗДП и 20 горски служители, както и 3 пожарни коли и 12 пожарникари.

Овладян е пожарът край с. Росоман, обхванал около 350 декара иглолистна култура от бял и черен бор, съобщи директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, който бе на мястото на инцидента. Огънят е причинен от неизправна селскостопанска техника, като бързо се е разпространил към близката гора. В борбата с огнената стихия са мобилизирани 30 служители и 4 специализирани автомобила на предприятието.

Югозападното държавно предприятие призовава всички да бъдат внимателни и да пазят горите от пожари. Изключително високите летни температури създават предпоставки за възникване на инциденти в полските и горски територии. Глоба до 500 лв. грози всеки, който запали огън на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Същата санкция се налага и за палене на огън извън определените зони от държавните горски и ловни стопанства.

Петя Георгиева

Още за: техника  пожари  гори  ЮЗДП Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.