Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Напрежение! Петричани си искат НСБ "Цар Самуил"! Гореща тричасова среща, инициирана от депутата Г. Динев!! Много думи - решение няма!


12 септември 2017 11:01  42 коментара   5415 прочитаКонцесионерът си търси стари дългове на общината, затова не допуска общинския клуб в базата


В залата на Общинска администрация - Петрич вчера се проведе среща-дебат, която бе организирана от народния представител в 44-то Народно събрание Георги Динев. Темата на дебата бе основният проблем на петричани, за който от няколко години се водят и съдебни дела, а именно Национална спортна база "Цар Самуил", отдадена от държавата на концесионер за 10 години и начините на използването ѝ. Проблемът идва от това, че децата от общинския спортен клуб "Беласица " не могат да я ползват.

Георги Динев направи ретроспекция на събитията, случващи около стадиона в Петрич и конкретизира определени действия, който е направил за решаването на проблема

Динев посочи, че в последните месеци е направил няколко срещи с Министъра на спорта Красен Кралев, с когото са обсъждали цялата ситуация около НСБ в града.

"НСБ "Цар Самуил" е собственост на държавата и е под опеката на Министерството на спорта. Направих среща с министър Кралев, на която го запознах в детайли с проблема. Проведох среща и с представител на фирмата, за да се опитаме да се разберем, но не успяхме да стигнем до консенсус с него. От фирмата-концесионер поискаха да им бъдат изплатени от общината стари суми и фактури, показващи огромни задължения. Нямам нищо против фирмата- наемател, имам против това, че 350 деца от ОФК"Беласица" пътуват с бусчета до стадиони по селата, за да спортуват. "- каза Георги Динев.

Той предложи още да бъде създаден инициативен комитет от граждани, спортисти и фенове на спорта, който да инициират подписка, с която пък по- лесно да бъдат чути.

В залата имаше сериозна гражданска подкрепа. Присъстваха представители на спортни клубове и школи, футболисти, треньори, учители, общественици и жители на Петрич, жадуващи да видят общинския клуб "Беласица" отново на спортната база в града. Бяха чути доста мнения, като сред тях имаше и конкретни предложения. Една от идеите бе да бъде обсъдена евентуалната възможност за изграждането на нов стадион, но народният представител Георги Динев бе разгледал вече този вариант. Той посочи, че няма възможност за осъществяване на тази идея, тъй като няма подходящ общински терен за стадион. За Георги Динев под въпрос остава защо частни клубове и школи се допускат да тренират на стадиона, а общинския клуб "Беласица" не е допускан там? Представителите на тези частни клубове коментираха, че нямат проблем с допускането си да тренират на стадиона, който през годините е доста модернизиран.

Георги Динев разбира се подчерта, че са направени доста подобрения на стадиона, на базата и хотелската част.

В залата бе треньорът по борба и служител на фирмата концесионер Димитър Шумаров, който коментира провалени преговори, водени с предишното ръководство на "Беласица", а именно с д-р Мазнейков.

Георги Динев предложи да бъдат водени преговори с представители на фирмата от инициативния комитет, в който той лично да не участва.

След близо два часа разговори стана ясно, че трябва да бъде намерен компромисен вариант за разрешаване на проблема, за да може спортът в града да се развива и това да се случва на НСБ"Цар Самуил"- Петрич.

Взето бе решение, сегашният управител на"Беласица" Георги Петров, да води преговорите с концесионера на НСБ „Цар Самуил”. Той трябва да уточни параметрите и да внесе конкретно предложение до съветниците и подпише договор, за да може футболният клуб да тренира и играе срещите си на стадиона в Петрич.

Анита Георгиева

Още за: Петрич  среща  дебат  Георги Динев Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


42 коментара

12 септември 2017 11:47 | 1
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Божееее... лопоторковци безмозъчни начело с "нещо", което си купи депутатско место. Цирк и простотия.


12 септември 2017 12:20 | До Гошето
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Гоше, нали в предизборната ти кампания обеща да върнеш Базата "Цар Самуил" на петричани. Като гледам НИЩО няма да направиш! Ако така и стане, хващай си пътя и си продавай плочки! ЛЪЖЕЦ!


12 септември 2017 12:43 | Въпроси:
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Кой е концесионера на Цар Самуил, не пишете? Защо и кой е позволил да направи промени в базата и района, както се пишеше в пресата, че е незаконно? И да се използва за др. предназначение? Какви са задълженията на общината според фактурите на концесионера? Какво печели от тази концесия Държавата?


12 септември 2017 12:48 | ГЕОРГИ
Оценка:
-18
 (
20
 гласа)

И ТОЯ ДИНЕВ ПАК СЕ МЪЧИ ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА ПЕТРИЧ В СРАВНЕНИЕ С ПРЕДИШНИТЕ. НО ВИНАГИ СИ ИМА ПЛАЧЕ. ТКИ КАТО ВАС 1 и До Гошего СЕЛЯНДУРИ М. ЪСНИ.


12 септември 2017 12:51 | пешо
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

винаги е имало тъпи козари да плачат на чужд гроб без да знаят от коя му страна плачат.


12 септември 2017 13:59 | ...............
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

до колкото знам концесионер на база ЦАР САМУИЛ Е МАРИО МИНЕВ ЧОВЕКЪТ МИТНИЦА - КАКВО ТОЧНО ВИ ИНТЕРЕСУВА.....


12 септември 2017 14:42 | До Георги
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Той даде предизборно обещание, че ще върне Базата! Хващам се на бас че това няма да стане. А срещата където я направи (първа за половин година) е за да може да започнат оправданията!


12 септември 2017 14:50 | edin
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

На гошко още го боли, че Марио му взе летището и сега за пред хората това си е чешене на езика... като сте толко велики с гладния архитект защо не му бутнете "незаконната" постройка до общината, защо на никмар не бутнете незаконните магазини срещу общината.... а на Марио можете само да му... поливате тревата..


12 септември 2017 14:52 | ГЕОРГИ
Оценка:
-16
 (
22
 гласа)

НЕЗНАМ ДАЛИ Е ОПРАВДАНИЕ. НО ЗНАМ ЧЕ ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ПОЧТИ НЕПОСИЛНО ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ Н. С. Б. НА ПЕТРИЧ. СЪЩО ЗНАМ ЧЕ ЩЕ Е МНОГО, МНОГО ТРУДНО. НО ДОСЕГА НИКОЙ МУШМОРОК ОТ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ НЕ СИ МРЪДНАХА И МАЛЕНКИЯ ПРЪСТ ЗА ТОВА.


12 септември 2017 14:55 | пешо
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

edin ЕЙ КОЗАР ВЗЕ МУ ЛЕТИЩЕТО АМА ГОШО ГО ВЗЕ ЗА СТОТИНКИ А МУ ГО АРИЗА ЗА МИЛИОНИ АЛАЛ ДА МУ Е НА МАРИО.


12 септември 2017 15:00 | до ГЕОРГИ
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

ГОШКО ТАТИН ДИНЕВОТО стига сам си писа хвалебствени коментари, всички знаем как фалшифицирахте изборите и откраднахте гласове на БОЖИНОВ И МАНОЛЕВ за да станеш ти дУпетатково, а и като обещаваш ай ся да те видим, мухъл-духъл :)


12 септември 2017 15:04 | ДО ДИНЕВ
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ЕДИН МЪЖ СИ СПАЗВА ОБЕЩАНИЯТА А НЕ СЕ ОПИТВА ДРУГ ДА НАБУТА ДА ВОДИ ПРЕГОВОРИ С МАРИО МИНЕВ И ДА СЕ ПИШАТ ПИСМА И ПОДПИСКИ ДО БОЙКО ДА ТИ БЪРШЕ НАС.. НИЯ ЗАДНИК.
ПРАТИ ТАТИ НА ПРЕГОВОРИ АКО НЕ ТИ СТИСКА


12 септември 2017 15:04 | Спортист
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Динев сам си прави обсъждания, сам си взима решения. И за какви преговори става дума. На стадиона си има цени за спортуване. Всеки който си плати, спортува. Не съм видял да върнат някой.


12 септември 2017 15:12 | ИЦО ХАЗАРТА
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

БУЧКОВ ДРОБИ ДРОБИ БУЧКАТА С ДИНЕВ ПЪЛНАТ ЧУШКИТЕ


12 септември 2017 15:22 | Само БЕЛА !!!
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Аз съм спортист, който спортува почти всеки ден на базата. Не съм виждал базата в по-добро състояние от сегашното. Базата се развива и идват спортисти от цялата страна дори и футболистите на "Лудогорец" бяха на подготовка . Не мога да разбера, защо нашите управници отказват да си плащат задълженията към наемателя, а извозват децата с бусове по селата / за да изписват разходи за гориво / .Г-н Мазнейков след като е толкова загрижен за спорта в града, защо не стане спонсор на отбора и защо взима парите за гориво / 70000 / на година, с тези пари можеше да се плаща част от наема и децата да спортуват на "НСБ Цар Самуил" ! Как се усвояват парите за отбора отпуснати от общината, които набъбват всяка година, а резултати няма


12 септември 2017 15:28 | До пешо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Да пешо прав си, похвално е да прецакваш хората . Динев какъвто бизнесмен беше / на заплата от баща му / такъв и депутат ще бъде


12 септември 2017 15:43 | гражданин
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Как може да очаквате някой, който е вложил пари в това съоражение да Ви пусне да играете безплатно, при положение, че г-н Георги Георгиев / Валяка / събира пари от дошлите да спортуват в Арена Петрич, а тя е изградена по евро програми, и общината няма право да събира пари в срок от 5 години!


12 септември 2017 16:15 | До Георги
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Като е много много трудно; защо предизборно говореше убедено че ще си ВЪРНЕМ Базата" Цар Самуил"? Аз затова ли гласувах за теб?? абе лъжльо??? Лъжци за представители НЕ ни трябват! Ходи да си продаваш плочките!


12 септември 2017 16:33 | Избирател
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

От самолет се вижда огромната разлика между Г. Динев и А. Манолев!


12 септември 2017 17:18 | stranichen - нов терен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Друг вариант е между Сондата и Петрич има доста свободно място. Нека започнат с изграждането на терен. В какви ли не селца направиха стадиони по проекти. Насочете там вниманието си. Като за начало може да се направи само една малка трибуна (като в Първомай и Коларово). Постепенно може да се изграждат и други (ако има интерес). Не мисля, че ще е кой знае колко скъпо.
Освен това, за да ползваш нещо, е нормално да плащаш, защото всяко поддръжка струва пари!!!


12 септември 2017 18:11 | Гошката
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

https://m.facebook.com/sbrpetrich


12 септември 2017 18:48 | brachkov
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

г-н Динев защо не раздавате теракот безплатно, фирмата наематал закупи всички плочки от тебе на стоиност 200 000 лева, готов ли сте да застанете на детектора на лъжата за да опровергаете тези твардения.


12 септември 2017 19:10 | КИРО ОТ САНДАНСКИ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ТЪПИ, АЛЧНИ И ЗАВИСТЛИВИ КАФАЛИ. В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СТАДИОНИТЕ СА ОБЩИНСКИ ИЛИ ОТДАДЕНИ ПОД НАЕМ ЗА СТОПАНИСВАНЕ НА СИМВОЛИЧНА ЦЕНА. ТАМ ВСИЧКИ НАШИ ДЕЦА СПОРТУВАТ БЕЗПЛАТНО, БЕЗПЛАТНО НО ВИЕ МНОГО АМА МНОГО ТЪПИ КАФАЛИ НЕ МОЖЕ ГО РАЗБРАХТЕ ОТИ СТЕ АМА НОГО ТЪПИ И ЗАВИСТЛИВИ.


12 септември 2017 19:18 | хаха
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Алооо троловете на фирма етно да спре да пише тъпни, личи си че сте вие.. страх ви е че хората сиискат стадиона и има голям шанс да си го върнат


12 септември 2017 19:20 | 11
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

персианке спри да пишеш ма помним че преди година тичаше по хората от партията която сега плюеш смешно е мила


12 септември 2017 19:24 | валяко
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Да разбираме че от целата дандания Мазнеиката лапа по 70-80 бона на месец.


12 септември 2017 19:33 | 5
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

от целата дандания има възможност петричани да си върнат стадиона


12 септември 2017 19:33 | ГЕОРГИ
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

ПЕТРИЧАНИ СИ ИСКАТ БАЗАТА ПОСТРОЕНА ВЪРХУ ЛИЧНА ЗЕМЯ С ДОБРОВОЛЕН ТРУД НА ЦЕЛИЯ ГРАД. НО ТЪПИ АМА МНОГО ТЪПИ ПЕТРИЧАНИ НЕМОГАТ ГО РАЗБРА. КОМШИЯТА ДА Е ПО ЗЛЕ ОТ МЕН АКО НЕМА ЩО ДА ЯМ.


12 септември 2017 19:38 | ГЕОРГИ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

АКО ИМА НЕКОЙ СТАР ПЕТРИЧАНЕЦ ДА ПРОЧЕТЕ КЪДЕ ПИШАТ ПО ГОРЕ САМО КИ КАЖЕШИ ВАШТА МАМА МЛАДА АЛЧНА НАРКОМАНСКА.


12 септември 2017 19:45 | ГЕОРГИ
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

ГОШЕ ДЕЙСТВАЙ ЗНАЕМЕ ЧЕ КИ УСПЕЕШ. НА КОЗАРИТЕ СТАДИОН НЕ ИМ ТРЕБЕ ЗА ТЕХ КИ ИЗДЕЙСТВАМЕ НОВИ ЯСЛИ ПО СЕЛАТА И НА НЕКОЙ ПЕТРИЧКИ СЕЛЯЦИ.


12 септември 2017 20:55 | 123
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Бандитска държава-. на бандити и то червени бяха раздадени държавни благини в това число и стадиона в Петрич който е правен с труда на всички петричани!!!! Целия град заедно със учениците от всички училища на града беше направен този стадион който е на всички Петричани !!!! Какви коцесионери-какви 5 лева!??? - тези които са харизали стадиона трябва незабавно да станат наематели на Бобовдолския затвор и то за дълго време -но там да работят !!!! Целия град трябва да се вдигне и да измете тая сган от града и никога да не стъпват в него!!!!


12 септември 2017 22:04 | Учител
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Само хейтъри неграмотници .За какво говорим!!!!!


13 септември 2017 04:28 | Мануш
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

На Марио Минев стадиона да не му е наследство от татко му ? Айде вънка ! Толко вложил, онолко вложил ! Фалшименто ! Я некой да напише колко месечен наем плаща за базата и колко получава от здравното министерство.


13 септември 2017 09:16 | До Мануш
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Еее Мануш, Марио сигурно има счетоводител. Ай бягай си вече, че до 4. 30 си сметал


13 септември 2017 12:37 | ГЕОРГИ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ВСИЧКО НАПИСАНО ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТАДИОНА Е ОТ ГРАЖДАНИ. ВСИЧКО НАПИСАНО ПРОТИВ Е СЕ ОТ СЕЛЯНИ КОЗАРИ.


13 септември 2017 12:47 | ????
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Марио Минев да вземе да си осигурява работещите във фирмата. Нека да си купи терен да започне да си строи сам база, па тогава да говори. Петричани събудете се. И тая болница не е лигитимна. Вижте, кой е управител и питайте защо? Защото работи с перачницата на пари


13 септември 2017 13:00 | драган
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Храната в тая болница е толкоз оскъдна. Отговориха ми, че едва ли не за 40 лв какво искам. Ама нали здравната каса покрива разходите. Как с две пълнени чушки ще се нахрани един мъж. Върха на простотията. Или за вечеря постни макарони. За процедура не изписана от тяхната пародия лекарка например кал ти искат да платиш 8 лева. Ало ???Спрете се.


13 септември 2017 15:12 | илиян
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Нека кучетата лаят, кервана ще си върви! Злобари


13 септември 2017 15:41 | h
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

само козари в тая община и все на ръководни постове хахаха и после друг ни е виновен13 септември 2017 15:51 | ?+
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До Илиян
Ще върви до време. Идва и това време, когато нищо няма да върви СБР. -Ванга


13 септември 2017 16:53 | петричанец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

идва време и за друг кмет че аман от тоя апаш за 2 години а и дупетатковото ще го сменим


13 септември 2017 20:20 | ГЕОРГИ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ПЕТРИЧАНЕЦ ОТ КОЙ ПЛАНИНСКО СЕЛО СИ. КОЙ ТЕ Е. АВА ТЕБ БЕ КОЗАР.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.