Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

МС реши: Петричката "Монолит 21 - Андонов и Захов" е концесионер за 35 г. на строителни материали от находище "Пиринковец" в Санданско


11 Януари 2017 14:08  3 коментара   23520 прочитаПравителството предостави 35-годишна концесия за добив на строителни материали – пясъци и чакъли, от находище „Пиринковец” на „Монолит – 21 – Андонов и Захов“ ООД. Кариерата се намира в землищата на селата Плоски и Лиляново, община Сандански.

Планираните от дружеството инвестиции за осигуряване на добива са за над 2 млн. лева. За срока на действие на концесията се очаква постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 3, 5 млн. лв. Съгласно законодателството, те се разпределят между държавния и съответния общински бюджет.

Иво Кирилов

Още за: правителство  концесия  добив  материали Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


3 коментара

11 Януари 2017 23:19 | KJGLIKME
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

седмица преди закриването си Министерският Съвет ..подарява на апаши нещо за 35 години напред ??
а дотогава ??
там ще се прави магистрала.. ще трябва пясък ..инертни материали ..;)
а нали се сещате ..колко и кой ще печели..
дали.... уж случайно на бивш депутат...
който се скъса да мълчи в парламента ..
и дали някой го запом ни с нещо???


12 Януари 2017 06:38 | Ай
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ето в няколко реда смисъла от влизането в политиката - правиш бизнес, наливаш пари в дадена партия, след това ставаш политик и си връщаш парите, но значително увеличени. Направете справка и ще видите, че в Парламента почти няма депутат без някакъв вид бизнес.


12 Януари 2017 14:01 | аа1
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Министерския съвет през цялото време не прави нищо, а седмица преди разпускането си подарява и обрича на вечно богатство няколко фамилии да бъдат милионери. Концесионната такса се получава по 8000 лв на месец или около 270 лв на ден.. Та това са 3 самосвала с чакъл?? за 15 минути си оправил таксата и после цял ден, месеци... години - 35 чааааак до 2052 -ра.. си гушиш. Осигурен пазар за инертните материали -строи се магистрала на 3 км от подареното място. Ето как и защо... политиката е мазно място. Да честитим на милионерите около 50 милиона печалба, подарени... им от партията . .. А после питайте ги за морал... Отговора им е ..не е незаконно... Да сигурно по закон са го докарали, а откъм морал? Срамота..
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.