Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Къде са парите?! Общинския съветник Г. Стоилков със сериозен сигнал до "ВиК" - Петрич, размаха касови бележки на гневни жители на Самуилово


13 септември 2017 15:20  9 коментара   3545 прочитаОбщинският съветник от Коалиция "Народен съюз" и жител на петричкото село Самуилово Георги Стоилков на вчерашната сесия бе силно разгневен и ядосан. Той показа касови бележки на хора от неговото село, които са заплатили изразходваното количество вода за месец юли. В системата на "ВиК" обаче не е отчетено, че тези суми са платени и на хората им е припомнено, че имат отново за плащане.

От трибуната на Общинския съвет Стоилков каза:" Ставаме свидетели на "Цирка "ВиК-Петрич". В кой век живеем. Да ви кажа честно новият управител на "ВиК" не го познавам, но и не искам да го познавам. Хората от Самуилово си плащат сметките, а в системата не е отчетено. При мен идват възрастни хора със сърдечни проблеми, треперещи и ми казват, че редовно плащат водата, която изразходват, но имат неплатени сметки. Имат и такива от 2010г. Може ли някой от тук присъстващите да ми покаже касова бележка за платена вода от 2010г. Сигурен съм, че няма такъв, който от този период от време да пази касова бележка.

За мен фрапиращото е сега за въпросния юли месец, когато човек от селото ми предоставя касовата бележка, че е заплатил. Къде отиват тези пари? "- попита Стоилков.

Той показа още списъци на хора от село Самуилово, които имат за доста дълъг период от време неплатени сметки в системата на "ВиК", но пък потърпевшите твърдят, че са заплащали. Стоилков изложи още своето притеснение, че през следващата година цената на водата ще се увеличи, което драстично ще се отрази в сметките на хората., каза още той.

Ани Георгиева

Още за: Г. Стоилков  сигнал  сесия  плащане Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


9 коментара

13 септември 2017 15:48 | истина
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Парите отиват в партията от която си издигнат за съветник, демек Гюпския народен съюз.
Този селски водар Ивайло Христов беше и по гюпско време в Коларово и пак тормозеше подгорието, така че си отговори сам къде са парите бе Жоре.


13 септември 2017 16:30 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Към дата 1-ви януари всички с нови, цифрови водомери и опрощаване на старите неплатени сметки на половина. Къде хората, къде ВиК са виновни за досегашното състояние. Това беше направено в Дупница преди време и нещата потръгнаха. Отлагането на водната реформа само допълнително усложнява нещата на домашно, общинско и национално ниво. Не ни е само водата проблем...


13 септември 2017 17:18 | старогражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Върви се към пълна отчетност на водите, влизащи в населените места, но от горе, от водохващането. Цената за крайния потребител ще се товари от всички видове загуби. Ето Ви шокова терапия.


13 септември 2017 20:15 | какво се случва
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Представете си колко пари са откраднати и колко се краде сега и наглеците теглят заем от 1 200 000 лв . Никоя ли институция няма да се самосезира ? Има и документи, има и свидетели какво чакате ??


13 септември 2017 20:59 | старогражданин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Забравих да попитам още ли са на склад шесте новозакупени помпи от новия директор на ВиК. По-плосък пиар не бях виждал.


14 септември 2017 05:51 | старогражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Този заем е за покриване на просрочени задължения. Селата обезлюдяват, намаляват и дребните потребители на питейна вода за напояване. Вода се краде за бизнес. Нека не ни заблуждават с домакинското разточителство. Лимонада от Сандански се доставя в Дупница, защото нашата вода им е скъпа и отчетна. При Вас още е гьол. Е, гьолът пресъхва...


14 септември 2017 09:29 | истина
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

идват избори трябват парите трябват на гюпката за да стане пак зам кмет а тоя смешник шеф на ВиК да му снася всеки месец мамка ви и племето загубено


14 септември 2017 13:49 | Kapitanov
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Предлагам всички кметове и съветници да бъдат подложени на тест за Ентелигентност, Врънде ти ке си с най нисък резолтат


14 септември 2017 17:15 | ха ха ха
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Този е назначен не от гюпката а от Киро Петка
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.