Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Кристина и Мария изкараха 2 от 3-те "Отличен" /6/ по математика


13 юни 2012 00:18  6 коментара   20415 прочита

Седмокласниците от Г. Делчев заедно с преподавателите си
Седмокласниците от Г. Делчев заедно с преподавателите си


Седмокласниците от Г. Делчев заедно с преподавателите си

ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев с впечатляващия резултат 5.90 на външно оценяване сред челните места в България


Възпитаниците на ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев са сред най-добре представилите се училища на националното външно оценяване след 7 клас по математика. За поредна година неговите ученици показаха класа и на изпита по български език и литература. Всички ученици издържаха изпита без нито една слаба оценка, като постигнатите резултати са над средните за страната, сочи справката след изнасянето на данните не само за област Благоевград, но и за цялата страна.

Средният общ успех на питомците на елитното неврокопско школо по математика е впечатляващото "Отличен" /5.90/. Той ги поставя на челно място в областта и им отрежда челна позиция на фона на средния за страната "Добър" /4.30/. Така ПМГ "Яне Сандански" е до безспорните авторитети като софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски", "Баба Тонка" в Русе, варненската математическа гимназия "Д-р Петър Берон", частното основно училище "Света София", Приро-доматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" в Бургас и други.

Повод за гордост на гоцеделчевци станаха седмокласничките Мария Байракова и Кристина Балтаджиева, които постигнаха две от трите пълни шестици по математика за област Благоевград и общо 1440 за цялата страна. Допълнително удовлетворение за преподавателката им Христина Шушутева е, че на първи модул 21 от общо 31 имат абсолютни отлични оценки, a най-ниската е 5.17.

За пореден път неврокопската ПМГ "Яне Сандански" демонстрира сериозен потенциал и по български език и литература, където няма абсолютни шестици. Общият среден успех на децата, обучавани от българика Диана Обущарова, е повече от впечатляващ - 5.00, на фона на националните резултати, които сочат, че в страната е 4.51.

Не можем да не сме доволни от момчетата и момичетата в 7 клас. През годината до момента не само аз и г-жа Шушутева, но и всички колеги минахме през много трудности и изпитания с тях, но сега сме удовлетворени. Усилията си струваха, обобщи развълнувана Диана Обущарова общото настроение след изпита.

Получените резултати отреждат много добри шансове на учениците от ПМГ "Яне Сандански" за кандидатстване след 7 клас, като се очаква те да продължат обучението си в досегашното си училище, където има такъв прием, каквато е практиката в гоцеделчевското елитно школо.

Още за: математика  оценяване  възпитаници Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


6 коментара

13 юни 2012 02:55 | браво!
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Браво... аз се гордея че съм завършил същото училище преди години! :) успех и занапред!


13 юни 2012 12:27 | Дундю Дундев
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Аз също се гордея...! Бяха тежки, но хубави години... Само така, мили деца!


13 юни 2012 14:46 | Справедлива
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Браво доказахте, че сте № 1. Живи и здрави да сте и продължавайте в същия дух.


14 юни 2012 12:48 | Красимира
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А при Бай Благо Мигдин как са матурите?
Бай Благо! Бай Благо! Бай Благо! Бай Благо! ха хаха хаха х ахааааа


14 юни 2012 13:30 | ццц
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

да не искате да кажите че Бай Нос, Бай Благо още е деректор на укв то?????


14 юни 2012 14:18 | абитурент
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Бай благо е декектор на шивачи и готвачи
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.