Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Конкурси за директори на 26 училища в Пиринско стартират от днес


7 юни 2012 00:07  40 коментара   46890 прочита

Конкурси за директорските места в 26 училища в Благоевградска област стартират днес, 5 от тях са държавни и за тях състезанието ще се състои в Министерство на образованието в София.

Останалите 21 са общински и препитването ще е в Регионалния инспекторат в Благоевград.

Без титуляр на директорския стол са Професионалната гимназия по икономика “Иван Илиев” и Професионалната техническа гимназия “Ичко Бойчев” в Благоевград, Професоналната гимназия по механоелектротехника “Юрий Гагарин” в Петрич, ПГ по туризъм и хранителни технологии в Разлог и Професионалната техническа гимназия в Сандански. С вр.и.д. шефове са СОУ - Банско, Оздравителното училище в Белица, Националната хуманитарна гимназия в Благоевград, II ОУ в Гоце Делчев и училищата в околните села Мусомища, Лъжница и Брезница, в което повече от три месеца има протести срещу назначения до провеждане на конкурс Ангел Живков.

Без директори са и основните училища в гърменските села Хвостяне, Долно Дряново и Горно Дряново, СОУ - Кресна, III ОУ в Петрич и гимназия “П. Яворов” в южния град, школото в с. Габрене, откритото миналата година спортно училище в Сандански, СОУ - Сатовча, СОУ - Крупник, община Симитли, СОУ - Хаджидимово и училищата в селата Блатска и Копривлен и ОУ - с. Бел камен, община Якоруда.

Кандидатите да участват в конкурсите трябва да подадат документите си от 8 юни до 8 юли в Регионалния инспекторат по образование в Благоевград. На 9 и 10 юли експертна комисия ще заседава по допускането им, а писменият изпит е насрочен за 23 юли, съобщи началникът на РИО Ивайло Златанов.

До 27 юли ще се проведат и интервютата с представилите се добре на теста.

Още за: конкурси  училища  директори Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


40 коментара

7 юни 2012 06:48 | ПП ГЕРБ
Оценка:
20
 (
30
 гласа)

Обявяваме конкурсите за верни и сигУрни ГЕРБЕРИ! Учебните заведения трябва да се превърнат в наши партийни клубове, в ковачници на кадри-"КАЛИНКИ"! ИДВАТ ИЗБОРИ, ЗЛАТАНОВ ВНИМАТЕЛНО И ПО ПАРТИЙНО МУ!


7 юни 2012 08:26 | Дунчо Ивановдолски
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

От регионалния инспекторат да си отварят очите кой ще бъде назначен, да не стане като Сатовча в момента, назначиха човек които не може да общува с учениците камоли с учители и за това училищто плащта за всичко.


7 юни 2012 09:15 | ЗАБЛУДА
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Още ли има неуредени тъпи КАЛИНКИ И ГЕРБЕРИ, спрете се, смешни сте. Вече и децата разбраха как стават назначенията и как се провеждат така наречените КОНКУРСИ . Кадърните, знаещите и можещите които не са от герб, ще почакат да дойдат по - добри времена. Кадрите и назначенията на ЗЛАТАНОВ ги видяхме - Брезница, Крупник ...пълна неграмотност. Кой ще изпитва от РИО кандидат- директорите, като и там е пълно с КАЛИНКИ - СМЯХ, ЗЛАТАНОВ, СМЯХ, СМЯХ....


7 юни 2012 10:19 | Зиги
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Ха-ха, конкурси. ГЕРБ не знаят значението на тази дума.


7 юни 2012 11:13 | *************
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

конкурси е имало и ще има


7 юни 2012 12:58 | петричанец
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Г-н Златанов изчакайте да се приеме новия закон за образованието и тогава провеждайте конкурси. В Петрич има и директори навършили пенсионна възраст, защо техните места не са обявени?


7 юни 2012 13:25 | горски
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

конкурси по герберски!!!
поредните на които трябва да се намери работа.


7 юни 2012 14:14 | анонимен
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

четем за конкурсите във вестник струма, а на сайта на министерството и на рио няма нищо. Така ли се обявяват конкурсите и къде човек да прочете срок и необходими документи. Вечно някой не си е свършил работата


7 юни 2012 14:52 | ПП ГЕРБ
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Господин АНОНИМЕН, та тези които трябва да знаят и ще спечелят конкурсите ЗНАЯТ ВСИЧКО-срок, документи и как ще станат ДИРЕКТОРИ! Другите не се нуждаят от тази информация!


7 юни 2012 16:45 | Иванов от Бл-д
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

По-некадърен началник РИО не е имало. Срам за образованието в областта. Погледнете какви ги забърка този глупак Златанов в Брезница, Г. Делчев, Сатовча, Хаджидимово и къде ли не. Марш на вън от РИО за да си отдъхнат всички директори и учители. Докога ще се учиш бе Златанов. Чети наредбите, кодексите и законите. ОТ ТЕБЕ НИЩО НЕ СТАВА! Ти вкара политиката в училище защото кадруваш на партия ГЕРБ. Не забравяй че всичко се връща понякога тъпкано!


7 юни 2012 17:26 | кандидат
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Знам, че ПП ГЕРБ има "ЗЛАТНИ" кадри в лицето на секция"Учители" в училищата, особено в тези без директори, но ще се явя на конкурса, за да покажа, че "ние -можещите, водени от незнаещите"отново и отново сме по-добри! Направете го и вие!


7 юни 2012 20:17 | до РИО
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Г-н Златанов, нищо не прочетох за СОУ с. Абланица. Махайте го този Младен Имамов-ТИГЪРА. До гуша ни дойде от този крадец, мошенник и мръсник. Бийте му шута, та селото да миряса. Долна гад си ТИГЪР, ама и на тебе ще ти дойде реда. Ще има сеир, тъпани и зурни ра.


7 юни 2012 21:17 | БОЖИК
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НАШ ангел живков КАТО ГО НЕ РА4АТ В брезница ша го кладем в МУСОМИЩА. Нема да го остаим да седи гладно детето зер.


7 юни 2012 22:27 | ДО ВСИЧКИ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

МНОГО УМНИЦИ ТУКА, ЕЙ! НЕ СТЕ НА ЗЛАТАНОВ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ. ИМАТЕ НУЖДА ОТ ТАКОВА МЕКЕРЕ НА ДПС КАТО СОКОЛОВ, ДЕТО НАПРАВИ ПОРАЗИИ ДО НЕБЕСАТА. ЗЛОБЕЙТЕ, ЗЛОБЕЙТЕ САМО ТАКА ЩЕ ПУКНЕТЕ! НА ТОЯ ДИРЕКТОР ОТ БРЕЗНИЦА ТРЯБВА БЪЛГАРИТЕ ХРИСТИЯНИ ПАМЕТНИК ДА МУ ВДИГНАТ, ЧЕ ВИ ИЗМИ СРАМА, БЕ НЕЩАСТНИ ПРОДАЖНИЦИ. НА МАНЧО ДЖУРКИН СЪЩО. ДОЛНИ ГЛУПАВИ БЕЗХАБЕРНИЦИ ОСТАВАТЕ БЕЗ РАБОТА И ВИЕ И ДЕЦАТА ВИ А ПРАВИТЕ МЕТАНИ НА ДОГАНОВЦИ. ПЛЮЯ НА ВАС БЕЗРОДНИЦИ


7 юни 2012 23:42 | ДО ЧЕРВЕНИТЕ АЙДУЦИ
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

КРАЙ НА КОМУНИТЕТИТЕ ОТ Т. ЖИВКОВОТО ВРЕМЕ. ОТ СЕГА НАТАТЪК САМО МОЖЕЩИ СПЕЦИАЛИСТИ В ОБРАЗОВАНИЕТО ЧРЕЗ КОНКУРС


7 юни 2012 23:59 | вие добре и сте
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

дунчо директор- моля ви се неме карайте да изпадам в истеричен смях!!!!!


8 юни 2012 06:53 | тата
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Господа, има достойни, знаещи и можеши педагози във всяко населено място, но полицейщината и политизирането на въпроса с директорите не им позволяват да се включат в конкурса! Образованието е в пълен упадък, няма преподаване, няма наука!


8 юни 2012 07:45 | ЗАБЛУДА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Като чета до тук коментарите, голям срам за Златанов- и малкия му пръст не искам да съм. Предлагам Ви форумци днес да отидете до РИО- вход свободен .В кабинета Златанов трудно ще го откриеш от разхвърляни папки и разни документи, и ако поискаш справка за нещо еее тогава започва голямото ровене, па червене от незнание, накрая се ядоса и започва да крещи- нали знаете ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е ВИНОВНА. СМЯХ И СРАМ ОТ НЕВЕЖЕСТВО ЗЛАТАНОВ


8 юни 2012 08:13 | ЕДИН ОТ ТЯХ
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ЗАЩО ЯДОСАХТЕ ЗЛАТАНЧЕТО, НАШЕТО ТЪПО ШЕФЧЕ. ДНЕС ЩЕ НИ ЗАКЛЮЧИ В РИО И НЯМА ДА ВЛЕЗЕ НИКОЙ. ЦЯЛ ДЕН ЩЕ ЧЕТЕ ДОКУМЕНТИ, АМА КАТО НЕ ЗНАЕ ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕ ЩЕ ВИКНЕ НА ПОМОЩ ПРАВИСКАТА МАРА И СКАЧАЩОТО КАТЕ, А МОЖЕ И МУЗИКАТА ПОПОВ ДА СВИРИ ТА ДА СТАНЕ МАЛКО ВЕСЕЛО. ХОРА НЕ НИ РАЗВАЛЯЙТЕ РАХАТЛЪКА. НЕ ИСКАМЕ ЗНАЕЩ И МОЖЕЩ ШЕФ. ТОЙ НЕКА СЕ ВРЪТКА НА ШЕФСКИЯ СТОЛ, А ВИЕ ЕЛАТЕ ПРИ НАС - НИЕ СМЕ ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ.


8 юни 2012 08:46 | бивш колега
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Малеее Златанов, става ми неудобно- какъв директор съм имал. Ние всички се радваме, че не си ни директор и колега няма да ни станеш никога. Защо ти беше това натягане, като си знаеше, че акъл за там нямаш. За директор също не ставаше - другата ти партия любима НДСВ те направи. НЕКА БЪДЕМ ОТКРОВЕННИ - НИЕ СЕ РАДВАМЕ, ЧЕ МОЖЕМ И ЗНАЕМ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ, ПА ТИ СЕ ВРЪТКАЙ НА ШЕФСКИЯ СТОЛ, ЗАЩОТО МАЛКО ТИ ОСТАНА.


8 юни 2012 09:54 | 44444
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

в сатовча е пълно с мераклии, като Райка "сапуна"/агрономка/, Качанка "зубрачката"/пищова/, постоянно отсъстващата от училище/работа/, Карабунарова, Цеца, Резесарките на Яне и целия колектив! майко мила колко брак!?


8 юни 2012 12:59 | съгражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

До като е на работа Станева, Златанов няма да управлява! Тя си го върти на пръста. Ще си взима рушвети и ще участвува активно при конкурсите!!


8 юни 2012 13:07 | do 44444
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Забравяш властолюбивия Недко Парушев от Плетена!!!!! Змията Снежана Брандова, кочанските мераклии!!!!! Власт, власт и пак власт!!!!!


8 юни 2012 13:55 | 44444
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

извинявам се за пропуска, ама ша видим мишо парпела-бирата кой ша назначи! па и "мазния" не си е рекал думата!?


8 юни 2012 13:58 | сатовица
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Стига сте си чесали езиците, има един само който може да вкара в ред школото, но едвали ще се включи в предрешен конкурс!!!


8 юни 2012 17:52 | гого
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ПО-ГОЛЯМ НЕКАДЪРНИК И НЕВЕЖА ОТ ТОЗИ ЗЛАТАНОВ НЯМА В СТРАНАТА. ЯЗЪК ЧЕ Е БИЛ ДИРЕКТОР. БОКЛУК МРЪСЕН И ПОЛИТИЧЕСКА МАРИОНЕТКА. СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ И ТВОЕТО ВРЕМЕ. НЯМА КОЙ ДА ТЕ ВЪРНЕ ОТНОВО НА ДИРЕКТОРСКОТО ТИ МЯСТО.


9 юни 2012 08:16 | Мирчо
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Поредната гавра с човешкото достойнство!... На два такива конкурса участвах и предварително се знаеше кой ще бъде назначен... Не сам, защото властващата политическа сила е застанала зад назначените временно изпълняващи, а защото от комисията се задават БЕЗКРАЙНО ТЪПИ ВЪПРОСИ от типа на: "Коя наредба коментира... еди какво си...!? " При положение, че ВСИЧКИ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ СА ДАДЕНИ В КОМПЮТЪРА НА ДИРЕКТОРА И НЯМА НУЖДА ТОЙ ДА ПОМНИ- коя наредба как се казва!!! Подобен подход създава предимство на ВРИД, тъй като в месеците през, които е седял на директорския стол е обръщал по необходимост всички наредби ЕЖЕДНЕВНО!!! От подобен конкурс има нужда само, ако кандидатите се разпитват за вижданията им за развитие на училището!


9 юни 2012 08:20 | Мирчо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Уродливост е, когато изпратените от РИО представители в оценъчната комисия са с ПО-НИСЪК ЦЕНЗ ОТ ИЗПИТВАНИЯ!!! Как така кандидатът ще има ЗАЩИТЕН ПЪРВИ КЛАС КВАЛИФИКАЦИЯ, А ЩЕ БЪДЕ РАЗПИТВАН ОТ НЕВЕЖА БЕЗ НИКАКЪВ КЛАС!?


9 юни 2012 15:02 | до 44444
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Бре-еей, ти на списък ги имаш всички мераклии за директори в Сатовчанско... Направи си по-точна справка, че някои от имената не се връзват. Да не би ти да си най-големият мераклия?!? Пък и на всички си сложил епитети... А ти, горкият, не можеш дори да пишеш правилно на български език. Вземи си направи справка с Правописен речник по български! И запомни: грамотността, умението да се изказваш, не могат да се назубрят, пък и много се съмнявам, че ти въобще притежаваш и ВТОРОТО - коментарът красноречиво го доказва! Я, вземи се в ръце и овладей злобата си! Тръгнал да коментира училището в Сатовча... ще има да се надяваш... И все пак ти желая успех, да те видим...


9 юни 2012 15:39 | наблюдател
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

до 44444

"Я, вземи се в ръце и овладей злобата си! Тръгнал да коментира училището в Сатовча... ще има да се надяваш... " Браво на по-горения коментар познал е ееей лилко и милко - ще гледате училището и двамата през крив .... ! Ай със здрави!


10 юни 2012 21:28 | бивш колега
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Тая дебелана, директорката на Кресна, една заповед не може да издаде, една учебна година мина, а пък вие за пример я давате. Ясно колко си компетентна и ти - gigi.


10 юни 2012 21:33 | !?!?
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

В Сатовча да се върне Сузито Влайкова, но Ацито нейната сестричка да и бъде заместник. Тогава сатовчанци ще знаем, че имаме училище!!!!!


12 юни 2012 15:13 | до мирчо от кирчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

а бе Иса Хаджиоли не говори за клас квалификации и докторантури бе. г-н кмете Иса Хаджиали от с. Брезница прозираш ние знаем как се изкарват тези класове и докторантури плащаш си и ги полчаваш освен че искаше да ставаш кмет стана, сега пък искаш и директор на училището да ставаш а говори се след като си защитил доктор по педагог. науки искаш и хора да лекуваш. смях смях не ви излезе сметката с аго ви шикир аян нещо
чистито ви директор Ангел Живков той е там благодарение на вас


13 юни 2012 11:30 | ХЕЙ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Жалки и нещастни гадатели/ки/. Ние ще си решим въпроса в ГЕРБ точно!


14 юни 2012 12:51 | РИО-Благоевград
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За условията на конкурса справки на тел. 073-885-270


14 юни 2012 13:49 | КОНКУРСИ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

а къде е околииската Фатме Салих Уруч дето ГЕРБ прати в с. Брезница общ. Гоце Делчев за директор и после уволни с мотив че е некадърна и откраднала 50 хил. лв сега поне има време да ходи по хотелите а говори се че мъжа й е дал 5 дка тютюн та да не скитосва.


16 юни 2012 23:48 | до до 4444 боклук
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Мой човек, абер си нямам кво става ама като се критикува Сатовча не са само милко и лилко извини се защото нас не ни вълнуват вашите простотии училището е Лайкоско Влайкоско и качеството на образование е нула според РИО А не според лилко и милко


20 юни 2012 13:54 | 654
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо само за определени училища се обявяват конкурси за директори? Цял живот директори. До пенсия. Ами къде са конкурсите за МГ, ЕГ, СОУИЧЕ, толкова ли са добри тези директори, да се даде шанс на по-млади хора да се изявят, по-често да има конкурси и смяна на директорите на училищата. Директорите не градят авторитета на училището и учителите, а учениците, които за съжаление нямат думата. Защо да се управлява с толкова стари методи. Времената се менят, а методите остават същите, защото на "старите вълци" не може да се даде акъл. ...Не в темата, но "Какво работи баща ти?..... - директор!


27 юни 2012 20:35 | 7474
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Златанов, махай всичките настоящи директори на тези училища и назначавай кадърни, доказали се с времето учители които с гордост могат да носят името педагог, които да не гледат само собствените си интереси и интересите на колегите си, защото благодарение на децата които пращаме в тези училища, те имат работа и трябва да оправдаят големите си заплатите. Децата са свидетели на всичко случващо около тях, какъв пример им се дава .. божеее, божееее ..


1 юли 2012 09:40 | управа
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Общинските ръководства на герб са готови със своите кандидати за директори на училищата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.