Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Кметът Кирил Котев даде символичен старт на дейностите по саниране на жилищни сгради


11 август 2017 13:29   2028 прочитаВ присъствието на граждани от сдруженията на собствениците от трите сгради, които ще бъдат санирани на ул. „Св. Св. Кирил и Методий, ул. „Чудомир Кантарджиев“ и ул. „Никола Вапцаров“ непосредствено до жилищният блок на ул. „Никола Вапцаров” №39, кметът на община Сандански – Кирил Котев даде символичен старт на строителните дейности. Г-н Котев пожела на строителите спорна и успешна работа, на гражданите по малко затруднения в хода на строително-монтажните работи и дълги безаварийни години на ползване след завършването им. Гражданите бяха уверени, че качеството на строителството ще бъде стриктно контролирано от експертите на строителния надзор и от експертите в община Сандански.

За здраве и успешна работа всички присъстващи се почерпиха с традиционна сладка пита.

По проект „Повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради на ул."Св.Св.Кирил и Методий" №33 и 33А, ул."Чудомир Кантарджиев" №23, ул. "Никола Вапцаров" №39, - град Сандански, община Сандански” изпълняван по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001-0174-C01 по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г. на 10.082017 г. официалното събитие първа копка е част от дейност информираност и публичност по проекта обезпечаваща максимална информираност, публичност и прозрачност на проекта с помощта и на различни канали на средствата за масово осведомяване. По този начин се създава широка обществена подкрепа за реализацията на дейностите и гарантиране на устойчивостта на резултатите на проекта.

Целите на проекта са в съответствие с основната цел на настоящата процедура - повишаване на енергийната ефективност в жилищния сектор в опорните центрове от 4-то ниво на националната полицентрична система, както и със специфичните цели намаляване на разходите за енергия, водещо до по ниски емисии парникови газове, подобряване качеството на въздуха, удължаване на жизнения цикъл на сградите и подобряване привлекателността и традиционните функции на малките и средни градове - локaлни и микрорегионални опорни центрове в националната полицентрична система.

Очакваните резултати от реализацията на проекта са: осъвременени и ремонтирани три броя жилищни сгради в град Сандански - отговарящи на актуалните изисквания за енергийна ефективност и придобили нов естетически облик, водещ до подобряване на градската среда и качеството на живот в нея.

За трите сградите са предвидени следните енергоспестяващи мерки и технически мерки, както следва:

- топлоизолиране на външни стени, чрез полагане на топлоизолация
- подмяна на съществуваща дограма (неотговаряща на изискванията за енергийна ефективност) с нова петкамерна PVC дограма с двоен стъклопакет. Предвидена е подмяна на дограмата на апартаментите и на общите части
- топлоизолиране на покрив, чрез полагане на топло и хидроизолация
- топлоизолиране на подове сутерен и еркери на тераси, чрез полагане на топлоизолация
- подмяна на осветителни тела в общите части с енергоспестяващи такива
- дребномащабни конструктивни дейности – в зони на обрушено бетоново покритие, ремонт и измазване на покривни комини
- монтаж на система за мълниезащита

За извършваните строително монтажни работи, по изготвени одобрени работни проекти са издадени Разрешения за строеж №128, 129 и 130 от 29.06.2016 г. по едно за всяка от трите сгради.

Изпълнител на строителството е фирма „КНД – Консулт” ООД,, а изпълнител на строителния надзор – „Рутекс” ООД.

Краен срок за изпълнение на строителните дейности – 18 декември 2017 г.

Още за: Кирил Котев  старт  дейности  саниране Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.