Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

»талиански велосипедисти станаха почетни гости на община —имитли


13 септември 2017 15:47   874 прочита олоездачна обиколка на Ѕългари€ от италианци ръководена от –афаеле  арери, направи първата си спирка в —имитли. јмбициозната цел на групата е да обиколи старите български столици ¬елико “ърново, ѕреслав и ѕлиска, като прекоси българската зем€ с велосипеди. ¬елопоходът се провежда за втора поредна година и дава за€вка да се превърне в традици€. √рупата бе посрещната от заместник-кмета на община —имитли ≈вгени€ √еоргиева, ко€то ги поздрави за първата спирка, ко€то са решили да направ€т в своето начинание, а именно град —имитли.

“€ разказа истори€та на общината ни, като за първи път връчи медали за почетни гости на община —имитли.

»талианците от сво€ страна благодариха на гостоприемните домакини, които въпреки закъснението на групата имаха търпение да изчакат и да поздрав€т всички. “е подариха знамето на сво€ град в »тали€ и поканиха домакините да бъдат гости в техни€ град.

»талианците про€в€ват интерес към историческите обекти в ќбщина —имитли. ѕрез 2016 г. в престижното италианско списание „Studi sull’Oriente Cristiaбе публикувана стати€ за “росковски€ манастир „—в. јрхангел ћихаил”, а на храмови€ празник гост бе италиански€т антрополог ¬алери€ Ѕонфанти. “ази среща може би даде началото на ново при€телство и сътрудничество с град „еле ди Ѕългари€.

¬. »ванова

ќще за: обиколка  Ѕългари€  –афаеле  арери ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.