Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

≈то от къде тръгнаха босовете на ъндръграунда в Ѕългари€! ”чилище "ќтец ѕаисий" в  ресна отгледа и възпита основателите на ¬»—-2 √еорги и ¬асил »лиеви и близнаците Ќиколай и √еорги ÷ветини


19 май 2017 12:14  10 коментара   34343 прочита

—нимка: bgdnes.bg
—нимка: bgdnes.bg


—нимка: bgdnes.bg

4-имата са при€тели от 6-годишни, раздели ги смъртта!


”чилище "ќтец ѕаисий" в  ресна пази спомена от близнаците Ќиколай и √еорги ÷ветини и брат€та ¬асил и √еорги »лиеви, този малкоизвестен факт, научи репортер на struma.com. —тарите жители на града, сред които техни съученици разказват, че близнаците ÷ветини дошли в  ресна и се записали в първи клас, след като баща им ћирчо бил разпределен да служи и работи в местото военно поделение, брат€та √еорги и ¬асил, които са родени в  юстендил учили в кресненското училище, тъй като баща им јндрей е от  ресна и живеели там.

ќще от деца, близнаците ÷ветини и брат€та »лиеви били при€тели, луди глави, спортисти, буйни деца. Ќики ÷ветин бил най-кротък от всички. Ќегов най-близък бил ¬асил »лиев, били като брат€. ƒругарката —лавчева е била жената, ко€то усп€вала да се оправи с палавите ¬асил и √еорги »лиеви и √еорги ÷ветин. » четиримата не набл€гали на ученето макар, че били умни момчета, разказват техни съученици. Ѕили непрекъснато с топката, и се борили на тревата в двора на училището. «апочнали първи клас в старото училище на  ресна, после се преместили в новото, изградено на терена на старите гробища. ќт деца обаче ÷ветини и »лиеви били неразделни.

–азделили се, когато бащата на ¬асил и √еорги, јндрей се разбол€л и починал. ћайка им Ќевена взела трите си деца, брат€та и сестра им ћари€на, и отново се върнала в родни€ си град  юстендил. ¬ шести клас бил ¬асил, а в 5 √еорги. ¬  юстендил те продължили образованието в спортно училище. ј брат€та ÷ветини пък, когато свършило разпределението на баща им в поделението в  ресна, се върнали в родни€ им град –азлог, където и до днес живе€т родителите им. “ака пътищата на при€телите от детинство се раздел€т.

√еорги и ¬асил стават известни борци. ј √еорги дори републикански шампион по борба..

ѕрез 1983 г. √еорги »лиев е регистриран от милици€та за кражба, три години по-късно е осъден на 11 години затвор за участие в групово изнасилване на германка, което прекрат€ва спортната му кариера. ѕрез 1991 г. е освободен предсрочно и е задържан отново година по-късно за фалшификаци€ на документи. Ѕрат му ¬асил продължава със спортната си кариера, докато √еорги прекъсва състезателната си дейност.

ѕри€телите им детинство близнаците Ќиколай и √еорги завършват средно образование в –азлог, където баща им вече е шеф на местното военно поделение. » двамата са добри ученици и спортисти. ѕриети са в —офи€, за да учат във ¬исши€ институт по физкултура /¬»‘ /, където отново се срещат с при€телите си ¬асил и √еорги. “ака в първите години на демокраци€та Ќики ÷ветин и ¬асил »лиев създават страховитата застрахователна компани€ "¬»— -2". ƒвамата се допълват взаимно. ÷ветин изключително умен и комбинативен, ¬асил, човек на риска, смелчага и страшно креативен.

“ака в групата се включват и брат€та им, техни при€тели от студентските години, роднини от  ресна и  юстендил. ѕрез 1992 година обаче братът на Ќиколай ÷ветин, √еорги загива при автомобилна катастрофа край Ѕ€ла —латина. Ќиколай понас€ много тежко смъртта на брат си. ѕо късно убиват и ¬асил »лиев “ака ÷ветин става много близък с √еорги »лиев, двамата заместват в общуването си загиналите си брат€. ѕрез тежките и страшни години на ¬»— 2, побоища, разстрели, отвличани€, изнудвани€, както казваше приживе √еорги »лиев, те помъдрели и от "мутри станали бизнесмени ". —ъздават ¬ј» холдинг, който оглав€ва мозъчни€т тръст Ќиколай ÷ветин.

 омпани€та започна да развива сериозна и легална дейност. ќт 4-имата Ќиколай ÷ветин единствен оцел€ през годините. Ѕрат€та »лиеви б€ха убити, а √еорги ÷ветин загина при катастрофа, за ко€то също казват, че е била предизвикана умишлено, но нищо не се доказа. ƒнес Ќ. ÷ветин е успешен бизнесмен. «а него казват, че е усп€л заради умереността си във всичко, което е правил, изключителни€ си ум и находчивост и фактът, че никога не е излизал извън контрол.

«а останалите трима това не може да се каже. ÷ветин е успешен бизнесмен, семеен, който не р€дко прескача в родни€ си град –азлог, за да посети роднините си. ј от рода »лиеви в  ресна почти всички са в —офи€, подпомогнати от брат€та ¬асил и √еорги »лиеви, братовчеди, чичовци на »лиеви, днес са известни бизнесмени, които развиват бизнеса, създаден им от брат€та, в първите години на демокраци€та.

ѕ. ѕетрова

ќще за: брат€  жители  училище ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


10 коментара

19 май 2017 13:02 | ку
ќценка:
20
 (
28
 гласа)

је, утре пишете до къде стигнаха, може сминки да ни покажете!!!


19 май 2017 13:31 | епопе€
ќценка:
14
 (
18
 гласа)

—лед истори€та за √ара ѕирин, следва кюстендилски€т етап!


19 май 2017 13:56 | ƒедо
ќценка:
39
 (
47
 гласа)

“и€ национални герои ли са или папата ще ги канонизира за светци?


19 май 2017 15:50 | санитар€
ќценка:
14
 (
14
 гласа)

ƒедо три папи ще ги канонизират понеже не са ги галили по главите.


19 май 2017 18:02 | Ћоренцо Ћамас
ќценка:
41
 (
43
 гласа)

Ќа тези ли да се радваме!? ƒето са разплакали безброй семейства?! ÷€лата ни държава е такава, благослов€т се бандитите и крадците.
ј свестните и трудещи се хора, дето оцел€ват със 150 лева пенси€, никой не обръща внимание.
ќбърнете внимание на децата с отличи€‼
—тига сте давали мафиоти.


20 май 2017 00:03 | ƒ—
ќценка:
15
 (
17
 гласа)

 ак да е, когато мафиата си има държава! ј ние с нашето бездушие и примирение спомогнахме това да се слу4и!!!


20 май 2017 08:32 | »граю
ќценка:
6
 (
8
 гласа)

ћи то на нащо селско манталитетче това е примера ! » фики също


20 май 2017 14:00 | тц тц тц
ќценка:
13
 (
15
 гласа)

»зкарали ћ»Ћ»ќЌ» в славнаДЅългари€Ф-ѕо јбсолютно ѕрестъпен начин. “ова никъде на планетата «ем€ не може да стане, освен в Дбългари€Ф. » никой Ќ»“ќ те съди, Ќ»“ќ те закача. Ѕраво !!


21 май 2017 11:21 | ћ»Ћ»÷»ќЌ≈–
ќценка:
13
 (
15
 гласа)

јѕќ“≈ќ— Ќј ѕ–≈—“ЏѕЌј“ј ћј‘»я. Ќикога н€ма да се нормализира Ѕългари€ докато драскачите хвал€т ѕ–≈—“ЏѕЌ»÷»“≈!


21 май 2017 18:02 | Sandanski
ќценка:
7
 (
13
 гласа)

јбе бай √аньовци, какво плюете ¬»—, вие сега живеете в най-престъпната Ѕългари€ от както т€ съществува!!!
√–ќЅ € избирате вече 100 пъти и —»  (пожарникара) си ве прави диви калинки!!!
ѕ–ќќќќќ—“ Ќј–ќƒ!!!

¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.