Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Ексшефът на МБАЛ Дупница Р. Тимчев, работил без правоспособност, се призна за виновен, за да сключи споразумение с прокуратурата


11 август 2017 13:27  7 коментара   2646 прочита Днес, 11.08.2017 г., съдът одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Дупница Росен Тимчев, обвинен в извършване на престъпления по чл.324, ал.2, вр. ал.1 и по чл. 308, ал. 2, вр. ал.1 от НК.

В периода от 29.02.2016г. до 05.12.2016г., в гр. Дупница, Тимчев упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - Управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД гр. Дупница, без да има съответна правоспособност. С деянието си Тимчев нарушил чл. 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, съгласно който управител, съответно изпълнителен директор, на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.

През март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ - диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София, с цел да бъде използван.

За извършените от него престъпления Росен Тимчев ще изтърпи наказание „Пробация”, включващо следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от две години, задължителни срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно за срок от две години.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

П. Петрова

Още за: Р. Тимчев  работа  престъпления Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


7 коментара

11 август 2017 14:38 | Селянин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Малко му е на тоя лъжец и измамник...


11 август 2017 18:07 | Благоевградчанин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Как пък всички малоумници с килийно образование са от управляващите? Как пък сега: кой от що неразбира, това работи?


12 август 2017 19:27 | Гражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тая герберастия преди това открадна 5, 000 лв от църквата в Сапарева баня! Не се търпи вече, айде да ги почваме...


13 август 2017 08:22 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За парите от църквата Валентин Микев го изключи от Герб. Тези, които го възстановиха са същите бандюги като него. Под вещото ръководство на Цветан Цветанов. Дори и когато резилът стана публичен... все едно, че нищо не е било...


13 август 2017 13:52 | Поименно
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Старогражданин, кои са "тези, които го възстановиха... " поименно, ако обичаш. Лесно е всички да плюете по дебила от Вършец - Бог високо, цар далеко, я те знае, я не, но се насирате от страх пред местните дерибеи герберасти-суджуци. В тези "тези..... " влиза ли Кирил Калфин, наричан от кюстендилци Немтуро? А да те видим имаш ли сфинктер и можеш ли да стискаш?


13 август 2017 16:02 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не влизам в дебат с комунета. Не всички в Герб са от вашето котило. Както се плюете, така си и пиете ракията ..


13 август 2017 17:35 | Поименно, моля...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Старогражданин, герберастийските суджуци яко те опъват. Олабили са ти сфинктера, не можеш да стискаш и плякаш като тапешник. Влиза ли в тези, които възстановиха Росен Тимчев в герб след като доказано извърши кражбата на 5, 000 лева от църквата в Сапарева баня и пак беше съден, Кире Калфин от Таваличево, наричан от кюстендилци НЕМТУРО?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.