Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Директорът на зоопарка в Благоевград д-р Кр. Попниколов: Не можем да спрем ромските набези, много са, ходят на групи, десетки жалби има в полицията, но нищо......


20 март 2017 15:20  14 коментара   33060 прочитаФирмата, ангажирана с охраната засилва контрола на зоопарка


Нападението над животни от роми-посетители на зоопарка в Благоевград е болезнена тема за ръководството на местната зоологическа градина. Случаят, за който ви съобщихме, как група роми хвърлят камъни по лъва и маймуната, не е прецедент, многократно сме информирали за това, че роми, прескачат клетките крадат зайци, кози и въпреки депозираните жалби, те приключват с "неизвестен извършител".

"Не можем да спрем ромските набези, не можем да сложим охрана до всяка клетка, освен това, ромите с тяхното чувство за безнаказаност са неконтролируеми, ходят на групи, заяждат се, така, че наистина сме безсилни", това каза директорът на зоопарка д-р Крум Попниколов, който твърди, че многократно е подавал жалби до полицията, но напразно, "Какво може да направи полицията, да стоят и да чакат да дойдат ромите ли, безсилни сме срещу това и това не е проблем само на зоопарка в Благоевград, а навсякъде в държавата, тези хора не работят, получават помощи, чувстват се безнаказано.

Зоопаркът се охранява от специално наета фирма, има и обществена охрана от 3-ма души и пак не успяваме да се спасим от набезите на хората, които живеят в съседство, каза д-р Попниколов, който ни увери, че сериозни травми от нападението над лъва няма, животните са нахранени и здрави. Сезирахме и полицията в Благоевград, където има наистина депозирани жалби срещу ромските набези. Патрулни автомобили обикалят около района, но досега не са попадали на вандали, или крадци.

Припомняме, че благоевградчанка Дж. Кьосева бе направила клип, в който се вижда, че група роми хвърля камъни в клетката на лъва, според Кьосева на лъва били хвърляни и живи котета. Читатели на struma.com бяха възмутени от видяното и поискаха прокуратурата и полицията да се сезират и да издирят нападателите, които за съжаление отново са снимани отдалече и не могат да бъдат идентифицирани. Според директора на зоопарка, най-често золумите са дело на деца от ромската махала, които са чести посетители.

П. Попов

Още за: нападение  животни  зоопарк Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


14 коментара

20 март 2017 16:12 | ДС
Оценка:
17
 (
27
 гласа)

Гарантирано от ГЕРБ. Цялата, Държава се мутризира! Такава наглост, беззаконие, престъпност и безнаказаност никога не е имало в милата ни Родина!!!


20 март 2017 16:36 | Доктор
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Директоре, до кога вълкът Лупи ще го държите в клетка 2Х2 метра? Това е пълно беобразие!
Само измъчвате животните и взимате заплати! Животните бетстват! Жалка картинка!


20 март 2017 18:24 | д-р Дулитъл
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Да дадат животните в частния зоопарк в парка "Бачиново", до ресторанта, или на Райо Чората, по-добре ще са!


20 март 2017 20:12 | Ал Бънди
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Директора е тежък алкохолик, не му пука за животните . Единственото спасение за клетите твари е ако поставят символичен вход (такса). Бедните, дори не могат да емигрират за да се спасят, за разлика от мургавите им себеподобни.


20 март 2017 20:17 | коректор
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Ако чакате полицията да ви реши проблемите, забравете ! Те са пас . Май требва да викаме Динко от Ямбол или Перата.


20 март 2017 20:45 | Българофил
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Сложете по една видеокамера некадърницииии! С едни роми не можете да се оправите, а заплатката си я прибирате чинно като ром помощи. Кмете разкарай пенсионерите и постави млади, надъхани хора или по-скоро Човеци.


20 март 2017 21:32 | Деси
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Щом не можете да опазите животните -УВОЛНЕНИЕ. Или отново ни заблуждавате? Няма видеокамери, няма добра ограда .Няма никаква полиция, нито общинска охрана, няма вход. А парите на данъкоплатеца ги харчите за " зоопарк"


20 март 2017 22:13 | лени
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

записите на убиеца от Борисова градина бяха още по неясни, но го хванаха нали? Пуснете ги за издирване и награда кюфте и цялата махала ще ги издаде. Но не искате


20 март 2017 22:21 | ДЪРДОРКО
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Да поставят нарушителите ромите в една клетка натясно, да ги оставят на глад и жажда, посетителите на зоопарка често да ги замерят с камъни, да ги дразнят, псуват и плюят, и те самите ежеминутно да се душат и затриват в собствената си смрад и невежество.


20 март 2017 23:07 | Б
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Крайно време е, да се вземат много сериозни мерки за опазването и разширяването на зоопарка. Благоевград е хубав град и съм сигурна, че ако има допитване до жителите, ще има чудесни предложения, за решаване на този много сериозен проблем.


21 март 2017 08:06 | ...
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Пуснете ток по оградата на зоопарка. На коледната украса може, а за опазване на животните не може?


21 март 2017 08:52 | четири лапи и много зъби
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Докторе, време е да пуснете лъва да се самоизхранва!


21 март 2017 09:50 | Спокойно
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Хайде, по- спокойно. Какво се всички изведнъж предизборно станаха активно зооспасители! Проблемът с тия животни от ромски произход е от години, години, беше много по- страшно, сега дори не може да се сравни. Ама как с вълшебна пръчка да се случат нещата???


21 март 2017 13:10 | Мечо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Свобода за вълка ЛУПИ! Той не е виновен, а изкате да го убиете! Пълни некадърници и алкохолици!
Г-Н КМЕТЕ, ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ БЕЗОБРАЗИЯТА В ЗООПАРКА!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.