Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Благоевградчани, прочетете това! Писмо - признание на работещи, интелигентни хора, посветили живота и делото си на децата ни: Не спъвайте реформата, която започна екипът "Камбитов"! Не убивайте талантите на Благоевград!


10 октомври 2017 18:37  21 коментара   8193 прочитаЗа първи път усещаме присъствието на Институция, която да защитава интересите на образованието, културата, спорта! С работата си кметският екип доказа, че възпитанието, образованието, спортът и въвеждането на младите хора в духа на бълrарското е приоритет. Благодарим ви г-н Камбитов!...


Преди минути получихме писмо, подписано от собственици на частни клубове, школи, учители и педагози, посветили живота си на възпитанието и обучението на децата на Благоевград. Провокирани от злостната атака срещу кметския екип и обвинения за грубо вмешателство в работата на Центъра за личностно и творческо развитие на деца в Благоевград, където бе извършено съкращение на преподаватели, допуснали нарушения в работния процес с децата, подписалите писмото изразяват позиция, характеризираща работата им с общинския ръководен екип. Публикуваме писмото без намеса.

До Българската общественост, Просвета, спорт и всички, които желаят възпитанието, образованието и културата в Република България да бъде на конкурентно-способно ниво в световен мащаб.

Уважаеми Граждани, общественици, държавници, политици,

Много осезателно и изключително емоционално наблюдаваме процесите, които се случват на територията на област Благоевград, в частност община Благоевград, относно гореспоменатите направления. И тьй като се считаме за тези, които работим по сьщество и с цялата си душа в тези области, счетохме за редно да изкажем мнението си. Не защото сме с много голямо самочувствие, не защото се имаме за повече от държавния и общински сектор, не защото сме политически или синдикално припознати, а защото сме доказали, че професионализмът в тези направения изисква напълно себеотдаване, прецизна социална и финансова дисциплина. Тази дисциплина е в резултат на обоснована и работеща в краткосрочен план програма, заложена в дългосрочна стратегия, която е разписана от Община Благоевград вследствие на обществени обсьждания от гражданското общество.

Община Благоевград доказва ежедневно, че възпитанието, образованието, спортьт и въвеждането на младите хора в духа на бълrарското е приоритет! За първи път, от толкова години усещаме присъствието на Институция, в лицето на община Благоевград, която да 3ащитава и отстоява интересите на образованието, културата, спорта, почита към българските традиции, занаяти и обичаи.

За първи път, от толкова години, Благоевград се превърна в притегатепен центьр на международни и национални инициативи, свързани с образованието, спорта, културата като цяло, в различните и аспекти, което влияе положително върху възпитанието на децата и не само. Доказателства за това са многобройните участия в международни и национални събития.

Спечелените отличия за школите от техните възпитаници. За първи път, някой има доблестта да тръгне по трънливия път на реформата,
която със сигурност гарантира равенство, правда и сnраведливост за работещите в тази сфера. А те са многобройни и като част от тяхното минало, ще ви кажем, че единствената причина да сме се отдръпнали от общинските детски комплекси, и спортни школи е защото в тях госпсдстнаше неразбория, интриганство, сплетничене и безхаберно отношение към талантите на България.

Всички ние, нееднократно сме призовавали общинските ръководства през годините да се предприемат драстични реформи и да започне пълна мобилизация в дука на професионализма. Именно за това, эаявяваме ясната си позиция в подкрепа на Кмета ма община Благоевград — д-р Атанас Камбитов, който се изправи и с истински, достойни сили пое по нелекия път на промяната.

Промяна, която му носи допълнителни сътресения, увеличаване броя на недоброжелателни, в лицето на хора, които искат да получават пари от държавата без да работят. Факт! Нима не виждат, колко усилия полага общинското ръководство за да самоиздържа всички тези институции, да държи таксите символични и в същото време да не пада нивото на обучението м отношението към децата, които са предпочели техните (или нашите) услуги. Защото в частните школи, уважаеми, таксите са в пъти повече от въведените в Центьра за личностно и творческо развитие - Благоевград. Отдавна отмина времето, в което социалната политика в тези направления е по-скоро милостиня.

По един или друг начин, тази такса прави децата съпричастни и отговорни към занятията, с които сами са се анrажирали. Дава се въ3можног,т на децата и на родителите им да
в идят и разберат да.пи им е интересно или не. Тази символична такса е вид ангажираност и към нас преподавателите. Съвременната структура, която Кметът Камбитов е въвел, не позволява своеволия, с тази такса, освен морално, ние сме и социално ангажирани, не пилеем време на никого и не „отбиваме номера". За нас е важно не само децата, а техните родители да се докоснат до света, който те са избрали.

Грехота е да имаш тези пространства и ателиета и те да не бъдат използвани. Но за да бъде базата годна за ползва~;е също се нуждае от поддръжка. Нена не забравяме, че разходите не са никак малки има консумативи, амортизация и куп други разходи, наглед ниски, но всъщност основни.

На фона на много други центрове за обучение на деца нашият е не само действащ, но и развиващ се.

Дойде времето, в което тези институти ще трябва да дават резултати и да се отнасят с уважение и професионализъм към дарбите на децата ни. Но само този, който уважава труда и качествата на хората, какъвто е господин Камбитов, може да има смелостта да бъде строг, но и справедлив!

Ползите от това управление са огромни, искрено се надяваме долнопробните сплетни и некоректни хора, (голяма част стоящи на „хранилка") отдавна дали своя принос, който ние признаваме и зачитаме, в тези направления, да не спират общинското ръководство да прокарва именно тази съвременна, реалистична и стабилизираща реформа. 3ащото, в утрешния ден, именно това ръководство ще бъде упрекнато в безхаберие за упадъка на българското общество.

Властта не привилегия, а отговорност и Община Благоевград, тя следва тези правила и доказва, че вярва в този принцип!

Ние, частните организации и физически лица, занимаващи се с култура, спорт, образование и други възпитателни дейности, изразяваме следното становище, в подкрепа на цялостната стратегия и политика на Кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов относно образованието, културата и спорта на поверената му от гражданите територия, по компетентност:

Уважаеми Господин Камбитов,

Благодарим Ви, че за последните Седем години поставяте основата на адекватно, съвременно и реално обозримо бъдеще на децата на Благоевград. Вие, господин Камбитов, дадохте сцената на тези деца, дадохте им вдъхновението, облагородихте средата, възстановихте хъса на всички нас за да се развиваме в правилната посока.

За първи път, от толкова много години, усетихме положителното присъствие на община Благоевград в нашата сфера. С днешна дата имаме удоволствието да се конкурираме с институция, която е под Вашата, а именно Центърът за личностно и творческо развитие. V1 това се превърна в една много благоприятна и творческа среда за толерантна и градивна конкуренция. За първи път, усетихме, че срещу нас застава сериозен „противник", което ние смятаме За вдъхновител, по пътя на развитието на децата, нравственото им формиране като личности, което от своя страна е един много важен етап от развитието/израстването им и е една своеобразна подготовка за живота им като продължители на нас, техните родиrели, преподаватели.

Вени Иванова

 

Още за: писмо  подписка  благоевградчани Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


21 коментара

10 октомври 2017 18:59 | Милчо Папазавов
Оценка:
-23
 (
45
 гласа)

Браво! Най-после да излезе някой и да се опълчи на тая кукундрела Бонка. Много си повярва, че зад нея като стоят разните там профсъюзи и цял живот ще си прави, каквото иска... Да, ама не. Приключи с курса "хранилката". Чест им прави на подписаните, защото мислят за доброто бъдеще на децата ни! Браво, това се казва да имаш чест и достойнство!


10 октомври 2017 19:24 | Родител
Оценка:
-23
 (
43
 гласа)

Е, видя се, че г-жа Ичкова е проклета... Щом и тези възпитатели застанаха открито зад Камбитов, провокирани от суетата на нечии интереси, в частност г-жа Б. Ичкова. Видно е, че тя е маша в ползу другари, които нямат смелост да застанат очи в очи с новото време, с реформите и не желаят да сменят статуквото червено. Наиграха се другарите. Повече от ясно е, че благодарение на Камбитов нещата се случват в правилната посока! Подкрепям ви, даскали, дерзайте!


10 октомври 2017 19:50 | ...
Оценка:
31
 (
43
 гласа)

Айде стига бе тролчета!
На всички е ясно че децата ни плащат яко ако искат да постигнат нещо и да развият таланта си!!!
Стига популизъм, само държавни службички, това ви е целта!!!
Всички се борят за държарната маса !!!


10 октомври 2017 19:54 | Христова
Оценка:
-16
 (
38
 гласа)

Похвално! Похвално, е, че младите хора са осъзнати, принципни и реалисти. Истина е, че през последните години се направи много, и продължава да се прави... Респект, г-н Камбитов, респект от една майка, благодарна за възможностите пред детето й... А на онези дребни, злобни душици ще кажа - низко е, поведението ви, много е низко...


10 октомври 2017 20:07 | Бодуров
Оценка:
-19
 (
35
 гласа)

Сега трябва и родителите да се включим! Подкрепям тази декларация, знаем за какво става на въпрос-със стари методи не се работи. Трябва да се дава път на съвременното, да, беше време да се направи осъвременяване на структурата, за което благодарности на кмета и на общинското ръководство. Без тях, децата ни щяха да си тъпчат на едно място. Респект към възпитателите, респект към общинското ръководство, заело с тази нелека задача! И да, в защита на горе написаното от мен, ще съберем и подписка от родителите-Не Пречете повече! Уважаеми възпитатели, г-н Камбитов, зад Вас сме!


10 октомври 2017 20:13 | Бонка
Оценка:
-21
 (
33
 гласа)

Те сега ми го хакнаха..... Ум царува, ум робува, ум патки пасе! Свърши се моята.... Предавам се, надиграй се и то беше ясно, ще ям дървото... Път за младите и можещи! Хайде стига комунистически похвати, изборът е верен, Камбитов! Успех!


10 октомври 2017 20:20 | Мария
Оценка:
-20
 (
34
 гласа)

Респект! Време беше да се излезе с подобна подписка/декларация. Подкрепям изцяло


10 октомври 2017 20:32 | До Бонка
Оценка:
-12
 (
32
 гласа)

Бонкее, никой не ти го е хакнал, сама си го хакна. Време е да се осъзнаеш, за срам на стари години ставаш


10 октомври 2017 20:37 | До Бонка
Оценка:
-21
 (
33
 гласа)

Похвално! Похвално, е, че младите хора са осъзнати, принципни и реалисти. Истина е, че през последните години се направи много, и продължава да се прави... Респект, г-н Камбитов, респект от една майка, благодарна за възможностите пред детето й... А на онези дребни, злобни душици ще кажа - низко е, поведението ви, много е низко...


11 октомври 2017 09:45 | КОЙЧО ОТ ПОРОЙ
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Е СТИГА СТЕ СЕ РЕСПЕКТИРАЛИ СМЕШНИЦИ, ТАКА СЕ РЕСПЕКТИРА ЕДНА ОБЩИНСКА СЪВЕТНИЧКА, ДЕТО ДРУГО ОСВЕН ДУМАТА РЕСПЕКТ НЕ ЗНАЕ.....


11 октомври 2017 09:59 | Мила
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

КОЙЧО ОТ ПОРОЙ написа:КОЙЧО ОТ ПОРОЙ

Ти па си мноооо умен


11 октомври 2017 10:19 | ....
Оценка:
24
 (
34
 гласа)

КАМБИТОВ и неговата ШАЙКА - ВЪН!!!!
Окрадохте града, никой не остана,.


11 октомври 2017 10:30 | Илиевa
Оценка:
-16
 (
28
 гласа)

Защо Камбитов вън? Защото е единственият кмет, от времето на корпуса до днес, който реално работи за Благоевград, защото резултатите са налице, защото града ни се превърна в място, предпочитано от туристи от цял свят или защото разбираш, че никога няма да стигнеш нивото му? Защо???


11 октомври 2017 10:47 | Мишо
Оценка:
-11
 (
23
 гласа)

За първи път усещаме присъствието на Институция, която да защитава интересите на образованието, културата, спорта! Да, Общината работи, Кметът работи! Червените тролове да си бъркат по дупките. Нека оставят умеещите и можещите. Или понеже вече не могат да крадат и вдигат скандали, търсят интриги и т. н. За последните 25 години единствено Камбитов се осмели да прави реформи и ги прави. Разби статуквото и вече е неудобен за много хора от бивши и настоящи партийни кадри на майката столетница и разни други псевдо политици. На пук на всички при Камбитов нещата се случват и така ще бъде!


11 октомври 2017 11:22 | питанка
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

какво статукво разбиxа, това на бесепарите, но създадоха много бързо и стройно- герберско статукво- т. е ако са разбили негщо, то е в ТЯХНА ПОЛЗА...


11 октомври 2017 12:04 | бай
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

А къде е декларацията от учителите в НХГ подписана от 45 човека против мазната мутра Шопова, дето хал хабер си няма от образование. Наяве излизат само измислени и написани в общината писма, подготвени от екипа на Шопаркова..


11 октомври 2017 12:10 | възмутен
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

пОДАЙТЕ ТАЗИ ДЕКЛАРАЦИЯ/ НА УЧИТЕЛИТЕ ОТ ванхг/ явно заради платени общински реклами от зам. кметицата, тази медия няма да я побликува, опитайте на др. място, да видим дали има някой който ще се осмели да я публикува. Ако никой не смее пишете във фейса и аз ще платя с лични средства да се отпечати и размножи в града. Редно е да се чуят и видят всички мнения. Не само тези на Шопова.


11 октомври 2017 12:52 | Шоми
Оценка:
-12
 (
20
 гласа)

На пук на всички при Камбитов нещата се случват и така ще бъде!


11 октомври 2017 12:56 | Ваня
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Излезте някоя сутрин към 05:00 часът и ги вижте какво правят децата и младежите!? Пияни и дрогирани! Хората не могат да отидат на работа! Един полицай няма! Това ли е град!? Абсолютно чалгарски гето!


12 октомври 2017 07:47 | Камб
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Шопова сигурно добър бонус им е дала с/у подпис!!! Възможно е и по - една екскурзия да им е подарила, само да са в нейна защита..... Манипулаторка лъжлива!


12 октомври 2017 16:11 | 112
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Браво на родителите и учителите, написали писмото! А селската скандалджийка ичкова обществеността трябва да я познава и като злобна интригантка, набутваща се на постове, за да има келепир. За да постига мръсните си цели не се спира пред нищо! От училищата, през които е преминала се носят легенди, че принуждава момчетата за секс услуги срещу добра оценка!?! Никой не смее да се оплаче, заради заплахите на крокодила педофил?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.