Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Бизнесменът Йордан Йорданов-Жъчката състави списък с 21 бракониери, гневен от убийството на благороден елен


22 септември 2009 00:20  22 коментара   162400 прочита

Йордан Йорданов
Йордан Йорданов


Йордан Йорданов

Главните ловци без морал са Ванко, Румен, Мальо, Ники, Чавдар Кочината, Георги Кокошлето, не ги интересува дали стрелят по бременни майки с малките в корема, паркаджиите не си вършат работата, твърди известният благоевградчанин


Намерих убит благороден елен в защитения парк “Парангалица” под хижа “Македония”, под 4-то водохващане, животното е от вид, който е на изчезване в България и е било ранено от бракониери, слязло е по-надолу в гората и е умряло, разказа потресен пред репортер на “Струма” известният благоевградски бизнесмен Йордан Йорданов-Жъчката. Той предостави снимки за достоверност. Ето какво разказа още той: “Случаят ме потресе, разгневи и стигнах до решението да говоря и да изкарам на светло всички бракониери в балкана над Благоевград. Основно те са от Благоевград, Рила, Кочериново и от селата Стоб и Пороминово. Едни от най-известните бракониери от Рилското корито са така нареченият Ванко, който работи в цигарената фабрика “Благоевград-БТ” АД, и Румен, който е служител на “Пътнически превози” АД. Синът на Чавдар Кочината и още 13 човека, които са от Рилското корито, ги водя на списък. Съсобственикът във винпром “Логодаж” Малин Широкански-Мальо, Ники от ресторант “Милената” в Благоевград, Георги Димитров-Кокошлето и още 9-човека са от списъка ми на бракониерите в областния център на Пиринско. Те постоянно ловуват незаконно в местностите Шишковци и Куртман над благоевградското село Бистрица. Убитият елен е реултат от алчни за месо ловци, които дори го продават.
Това са без морал и без ловна етика хора. Те се самозабравят и не ги интересува дали убиват бременни майки с малките в коремите им. Обвинявам паркаджиите, които изобщо не си гледат работата, не контролират нито мотористи, нито шофьори и бракониери. Част от бракониерите ходят и с незаконни пушки. Имат апарати и с ток избиват рибата в реката. В местността Радовица имат постройка, в която палят огън, спят и бракониерстват с дни. Дори заплашиха, че ще запалят нарочно гората, ако ги смущават. Аз ги знам кои са, сложил съм камери и ги записвам денонощно. В списъка на бракониерите има и полицаи. Уведомил съм за случая с елена и шефа на полицията в Пиринско комисар Константин Титянов, заключи Й. Йорданов.
Председателят на Ловно-рибарско дружество “Сокол 1921” Иван Василев потвърди думите на Й. Йорданов и добави: “Бракониерството в последните години се увеличава. Почти всекидневно се натъкваме на ловци без морал. Призовавам да обединим сили, за да се справим със сериозния проблем. Знам, че само заедно с горски, ловци, полицаи и паркаджии може да се противодейства на бракониерството.

Още за: Й. Йорданов  списък  бракониери Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


22 коментара

22 септември 2009 00:46 | да се смея ли! да плача ли!
Оценка:
43
 (
73
 гласа)

Да му се ненадяваш на Жъчката - кава добра душа носил!


22 септември 2009 05:32 | rosen
Оценка:
-13
 (
45
 гласа)



22 септември 2009 09:57 | Благоевградчанин
Оценка:
64
 (
100
 гласа)

Тоя ли боклук стана морален стожер????
Комисията "Кушлев" му е приготвила хубава изненада,скоро ще се разбере...


22 септември 2009 10:31 | ***
Оценка:
11
 (
75
 гласа)

Не го зная Жъчката, какъвто и да е, ако иа да си отговаря за нещо - да си отговаря. Но в случая е прав и съответните органи трябв да се самосезират. Природата ни си отива, а това е най-печелившото нещо, което притежаваме. Рилските езера, след тия лифтове и тоя масов поход към тях, загиват. После няма да иска никой да се качи на лифт, който води в нищото, а чистите езера ще ги гледаме само на кадри от старите ленти. то бива простотия излоба, бива. . .ама чак пък толкова. БРАВО ЖЪЧКА!Стискам ти палци да ги преследваш тия до дупка!


22 септември 2009 13:09 | бате Данчо
Оценка:
-13
 (
51
 гласа)

Ей сега ви згаштих IP адресите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


22 септември 2009 15:04 | Yaze
Оценка:
6
 (
32
 гласа)

бате Данчо написа:Ей сега ви згаштих IP адресите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Боли ме щепсело :-))))


22 септември 2009 15:08 | ja4kata e bokluk
Оценка:
5
 (
29
 гласа)



22 септември 2009 15:11 | ot men
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)



22 септември 2009 16:15 | природозащитник
Оценка:
33
 (
69
 гласа)

От кога гн. "ЖЪЧКАТА" го боли за ЕЛЕНИТЕ.Преди година,като убиваха елени с гн.ВАСИЛЕВ -ДЖЕРИ не ги болеше за елените,даже се целуваха и прегръщаха от радост,пълнеха и по един пикап с майки"диви свине" и не стреляха по сърни по далеч от обсега на пушките им.


22 септември 2009 17:02 | lsdhgbvfsd;ligbv;
Оценка:
16
 (
38
 гласа)

от кога стна толкова 4естен бе , до в4ера се разхождаше с пушката по резервата и убиваше елени,а днеска си природозаштитник


22 септември 2009 17:07 | хахото
Оценка:
19
 (
41
 гласа)

Боже,колко мъка има по този свят ,боже!


22 септември 2009 18:28 | Сръндак!
Оценка:
7
 (
27
 гласа)

бате Данчо написа:Ей сега ви згаштих IP адресите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Хаха Ние да не сме беззащитни еленчета!


22 септември 2009 19:07 | Jelio
Оценка:
-6
 (
26
 гласа)



22 септември 2009 21:35 | salvadre
Оценка:
-13
 (
41
 гласа)

а така Жьчка погни ги зад теб сме


1

22 септември 2009 22:19 | González
Оценка:
23
 (
35
 гласа)

А иначе с пушка в дискотека може...
яяяя - http://www.big.bg/modules/news/article.php?storyid=23676


1

22 септември 2009 22:25 | от горния линк
Оценка:
38
 (
54
 гласа)

“Йордан Йорданов е известен в региона криминален престъпник, лежал в затвора, представител на СИК. Освен това е представител на “Лукойл”, с подставени лица е представител на мобилен оператор “Глобул” за региона и “Агрима-Водолей”, собственост на Валентин Златев. Около Йордан Йорданов-Жъчката е изграден ореол на недосегаем от закона, хората се страхуват от него, разполага с много пари и не е проблем да влияе върху МВР, следствие, прокуратура и съд. Ползва се с протекции на служители на МВР и прокуратурата. Охранява се от действащ офицер в РДВР и бивш сержант от МНО. Брат му Росен Йорданов преди години уби младо момче при пиянски скандал. Укриваше се няколко години, делото се протакаше, променяха се показания и след това беше оправдаван.
Йордан Йорданов в пияно състояние прегази младо момиче, което почина, делото след дълги протакания беше прекратено. Неколкократно участва в рекети, но делата така и не стигат до съд. Организира въоръжено нападение над дискотека в Благоевград. Бяха извър


30 април 2010 17:04 | БОЖКОВА
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

БОЖЕ,загрижил се за елените и то благородните.Ми тези необлагородените хора дет уби ТИ кой да съжалява?За тях жал ли ти е?Аз много добре знам какво знаеш ти.И също от какво се страхуваш.Понеже си много БЛАГОРОДНО НАГЪЛ и искаш ЗАДкулисно да изиграеш събратята си дет смяташ за по-долни от теб,треа да ти кажа,че АКО успееш да ги изиграеш тях,мен НЯМА ДА МОЖЕШ.Американският ти чичо владика няма да може да те спаси.Той е там,ти си тук и двамата низвергнати борчлии.Като се опитваш да ЗАБОРЧЕЕШ други няма да успееш да ОПРАВИШ себе си,ако ще цял оркестър свирачки да си викнеш.Канало нали знаеш къде изтича и не чакай АЗ да ти го свържа.Най-много и на твойта по-млада втора благородна съпруга да и паднат протезите,щото не може да нема ПРОТЕЗИ като след раждането и окапаха зъбите,а са има ЗЪБИ у малката си уста,дет обаче явно не е достатъчно малка щом не може да те задоволи.


19 октомври 2016 11:43 | ???
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

ИЗБИВА КУЧЕТАТА В МЕСТНОСТТА БОДРОСТ И СЕПТЕМВРИЙЧЕ.. НАСТИГАШЕ СЪРНИ И ЕЛЕНИ И ДИВИ ПРАСЕТА В ДЪЛБОКИЯ СНЯГ С МОТОРНАТА СИ ШЕЙНА И ГИ ОБЕЗГЛАВЯВАШЕ С МАЧЕТЕ. НА ВСЯКЪДЕ Е ПОСТАВИЛ ШИПОВЕ ПО ПЪТЕКИ И ПЪТИЩА .МНОГО ХОРА СЕ НАРАНЯВАТ ПРЕЗ ЛЕТНИТЕ ПРЕХОДИ В ГОРАТА .НО ЗА ТОВА И ДУМА НЕ СЕ КАЗВА ПО ПРЕСАТА


20 октомври 2016 20:52 | Жоро павето
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Кой ти разреши на теб да дерибействат по балкана бе ?От теб хората не могат да се разхождат свободно, тук шипове, там бариери, по-натам забрани .Аз не мога да си заведа детето до хижата с колата, но за теб може .А за паркаджийте е ясно най-добре им спри нарежданията с гориво.


14 Януари 2017 01:27 | Баууу
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Що не го махнете тоя бозав ром ?!!


12 юли 2017 21:21 | тъпанарин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

белополския селтак от кога толкова хуманен към животните-като пребиваше и рекетираше ХОРА-не беше толкова загрижен. Лайно-подлога на Златефф и помяврите от СИК.


1 август 2017 15:41 | Гергана
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ама защо толкова бързо изчезнаха куп коментари. Някой заплашва ли...?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

Име



Коментар





Въведете кода от картинката

 



Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.