19954 с право на глас в Симитли на изборите през октомври

23 август 2014 11:35   1 коментар   9496 прочита


12 954 е броят на пълнолетните жители в община Симитли, с право на глас на парламентарните избори на 5-ти октомври. Вече са готови предварителните списъци на гласоподавателите, разпределени по секционни комисии. До понеделник списъците ще бъдат обявени в помещенията на секционните комисии по места. Всеки може да провери списъка и при установени неточности да сигнализира в общината за отстраняване на неточностите – дописване, отписване при промяна на постоянен или настоящ адрес и т. н., уточняват от общинска администрация Симитли.

И за извънредния парламентарен вот на 5-ти октомври изборът в община Симитли ще се организира в 26 секционни избирателни комисии. Допълнително ще бъде сформирана и мобилна СИК, която да обслужва трудно подвижи гласоподаватели. Мобилната секция се разкрива при подадени предварително заявления от минимум 10 избиратели, които декларират желанието си да гласуват у дома по обективни причини. Заявления се подават месец преди деня на вота.

В понеделник, 25-ти август от 16. 30 часа в залата на Общинска администрация – Симитли ще се проведат и консултациите с парламентарно представените партии за съставите на секционните избирателни комисии в общината. Съставът се определя на квотен принцип, от представителите на партиите, имащи представители в Европейския парламент и последното НС в България.

Право на свои представители в СИК за вота на 5-ти октомври имат ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, България без цензура и Реформаторски блок.

Квотите за 208 членове на СИК ще бъдат разпределени както следва: ГЕРБ и БСП имат право на по 9 председателски места, ДПС могат да председателстват 5 от секционните комисии в община Симитли, Атака – 3 СИК. България без цензура и Реформаторите ще имат само по четирима членове в СИК.


Още за: право   глас   избори   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
24 Август 2014 00:45 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В заглавието и текста под него има разминаване от 7 000 души! Колко всъщност имат право на глас в община Симитли?! Четете ли предварително статиите преди публикуване?!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар