Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

164 инженери и учители се дипломираха в Югозападния университет „Неофит Рилски“


23 февруари 2017 09:38  8 коментара   1835 прочитаНа тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ 164-ма бакалаври и магистри от Техническия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. Абсолвентите от випуск 2016 са първите, които получават дипломи от най-младия факултет в структурата на Югозападния университет.

Деканът на факултета доц. д-р инж. Иванка Георгиева откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“, „Педагогика на обучението по техника и технологии“, „Кариерно развитие и предприемачество“ и „Компютърни системи и технологии“.

В словото си, отправено към абсолвентите, доц. д-р инж. Иванка Георгиева, заяви: „Ден като този ще влезе не само във вашите професионални биографии, този ден е важен и за Техническия факултет, защото днес представяме 164 обучени инженери и учители с фундаментално значение за технологичното развитие на страната ни. Този ден е важен и защото сред вас са тези, които мечтаят да изградят модерна и високотехнологична България, които виждат себе си като създатели на нови технологии, машини, уреди, системи, като мениджъри на успешни екипи и фирми, като учители“.

„Искам да се наложите като знаещи и можещи инженери и учители, което ще означава, че ние преподавателите в Техническия факултет сме ви дали необходимите знание и практически умения, показали сме ви формулите за взимане на правилните решения“, каза още доц. д-р инж. Георгиева.

Приветствие към дипломантите от името на ректора – доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличниците и им пожела лична и професионална реализация.

По традиция отличниците получиха и плакет на Югозападния университет. С най-висок успех от семестриалните и държавните изпити – 5.86 се дипломира Емилия Георгиева, завършваща специалност „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“. Тя отправи приветствие от името на абсолвентите и благодари на преподавателите от факултета за усилията, вниманието и търпението.

„След официалната церемония, колеги на всеки един от нас се дава правото и възможността да се реализираме. Нека покажем, че Терминал 2 не е единственият изход от социално-икономическата криза. Нека покажем, че имаме куража и силата да се реализираме тук, защото никъде другаде не можем да кажем – моите планини, моите реки, моят дом, само тук“, каза по време на церемонията Емилия Георгиева.

Сред отличниците, които получиха плакет са и Владимир Въков, Илина Георгиева, Кристина Тренчева, Филип Харизанов, Лазар Ташков, Ангел Крумов, Михаела Воденичарска и Ивайло Зиновиев.

Поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студенти от специалностите „Изпълнителско изкуство“ и „Съвременна хореография“ към Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Още за: инженери  университет  образование Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


8 коментара

23 февруари 2017 13:59 | Пе Котаков
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Гола вода и кал по гърбо са тия "инДжИнери" от ПУЦ-а, пардон - колежа, техникум над средното образование (ТНСО)! Като им видиш трите дебели турти (т. нар. деканат) отпред на последното фото, да ти се додрайфа...


23 февруари 2017 14:17 | ?!
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Инженери?! От Кога в ЮЗУ има инженерна специалност?! Сигурно са я открили на мястото на закритата специалност по космонавтика! Майтап бе Уили, лайно в коридора... тази информация е смайваща за нивото на образованието ...ЮЗУ се конкурира със СУ май... то у нас май скоро висшето образование ще стане задължително


23 февруари 2017 14:47 | студент
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Какъв Технически факултет, това и за колеж не става. Обучените в КСТ не е това, което беше, когато специалността беше в ПМФ. Някакви измислени преподаватели, от колежи в София, срам и резил, ръководител катедра КСТ една кифла неразбираща от нищо, нито администратор, нито преподавател. Жалко за хубавата специалност. Декан на ТФ - гола вода, надута жалка селска пръчка. Завърших КСТ, когато всичко беше истинско и ръководството на катедра КСТ и преподавателите идваха от ТУ-София. Колеги, спасявйте се в други специалности или в ТУ.


23 февруари 2017 14:56 | Вики
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сега разбирам, че колежа е станал факултет. И ако наистина това е ръководството му -
направо някой се е изгаврил със студентите. Скрийте се особено вие двете дебелите турти, както казва Котаков и не се показвайте. Ще заробите т. нар. факултет.


23 февруари 2017 15:01 | към Котаков
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И на мен ми се придрайфа колега от т. нар. деканат - дебелите турти. Добре, че учих по истинското време и не съм се срещала с тези, доколкото съм чула некадърнички. Но ако сега бях студентка по КСТ, задължително щях да се прехвърля в друга специалност, щом като ръководството и преподавателите не са на ниво.


23 февруари 2017 19:51 | инж. Сърбогъзи Вагинян
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В ЮЗУ-то има останали все още (след напускането на доц. д-р инж. Вальо Христов, с когото се подиграха като шеф на КСТ) няколко наистина кадърни в тяхната област инженери, но те не са в тех. колеж, понеже окупиралите ръководството му некадърнички (едната машинен инженер, ама шеф на КСТ, другата недоучила физичка, изгонена от катедрата и, ама шеф на "Електрониката... ") се страхуват, че ще лъсне тяхната некомпетентност. И понеже ректора е същата гола вода, всичко тече успешно към логичния край на ЮгозпаднАЛия унивеситет!


23 февруари 2017 20:00 | Кокоша Нел
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

инж. Сърбогъзи Вагинян написа:едната машинен инженер, ама шеф на КСТ, другата недоучила физичка, изгонена от катедрата и, ама шеф на "Електрониката... "

Сърбогъзи, обратното е, ама тя е все тая, все са гола вода...


24 февруари 2017 18:17 | Един от дипломиралите се.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Като знам каков инжинер съм, страх ме е да ида но лекар...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.