Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

150 млади таланти от България, Сърбия и Македония 3 дни пяха и тацуваха


3 май 2012 00:10  11 коментара   14556 прочита

Ръководителката на фондация “Изгряват звезди” Таня Точева даде много висока оценка на тазгодишното 12-о издание на фестивала
Ръководителката на фондация “Изгряват звезди” Таня Точева даде много висока оценка на тазгодишното 12-о издание на фестивала


Ръководителката на фондация “Изгряват звезди” Таня Точева даде много висока оценка на тазгодишното 12-о издание на фестивала

Обявиха победителите на международния фестивал “Изгряват звезди” в Петрич


Приключи 12-ото издание на международния фестивал за талантливи деца в сферата на пеенето и музиката “Изгряват звезди” в град Петрич. В конкурса взеха участие 150 изпълнители от България, Македония и Сърбия. В рамките на 3 дни талантливите изпълнители си дадоха среща на организирания от община Петрич и фондация “Изгряват звезди” фестивал.

В първа възрастова група Гран при спечели Мария Божинова от Петрич. Първото място бе за Никол Паласчева от София, второ заеха Кристиян Иванов от столицата и Мила Георгиева от Свищов, трето - Ана Василева от Лом и Симона Иванова от Търговище. Наградата за най-малък участник в тази група получи Елена Попова от Петрич.

Във втора група Гран при спечели Мария Гогушева от Петрич. Първо място завоюваха Димана Дончева от Русе и Ванина Калапсъзова от Петрич. Второ - Моника Петрова от София и Габриела Шкодрева от Панагюрище. Трето - Никол Борисова от Свищов. Награда за артистично присъствие получи Станислава Стефанова от Петрич.

В трета група Гран при спечели София Арабаджиева от Благоевград. Първото място бе за Славея Цанева от Русе, второ - Христина Влахова от Велинград, и трето - Кристиян Христов от София и Мина Опренова от Петрич.

В четвърта група Гран при спечели Петя Даскалова от Перник. Първо място е за Виктор Арнаудов от Русе и Иван Тренчевски от Македония. Втора се класира Вяра Тодорова от Сливен и трета - Анелия Рачева от Велинград.

При вокалните групи Гран при спечелиха “Пеещите кенгура” от София, първа награда и наградата на кмета на общината Вельо Илиев спечели “Шоколадче” от град Лом.

Председател на журито бе Хайгашот Агасян и членове Валентин Пензов, Вили Икономов, Венцислав Георгиев и Светослав Лобошки.

Още за: фестивал  конкурс  М. Божинова Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


11 коментара

3 май 2012 09:00 | обективно
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Не знам що за фестивал е този, знам сумата гласувана от съветниците за провеждането, която никак не е малко. За какво ли отива тя, след като участниците сами си финансират участието? И защо се провежда в Авалон, а не на площада например?


3 май 2012 13:12 | реален
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

как къде отиват тези пари, в джобовете на точева, журито и някои общинари. как така всяка година журито е едно и също и, победителите" са едни и същи. толкова ли е богата тази община че дава на самозванка специалистка 13000 лв. за някакъв си фестивал на който забележете нито една годена не е поканен нито един участник от другите школи в петрич. как така случайно победителката виртуозка ванина калапсъзова е постоянно до точева, естествено заради баща и който лобира около съветниците за да и отпускат пари за каквото и да било. как намирасмелост тази жена да се перчи с недъга на едно дете и постоянно да я показва на всякъде. как станислава стефанова излиза на сцена с този фаршив глас и забележете печели награди. защо защото баща и е адвокат с възможности. мария божинова защо се лансира също заради финансовите и възможности. мария гогушева също по тази причина заради безплатната подръжда на личния ретро автомобил на Точева. а другите деца само гледат от страни и си плащат месечната такса.


3 май 2012 13:43 | Обективен
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Поздравления! Продължавайте и не обръщайте внимание на злобарите!3 май 2012 17:04 | до реалния
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

ало реалиста, някой да ти стиска лимон в тесния задник да плащаш месечни такси? ходи ги плащай на друго място, има и други школи там може и да оценят некадърното ти отроче ... ако имаш проблеми с родителите, защо нападаш децата простак смотан


3 май 2012 21:54 | гюптин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

гюпката е акционер в авалон, тои дава общинските пари на то4ева а тя ги връща в авалон.


4 май 2012 13:38 | :)
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ЯВНО МАЛКО ОТ ВАС СА БИЛИ НА ФЕСТИВАЛА. ГОСПОДИН РЕАЛЕН-ВИЕ СТЕ ЗЛОБЕН ЧОВЕК КОЙТО НЕ ОЦЕНЯВА ДЕЦАТА С ТАЛАНТ. АКО ВАШЕТО ОТРОЧЕ ИЗПЕЕ ПЕСЕНТА НА МАРИЯ ГОГУШЕВА ТАКА КАТО НЕЯ АЗ ЩЕ ФИНАНСИРАМ ОТРОЧЕТО ВИ .ОСВЕН ЗЛОБА ВЪВ ВАС НЯМА НИЩО ДРУГО. БРАВО ДЕЦА И ДОКАЗВАЙТЕ НА ТЕЗИ КАТО РЕАЛНИЯ, ЧЕ В ПЕТРИЧ ИМА МНОГО ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА!!!


4 май 2012 18:32 | тонско дабев
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

според мен реален, не е реален, а реална... и незадоволена


8 май 2012 21:30 | :sggfdhfx
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

според мен просто вие сте комплексари и няма нужда да замесвате децата няма значение какви са родителите им.. Всяка една от тях е талантлива и са заслужени наградите...!


9 май 2012 12:14 | БЪКСИ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ДАЛИ ГОСПОЖАТА СЕ ПЕРЧИ С НЕДЪГА НА ЕДНО, ДАЛИ ГА ПОКАЗВА НА ВСЯКЪДЕ-ТОВА СИЕ ЛИЧНО НЕЙНА РАБОТА. А ТОВА ДЕТЕ С "НЕДЪГА" СИ ИМА ИМЕ И ТЯ СЕ КАЗВА МИНА ОПРЕНОВА ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ И НЕ СЕ КАЗВА "НЕДЪГ", А ДЕТЕ В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ-ТОВА СА НОРМИТЕ В ЕВРОСЪЮЗА ЗА ОБРЪЩЕНИЕТО КЪМ ЧОВЕК"НЕДЪГ". ПО МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ, НЯКОИ ХОРА В ПЕТРИЧ ВСЕ ОЩЕ ГИ Е ЯД НА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА С ФЕСТИВАЛА "ИЗГРЯВАТ ЗВЕЗДИ"И ЗАТОВА, ЧЕ НЕ УСПЯХА ДАГО ВЗЕМАТ И ДА СИ ГУШНАТ ДОСТА СРЕДСТВА ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ НА ПЕТРИЧ -НАПРИМЕР "ЖИВКО КАРАДАЛИЕВ"-Е НЕМОЖЕ ТАКА ДРАГИ ГОСПОДА. Е ГОСПОДА БЪДЕТЕ МАЛКО ПО ТОЛЕРАНТНИ И ПО-СМИРЕНИ .В КРАЙНА СМЕТКА В НАШИЯ ГРАД ИМА МНОГО ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА И ТЕ ДОКАЗВАТ ТОВА С ТЯХНИТЕ СИ ИЗПЪЛНЕНИЯ. ТЕЗИ ДЕЦА ЗАСЛУЖАВАТ ЕДНО ГОЛЯМО БРААААВОООО!!!!! А ЧОВЕШКАТА ЗЛОБА И ЗАВИСТ НИКОГА НЯМЯ ДА СВЪРШИ, НО ПО НЯКОГА ТЯ ДОВЪРШВА ЧОВЕКА И ГО ПРЕВРЪЩА В ЕДНА РАЗВАЛИНА.....


9 май 2012 13:05 | БЪКСИ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А ЗАДА ИМАШ СМЕЛОСТ ДА ПОКАЖЕШ ТАКОВА ДЕТЕ С "НЕДЪГ" -ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА СИ ПЕДАГОГ В ДНЕШНО ВРЕМЕ, ДА ЗНАЕШ КАК ДА ПОДХОДИШ, ДА ПОГОВОРИШ И КУП ДРУГИ НЕЩА. НАЛИ НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ГОВОРИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ХОРАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ, НО МНОГО ХОРА НЕ СА ЗАПОЗНАТИ С ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. А МЕЖДУ ДРУГОТО В СВЕТА ИМА МНОГО""НЕДЪЗИ", КОИТО СА ПРОСЛАВИЛИ СВЕТА-СТИВИ УОНДЪР, ЛУИЗ АРМСТРОНГ, АНДРЕА БОЧЕЛИ И Т. Н. ТАКА ЧЕ ДА ЖИВЕЯТ ЗЛОБНИТЕ И ЗАВИСТЛИВИ ХОРА. НЕ Е НУЖНО ДА ВИ ОТДЕЛЯМЕ НУЖНОТО ВНИМАНИЕ!!!!


9 май 2012 13:26 | БЪКСИ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А ТЕЗИ ОТ ЧИТАЛИЩЕТО, ТАКА НАРЕЧЕНИ ЧИТАЛИЩНИ ПЛЪХОВЕ ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ ЗАЯЖДАТ И ПИШАТ ГЛУПОСТИ И ДА НАМЕСВАТ ДЕТЕ, КОЕТО Е В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ, ЗАЩОТО ЛИЧНО ЩЕ ГИ ПОДВЕДА ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ-ЗАТОВА, ЧЕ ТЕ СЕ ГАВРЯТ СЪС СЪДБАТА НА ЕДНО, ЗА КОЕТО ТО НЕЕ ВИНОВНО. З А С Р А М Е Т Е С Е НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ .....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.