1002 г. от битката при Ключката клисура на "Самуилова крепост"

30 юли 2016 09:49   2 коментара   8631 прочита


На НПМ „Самуилова крепост“ към Исторически музей Петрич жители и гости на Община Петрич отдадоха почит към загиналите български войници.

“Бе отслужена панихида за загиналите войни, след което и историческа беседа от ученици към СОУ "Св. Паисий Хилендарски" село Първомай, които поднесоха венци и цветя, а най–малките посетители след официалната програма участваха във викторина и имаха възможността да стрелят с лък.

Исторически музей Петрич изразява своята огромна благодарност към сем. Митови осигурили транспорта за учениците от община Петрич до НПМ"Самуилова крепост".

Анита Георгиева

2 коментара
30 Юли 2016 10:45 | A // Б
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БИТКАТА ПРИ С. КЛЮЧ НЕ Е ПРЕЗ 1002 ГОДИНА, А ПРЕЗ 1014!????? НЕ! НЕ МОГА ДА ГО ПОВЯРВАМ! ОБАДЕТЕ СЕ НА " МНОГО ОБРАЗОВАНАТА КУНЕВА", ДА ВКЛЮЧИ В УЧУБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ ИСТИНСКИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ СЪБИТИЯ, А НЕ СОРОСОИДНИ ТЕ СЪМНИТЕЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА НИ СТЪКМЯВАТ НЯКАКВА НЕЗНАЙНА СЪМНИТЕЛНА "ИСТОРИЯ"!!!


30 Юли 2016 11:39 | Илиева
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

До А/Б. Добре си е написано За главието 1002 год от битката- 1014 + 1002 = 2016. Никъде не пише, че битката е 1002 г. Четете сос заядлива помисъл. Друго обаче е интересно: Всички крепости се изграждат на високи и недостъпми места и никога в ниска част на местността. Има нещо неясно около историята с тази крепост и битка. Дали се крие или има нещо друго, което не е известно - историците да кажат. ЛОшоте е, че в Атина има улица Васко 2 Българоубиец. В Петрич има магазини само с гръцки надписи, което показва, че ние сме си роби по навик и сме готови да се продадем на всеки за дребни пари. Къде е общинската власт да наложи 5 000 лв глоба на гръцката фурна за надписа газещ българския закон- чуждият надпис 2 ппъти по-малък от Българкия, който да е отгоре. Айде самуилови потомци покажете, че сте българи и не се крийте зад славата и кръвта на падналите за свободата на Родината.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар